Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mantissa udało się Julka położyć? Mój zasnął o 6 na pół godziny. Obudziła go kupa przy której płacze i się prezy. Przewinelam i zasnął nas kolejne pół godziny i znowu pobudka na kupę.. Teraz się karmimy.. Potrzebuje snu! Buu..
Ida dobrze wiedzieć o tych chustach. Ty kupowalas?
Iwonka mogłabym małego dać jedynie teściowej ale jakoś nie bardzo póki co, podoba mi się ten pomysł
Mary my mieliśmy taki dzień w zeszłym tygodniu. Julek nie spal od 6 do 17.30. To był koszmar.. Uspalismy go w końcu w samochodzie robiąc rundke po mieście.. Następnego dnia ładnie spal, chyba musiał odespac.. Oby i Iwo dziś odpoczal
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPo tym boboticu Ala ma żółta kupkę bardziej i czesciej baczki puszcza... A moze to za sprawa tego ze wczoraj prawie nic nie jadłam?
Mary u nas wczoraj ciężki wieczór od 16 był, ciągły ryk i na rękach chciała być. Mam nadzieje, ze teraz zje i pójdzie spac to ogarnę i mieszkanie i siebie na wizytę pani od chustWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 08:04
-
Fasia gratulacje 4 tygodni
A my znalezlismy chyba sposob na dluzsze spanie Szymka w nocy. Od trzech dni sam po kapieli i karmieniu spi do okolo 0.30-1.00, a jak się obudzi to dostaje butelkę z moim mlekiem. Wypija szybko, zasypia i dziś spal do 5.12W czasie co mąż mu daje ta butelkę to ja odciagam z pelnych piersi na kolejna nocke. Generalnie dostaje caly czas piers z wyjatkiem tego jednego karmienia. Jezu byleby to dalej skutkowalo...
Ulka84, mantissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień Dobry życzę miłego dnia u mnie zapowiada się pogoda oby bylo słoneczko jak wczoraj az się gotowalam na spacerku
tak grzało
Ignaś grzeczny jest spi w nocy w dzien jest zemną aktywny i nie zmuszam go do spania pokazuje mu wszystko duzo rozmawiam do niego jak sucha hihi .
Kupilam mu smoczek Dr brown's i go ssie super polubial tamten pierwszy nie za bardzo chcial musialam zmienic .
Dziś dzwonie i umawiam się na sesje IgnasiaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 08:19
Ida, mantissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Fasia, nie ja jeszcze nie kupowałam ani się z nią jeszcze nie umawiałam. Ciągle się zastanawiam czy na pewno będę tej chusty używać i czy w ogóle jestem sens. Owszem, przydałyby się wolne ręce czasami ale nie wiem czy Franek polubi chodzić w chuscie. Więc nie wiem czy jest sens wydawania tyle kasy na coś co może się nie przydać albo użyje kilka razy. No nie wiem, zastanawiam się cały czas.
Aguś, nie lepiej w nocy dawać od razu z piersi? Nie jest tak wygodniej niż odciągnąć i parzyć butelki?Bo pierś ciągnie, rzuca się, wkurza, płacze a do butli się przyssie, wypije w 10 minut i od razu zasypia. My jesteśmy zaprawieni w butelkach, bo Zuzia dostawala caly czas moje mleczko w butli, bo piersi nie umiala i idzie nam to sprawnie. Wierz mi, że dając mu pierś tracilismy godzine-poltorej i budzil sie po 2h, a teraz tracimy 30 minut i spi 4h
Wlasnie tylko to konkretne karmienie
Ida, iwonka1077, Ulka84, Angela89, mantissa, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
u nas wvzoraj tez dziwny dzien..mala objdzila sie o 6 rano..usnela dopiero o 13.00 na pol godzinki..nie plakala, nie byla matudna ale nie spala..na szczescie siedziala grzecznie w bujaczku, puscilam kolysanki hebrajskie z you tube i ladnie sobie sluchala...nastepnie od 13.30 nie spala az do 21.30...wtedy nie dalam juz jej usnac i kapiel o 21.45 i usnela slicznie..spala do 4.30 czyli 6,5hr, dalam cyca na soiaco jak buszilam stasia do szkoly i spi nadal..cos mi sie wydaje ze nie bedzie spania w dzien..wszytsko ja interesuje..mala ma 22 dni a wicke ze ona trzyma sztywno glowe dluzej noz 30 sekund? to normalne? strasznie silna jest i odpycha sie nogami juz od donreho thgodnia...mi sie wydaje ze nie bedzie spac w dzien wogole juz, na szczescie spi cala noc.
-
nick nieaktualnyDzień dobry
oj mam nadzieję,że nie zapeszę jak się pochwalę ale mój synuś pod względem spania i jedzenia ideał
śpi w ciągu dnia drzemkami różnej długości i budzi się na mleczko różnie czasem co godzinę,czasem co 2 lub 3, karmię na żądanie i lecę z bufetem cycusiowym na każde zawołanie
. Za to w nocy daje mi odpocząć i śpi po 3-4 godziny w łóżeczku. Oczywiście karmienia pomiędzy trwają pół godziny czasem więcej i aż do momentu kiedy odpływa w sen,dopiero wtedy go odkładam.
Ulka84 lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Dziewczyny, poradźcie. Wczoraj byłam na kontroli u gina. Wszystko ok. Minimum rok przerwy między ciążami musi być, ale to wiem. Przepisał mi tabletki Limetic antykoncepcyjne, jednoskładnikowe (zawierające progesteron). 6 opakowań, bierze się codziennie, bez przerw aż skończy się karmić piersią.
No i nie wiem czy się na nie decydować. Nie planowałam takiej antykoncepcji, ale z drugiej strony myślę, że nie mogę tak ryzykować. Co innego, jakbym rodziła naturalnie to ewentualna kolejna ciąża nie byłaby takim zagrożeniem, jak taka świeżo po cc... Gin zapewniał, że tabsy są bezpieczne, bo nie działają na jajniki, nie blokują owulacji, bo jeszcze śpią, wpływają na endometrium nie pozwalając plemnikom się zagnieździć. Powrót do płodności nie jest zagrożony po nich. No ale nie wiem sama... Boję się trochę tycia... No i faszerowania organizmu hormonami. Z drugiej strony boję się ciąży, w którą nie mogę przez rok zajść.zalezy ida od twojej sytuacjj hormonalnej..ja nie mohlabym bo to pieprzone pcos,nu mnie albo kalendzarzyk albo soirala..cos nie hormonalnego...no i musze jesc zdrowow co 3 godziny bo nie moge sie doprowadzic do stanu sorzed coazy gdzie spalam ciegiem po 16hr...z dzieckiem nie moge tak zle sie czuc a tak na mnie dzialaja hormony i zla dieta. sama przemysl, wiesz co bedzie dla ciebie najlepsze
Ida lubi tę wiadomość
-
Agus oby patent skutkowal, mój w nocy czasem pomarudzi ale generalnie nie ma problemu
Fasia ale co teściowa ci nie pasuje czy wtrąca się w wychowanie Julka??Ale nawet jeśli to tylko spacer a on będzie spał, dajcie trochę radości dziadkompóźniej jak podrośnie to gorzej bo dziadkowie chcą wychowywać po swojemu ale teraz to najlepszy czas
Aguś86, Gosha, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI Robotka dzięki za info o mydle marsylskim i oleju ze słodkich migdałów i makadamia. Ja o skórę zadbała dzięki makadamii, żadnych rozstępów
a Miki ma skórę jak alabaster, żadnych kostek i odparzeń, myję go mydłem delikatnie i tylko olej z migdałów, żadnych innych kosmetyków. Dupke w większości woda i olej czasem chusteczki hippa.
weronika86, Gosha, maggie86, Anka1501 lubią tę wiadomość
-
Nio u mnie też lepiej po tym olejku ze słodkich migdałów już prawie nie ma suchej skórki, ale i tak długo córką krócej miała, ja mam synka zupełne przeciwieństwo córki,ciekawe jak później charakter
weronika86, Anka1501 lubią tę wiadomość
-
KasiaKwiatek wrote:I Robotka dzięki za info o mydle marsylskim i oleju ze słodkich migdałów i makadamia. Ja o skórę zadbała dzięki makadamii, żadnych rozstępów
a Miki ma skórę jak alabaster, żadnych kostek i odparzeń, myję go mydłem delikatnie i tylko olej z migdałów, żadnych innych kosmetyków. Dupke w większości woda i olej czasem chusteczki hippa.
zadnycn krostek, skora bielusia jam u rzezby
kwiaty dla robotki!!!
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość