X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek moj maz tez wraca z pracy juz, moze i my sie do Lazienek wybierzemy hmmmm :) chociaz on ma problem z kregoslupem i nie wiem czy bedzie chetny ;)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOo Angela to juz niedługo możecie działać :-)

Mój maz baaaaardzo pragnie drugiego dzidziusia najlepiej juz teraz, natychmiast. Ja sie bronie rękami i nogami. Myślę ze za jakieś 7 lat zmajstrujemy siostrę dla młodego :-)

Kwiatuszek zazdroszcze tego spaceru. Ja czuje sie jak w jakimś wiezieniu. Dobrze ze weekendy spędzamy aktywnie i nie siedzimy w domu. W przyszłym tygodniu chyba pojede z mlodym do rodziców na wieś na tydzień :-)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na odparzenia Tormeniol, nam pomógł błyskawicznie, ale to już pisałam. My niestety co jakiś czas mamy, Mały ma bardzo wrażliwą skórkę.

Dady są fajne, bo są miękkie, ale niestety przeciekają bokiem... Frankowi już troszkę tłustsze zrobiły się nóżki, ale jednak jak kupka jest bardzo płyna to mimo to wypływa. No i siku to norma. Także szkoda. My używamy Pampersa zielonego i jest ok, faktycznie lepiej chyb chłonie. Tylko ten chemiczny zapach... Dobrze że mam te pojemniki z Ikei na przewijak, to zawsze wcześniej wyciągam kilka sztuk, żeby były pod ręką i zdążą wywietrzyć się troszkę.

Angela, serio po pół roku od cc kolejna ciąża? Mój gin powiedział, że przydałby się rok minimum. Na necie też tak czytałam. No ale są różne przypadki, moja znajoma po porodzie cc w 3 miesiące później już była w kolejnej ciąży i było ok.

A do mnie przyszła chusta! Patrząc na filmiki już udało mi się zamotać w nią Franka i powiem Wam, że to mega odciążenie! Mały śpi, bo przy mamie, a ja mogę coś porobić. O to mi właśnie chodziło :) Muszę jeszcze dociąganie poćwiczyć, ale już jestem zadowolona :)
    Tylko kurczę, trochę przydługawa jest, z przodu wisi mi ogon aż do ziemi, musiałam odciągnąć ją do tyłu i zawiązać. Można tak, no nie?

hwesta, CzaryMary, lysinka, mantissa, KasiaKwiatek, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida podrzucisz link do filmiku według którego wiazalas chustę?

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    OOo Angela to juz niedługo możecie działać :-)

Mój maz baaaaardzo pragnie drugiego dzidziusia najlepiej juz teraz, natychmiast. Ja sie bronie rękami i nogami. Myślę ze za jakieś 7 lat zmajstrujemy siostrę dla młodego :-)

Kwiatuszek zazdroszcze tego spaceru. Ja czuje sie jak w jakimś wiezieniu. Dobrze ze weekendy spędzamy aktywnie i nie siedzimy w domu. W przyszłym tygodniu chyba pojede z mlodym do rodziców na wieś na tydzień :-)
    Ja czuje tak samo Mary - ciągle w domu, sama, czekam na tą 17 jak na zbawienie, bo wtedy mąż przychodzi. Spacery są fajne, ale jednak samemu nie takie super. I weekendy dla mnie to wybawienie, bo i mąż jest ciągle, i zawsze staramy się właśnie do rodziców chociaż na jedną noc wyjechać na wieś. To 20 km, więc się da. Już zapowiedziałam mężowi, że na całe wakacje się tam przenosimy, bo nie będę siebie i dziecka w lato kisić w mieszkaniu bez balkonu. A spacery przy wysokiej temperaturze w centrum miasta nie są dobre. A tam na wsi dużo zieleni, cienia, spokój cisza i taras :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pół roku dla mnie to i tak abstrakcja ja jak juz coś to bym po 2 latach bym mogla musze sie zoperowac psychicznie po drugie ten rok to latanie po lekarzach wiec nawet mowy nie ma.

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Ida podrzucisz link do filmiku według którego wiazalas chustę?
    https://www.youtube.com/watch?v=FpsPolqntLA

CzaryMary, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na swoja chuste wciaz, pamietaj o korygowaniu kolanek przy wiazaniu :)

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=rCSyqGcgGRs mi polecala ten instruktaz , mowila ze jest dosc dobry ta babka co u mnie byla

mantissa lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=rCSyqGcgGRs mi polecala ten instruktaz , mowila ze jest dosc dobry ta babka co u mnie byla
    to zupełnie inaczej niż na filmiku z któego korzyatsałam

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak na razie używam tylko pampersów bo dostałam kilka paczek w prezencie :)

Jeśli chodzi o spacery to ja mam super bo mieszkam w domku z ogródkiem i rodzicami ;) Moja mama bardzo mi pomaga i jestem jest za to bardzo wdzięczna

CzaryMary, Aguś86 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    to zupełnie inaczej niż na filmiku z któego korzyatsałam

to jest kieszonka, a kangurek tez wg instruktazu tej babki jest na youtube- uzytkownik: naturalnamama

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    to jest kieszonka, a kangurek tez wg instruktazu tej babki jest na youtube- uzytkownik: naturalnamama
    A, dzięki.
    Te chusty można prać, prawda? Bo śmierdzi trochę nowością.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida tak, nawet trzeba. Wyprac i wyprasowac, one na poczatku beda sztywne a pozniej z biegiem czasu coraz lepiej sie beda wiazac i dociagac :)

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    ja mieszkam "chwilowo" u mamy ale i tak jestem sama non stop bo mama dużo pracuje więc chodzę prawie codziennie do babci ponad 2 km spacerkiem i tam sobie spedzamy czas,a u babci zawsze ktoś jest do pogadania,dzień szybciej leci a po drodze mamy piękne parki, zresztą prawie cały Konstancin jest jak las:)

Pieluszki testowaliśmy prawie wszystkie na rynku i wygrały muumi-fińskie z muminkami,każde inne jak nie sztywne, to przeciekały to uczulały no i przede wszystkim miały ten chemiczny smród i jakoś nie mogłam pogodzić się z tym że w czymś takim chemicznym mój synek musi dusić te pupkę non stop a na wielorazówki nie miałabym cierpliwości.
    Te muumi ktoś tu dawno temu na forum polecał i zapisałam sobie do przetestowania, są droższe ale mięciutkie, milusie,bez zapachu,super chłonne,wykonane z fińskiej celulozy, bielone tlenem,nie chlorem bez żadnych ulepszaczy, kremów, żeli, chemikaliów i oddychające! Dopiero niedawno zobaczyłam że w 100% biodegradowalne z najważniejszym trudno osiągalnym certifikatem - nawet opakowanie można kompostować.Odkąd je pierwszy raz użyliśmy to przyznam że oddałam wszystkie inne zapasy pieluszkowe znajomym.

CzaryMary, KasiaKwiatek, Murraya lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Kuzwa :/ Schodziłam z piętra z Szymkiem na ręku i laktatorem z mlekiem w drugiej ręce i odkrecil mi się pojemnik :/ 150 ml mleka poszło po ścianie i schodach. Schody umylam, ale na ścianie są plamy- mleko jest tłuste... Czym to zmyć dziewczyny? To farba akrylowa.
    Nie dosyć ze mleko poszło to jeszcze te pieprzone plamy :/

Nie lubię bardzo. Znam ten ból. Fotel szorowałam ostatnio. Sposób niewypróbowany ale może warto? [urlhttp://niebalaganka.pl/jak-usunac-tluste-slady-ze-scian-i-drzwi/[/url]]

Dziewczyny, których dzieciaczki cały czas chcą być na rękach, jak robicie cokolwiek w domu? Już nie mówię o sprzątaniu ale obiad jakiś jednak zjeść trzeba. Julek od kilku dni tylko by był na rękach, ba nawet na rękach płacze. Nie wiem co mu jest. Nie wygląd jakby go coś bolało, nie pręży się, brzuszek miękki, gorączki nie ma a tylko oczy otworzy i krzywi się i marudzi. MA tylko chwile kiedy jest zadowolony. Leżeć na mamie też nie chce, tylko nosić i nosić i wtedy ewentualnie jest cisza. W nocy spi spokojnie jak zawsze. Nie wiem co na to poradzić, bo przecież nie mogę go non stop nosić. Kupiłabym leżaczek, ale jak nie będzie chciał w nim leżeć to co? Tata go właśnie zabrać na dłuższy spacer, to mogę chatę ogarnąć, bo jeszce gości jutro mamy.

Aguś86 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej chustę uprać, uprasować i można na niej spać, siedzieć lub zawiązać ją w warkocz i wtedy szybko zmięknie. Częste wiązanie też pomaga. Moją chustę wysiadywał mąż przez 2 dni i babeczka od chust powiedziała, że jest już miękka

Mantissa mam ostatnio ten sam problem, rozwiązaniem umowy nas jest chusta - w leżaczki Tosia spędziła 10 minut w sumie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 13:22

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, gdzie można kupić te pieluchy?

Mantissa, właśnie dlatego że nie mogłam za wiele zrobić w domu zdecydowałam się na chustę. Mały jest noszony a ja mam ręce wolne.

• mantissa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Maggie, gdzie można kupić te pieluchy?

Mantissa, właśnie dlatego że nie mogłam za wiele zrobić w domu zdecydowałam się na chustę. Mały jest noszony a ja mam ręce wolne.

Mam nosidełko, ale za długo też nie wytrzymuje. Najlepiej jak go noszę na ramieniu, przytulony tylko czasem, ale ile można. Spróbuję jeszcze z tym nowym smoczkiem z Lovi, bo ten co mam Aventa wypluwa. Chociaż TŻ nie jest za smoczkiem zbytnio, no ale co mam zrobić.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida http://www.ekopieluszkimuumi.pl/pl/c/Pieluszki-MINI-3-6-kg/21 ale jest mnóstwo innych sklepów internetowych.
    Pisałam do producenta i następnym razem chyba zamówię bezposrednio od niego.

Hwesta podaj namiar na babkę od chust która była u Ciebie,ona miala ze sobą chusty do sprzedania?? czasem nie chce mi sie targac wózka to moglabym w chuste wpakowac małego i plecaczek na plecy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 13:36

Ida, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

‹‹ 4538 4539 4540 4541 4542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ