X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY a ma tylko katarek czy dodatkowo kaszel? Spróbuj jej podać swoje mleko w butelce. Z butelki nie musi się tak bardzo wysilać jak z piersi, więc może coś wypije???

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    A przez 4 tyg karmilas mm? Jak odciagslas pokarm i utrzymalas laktacje to na pewno podziala na zwiekszenie ilosci

nie karmie piersią ale czasem dokarmiam mm - szczególnie wieczorem albo w nocy

Amy_ lubi tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY współczuje :( nie możecie zadzwonić po lekarza żeby to domu przyjechał?

My właśnie zmagamy się z kolką od godziny 19.30 ;/ masakra...

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka można zawsze zwiększyć ilość mleka. Ja też od paru dni piję herbatki i femaltiker i jest więcej, bo szybciej piersi się robią twardsze.

Ulka84 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo matko. Zasnelam o 21 i po północy obudziło mnie głodne dziecko. :P teraz jemy i idziemy spac dalej. Idę was nadrobić. :)

Fasia lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY, jak tam malutka? Gorączka spadła?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja naprawdę mam dosyć gości moje dziecko podczas ich wizyt i co gorsza po jest okropne wpada w jakieś ataki histerii że nie można jej uspokoić ehss dobrze że na razie nikt sie nie zapowiada. W dodatku każdy przynosi ubrania i nie mam już ich gdzie trzymać powiedziałam będą składać się na szafe dla niej. W ogóle zła jestem bo zazwyczaj mi w nocy trochę mąż pomaga a teraz na pozmieniane służby i ma 3 razy na rano i od razu po tym nocke a ja chodzę już zmeczona bo musze po karmieniu sie jeszcze odciagnac . I żeby było jeszcze zabawniej dostałam kolejną @ ehsss idę sie pochlastac

• kluska Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, przez pierwsze trzy tygodnie umierałam ze strachu, miałam przed oczami najczarniejszy scenariusz, cały czas ryczałam razem z M zresztą. Dopiero jak Kamilek zaczął sam oddychać po operacji i zaczął dochodzić do siebie zaczęłam wierzyć, że damy radę.
    NY współczuję Ci bardzo mam nadzieję, że szybko minie kryzys i nie będzie to nic groźnego.
    Angela ja też padam na ryjek. Po każdym karmieniu ściągam pokarm na następny posiłek. W nocy sypiam po 1-1,5 w sumie w porywach do 4h. W dzień z reguły nie mam okazji się przespać. Damy radę kochana, jak nie my to kto? Dla maleństw można przetrwać wszystko. Co do odwiedzin to faktycznie też zauważyłam że zaburzają spokój i harmonię dnia i dla dzieci jest to mocno stresujące. Potem wieczorami nasilają się ataki kolki.
    Macie dziewczyny jakieś niezawodne sposoby na odbicie po jedzonku ? Bo Kamiek często nie odbije a potem boli brzuszek. Bek jest strasznie istotny.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • NY Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szpitalu:( oprócz gorączki sluzu w kupce od kilku dni, całego dnia przespanego, małego apetytu i zwymiotowania po karmieniu innych objawów typu katar kaszel brak. Ja rycze bo maz mnie obwinia ze jej zafundował cierpienie, w szpitalu juz miała 37,4 to u takiego dziecka jest ok a teraz w ogóle ma zimne czoło, tu panuje rota nie chce żeby to złapała chyba sie jutro na własne zadanie wypiszemy.rozpacz!!!!! Chce cofnąć czas być z nią w domu;(

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY ale to czemu was na oddział wzięli tak od razu???

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • NY Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo takich małych dzieci nawet nie badają w takich sytuacjach. Nie zrobili tego na dyżurze ani na sorze od razu przyjęcie:(

• Fasia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmimy się. Mój syn znowu przespal ciągiem 5,5 godz :)

Ny współczuje Kochana! A dają coś małej? Co mówią lekarze? A męża nie słuchaj!

Kluska najważniejsze, że macie to już za sobą! Jesteś bardzo dzielna. Oby juz nic złego Was nie spotkało :)
    Niestety nie znam sposobu na odbicie, sama go szukam, bo u nas tez przez to da bóle brzuszka..

mf, kluska, Aguś86, Justinka lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela kurcze z czego może wynikać takie rozdrażnienie u małej po wizycie gości? Męczą ja tak bardzo? Noszą na rękach czy coś? A może zaburza się jej wtedy cacy dzień i to przez to? Ja bym chyba na jakiś czas podziękowała za wizyty i mało by mnie interesowało czy ktoś się obrazi czy nie.. I Ty się później meczysz i malutka..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Amy, przez pierwsze trzy tygodnie umierałam ze strachu, miałam przed oczami najczarniejszy scenariusz, cały czas ryczałam razem z M zresztą. Dopiero jak Kamilek zaczął sam oddychać po operacji i zaczął dochodzić do siebie zaczęłam wierzyć, że damy radę.
    NY współczuję Ci bardzo mam nadzieję, że szybko minie kryzys i nie będzie to nic groźnego.
    Angela ja też padam na ryjek. Po każdym karmieniu ściągam pokarm na następny posiłek. W nocy sypiam po 1-1,5 w sumie w porywach do 4h. W dzień z reguły nie mam okazji się przespać. Damy radę kochana, jak nie my to kto? Dla maleństw można przetrwać wszystko. Co do odwiedzin to faktycznie też zauważyłam że zaburzają spokój i harmonię dnia i dla dzieci jest to mocno stresujące. Potem wieczorami nasilają się ataki kolki.
    Macie dziewczyny jakieś niezawodne sposoby na odbicie po jedzonku ? Bo Kamiek często nie odbije a potem boli brzuszek. Bek jest strasznie istotny.
    kluska doskonale wiem jakie miałaś scenariusze, tez je miałam jak mała 9 dni była pod respiratorem każdego dnia bałam sie tego co zostane też dopiero po miesiącu mała była w domu uwierz szybciutko się siebie nauczycie. Co do odbicia ja mala kładę klasycznie na ramię i masuje~ pocieram jej plecy podczas jednego karmienia odbija 2 razy bo innaczej mamy ulanie gwarantowane. I na pewno damy radę :) fajnie że jesteście juz w domu i ty jesteś mega dzielna

kluska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Angela kurcze z czego może wynikać takie rozdrażnienie u małej po wizycie gości? Męczą ja tak bardzo? Noszą na rękach czy coś? A może zaburza się jej wtedy cacy dzień i to przez to? Ja bym chyba na jakiś czas podziękowała za wizyty i mało by mnie interesowało czy ktoś się obrazi czy nie.. I Ty się później meczysz i malutka..
    Fasia właśnie nie nosza nie nic takiego sie nie dzieje. Przed wczoraj zasnela pol godziny przed gośćmi i tylko jak przyszli sie obudzila co mnie zdzwilo może jest towarzyska nie wiem ale na pewno na razie gości nie chce . Nawet zastanawiam sie czy nie wykapac jej w zielu,po każdej wizycie jej wylizuje oczy bo na prawde jej nie poznaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 04:31

• Fasia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj z tym zielem, może pomoże, a na pewno nie zaszkodzi. Ja nawet nie mam czerwonej wstążki na wózku, a teściowa tylko ciągle mówi żeby mi dziecka nikt nie zauroczyl. Nie wierzę w to ale słyszałam że to się czasem dzieje. Także kto wie..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mf Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:44

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:44

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do naszej lekarki kazała zbijac i nawadniac jak jej za chwile zadzwoniłam ze nie chce pic z cyca a jak coś pociągnie to zwraca to wysłała na dyżur całodobowy i nadmienila ze do szpitala pojedziemy bo jest za mała. Lilka mi spała do teraz od nocy, zobaczymy co rano z tego wyjdzie. Żałuje tej interwencji ze bylismy od razu na dyżurze moze by spadła gorączka ale ja sie bałam odwodnienia:/ nic jej nie dają tylko krew z głowy i palca pobrali:(

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:25

‹‹ 4551 4552 4553 4554 4555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ