X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe, a jeśli nie wiesz co jeść to polecam Ci bardzo przepisy Olgi Smile, bezglutenowe, bezlaktozowe, a pyszne :-)

liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    a ja dzisiaj caly dzien w domu :/
    moj maz musial najpierw rano do urzedu jechac a teraz do warsztatu (znowu problem z autem).
    Malego nie udalo mi sie odlozyc :/. Obiad robilam jedna reka. Potem poszlismy wszyscy spac do lozka i Dominik oczywiscie tam szczesliwy ale jak po 2h sie cichaczem ulotnilam to wyczul skubany po 2min i w placz :(. Tak sie nie da :/

iwonka napisze pozniej
    Psotka niechcący polubiłam. Ale u mnie tez czasami takie dni są. Na pocieszenie powiem, że to minie :-)

PsotkaKotka, MłodaDama lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe my pieluchujemy, ale póki co tylko za radą pediatry po wizycie patronazowej. Stwierdzila, ze odwodzenie jest slabe. Usg mamy w czwartek, więc zobaczymy czy się potwierdzi. Lysinka wrzucila zdjecia pieluszki, ktora uszyla dla coreczki i tez zrobilam cos takiego. Liloe a kiedy masz kontrole?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe my szeroko pieluchujemy od początku, w szpitalu nam zalecili. Używamy pieluchy flanelowej z doszytymi po bokach wstążeczkami do wiązania. Przypomniałyście mi, że miałam dzisiaj dzwonić i umówić się prywatnie na usg bioderek, na NFZ mamy termin na czerwiec :-/

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:42

Anka1501, Angela89, maggie86, sylvia007, mantissa, Murraya, Ulka84, Lwica, Fasia, MartaAlvi, Aguś86, Ida, Militta110816, KasiaKwiatek, misia83, Gosha, Bambi85, weronika86, Eweliśka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

U nas była dziś piękna pogoda ale już się psuje :(
    Oczywiście długi spacer zaliczony :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka tylko że u Nas wszystkie jeszcze nie urodziły :D :P

maggie86, Fasia lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka to prawda, wizyty patronazowe nie są obowiązkowe.

Mi goraczka minęła, czuje się dobrze. Dzwonilam dziś do położnej i powiedziałam o tym kilkucentymetrowym szwie wystajacym z bozeny :P potwierdziła, Że to rozpuszczalny ale może tam siedzieć jeszcze parę miesięcy wiec przyjdzie mi go wyjąć :)

mantissa, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    U nas dzień za dniem bardzo szybko leci...
    Ale muszę powiedzieć, że córa trafiła nam się dużo grzeczniejsza niż synuś ;) Pamiętam że przy nim nie wiele mogłam zrobić i tylko chusta ratowała mi życie, a przy niej, mimo że teraz mam dwójkę na uwadze, jakoś bardziej ogarnięta jestem :) Mam posprzątane, pogotowane, czas na zabawę z synem i ciut czasu dla siebie ;)

KasiaK u mnie nie była położna, ani takowej nie deklarowałam, nie czuję potrzeby :) a w szpitalu mówiono że nie jest to obowiązkiem, więc podziękowałam :)

Ewelicia lub inna Mama dajcie namiary na pas, koniecznie muszę zakupić, ale za bardzo nie wiem co i jak ;)
    Moja skóra jest na szczęście ok, ale rozstępy MASAKRA, cały brzuch mam w paski :( no pamiątka jak nic! konkretna ;)

Zazdroszczę domku z ogródkiem! Nam się cały czas marzy... i w sumie już od roku szukamy działki lub gotowego domu... ale coś nam nie wychodzi :| nawet w sobotę mamy spotkanie z deweloperem w sprawie domu... ale jakoś nie jestem przekonana do bliźniaka.. już nie wspomnę, że jak ja ;) z moim zawodem mogę mieć zwykły standardowy deweloperski dom, na dodatek bliźniak! hehe ;)

Po za tym nie chce mi się o tym myśleć... z mężem nadal jest kiepsko, w sumie chyba tylko 1-2 dni było ok, a tak to masakra :( mogłabym powiedzieć że od narodzin małej nie było dnia abym nie płakała.. najpierw z powodu porodu i tego co mnie spotkało, a raczej małą że musiała tyle być w szpitalu... a później gdy ją miałam w domu, zamiast się cieszyć płakałam z powodu męża... i tak jest nadal :( tak bardzo brakuje mi bliskości, rozmowy i mam dość kłótni...

A! i mieliśmy chrzcić w maju [24.05] ale wyszły takie jaja, że szkoda gadać.. wczoraj przez to tak się pokłóciłam z mężem że nie mogłam spać tylko ryczałam :( a wszystko przez to że nagle jego bratu [chrzestny] i tacie nie pasuje ten termin.. bratu bo ma sesje [1 rok studiów] tacie bo w styczniu uszkodził sobie nogę w kostce chodzi o kulach no i za długo nie może mieć nogę w dole bo puchnie więc 2h w aucie nie wytrzyma... ech bez komentarza... bo to wszystko można ogarnąć..
    A tak to co mam jechać z nieochrzczonym dzieckiem na drugi koniec polski :( 7.06 jedziemy nad morze :(

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka moja Tosia dzisiaj też przyklejona do mnie, ale tatuś wrócił z pracy i zawinął ją w chustę i zasnęła u niego. Mam chwile dla siebie :-)

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:

Amy mi teściowa mówiła że dzieci nie najadają się moim mlekiem bo są marudne i żebym odpuściła bo po mm ładnie śpią. Podaję im moje z butelki w dzień i mm na noc i co? Śpią na medal! Może Olek po prostu męczy się teraz przy cycu bo jednak z butli łatwiej i nie dojada tak jak piszesz? Spróbuj może odciągać troszeczkę i po cycu mu dawać jeszcze butlę, oczywiście z jakimś małym przepływem smoczek żeby musł ciągnąć
    Ja ma juz full pokarmu. Rozkrecilo sie. Probowalam go po cycach dokarmiac butla ale nia gardzil wiec sie najada. Poki co od wczorsj podaje ESPUTIKON i jest o niebo lepiej.. mamy jeszcze BOBOTIK od lekarki i dwa op sab simplex chociaz sab mnie nieco rozczarowal. Najlepiej Olkowi bylo na mm. Ale nie poddaje sie.. juz jest z kazdym dniem coraz lepiej..pewnie przyzwyczaja sie znow do mojego mleka..

A my mamy straszna wysypke..jutro idziemy do lekarza podejrzewam skaze bialkowa. W ndz zjadlam duxo jajek a wczoraj go wysypalo.. taki byl wrzask i pisk.. nie wiedxialam z czego a jego to musialo swedziec... i dzis odkrylam te plamy.. ech.. jak nie urok to sraczka.. :(

mantissa lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:42

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy u nas tez wysypka, ale nic o skazie nie bylo mowione...

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Amy u nas tez wysypka, ale nic o skazie nie bylo mowione...
    Ja sie jutro dowiem.. ja mam skaze bialkowa wiec u mnie obciazenie genetyczne moze byc chociaz mowia ze kobiety nie przenosza dalej choroby.. moze to po zmianie oliwki? Nie wiem.. bo jajka jjz jadlam i mu nic nie bylo.. ale w ndz duzo zjadlam to fakt.. w sumie to mi na skaze nie bardzo wyglada.. ale moge sie mylic. Obym sie mylila

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwests a gdzje Ale wysypuje?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy buzia, za uszkami i kark troche. mi kazala polozna odstawic nabial i obserwowac ale powiedziala ze nawet 2 tyg poprawa moze trwac

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka została Agga ostatnio pisała że jest w dwupaku

maggie86, Robotka1 lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie moj tez ma krostki, rudzi, sylvi chyba tez i kazdemu co innego mowia, to ciekawa jestem co u ciebie Amy powiedza lekarze, ja na razie czekam ze swoim czy samo nie zniknie a jak nie to do lekarza pojde w przyszlym tygodniu i juz....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 19:00

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma krostek. To sa plamy czerwone. Dodyc duze na brzuchu na piersiach nie ma. Na ramionkach i na nozkach.. podejrzewam ze to moze byc jeszcze po zmianie oliwki z hippa na johnsona

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moja też ma wysypkę, taką szorstką w dotyku. Mamy na to fenistil i maść z hydrokortyzolem, lanoliną i witaminami. Ja dalej mam nadzieję, że po tych lekach przejdzie i sie wiecej nie pojawi. Na razie zauważyłam, że po przemywaniu wywarem z kory dębu jest lepiej

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 4506 4507 4508 4509 4510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ