Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOOo Angela to juz niedługo możecie działać
Mój maz baaaaardzo pragnie drugiego dzidziusia najlepiej juz teraz, natychmiast. Ja sie bronie rękami i nogami. Myślę ze za jakieś 7 lat zmajstrujemy siostrę dla młodego
Kwiatuszek zazdroszcze tego spaceru. Ja czuje sie jak w jakimś wiezieniu. Dobrze ze weekendy spędzamy aktywnie i nie siedzimy w domu. W przyszłym tygodniu chyba pojede z mlodym do rodziców na wieś na tydzieńKasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Na odparzenia Tormeniol, nam pomógł błyskawicznie, ale to już pisałam. My niestety co jakiś czas mamy, Mały ma bardzo wrażliwą skórkę.
Dady są fajne, bo są miękkie, ale niestety przeciekają bokiem... Frankowi już troszkę tłustsze zrobiły się nóżki, ale jednak jak kupka jest bardzo płyna to mimo to wypływa. No i siku to norma. Także szkoda. My używamy Pampersa zielonego i jest ok, faktycznie lepiej chyb chłonie. Tylko ten chemiczny zapach... Dobrze że mam te pojemniki z Ikei na przewijak, to zawsze wcześniej wyciągam kilka sztuk, żeby były pod ręką i zdążą wywietrzyć się troszkę.
Angela, serio po pół roku od cc kolejna ciąża? Mój gin powiedział, że przydałby się rok minimum. Na necie też tak czytałam. No ale są różne przypadki, moja znajoma po porodzie cc w 3 miesiące później już była w kolejnej ciąży i było ok.
A do mnie przyszła chusta! Patrząc na filmiki już udało mi się zamotać w nią Franka i powiem Wam, że to mega odciążenie! Mały śpi, bo przy mamie, a ja mogę coś porobić. O to mi właśnie chodziłoMuszę jeszcze dociąganie poćwiczyć, ale już jestem zadowolona
Tylko kurczę, trochę przydługawa jest, z przodu wisi mi ogon aż do ziemi, musiałam odciągnąć ją do tyłu i zawiązać. Można tak, no nie?hwesta, CzaryMary, lysinka, mantissa, KasiaKwiatek, misia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
CzaryMary wrote:OOo Angela to juz niedługo możecie działać
Mój maz baaaaardzo pragnie drugiego dzidziusia najlepiej juz teraz, natychmiast. Ja sie bronie rękami i nogami. Myślę ze za jakieś 7 lat zmajstrujemy siostrę dla młodego
Kwiatuszek zazdroszcze tego spaceru. Ja czuje sie jak w jakimś wiezieniu. Dobrze ze weekendy spędzamy aktywnie i nie siedzimy w domu. W przyszłym tygodniu chyba pojede z mlodym do rodziców na wieś na tydzieńCzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja jak na razie używam tylko pampersów bo dostałam kilka paczek w prezencie
Jeśli chodzi o spacery to ja mam super bo mieszkam w domku z ogródkiem i rodzicamiMoja mama bardzo mi pomaga i jestem jest za to bardzo wdzięczna
CzaryMary, Aguś86 lubią tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry:)
ja mieszkam "chwilowo" u mamy ale i tak jestem sama non stop bo mama dużo pracuje więc chodzę prawie codziennie do babci ponad 2 km spacerkiem i tam sobie spedzamy czas,a u babci zawsze ktoś jest do pogadania,dzień szybciej leci a po drodze mamy piękne parki, zresztą prawie cały Konstancin jest jak las:)
Pieluszki testowaliśmy prawie wszystkie na rynku i wygrały muumi-fińskie z muminkami,każde inne jak nie sztywne, to przeciekały to uczulały no i przede wszystkim miały ten chemiczny smród i jakoś nie mogłam pogodzić się z tym że w czymś takim chemicznym mój synek musi dusić te pupkę non stop a na wielorazówki nie miałabym cierpliwości.
Te muumi ktoś tu dawno temu na forum polecał i zapisałam sobie do przetestowania, są droższe ale mięciutkie, milusie,bez zapachu,super chłonne,wykonane z fińskiej celulozy, bielone tlenem,nie chlorem bez żadnych ulepszaczy, kremów, żeli, chemikaliów i oddychające! Dopiero niedawno zobaczyłam że w 100% biodegradowalne z najważniejszym trudno osiągalnym certifikatem - nawet opakowanie można kompostować.Odkąd je pierwszy raz użyliśmy to przyznam że oddałam wszystkie inne zapasy pieluszkowe znajomym.CzaryMary, KasiaKwiatek, Murraya lubią tę wiadomość
-
Aguś86 wrote:Kuzwa
Schodziłam z piętra z Szymkiem na ręku i laktatorem z mlekiem w drugiej ręce i odkrecil mi się pojemnik
150 ml mleka poszło po ścianie i schodach. Schody umylam, ale na ścianie są plamy- mleko jest tłuste... Czym to zmyć dziewczyny? To farba akrylowa.
Nie dosyć ze mleko poszło to jeszcze te pieprzone plamy
Nie lubię bardzo. Znam ten ból. Fotel szorowałam ostatnio. Sposób niewypróbowany ale może warto? [urlhttp://niebalaganka.pl/jak-usunac-tluste-slady-ze-scian-i-drzwi/[/url]]
Dziewczyny, których dzieciaczki cały czas chcą być na rękach, jak robicie cokolwiek w domu? Już nie mówię o sprzątaniu ale obiad jakiś jednak zjeść trzeba. Julek od kilku dni tylko by był na rękach, ba nawet na rękach płacze. Nie wiem co mu jest. Nie wygląd jakby go coś bolało, nie pręży się, brzuszek miękki, gorączki nie ma a tylko oczy otworzy i krzywi się i marudzi. MA tylko chwile kiedy jest zadowolony. Leżeć na mamie też nie chce, tylko nosić i nosić i wtedy ewentualnie jest cisza. W nocy spi spokojnie jak zawsze. Nie wiem co na to poradzić, bo przecież nie mogę go non stop nosić. Kupiłabym leżaczek, ale jak nie będzie chciał w nim leżeć to co? Tata go właśnie zabrać na dłuższy spacer, to mogę chatę ogarnąć, bo jeszce gości jutro mamy.Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Najlepiej chustę uprać, uprasować i można na niej spać, siedzieć lub zawiązać ją w warkocz i wtedy szybko zmięknie. Częste wiązanie też pomaga. Moją chustę wysiadywał mąż przez 2 dni i babeczka od chust powiedziała, że jest już miękka
Mantissa mam ostatnio ten sam problem, rozwiązaniem umowy nas jest chusta - w leżaczki Tosia spędziła 10 minut w sumieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 13:22
mantissa lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Maggie, gdzie można kupić te pieluchy?
Mantissa, właśnie dlatego że nie mogłam za wiele zrobić w domu zdecydowałam się na chustę. Mały jest noszony a ja mam ręce wolne.
Mam nosidełko, ale za długo też nie wytrzymuje. Najlepiej jak go noszę na ramieniu, przytulony tylko czasem, ale ile można. Spróbuję jeszcze z tym nowym smoczkiem z Lovi, bo ten co mam Aventa wypluwa. Chociaż TŻ nie jest za smoczkiem zbytnio, no ale co mam zrobić. -
nick nieaktualnyIda http://www.ekopieluszkimuumi.pl/pl/c/Pieluszki-MINI-3-6-kg/21 ale jest mnóstwo innych sklepów internetowych.
Pisałam do producenta i następnym razem chyba zamówię bezposrednio od niego.
Hwesta podaj namiar na babkę od chust która była u Ciebie,ona miala ze sobą chusty do sprzedania?? czasem nie chce mi sie targac wózka to moglabym w chuste wpakowac małego i plecaczek na plecyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 13:36
Ida, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość