X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też są nocne marudy - koniec spania, trzeba zaiwaniać;)

Amy ja nie jem i białka i glutenu, ale widzę poprawę u Ali. Jak Olek jest rączkowy to kupuj chustę. Ja wczoraj pierwszy raz motałam i dla mnie rewelacja :)

Fasia jak Szumiś, działa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary gratki :) szklanka mleka! Moja młoda je wlasnie i mam nadzieje ze zaśnie i pozwoli mi włosy umyć ;)

CzaryMary, Ewelcia lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Sylvia mam nadzieje, ze Nina w końcu usunęła?
    Zasnęła o 1, wiec nie spała całe 12 godzin!!! A mówią, że dzieci są po szczepieniu senne :-P

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    u nas też są nocne marudy - koniec spania, trzeba zaiwaniać;)

Amy ja nie jem i białka i glutenu, ale widzę poprawę u Ali. Jak Olek jest rączkowy to kupuj chustę. Ja wczoraj pierwszy raz motałam i dla mnie rewelacja :)

Fasia jak Szumiś, działa?
    Wczoraj właśnie pisalysmy że szumiś super.

A jak chusta? Ja właśnie czekam na swoją.

• Lwica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Wow ściągnęłam 200 ml mlesia!!!:-) :-)

Edit 250 ml Rekord !!!

Wow!! Jak to zrobiłaś? Ile sciagalas? Ja wczoraj w 20min 120ml a dzis w 23min tylko 100ml:(((

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia czemu z końcem 6 tygodnia?
    jak to kolka to niestety to tak szybko nie minie. Mówią, że ona trwa do 3 miesiąca ale najczęściej do pół roku.. A podejdź do pediatry z nim, może coś pomoże.
    Nam zalecił
    sab simplex albo espumisan 100 bo to samo 10 kropli 5x dz. przed karmieniem
    dodatkowo 3x dziennie po 3 ml Debridatu - bezpośrednio do buzi ze strzykawki <-- i to u nas zdziałało cuda, tzn nie wiem czy tylko to czy wszystko razem, ale widze po jednym dniu podowania różnicę w zachowaniu o 180 stopni. Naprawdę
    A w razie napadu płaczu dłuższego niż 15min non stop czopek Viburcol o którym chyba pisała Bambi. Jeszcze go nie użyłam bo po tym zestawie wyżej widzę różnicę OGROMNĄ.

Iwonka - u nas skaza jest stwierdzona po wysypce i obrzęku jaki temu towarzyszył. Olka skóra zmieniła strukturę i ja już wiedziałam po ttym że to atopowe zapalenie skóry, bo moja skóra wygląda identycznie, lekarz potwierdził tylko diagnozę. Przykro mi ale mam nadzieję, że on akurat z tego wyrośnie, ale niestety jesteśmy obciążeni genetycznie :/ mam nadzieję, że nie będzie miał ostrego przebiegu choroby...
    Ja unikam białka w każdej postaci, dostałam leki żeby uzupełnić niedobór, ale ogólnie ZAKAZ łącznei z czekoladą :/

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Zasnęła o 1, wiec nie spała całe 12 godzin!!! A mówią, że dzieci są po szczepieniu senne :-P

U mnie młodzieniaszek tez śpiochem nie jest... Dzis obudził sie o 5.30 i juz jadł z piersi 2razy i nie chce spac, leżeć tez nie tylko ciumkal moja piers...
    Pic mi sie chce, wzięłabym prysznic ubrałabym sie a tu trzeba w koszuli z cyckiem na wierzchu i młodym przyklejonym siedzieć ;)

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe u nas chusta się nei sprawdzała jak Olek miał kolki. Bo się z tego wyrywał i wrzeszczał jak poparzony. Teraz jest ciut z nim lepiej więc spróbuję ponownie jej użyć

Fasia moje piersi postrzelały w ciąży, ale to co się z nimi stało przy karmieniu to woła o pomstę do nieba. Jestem pocięta jak szynka na cycach ;) ale w ogóle mi to nie przeszkadza powiem szczerze :)

Mi waga stanęła cały czas 2 kg do wyrównania.. ale kurwa nei mam kiedy ćwiczyć. Młody teraz lezy na mężu bo przecież parzy go leżenie na łóżku ;P WYJUS :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:11

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, te leki na receptę?

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Fasia czemu z końcem 6 tygodnia?
    jak to kolka to niestety to tak szybko nie minie. Mówią, że ona trwa do 3 miesiąca ale najczęściej do pół roku.. A podejdź do pediatry z nim, może coś pomoże.
    Nam zalecił
    sab simplex albo espumisan 100 bo to samo 10 kropli 5x dz. przed karmieniem
    dodatkowo 3x dziennie po 3 ml Debridatu - bezpośrednio do buzi ze strzykawki <-- i to u nas zdziałało cuda, tzn nie wiem czy tylko to czy wszystko razem, ale widze po jednym dniu podowania różnicę w zachowaniu o 180 stopni. Naprawdę
    A w razie napadu płaczu dłuższego niż 15min non stop czopek Viburcol o którym chyba pisała Bambi. Jeszcze go nie użyłam bo po tym zestawie wyżej widzę różnicę OGROMNĄ.

Iwonka - u nas skaza jest stwierdzona po wysypce i obrzęku jaki temu towarzyszył. Olka skóra zmieniła strukturę i ja już wiedziałam po ttym że to atopowe zapalenie skóry, bo moja skóra wygląda identycznie, lekarz potwierdził tylko diagnozę. Przykro mi ale mam nadzieję, że on akurat z tego wyrośnie, ale niestety jesteśmy obciążeni genetycznie :/ mam nadzieję, że nie będzie miał ostrego przebiegu choroby...
    Ja unikam białka w każdej postaci, dostałam leki żeby uzupełnić niedobór, ale ogólnie ZAKAZ łącznei z czekoladą :/
    no ja jeszcze sie zastanawiam czy to u mojego nie przypadkiem czekolada bo jadlam no nic odczekam tydzien jak nie bedzie poprawy to do lekarza pojdziemy i juz, a skaza moze byc po piersi to rozumiem a po modyfikowanym rowniezaha i czym samrowaliscie te krostki???moze jakis kremem do skory atopowej???bo na razie to mi proponowala polozna????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 09:24

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoho ... dopiero się obudzilismy :) Miki zasnął po 6 ale już go nie odkladalam tylko został z nami w łóżku. Spał do 9 i mlaskaniem obudził się na mleczko :) mam nadzieję , że mu tak zostanie. Jest szansa bo moje dziewczyny kolki ominęły :)

Amy_ lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy tylko obserwuj
    Olka bo debridat lubi uczulić, Gabi jak go brała, to dostała biegunki i wysypki.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Amy, te leki na receptę?
    ja dostałam na nie receptę a nie wiem czy można je dostać bez.. zaraz poszukam na necie

debridat na receptę
    i czopki też

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka skaza po mm jak najbardziej, bo w nim jest białko mleka krowiego. Ja zanim poszłam do lekarza, przemywałam Niny buzię oilatumem 3 razy dziennie i smarowałam balsamem oilatum i pomagało :-) a i jeszcze przemywać można naparem z kory dębu, też działa!!!

Amy_, iwonka1077 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    no ja jeszcze sie zastanawiam czy to u mojego nie przypadkiem czekolada bo jadlam no nic odczekam tydzien jak nie bedzie poprawy to do lekarza pojdziemy i juz, a skaza moze byc po piersi to rozumiem a po modyfikowanym rowniezaha i czym samrowaliscie te krostki???moze jakis kremem do skory atopowej???bo na razie to mi proponowala polozna????

Obserwuj, ja zjadłam w ndz bardzo dużo jajek w poniedziałek wieczór był taki niedobry że nie szło go uspokoić a we wtorek odkryłam wysypkę wyglądała tragicznie... musiało go bardzo swędzieć i nie uspokoil się ani na moment przez 4 godziny :(
    Poprawa była dopiero w środę, ale już od pon nie ruszyłam białka..
    Po modyfikowanym też może być skaza jeśli ma uczulenie to po tym mleku też wyjdzie, nie musi byc karmiony piersią żeby wyszło, że dziecko jest uczulone na białko..
    My mamy emolium do kąpieli i do smarowania na razie w próbkach - bo ja np na to zle reagowałam.. zobaczymy co będzie u Olka

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, a nic na wysypkę wam pediatra nie dał?

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Amy tylko obserwuj
    Olka bo debridat lubi uczulić, Gabi jak go brała, to dostała biegunki i wysypki.

u nas na razie nic się nie dzieję

sylvia007 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Wow!! Jak to zrobiłaś? Ile sciagalas? Ja wczoraj w 20min 120ml a dzis w 23min tylko 100ml:(((

Sciagam zawsze 775533 czyli łącznie pol godziny. To jest urobek z całej nocy bi w nocy nie sciagam. Ale nigdy takiego wyniku nie uzyskalam. Przez to ze młody wczoraj więcej spal mogłam więcej zjeść i chyba stad tez ta wiuejsza ilość.

Viburcol czopki bez recepty są juz. Chyba ze znowu cos zmienili....

Lwica, mantissa lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    u nas na razie nic się nie dzieję
    No to super, bo on podobno naprawdę dobrze działa:-)

Amy_ lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Amy, a nic na wysypkę wam pediatra nie dał?
    Nie bo u nas ustapila na wizycie. Mam zakaz jedzenia bialka no i pielegnacja skory

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 4536 4537 4538 4539 4540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ