Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja za chuste zostalam bardzo , ale to bardzo skrytykowana przez matke... pisze jedna reka, bo karmie dlatego malymi literami
powiedziala, ze to glupi pomysl,ze moge sie przewrocic,moze mi wypasc i ze czytala o chustach i nic ja do nich nie przekonuje
krytyka innych i negowanie pomyslow to jej specjalnosc
bobotic ile razy dziennie dajecie?
-
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Lwica, dzięki - przekonałaś mnie i znowu napaliłam się na chustę, faktycznie nie trudne to wiązanie, sama się nauczę
Wiem z kursu na sr, że powinna być dwukolorowa, bo wtedy łatwiej jest odróżnić boki, które należy przewiązywać, a na allegro są różnokolorowe.
Dziewczyny mające chusty - jaki rozmiar dobrać? 6 m? 7m? A szerokość? 70 cm?
Ja mam Moby chustę i ona ma 5.5m, nie wiem dokładnie jaka szeroka ale wyglada na standardowa.
Ja mam 179 wzrostu i ta moja chusta jest dla mnie akurat mogłaby byc ciut dłuższa.
Także 7m byłoby dla mnie perfect, a to zależy od twojego wzrostu i postury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 10:25
Ida lubi tę wiadomość
-
Ida zależy jak chcesz wiązać, ja mam rozmiar 4,6m bo chciałam żebyśmy z mężem mogli razem korzystać. My chustę zakupiliśmy też ze względu na wycieczki, na które chcemy zabierać małą - wózkiem nie wszędzie się wjedzie. Po domu też super, dużo można zrobić
Tosia dopiero zasnęła od 5:30, już powoli miałam dość, bo musiała cały czas być przy cycu, a miała przyjść położna i chciałam nas ogarnąć. W końcu zrobiła kupę aż po pachy, brzuszek przestał boleć, zjadła i zasnęła jak aniołekIda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam sie i ja. U nas już po przeziębieniu i od razu lepsze noce mała spała w swoim łóżeczku i budziła się o 24 póżniej o 4 i o tej ostatniej godzinie wylądowała u nas i spaliśmy uwaga ! 9.40!
teraz sobie bryka i nie myśli o spaniu ale co tam w końcu w nocy śpi
Aguś86, Ida, CzaryMary, Gosha, mantissa, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIda wrote:Kochana, ale 3 miesiąc już się u Was zaczął, jesteś w trakcie
Ja polecam Femaltiker, naprawdę działa.
Ja go pije od początku mojej przygody z laktacjaOd samego początku go polecam
Heheh jak dla mnie ona ciągle ma 2Ale fakt jesteśmy w trakcie.
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:Hehe, no tak, zapomniałam
No, są kryzysy, są. Nie wiem od czego to zależy... Na pewno trzeba być dobrej myśli i nie poddawać się. U was nie wchodzi w grę prosto z piersi karmienie wciąż?
Niestety mała nie umie ciągnąć tak aby się najeść, przyzwyczaiła się do butli.Przykładam ją w dzień ale i tak później dostaje butelkę. Cieszę się że mam wsparcie w mężu że jak ja odciągam to on zajmuje się mała a w nocy np ja karmi.Bo tak bym pewnie już dawno dawała jej mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 11:12
CzaryMary, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KASIA razem z HWESTA głośno krzyczymy o namiary na olejek i mydełko
A mój dzisiaj po raz pierwszy dosłownie dusił kupkę, nie płakał przy tym ale sie najeczal...i kupka po raz pierwszy była taka gęstsza, jakby z grudkami. O co kaman? Skąd to? Tylko cycem karmie. Wczoraj wypiłam koktajl i selera naciowego i kiwi, czyżby to od tego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 11:19
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Czyli taka 4,6 da radę nawet na wyższym mężu? Ja mam 165, mąż 184. A szerokość jest ważna? I czy te kolory po bokach naprawdę mają znaczenie czy niekoniecznie?
Mój mąż ma 182 i nosi rozmiar L, ja mam 165 - każde wiązanie wymaga innej długości, teraz wiążę Tosię w kangurka i dla mnie jest trochę za długa i muszę mieć dodatkowy węzeł. Różne kkolory po dwóch stronach chusty są pomocne na początku, łatwo się zorientować, czy dobrze wszystko przekładamy - dlatego do nauki polecają pasiaste chustyIda lubi tę wiadomość