Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
liloe wrote:u nas też są nocne marudy - koniec spania, trzeba zaiwaniać
Amy ja nie jem i białka i glutenu, ale widzę poprawę u Ali. Jak Olek jest rączkowy to kupuj chustę. Ja wczoraj pierwszy raz motałam i dla mnie rewelacja
Fasia jak Szumiś, działa?
A jak chusta? Ja właśnie czekam na swoją. -
Fasia czemu z końcem 6 tygodnia?
jak to kolka to niestety to tak szybko nie minie. Mówią, że ona trwa do 3 miesiąca ale najczęściej do pół roku.. A podejdź do pediatry z nim, może coś pomoże.
Nam zalecił
sab simplex albo espumisan 100 bo to samo 10 kropli 5x dz. przed karmieniem
dodatkowo 3x dziennie po 3 ml Debridatu - bezpośrednio do buzi ze strzykawki <-- i to u nas zdziałało cuda, tzn nie wiem czy tylko to czy wszystko razem, ale widze po jednym dniu podowania różnicę w zachowaniu o 180 stopni. Naprawdę
A w razie napadu płaczu dłuższego niż 15min non stop czopek Viburcol o którym chyba pisała Bambi. Jeszcze go nie użyłam bo po tym zestawie wyżej widzę różnicę OGROMNĄ.
Iwonka - u nas skaza jest stwierdzona po wysypce i obrzęku jaki temu towarzyszył. Olka skóra zmieniła strukturę i ja już wiedziałam po ttym że to atopowe zapalenie skóry, bo moja skóra wygląda identycznie, lekarz potwierdził tylko diagnozę. Przykro mi ale mam nadzieję, że on akurat z tego wyrośnie, ale niestety jesteśmy obciążeni genetyczniemam nadzieję, że nie będzie miał ostrego przebiegu choroby...
Ja unikam białka w każdej postaci, dostałam leki żeby uzupełnić niedobór, ale ogólnie ZAKAZ łącznei z czekoladą -
sylvia007 wrote:Zasnęła o 1, wiec nie spała całe 12 godzin!!! A mówią, że dzieci są po szczepieniu senne
U mnie młodzieniaszek tez śpiochem nie jest... Dzis obudził sie o 5.30 i juz jadł z piersi 2razy i nie chce spac, leżeć tez nie tylko ciumkal moja piers...
Pic mi sie chce, wzięłabym prysznic ubrałabym sie a tu trzeba w koszuli z cyckiem na wierzchu i młodym przyklejonym siedzieć -
Liloe u nas chusta się nei sprawdzała jak Olek miał kolki. Bo się z tego wyrywał i wrzeszczał jak poparzony. Teraz jest ciut z nim lepiej więc spróbuję ponownie jej użyć
Fasia moje piersi postrzelały w ciąży, ale to co się z nimi stało przy karmieniu to woła o pomstę do nieba. Jestem pocięta jak szynka na cycachale w ogóle mi to nie przeszkadza powiem szczerze
Mi waga stanęła cały czas 2 kg do wyrównania.. ale kurwa nei mam kiedy ćwiczyć. Młody teraz lezy na mężu bo przecież parzy go leżenie na łóżku ;P WYJUS :]Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:11
-
Amy_ wrote:Fasia czemu z końcem 6 tygodnia?
jak to kolka to niestety to tak szybko nie minie. Mówią, że ona trwa do 3 miesiąca ale najczęściej do pół roku.. A podejdź do pediatry z nim, może coś pomoże.
Nam zalecił
sab simplex albo espumisan 100 bo to samo 10 kropli 5x dz. przed karmieniem
dodatkowo 3x dziennie po 3 ml Debridatu - bezpośrednio do buzi ze strzykawki <-- i to u nas zdziałało cuda, tzn nie wiem czy tylko to czy wszystko razem, ale widze po jednym dniu podowania różnicę w zachowaniu o 180 stopni. Naprawdę
A w razie napadu płaczu dłuższego niż 15min non stop czopek Viburcol o którym chyba pisała Bambi. Jeszcze go nie użyłam bo po tym zestawie wyżej widzę różnicę OGROMNĄ.
Iwonka - u nas skaza jest stwierdzona po wysypce i obrzęku jaki temu towarzyszył. Olka skóra zmieniła strukturę i ja już wiedziałam po ttym że to atopowe zapalenie skóry, bo moja skóra wygląda identycznie, lekarz potwierdził tylko diagnozę. Przykro mi ale mam nadzieję, że on akurat z tego wyrośnie, ale niestety jesteśmy obciążeni genetyczniemam nadzieję, że nie będzie miał ostrego przebiegu choroby...
Ja unikam białka w każdej postaci, dostałam leki żeby uzupełnić niedobór, ale ogólnie ZAKAZ łącznei z czekoladąWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:24
-
nick nieaktualnyHoho ... dopiero się obudzilismy
Miki zasnął po 6 ale już go nie odkladalam tylko został z nami w łóżku. Spał do 9 i mlaskaniem obudził się na mleczko
mam nadzieję , że mu tak zostanie. Jest szansa bo moje dziewczyny kolki ominęły
Amy_ lubi tę wiadomość
-
Iwonka skaza po mm jak najbardziej, bo w nim jest białko mleka krowiego. Ja zanim poszłam do lekarza, przemywałam Niny buzię oilatumem 3 razy dziennie i smarowałam balsamem oilatum i pomagało
a i jeszcze przemywać można naparem z kory dębu, też działa!!!
Amy_, iwonka1077 lubią tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:no ja jeszcze sie zastanawiam czy to u mojego nie przypadkiem czekolada bo jadlam no nic odczekam tydzien jak nie bedzie poprawy to do lekarza pojdziemy i juz, a skaza moze byc po piersi to rozumiem a po modyfikowanym rowniezaha i czym samrowaliscie te krostki???moze jakis kremem do skory atopowej???bo na razie to mi proponowala polozna????
Obserwuj, ja zjadłam w ndz bardzo dużo jajek w poniedziałek wieczór był taki niedobry że nie szło go uspokoić a we wtorek odkryłam wysypkę wyglądała tragicznie... musiało go bardzo swędzieć i nie uspokoil się ani na moment przez 4 godziny
Poprawa była dopiero w środę, ale już od pon nie ruszyłam białka..
Po modyfikowanym też może być skaza jeśli ma uczulenie to po tym mleku też wyjdzie, nie musi byc karmiony piersią żeby wyszło, że dziecko jest uczulone na białko..
My mamy emolium do kąpieli i do smarowania na razie w próbkach - bo ja np na to zle reagowałam.. zobaczymy co będzie u Olka -
nick nieaktualnyLwica wrote:Wow!! Jak to zrobiłaś? Ile sciagalas? Ja wczoraj w 20min 120ml a dzis w 23min tylko 100ml:(((
Sciagam zawsze 775533 czyli łącznie pol godziny. To jest urobek z całej nocy bi w nocy nie sciagam. Ale nigdy takiego wyniku nie uzyskalam. Przez to ze młody wczoraj więcej spal mogłam więcej zjeść i chyba stad tez ta wiuejsza ilość.
Viburcol czopki bez recepty są juz. Chyba ze znowu cos zmienili....Lwica, mantissa lubią tę wiadomość