Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak któraś jeszcze raz napisze, że jest zła mama to ma klapsa w pupe! Wszystkie, podkreślam wszystkie jesteśmy najlepszymi mamami na świecie
Angela89, Lwica, Bambi85, mantissa, maggie86, lysinka, sylvia007, KasiaKwiatek, iwonka1077, Aguś86, Gosha, Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Nie pisałam wam, ale Nina ma od jakiegoś czasu wysypkę na buzi. Dzisiaj poszłam z nią do lekarza i to chyba niestety jest skaza białkowa
i płakać mi się chce, bo już widzę najgorszy scenariusz, że tak jak ja będzie uczulona prawie na wszystko
Sylvia a ty jestes alergiczką czy ktoś ma alergie u ciebie albo skaze białkowa?? Poczekaj co specjalista powie, dzieciaczki maja rozne krostki pryszcze na pysiu nie koniecznie musi byc skaza białkowa. -
Ewelcia wrote:Amy jesteś? Jak cyc i Olek?
dzis byla polozna i mowi ze to juz kolka.. mam wyeliminowac calkowicie bialko z diety. I byc moze maly nie doajada po mojej wizycie ze szpitala i probowaf dokarmiac.. mowilam ze caly czas placze a jak bylam w szpitalu i mlody lecial na mm to nie plakal byl spokojny dlugo spal i w ogole same plusy.. i pyyam ze lzami w oczach czy mam przerzucic sie na mm? Nie kazala..bo zadne mm nie zastapi tego co ja mu daje podajac piers.. moge go najwyzej dokarmiac.
Dzis maz ma kupic eputikon i ma poszukac gripe water- to jest dostepne w aptekach?
Przytyl 500g w 13 dni
Dzisiaj waga 4420 -
U nas na szczęście nie ma problemu z odparzeniami jak narazie. Strasznie sie tego boje toteż czesto zmieniam pieluchy Nikosiowi - używam tych z indykatorem wilgotności także nie jest trudno przegapić zasiuskana pieluszkę. Polecam! Myje dupke za każdym razem w cieplej wodzie z dodatkiem oliwki. I potem smaruje wazelina. Czasem sudocremem jak jest lekko czerwona bo na przykład zrobił 3kupy pod rząd;)
Jak narazie działa. -
O i zoztalo mi rowne 2kg do wagi sprzed ciazy..
kiepsko bo nie mam masy miesniowej i waga mi za bardzo zleciala a ja nawet nie zaczelam treningow. powinnam zaczac treningi z waga dzisiejsza a tak to zaczne z waga jaka mialam wyrobiona treningami.. no nic.. -
nick nieaktualnyAmy polecam ci Infacol mojej koleżanki córa miała silną kolkę i działała cuda. Martyna odpukać mimo że jem wszystko nie ma problemów z brzusiem to i tak 2 razy dziennie infacol jej zapodaje. A dawkowanie jest że podaje się przed każdym posiłkiem.
Amy_, Lwica lubią tę wiadomość
-
Lwica wrote:Sylvia a ty jestes alergiczką czy ktoś ma alergie u ciebie albo skaze białkowa?? Poczekaj co specjalista powie, dzieciaczki maja rozne krostki pryszcze na pysiu nie koniecznie musi byc skaza białkowa.
Ja jestem alergiczką. Dzisiaj nasza pediatra uznała, że to raczej skaza, na pewno alergia. Ja racze nie jadlam nic co mogło ją uczulić, za to piłam femalikter z mlekiem. Na razie wysypka jest na buzi tylko i po oilatumie przygasła. Dostałysmy dzisiaj receptę na fenistil, jakaś maść robioną i mamy 2-3 razy dziennie przemywać buziaka naparem z kory dębu. -
liwi wrote:W środe mam wizytę to się okaże co to jest. Zawsze się coś musi przypałętać.
Haneczka ja zawsze na piersi miałam malutkiego guzka. Dawno temu pokazywałam ginowi to mówił że to tłuszczak i jakoś się nie przejął, a od kiedy karmie to mi się cholerstwo zrobiło czerwone i sporo urosło.
Pokaże mojej ginekolog w środę, zobaczymy co ona powie.
Kurcze u nas w okolicy tylko jeden neurolog dziecięcy jest a opinie ma kiepską. Tzn podobno lekarz dobry tylko strasznie nie miła i od razu wali najdrastyczniejsze metody rehabilitacji. Aż się boje.
Liwi, lepiej poproś już teraz internistę o skierowanie do dermatologa, bo od stycznia weszły i pokaż to jemu. Często w ciąży i połogu zmiany w obrębie znamion się nasilają i czasami mogą się zezłośliwić. Najważniejsze, to jak najszybciej wyciąć jeśli jest taka konieczność.
Powiem Wam co ze mną będzie po dzisiejszej wizycie. Oby mi to wycięli w cholerę z grubym zapasem.Każda bluzka tak mnie drażni, że boli jakby mi ktoś rozżarzony pręt przykładał do skóry. Na szczęście Maluszek dzisiaj jest grzeczny i dużo śpi, to zdążyłam wykąpać się, ugotować zupę, zjeść śniadanie, 2 śniadanie, odciągnąć mleko i przygotować Arturkowi rzeczy na podróż do Wrocławia.
Dużo jak na kilka godzin, nie?
mantissa lubi tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:j
Ja jestem alergiczką. Dzisiaj nasza pediatra uznała, że to raczej skaza, na pewno alergia. Ja racze nie jadlam nic co mogło ją uczulić, za to piłam femalikter z mlekiem. Na razie wysypka jest na buzi tylko i po oilatumie przygasła. Dostałysmy dzisiaj receptę na fenistil, jakaś maść robioną i mamy 2-3 razy dziennie przemywać buziaka naparem z kory dębu. -
Fasia wrote:Sylvia co to za wysypka? Jak wygląda? Julkowi wdzięk za uszkami wyskoczyly jakieś krostki, dziś są juz na całej buzi.. Nie wiem co to może być..
-
Haneczka bym powiedziala ze bardzo duzo ja jeszcze obiadu nie tknelam, ale to przez brak checi, bo moj tez spi aktualnie
Mam nadzieje ze ci wytna to ciekawe czy mozna jak sie karmi???? ja mam powiekszony pieprzyk ale nic sie znim nie robi wiec porzadek zrobie jak skoncze karmic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 14:27
-
CzaryMary wrote:A mój dzisiaj wstał o 7 i do tej pory miał dwie polgodzinne drzemki. Widzę ze jest strasznie zmęczony ale biedak nie może usnac
Moja mycha identycznie. Ale musiałam iść po starszą córe do przedszkola więc wsadziłam w wózek i na spacerze zasnęła. Nawet udało mi sie ją przełożyć do domu i rozebrać.
Się pochwaliłam, więc pewnie zaraz się obudzi.
Haneczka u internisty będe za tydzień bo jedziemy na szczepienie więc wezme skierowanie do dermatologa. Ten mój guzek jest w piersi, pod skórą. Też mam stracha.
-
Fasia wrote:Ten infacol to to samo co sab simplex i espumisan?
teraz spi spokojnie przynajmniej...
-
nick nieaktualnyKupilam termentiol
bylysmy na zakupach z Ala, w rossmannie lyknelsmy dwa tusze do rzes, cien do powiek. tyle tego, ze niewiadomo co kupic
jeden tusz do mamy na dzien mamy;)
Mialysmy duzo przygod dziszmoklysmy bo siadla elektryka na osiedlu i bramka sie nie otwierala (mialam na szczescie pokrowiec na wozek przeciwdeszczowy w torbie), pozniej na breloczku zablokowaly nam sie klucze i nie moglysmy wejsc do domu, ale dobry sasiad :> nam pomogl i wygial breloczek (alez on silny!
) i niszczac klucz do skrzynki uwolnil klucz od domu
I od dzis podaje bobotic dwa razy dziennie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 14:50
Gosha lubi tę wiadomość
-
liwi wrote:Moja mycha identycznie. Ale musiałam iść po starszą córe do przedszkola więc wsadziłam w wózek i na spacerze zasnęła. Nawet udało mi sie ją przełożyć do domu i rozebrać.
Się pochwaliłam, więc pewnie zaraz się obudzi.
Haneczka u internisty będe za tydzień bo jedziemy na szczepienie więc wezme skierowanie do dermatologa. Ten mój guzek jest w piersi, pod skórą. Też mam stracha.
Dobrze, ze juz niedługo to załatwisz. Bedzie dobrze. Musi byc
Zdecydowana większość wycinanych znamion to fałszywy alarm, ale badać trzeba. Daj znac jak juz będziesz cokolwiek wiedzieć.