Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez karmie w nocy na leżąco, ba nawet czasami w dzien jak marudzi bo wtedy mi zasypia. Przy pierwszym sie umordowałam i chodziłam jak zombie karmiąc na siedząco, potem jak odkładałam sie rozbudzal i tak w kółko.
Teraz karmie na leżąco, nawet nie kładąc go na przedramie, tylko go dostawiajac na łożku.
Po tym nie odbijamy. Mały zasypia w tej pozycji i ja go juz nie budze. Nie boje sie bo jak sie karmi cycem dziecko nie łyka tyle powietrza i mojemu tak naprawde bardzo zadko sie odbija nawet w dzien jak go nosze i "obijam" plecki.Fasia, lysinka, mantissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy tez najcześciej z jednej
a je rożnie jeśli chodzi o czas karmienia.
Psotka tez przechodziłam taki lek jak Ty, to mija
jeszcze całkiem mi nie minął ale jest o niebo lepiej i czuje sie znacznie szczęśliwsza. Jak sie małej ulalo pierwszy raz nosem to wpadłam w panikę i ryczałam, pamietam to jak dzis. A teraz biorę po prostu fride i odciągać z noska mleko jak sie duzo uleje
-
PSOTKA najważniejsze wykończyć dobrze jedna pierś i dopiero jsk małemu nie wystarczyła przyłożyć druga
Bo mleko w cycku to jest tak 3 posiłkowy obiad.
-Na początku leci mleczko tak jak zupka, służy do napicia sie dla dziecka. Jest dość wodniste i nie syci za bardzo.
-następnie bardziej treściwe. Drugie danie
-na koncu deser. Najbardziej syci. Jest tluste i bardzo treściwe. Dziecko po nim na ogol juz powinno byc pełne i najedzone.
Tak to wytłumaczyli mi w szpitalu i mimo ze mniej wiecej to wiedziałam po tym obrazowym wytłumaczeniu jakos lepiej to do mnie dotarło
Angela89, hwesta, Anka1501, Aguś86, lysinka, mantissa, maggie86 lubią tę wiadomość
-
Moja tak do 15-tej najada sie z jednego zazwyczaj, ale po południu zaczyna się wisienie na cycach i żadne herbatki ani laktator nie są w stanie podkręcić tej mojej laktacji wieczornej. Piję te 2×dziennie femaltiker i nic
-
U nas to wygląda tak, że w dzień mały pije z obu piersi, na czas nigdy nie patrzę. Czasem jest to 5 min a czasem pól godziny tak na oko. W trakcie karmienia robimy przerwy na odbicie i nie ma u nas problemu z ulewaniem. W nocy karmimy się na lezaco, nie odbijamy. W nocy pije na spiocha i starczy mu jedna pierś
-
Aguś86 wrote:Ja pierdziele Sylwia. On nawet nie zachowuje sie jak ojciec dwojki dzieci a wrecz jak bezdzietny stanu wolnego
Bardzo Ci wspolczuje
Nie ma szans na zmiane? Przydalaby się rozmowa dyscyplinujaca...
-
Sylvia a może powiedz swojemu mężowi -jedno jego wyjście =jedno Twoje wyjście.
Mój czasem gdzieś wyjdzie ale zawsze pyta się mnie czy czegoś mi trzeba i czy nie chce żeby on coś zrobił np w domu posprzatal czy cos. Ja tez czasem wyjdę sama np na zakupy czy do koleżanki i on nie ma z tym problemu. -
Anka1501 wrote:Sylvia a może powiedz swojemu mężowi -jedno jego wyjście =jedno Twoje wyjście.
Mój czasem gdzieś wyjdzie ale zawsze pyta się mnie czy czegoś mi trzeba i czy nie chce żeby on coś zrobił np w domu posprzatal czy cos. Ja tez czasem wyjdę sama np na zakupy czy do koleżanki i on nie ma z tym problemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 10:14
-
nick nieaktualnysylvia007 wrote:Ania ja nie mam jak wyjść, bo jego praktycznie cały czas nie ma w domu i najczęściej w poniedziałek ma już cały tydzień zaplanowany. Niby mówi, że jakby coś to on zostanie z dziewczynami, a później mówi, że nie może, bo coś tam
Sylwia o może zrób tak, że jak on wejdzie do domu ty mu dasz Nine i powiesz że wychodzisz i nie słuchając jego wychodzisz? Pójdziesz nawet na głupi spacer a on zostanie z dziewczynkami.Anka1501 lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Sylwia o może zrób tak, że jak on wejdzie do domu ty mu dasz Nine i powiesz że wychodzisz i nie słuchając jego wychodzisz? Pójdziesz nawet na głupi spacer a on zostanie z dziewczynkami.
Angela89, Aguś86, lysinka, mf, mantissa lubią tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Ida u nas to samo. Zmieniam pampersa, potem daje cyca i śpimy dalej. Ja się wysypiam, krzyż nie boli. Natan chwile possie i tez odlatuje
Starszego tez zawsze tak karmilam
w nocy zawsze zmieniacie pampera? Ja do tej pory dopiero rano kolo 5-6 zmieniałam[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
a ja mam kryzys. Jak patrze jak to dziecko sie wije podczas robienia kupy to mam ochote przejsc na mm. Po moim mleku non stop kupy i caly czas boli go przy tym brzuch. Po mm robil kupke raz dziennie i tylko raz marudzil..
nie wiem jsk mu ulzyc. Wiem ze mojego mleka mu nic nie zastapi ale jak widze to wicie sie i plakanie to nie wiem co dls niego lepsze.. -
sylvia007 wrote:Moja tak do 15-tej najada sie z jednego zazwyczaj, ale po południu zaczyna się wisienie na cycach i żadne herbatki ani laktator nie są w stanie podkręcić tej mojej laktacji wieczornej. Piję te 2×dziennie femaltiker i nic