Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Julek ostatnio prawie nie śpi. Wasze maleństwa tez tak mają?
Wczoraj np wstalismy o 8, pierwsza drzemka była o 11 i trwala 25 minut. Kolejna na spacerze juz dłuższa, bo 2 godz i to było po 14. I później padł przed 20 i obudziłam go kolo północy, bo spal juz długo, a ja wiedziałam, że to oznacza moja nie przespana noc.. Padł znowu przed 2. No i pobudka teraz pół godz temu. Karmimy się i myślę czy jeszcze będzie dane mi zasnąć..iwonka1077 lubi tę wiadomość
-
Fasia a Julkowi przeszly jazdy z placzem?? Przepraszam pewnie juz pisalas ale nie jestem w stanie nadrobic.
My nakarmieni i przebani.. mlody spi w lozeczku i mruczy
az dziwne ze jest taki grzeczny. Ciekawe jak dlugo to potrwa...
Wczoraj badslam mu mocz - wszystko okej. Mamy zdrowe dziecienie liczac tej skazy bialkowej... moja dieta niestety bez bialkowa.. i jak tu rozpoczac te nieszczesne treningi.. ale poki co mlody mi na nie i tsk nie pozwala.. brzuch nadal bedzie w kiepskim stanie.. ech..
Teraz tez bede podkladac pieluxhe pod gola dupe zeby mnie nie osral drugi raz -
Fasia wrote:Julek ostatnio prawie nie śpi. Wasze maleństwa tez tak mają?
Wczoraj np wstalismy o 8, pierwsza drzemka była o 11 i trwala 25 minut. Kolejna na spacerze juz dłuższa, bo 2 godz i to było po 14. I później padł przed 20 i obudziłam go kolo północy, bo spal juz długo, a ja wiedziałam, że to oznacza moja nie przespana noc.. Padł znowu przed 2. No i pobudka teraz pół godz temu. Karmimy się i myślę czy jeszcze będzie dane mi zasnąć.. -
Amy u nas dalej płacz. Mały jest mega zmęczony ale nie może zasnąć przez brzuszek. Widać, że go meczy, prezy się i płacze. To podobno mija ok 6 tyg wiec jeszcze chwila i zobaczymy.
Fajnie, że Olus tak sobie leżyJulek zasnął przy cycu. Poczekam na głębszy sen i spróbuje go odłożyć i będę się modlić żeby nie zaczął płakać
-
Ja tez bym chciała zaczac zacząć ćwiczyć ale póki co nie miałabym na to czasu. Julek obecnie zabiera mi każda chwile, bo ciągle jest na rękach. Liczę, ze to okres przejściowy.
Smutno mi tylko, że cała ciążę uchronilam się przed rozstepami, a też mam na piersiach ale kij z nimi, bo w biustonoszu nie widać ale najgorsze są te na prawym posladkuczerwono-sine.. Jest ich kilka. Jedne duże inne małe
buuuu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 05:06
-
nick nieaktualny
-
Ulka84 wrote:a karmisz z jednej czy z dwóch piersi? Chyba jestem jakaś inna bo mnie to karmienie dołuje ;/
Ulka84 lubi tę wiadomość
-
My od 5:30 nie śpimy, w nocy dzisiaj karmienie co 2,5 -3 godziny, jak nigdy, zazwyczaj Malutka spała po 4 godzinki. Teraz śpi w chuście, bo była niespokojna - byłam w nocy tak zaspana, że zapomniałam dać jej espumisan i ciśnie kupę teraz. W chuście śpi i jeszcze w ramach bonusu brzuszek jej się masuje
a ja mogę zjeść spokojnie śniadanie
misia83, Ida lubią tę wiadomość
-
lysinka wrote:My od 5:30 nie śpimy, w nocy dzisiaj karmienie co 2,5 -3 godziny, jak nigdy, zazwyczaj Malutka spała po 4 godzinki. Teraz śpi w chuście, bo była niespokojna - byłam w nocy tak zaspana, że zapomniałam dać jej espumisan i ciśnie kupę teraz. W chuście śpi i jeszcze w ramach bonusu brzuszek jej się masuje
a ja mogę zjeść spokojnie śniadanie
Może już dziś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 07:21
-
Dziewczyny które mają problemy brzuszkowe u dzieci - one mijają ale na pewno nie z końcem 6 tygodnia. U nas może nie ma typowych kolek ale często jest problem z kupką, płacz i marudzenie. Najczęściej rano i wieczorem. Do tego dochodzi ogromny problem z zasypianiem. Wczoraj Franek był tak zmęczony że aż nieprzytomny, oczy mu leciały ale nie zasnął od 18 do 22, tylko cały czas płacz. Nie pomagał cyc, przy którym zawsze wieczorem zasypia i wiele innych sposobów. Denerwowalo go to że nie może zrobić kupki.
Te problemy mijają ale z końcem 3-4 miesiąca. Tak przynajmniej wszędzie piszą. Czekam na ten czas jak na zbawienie.
A co do spania, to niestety jego czas już się nie wydłuży, a wręcz Skróci. Teraz Fran śpi podobnie jak Julek Fasi, czyli kiedy rano budzi się 6-7 to zasypia 10-11 i śpi nie dłużej niż godzinę. Później na spacerze już dłużej choć też nie zawsze. Następnie w zależności ile spał wcześniej, to później albo zasypia jeszcze koło 15-16 ale ostatnio jest aktywny aż do kąpieli Czyli u nas koło 21. Po niej bezpośrednio karmię go w łóżku i zasypia w końcu mocno, tak że mogłabym w końcu go odłożyć albo odejść spokojnie, ale nie mam już na nic siły i po prostu śpię z nim. Także nie ma lekko, okres aniołkowy się skończył, a te Które go nie przeżyły mają jeszcze trudniej. -
nick nieaktualnyMartyna tez ma dłuższe momenty aktywnosci powiedzmy aktywności bo tak naprawdę większość tego czasu marudzi ale ciesze sie że robi to w dzień niż w nocy. Teraz też nie spi ale i tak w szoku jestem bo śpi od 17 i budziła sie tylko na karmienie pieluche i szla dalej spać.
a jak tam szumisie skutkuja?
u nas to chyba byl w strzał w w 10 małej sie lepiej zasypia i mniej sie kreci przy zasypianiu co za tym idzie nie ulewa sie jejCzaryMary lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Martyna tez ma dłuższe momenty aktywnosci powiedzmy aktywności bo tak naprawdę większość tego czasu marudzi ale ciesze sie że robi to w dzień niż w nocy. Teraz też nie spi ale i tak w szoku jestem bo śpi od 17 i budziła sie tylko na karmienie pieluche i szla dalej spać.
a jak tam szumisie skutkuja?
u nas to chyba byl w strzał w w 10 małej sie lepiej zasypia i mniej sie kreci przy zasypianiu co za tym idzie nie ulewa sie jejCzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry:-)
Amy bardzo sie cieszę ze leki po działały! I seksa mialas i wszystko jest ok.
U nas spanie poszczepienne minęło i młody dokazujee...
Krystii piękny Ignas i cudowna tęcza na FB
Wow ściągnęłam 200 ml mlesia!!!
Edit 250 ml Rekord !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 08:29
Angela89, lysinka, misia83, mantissa, Lali, Fasia, maggie86, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość
-
hej mysllam ze pospie od 7 ale nic bardziej mylnego, dopiero zasnął synek
u was tez takie odglosy wydają z siebie dzieciaczki??? sapie wierci mruczy hehe mąż się śmieje ze to gorszy niż by chrapałhehe
Amy a jakie objawy stwierdzil lekarz ze skaza białkowa???przez kolki czy krostki mial????bo cos przegapilam
bo mój ma juz na dekolcie krostki a przy brwiach i uszach taka skorupka jakby sie robi nie wiem czy to tez nie skaza przypadkiem???????Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 08:23