WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nikt nie odbiera w tej zasranej przychodni.
    Kurcze to niedobrze. Dzwoń do nich dalej, może sie ktoś w końcu zlituje i odbierze

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 21 stopni w domu, mały spi pod cienkim kocykiem w długim rękawku, spodenkach z skarpetkami.
    Czasem na wieczór przykrywam go grubszym kocykiem.

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak któraś jeszcze raz napisze, że jest zła mama to ma klapsa w pupe! Wszystkie, podkreślam wszystkie jesteśmy najlepszymi mamami na świecie :)

Angela89, Lwica, Bambi85, mantissa, maggie86, lysinka, sylvia007, KasiaKwiatek, iwonka1077, Aguś86, Gosha, Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast tormentiolu mam tormentalum, bez kwasu bromowego czy czegoś takiego. Pani w aptece polecala dla takiego maluszka

mantissa, maggie86, Aguś86 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Nie pisałam wam, ale Nina ma od jakiegoś czasu wysypkę na buzi. Dzisiaj poszłam z nią do lekarza i to chyba niestety jest skaza białkowa :-( i płakać mi się chce, bo już widzę najgorszy scenariusz, że tak jak ja będzie uczulona prawie na wszystko :-(

Sylvia a ty jestes alergiczką czy ktoś ma alergie u ciebie albo skaze białkowa?? Poczekaj co specjalista powie, dzieciaczki maja rozne krostki pryszcze na pysiu nie koniecznie musi byc skaza białkowa.

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia co to za wysypka? Jak wygląda? Julkowi wdzięk za uszkami wyskoczyly jakieś krostki, dziś są juz na całej buzi.. Nie wiem co to może być..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Amy jesteś? Jak cyc i Olek?
    Kiepsko. Sab simplex przestal dzialaslAc.
    dzis byla polozna i mowi ze to juz kolka.. mam wyeliminowac calkowicie bialko z diety. I byc moze maly nie doajada po mojej wizycie ze szpitala i probowaf dokarmiac.. mowilam ze caly czas placze a jak bylam w szpitalu i mlody lecial na mm to nie plakal byl spokojny dlugo spal i w ogole same plusy.. i pyyam ze lzami w oczach czy mam przerzucic sie na mm? Nie kazala..bo zadne mm nie zastapi tego co ja mu daje podajac piers.. moge go najwyzej dokarmiac.
    Dzis maz ma kupic eputikon i ma poszukac gripe water- to jest dostepne w aptekach?
    Przytyl 500g w 13 dni
    Dzisiaj waga 4420 :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście nie ma problemu z odparzeniami jak narazie. Strasznie sie tego boje toteż czesto zmieniam pieluchy Nikosiowi - używam tych z indykatorem wilgotności także nie jest trudno przegapić zasiuskana pieluszkę. Polecam! Myje dupke za każdym razem w cieplej wodzie z dodatkiem oliwki. I potem smaruje wazelina. Czasem sudocremem jak jest lekko czerwona bo na przykład zrobił 3kupy pod rząd;)
    Jak narazie działa.

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i zoztalo mi rowne 2kg do wagi sprzed ciazy..
    kiepsko bo nie mam masy miesniowej i waga mi za bardzo zleciala a ja nawet nie zaczelam treningow. powinnam zaczac treningi z waga dzisiejsza a tak to zaczne z waga jaka mialam wyrobiona treningami.. no nic..

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy polecam ci Infacol mojej koleżanki córa miała silną kolkę i działała cuda. Martyna odpukać mimo że jem wszystko nie ma problemów z brzusiem to i tak 2 razy dziennie infacol jej zapodaje. A dawkowanie jest że podaje się przed każdym posiłkiem.

Amy_, Lwica lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Sylvia a ty jestes alergiczką czy ktoś ma alergie u ciebie albo skaze białkowa?? Poczekaj co specjalista powie, dzieciaczki maja rozne krostki pryszcze na pysiu nie koniecznie musi byc skaza białkowa.
    j
    Ja jestem alergiczką. Dzisiaj nasza pediatra uznała, że to raczej skaza, na pewno alergia. Ja racze nie jadlam nic co mogło ją uczulić, za to piłam femalikter z mlekiem. Na razie wysypka jest na buzi tylko i po oilatumie przygasła. Dostałysmy dzisiaj receptę na fenistil, jakaś maść robioną i mamy 2-3 razy dziennie przemywać buziaka naparem z kory dębu.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    W środe mam wizytę to się okaże co to jest. Zawsze się coś musi przypałętać.

Haneczka ja zawsze na piersi miałam malutkiego guzka. Dawno temu pokazywałam ginowi to mówił że to tłuszczak i jakoś się nie przejął, a od kiedy karmie to mi się cholerstwo zrobiło czerwone i sporo urosło.
    Pokaże mojej ginekolog w środę, zobaczymy co ona powie.

Kurcze u nas w okolicy tylko jeden neurolog dziecięcy jest a opinie ma kiepską. Tzn podobno lekarz dobry tylko strasznie nie miła i od razu wali najdrastyczniejsze metody rehabilitacji. Aż się boje.

Liwi, lepiej poproś już teraz internistę o skierowanie do dermatologa, bo od stycznia weszły i pokaż to jemu. Często w ciąży i połogu zmiany w obrębie znamion się nasilają i czasami mogą się zezłośliwić. Najważniejsze, to jak najszybciej wyciąć jeśli jest taka konieczność.

Powiem Wam co ze mną będzie po dzisiejszej wizycie. Oby mi to wycięli w cholerę z grubym zapasem.:( Każda bluzka tak mnie drażni, że boli jakby mi ktoś rozżarzony pręt przykładał do skóry. Na szczęście Maluszek dzisiaj jest grzeczny i dużo śpi, to zdążyłam wykąpać się, ugotować zupę, zjeść śniadanie, 2 śniadanie, odciągnąć mleko i przygotować Arturkowi rzeczy na podróż do Wrocławia. ;) Dużo jak na kilka godzin, nie? :P

mantissa lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    j
    Ja jestem alergiczką. Dzisiaj nasza pediatra uznała, że to raczej skaza, na pewno alergia. Ja racze nie jadlam nic co mogło ją uczulić, za to piłam femalikter z mlekiem. Na razie wysypka jest na buzi tylko i po oilatumie przygasła. Dostałysmy dzisiaj receptę na fenistil, jakaś maść robioną i mamy 2-3 razy dziennie przemywać buziaka naparem z kory dębu.
    a bys mogla zobic zdjecie tych krostek takie jak rudzia wrzucala czy inny rodzaj???? moj tez ma krosty ale nie wiem na razie czy to nie potowki, ale ma na dwoch polikach i na uszach na zewnetrznej czesci, ale jasnieja jak spi wiec moze jednak potowki???

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Sylvia co to za wysypka? Jak wygląda? Julkowi wdzięk za uszkami wyskoczyly jakieś krostki, dziś są juz na całej buzi.. Nie wiem co to może być..
    Fasia zaczęło sie od takich czrwonych grudkowatych krostek, a teraz policzki sa takie szorstkie. A i ta wysypka znika na dworze, co jest podobno typowe dla skazy

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka bym powiedziala ze bardzo duzo ja jeszcze obiadu nie tknelam, ale to przez brak checi, bo moj tez spi aktualnie

Mam nadzieje ze ci wytna to ciekawe czy mozna jak sie karmi???? ja mam powiekszony pieprzyk ale nic sie znim nie robi wiec porzadek zrobie jak skoncze karmic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 14:27

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten infacol to to samo co sab simplex i espumisan?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • liwi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    A mój dzisiaj wstał o 7 i do tej pory miał dwie polgodzinne drzemki. Widzę ze jest strasznie zmęczony ale biedak nie może usnac :-(

Moja mycha identycznie. Ale musiałam iść po starszą córe do przedszkola więc wsadziłam w wózek i na spacerze zasnęła. Nawet udało mi sie ją przełożyć do domu i rozebrać.

Się pochwaliłam, więc pewnie zaraz się obudzi. ;-)

Haneczka u internisty będe za tydzień bo jedziemy na szczepienie więc wezme skierowanie do dermatologa. Ten mój guzek jest w piersi, pod skórą. Też mam stracha.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ten infacol to to samo co sab simplex i espumisan?
    wlasnie patrze uotke i tez ma w skladzie symetykon to samo co espumisan, bo ja espumisan daje ale chyba pomaga wczoraj na noc dalam to sie przez noc kieedy nie spal odgazowal i dzis i rano wielka kupe zrobil :) teraz spi spokojnie przynajmniej...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam termentiol :P bylysmy na zakupach z Ala, w rossmannie lyknelsmy dwa tusze do rzes, cien do powiek. tyle tego, ze niewiadomo co kupic ;) jeden tusz do mamy na dzien mamy;)
    Mialysmy duzo przygod dzis ;) zmoklysmy bo siadla elektryka na osiedlu i bramka sie nie otwierala (mialam na szczescie pokrowiec na wozek przeciwdeszczowy w torbie), pozniej na breloczku zablokowaly nam sie klucze i nie moglysmy wejsc do domu, ale dobry sasiad :> nam pomogl i wygial breloczek (alez on silny! :D) i niszczac klucz do skrzynki uwolnil klucz od domu :D I od dzis podaje bobotic dwa razy dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 14:50

Gosha lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Moja mycha identycznie. Ale musiałam iść po starszą córe do przedszkola więc wsadziłam w wózek i na spacerze zasnęła. Nawet udało mi sie ją przełożyć do domu i rozebrać.

Się pochwaliłam, więc pewnie zaraz się obudzi. ;-)

Haneczka u internisty będe za tydzień bo jedziemy na szczepienie więc wezme skierowanie do dermatologa. Ten mój guzek jest w piersi, pod skórą. Też mam stracha.

Dobrze, ze juz niedługo to załatwisz. Bedzie dobrze. Musi byc :)
    Zdecydowana większość wycinanych znamion to fałszywy alarm, ale badać trzeba. Daj znac jak juz będziesz cokolwiek wiedzieć.

‹‹ 4494 4495 4496 4497 4498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ