X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za chuste zostalam bardzo , ale to bardzo skrytykowana przez matke... pisze jedna reka, bo karmie dlatego malymi literami ;) powiedziala, ze to glupi pomysl,ze moge sie przewrocic,moze mi wypasc i ze czytala o chustach i nic ja do nich nie przekonuje ;) krytyka innych i negowanie pomyslow to jej specjalnosc ;)
    bobotic ile razy dziennie dajecie?

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:12

Lwica lubi tę wiadomość

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ja daje bobotic raz dziennie, ale to ze względu na to że Antoś nie skończył miesiąca i boje się dawać więcej

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dalam jej 2 razy po 3 kropelki i dzis rano 3 kropelki. Zdam relacje po wizycie pani od chust :)
    jem liona białego... mam nadzieje, ze moge :P mala gmera, oby do 11 zasnela zebym mogla sie skupic na nauce motania :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

• Lwica Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Lwica, dzięki - przekonałaś mnie i znowu napaliłam się na chustę, faktycznie nie trudne to wiązanie, sama się nauczę ;) Wiem z kursu na sr, że powinna być dwukolorowa, bo wtedy łatwiej jest odróżnić boki, które należy przewiązywać, a na allegro są różnokolorowe.
    Dziewczyny mające chusty - jaki rozmiar dobrać? 6 m? 7m? A szerokość? 70 cm?

Ja mam Moby chustę i ona ma 5.5m, nie wiem dokładnie jaka szeroka ale wyglada na standardowa.
    Ja mam 179 wzrostu i ta moja chusta jest dla mnie akurat mogłaby byc ciut dłuższa.

Także 7m byłoby dla mnie perfect, a to zależy od twojego wzrostu i postury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 10:25

Ida lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida zależy jak chcesz wiązać, ja mam rozmiar 4,6m bo chciałam żebyśmy z mężem mogli razem korzystać. My chustę zakupiliśmy też ze względu na wycieczki, na które chcemy zabierać małą - wózkiem nie wszędzie się wjedzie. Po domu też super, dużo można zrobić :)

Tosia dopiero zasnęła od 5:30, już powoli miałam dość, bo musiała cały czas być przy cycu, a miała przyjść położna i chciałam nas ogarnąć. W końcu zrobiła kupę aż po pachy, brzuszek przestał boleć, zjadła i zasnęła jak aniołek :)

Ida lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja. U nas już po przeziębieniu i od razu lepsze noce mała spała w swoim łóżeczku i budziła się o 24 póżniej o 4 i o tej ostatniej godzinie wylądowała u nas i spaliśmy uwaga ! 9.40! :D teraz sobie bryka i nie myśli o spaniu ale co tam w końcu w nocy śpi :D

Aguś86, Ida, CzaryMary, Gosha, mantissa, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za to ja znów jakoś mniej odciągam po 70 ml na posiedzenie ;/ Czytałam że kryzys występuje w 3 miesiącu ale ja jeszcze trochę czasu mam do tego. No ale walczymy :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:13

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kochana, ale 3 miesiąc już się u Was zaczął, jesteś w trakcie ;)
    Ja polecam Femaltiker, naprawdę działa.

Ja go pije od początku mojej przygody z laktacja :D Od samego początku go polecam :)

Heheh jak dla mnie ona ciągle ma 2 :D Ale fakt jesteśmy w trakcie.

Ida lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Dziewczyny po cesarkach chodzicie w jakiś pasach obciskajacych?cwiczycie??

Ja cwicze to co mi w szpitalu fizjoterapeutka pokazywala.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:13

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hehe, no tak, zapomniałam ;)
    No, są kryzysy, są. Nie wiem od czego to zależy... Na pewno trzeba być dobrej myśli i nie poddawać się. U was nie wchodzi w grę prosto z piersi karmienie wciąż?

Niestety mała nie umie ciągnąć tak aby się najeść, przyzwyczaiła się do butli.Przykładam ją w dzień ale i tak później dostaje butelkę. Cieszę się że mam wsparcie w mężu że jak ja odciągam to on zajmuje się mała a w nocy np ja karmi.Bo tak bym pewnie już dawno dawała jej mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 11:12

CzaryMary, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo kryzys chyba zanika a walczyłam 2 dni aby go rozbujać. Ściągnełam już 160 a w nocy ledwo 70 :)

Ida, misia83, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA razem z HWESTA głośno krzyczymy o namiary na olejek i mydełko :)

A mój dzisiaj po raz pierwszy dosłownie dusił kupkę, nie płakał przy tym ale sie najeczal... :/ i kupka po raz pierwszy była taka gęstsza, jakby z grudkami. O co kaman? Skąd to? Tylko cycem karmie. Wczoraj wypiłam koktajl i selera naciowego i kiwi, czyżby to od tego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 11:19

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:15

Angela89, weronika86 lubią tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Czyli taka 4,6 da radę nawet na wyższym mężu? Ja mam 165, mąż 184. A szerokość jest ważna? I czy te kolory po bokach naprawdę mają znaczenie czy niekoniecznie?

Mój mąż ma 182 i nosi rozmiar L, ja mam 165 - każde wiązanie wymaga innej długości, teraz wiążę Tosię w kangurka i dla mnie jest trochę za długa i muszę mieć dodatkowy węzeł. Różne kkolory po dwóch stronach chusty są pomocne na początku, łatwo się zorientować, czy dobrze wszystko przekładamy - dlatego do nauki polecają pasiaste chusty

Ida lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:16

‹‹ 4503 4504 4505 4506 4507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ