X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś to ja jestem zoombi mala budzi się co 2,5 godziny jakaś masakra z nia jest ide spac puki mi to dane

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Oj, współczuję wam dziewczyny. Bądźcie silne dla dzieci, dacie radę, zły czas w końcu minie.

NY, mój Franek miał przez dwa tygodnie katar, byłam z nim kilka razy u pediatry, uczulała że to groźne bo od kataru do zapalenia płuc czy oskrzeli tylko krok. Modliłam się by na katarze się skończyło, bo lekarka powiedziała że jak tylko zakaszle to mamy jechać do szpitala, tak samo jakby miał gorączkę. Przy takich małych dzieciach szpital to jedyne rozwiązanie, ale też i groźne bo maluch może się zarazić czymś gorszym. Tego się właśnie bałam bo nasłuchałam się różnych historii, nawet jedną tragiczną mamy w rodzinie... Dlatego cieszę się że zaszczepiłam też na rota. Jeśli jest jakaś epidemia w szpitalu to rozważ wyjście ale jeśli Mała kaszle to poczekaj na jakieś kroki bo kaszel to już poważna sprawa. Nic nie robią bo jest weekend ale też może dlatego że tak naprawdę nie jest tak źle. To dobrze, mam nadzieję że szybko wyjdziesz z Małą.
    kurde to mnie nastraszylas albo mam lekarza jakiegoś nie ogarnietego bo moja mala miala kaszel katar i flegma jej splywala to kazał ja tylko infalowac i obserwować. Na szczęście mała ładnie sobie poradzila i po przyziebieniu nic nie zostalo

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie denerwuje środowym szczepieniem, boje sie ze nie wyłapie jakiegoś małego katarku u małej czy cos ... Podobno dziecko musi być super zdrowe, wlasnie szaleje na macie ;) i dzis znow ulewa

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja jednak stwierdziła że spać nie bedzie ehsss .

Ida a jak wasza przepuchlina ? Martyna ma tez i juz w szpitalu ja ogladal chirurg tylko że ma pepkowa czyli ta najbardziej bezpieczna i stwierdził że obejdzie sie bez plasterkowania bo to w sumie malo daje ogolnie sa 2 szkoly jedni plasterkuja drudzy zostawiają i czekają jak dziecko zacznie chodzic wtedy niby znika. Nam kazali młodą wiecej kłaść na brzuchu i powiem że widze ze balonik jest mniejszy

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela moja tez nie spi ;)

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida czy Ty podawałas rotarix w 6 tyg na szczepieniu? Ja wciąż sie zastanawiam czy teraz czy pozniej... I chyba zostanę przy 5 w 1 a rota pozniej... Jakos sie boje mała bombardować tak szczepionkami na raz, tymbardziej ze nie jest dużym bobasem... 3,7 wazy dopiero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 08:05

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:44

hwesta lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta tylko że moja przechodzi sama siebie budzila siw w nocy co 2,5 godziny a teraz nie spi od 4 nie poznaje jej bo noce ładnie przesypia

• mantissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie śpimy i też mamy przepukline pepkową. Ponoć wchlonie sie sama.
    Angela, mnie z kaszlem sporadycznym też od razu do szpitala nie wysylala, bo powiedziała ze to za dobry stan jak na szpital.
    Kurczę, młody całą noc się męczył z brzuszkiem i spalam z nim na klacie. :(

Angela89 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i Hwesta Zuzia w momencie szczepienia wazyla trochę ponad 2, 5 kg, a 3, 7 kg wazyla jak miała 3 miesiące ponad ;) Sprawdzalam w książeczce kilka dni temu, bo mój Szymek na miesiąc tyle ważył i byłam ciekawa kiedy Zuzia tyle miała :D

hwesta lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Aguś86, hwesta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela co do gości- moja córka jest towarzyska i lubi jak sa goście ale nie moze zasnąć jak sa i po wizycie i płacze wtedy , jedynie cycek pomaga. Wczoraj byli goście wlasnie, i tez liże jej oczy i czoło ( usłyszałam ze czoło tez) ;) moja wczoraj w nocy budziła sie co 2 h, pozniej nie spała pol dnia az w końcu padła ze zmęczenia. A teraz przysypia przy cycku i nie da sie odłożyć ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze te szczepienia nie takie straszne jak je malują ;)
    Ale nie ukrywam se bardzo sie stresuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 08:24

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzien dobry, u nas noc nie najgorzej, teraz maly spi znowu a ja zamiast tez korzystac ogarniam troche bo tez mamy gosci. Znowu wyszedl mi okrutny placuch zamiast ciasta a maz mnie wczoraj prosil zebym nie piekla tylko pojedzie rano kupic :P.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobrali próbkę moczu żeby wykluczyć bakterie,jako ze Lili nie przybrała na wadze od 10dni i ulewa chcą nas utrzymać do Pn/wt:( tragedia;( a co w tym wszystkim najgorsze nie mam wsparcia męża, nie ma go tu z nami jest na mnie wsciekly ze jestem histeryczka ze gdyby nie ja to ona by nie cierpiała, ze mi tego do końca życia nie wybaczy czujecie? Lekarz na dyżurze tłumaczył mu czemu daje skierowanie, lekarka w szpitalu odradzała mu pomysł żeby jednak odmówić przyjęcia, dziewczyna z sali mówi mu ze z takimi małymi dziećmi nie ma żartów, każdy mu mówi ze lepiej ze trafiliśmy tu a on jest zły i mnie tępi!! Nie ma widocznie pojęcia na temat niemowląt i nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji tak jak napisałaś Ida z byle czego sa oskrzela czy płuca i dziecka to sie rozwija ekspresowo. Gdybym zbagatelizowala to by było co z Ciebie za matka? Nie no stało sie jesteśmy tu i bardzo żałuje ale ja nie prosiłam o szpital, nikt nie miał wątpliwości a bez powodu tez nie przyjmują, a najgorsze ze moj maz jest wręcz ideałem nie moge zrozumieć czemu nie jest ze mną w jednej drużynie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 09:22

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie noc jak zawsze super :-) mala spala od 22.00 do 1.30 i od 1.50 do 7.15 :-) teraz znow zasnela po kupce :-) posegregowalam ubranka, z wielu juz whrosla :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pierwsze szczepienia sa w 8tyg, wh placicie na szczepionki na rota? czy za jakie placicie? bo widze ze w uk pte koki czy jakos tam i rota mamy darmowe

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    u nas pierwsze szczepienia sa w 8tyg, wh placicie na szczepionki na rota? czy za jakie placicie? bo widze ze w uk pte koki czy jakos tam i rota mamy darmowe

Macie darmowe tylko Polska i Romunia jest zacofana i za rota i pneumo płacimy... Ostatnio o tym w tv słuchałam.. że może kiedyś i my będziemy mieli za darmo.

‹‹ 4552 4553 4554 4555 4556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ