X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY a ma tylko katarek czy dodatkowo kaszel? Spróbuj jej podać swoje mleko w butelce. Z butelki nie musi się tak bardzo wysilać jak z piersi, więc może coś wypije???

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    A przez 4 tyg karmilas mm? Jak odciagslas pokarm i utrzymalas laktacje to na pewno podziala na zwiekszenie ilosci

nie karmie piersią ale czasem dokarmiam mm - szczególnie wieczorem albo w nocy

Amy_ lubi tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY współczuje :( nie możecie zadzwonić po lekarza żeby to domu przyjechał?

My właśnie zmagamy się z kolką od godziny 19.30 ;/ masakra...

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka można zawsze zwiększyć ilość mleka. Ja też od paru dni piję herbatki i femaltiker i jest więcej, bo szybciej piersi się robią twardsze.

Ulka84 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo matko. Zasnelam o 21 i po północy obudziło mnie głodne dziecko. :P teraz jemy i idziemy spac dalej. Idę was nadrobić. :)

Fasia lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY, jak tam malutka? Gorączka spadła?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja naprawdę mam dosyć gości moje dziecko podczas ich wizyt i co gorsza po jest okropne wpada w jakieś ataki histerii że nie można jej uspokoić ehss dobrze że na razie nikt sie nie zapowiada. W dodatku każdy przynosi ubrania i nie mam już ich gdzie trzymać powiedziałam będą składać się na szafe dla niej. W ogóle zła jestem bo zazwyczaj mi w nocy trochę mąż pomaga a teraz na pozmieniane służby i ma 3 razy na rano i od razu po tym nocke a ja chodzę już zmeczona bo musze po karmieniu sie jeszcze odciagnac . I żeby było jeszcze zabawniej dostałam kolejną @ ehsss idę sie pochlastac

• kluska Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, przez pierwsze trzy tygodnie umierałam ze strachu, miałam przed oczami najczarniejszy scenariusz, cały czas ryczałam razem z M zresztą. Dopiero jak Kamilek zaczął sam oddychać po operacji i zaczął dochodzić do siebie zaczęłam wierzyć, że damy radę.
    NY współczuję Ci bardzo mam nadzieję, że szybko minie kryzys i nie będzie to nic groźnego.
    Angela ja też padam na ryjek. Po każdym karmieniu ściągam pokarm na następny posiłek. W nocy sypiam po 1-1,5 w sumie w porywach do 4h. W dzień z reguły nie mam okazji się przespać. Damy radę kochana, jak nie my to kto? Dla maleństw można przetrwać wszystko. Co do odwiedzin to faktycznie też zauważyłam że zaburzają spokój i harmonię dnia i dla dzieci jest to mocno stresujące. Potem wieczorami nasilają się ataki kolki.
    Macie dziewczyny jakieś niezawodne sposoby na odbicie po jedzonku ? Bo Kamiek często nie odbije a potem boli brzuszek. Bek jest strasznie istotny.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • NY Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szpitalu:( oprócz gorączki sluzu w kupce od kilku dni, całego dnia przespanego, małego apetytu i zwymiotowania po karmieniu innych objawów typu katar kaszel brak. Ja rycze bo maz mnie obwinia ze jej zafundował cierpienie, w szpitalu juz miała 37,4 to u takiego dziecka jest ok a teraz w ogóle ma zimne czoło, tu panuje rota nie chce żeby to złapała chyba sie jutro na własne zadanie wypiszemy.rozpacz!!!!! Chce cofnąć czas być z nią w domu;(

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY ale to czemu was na oddział wzięli tak od razu???

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • NY Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo takich małych dzieci nawet nie badają w takich sytuacjach. Nie zrobili tego na dyżurze ani na sorze od razu przyjęcie:(

• Fasia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmimy się. Mój syn znowu przespal ciągiem 5,5 godz :)

Ny współczuje Kochana! A dają coś małej? Co mówią lekarze? A męża nie słuchaj!

Kluska najważniejsze, że macie to już za sobą! Jesteś bardzo dzielna. Oby juz nic złego Was nie spotkało :)
    Niestety nie znam sposobu na odbicie, sama go szukam, bo u nas tez przez to da bóle brzuszka..

mf, kluska, Aguś86, Justinka lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela kurcze z czego może wynikać takie rozdrażnienie u małej po wizycie gości? Męczą ja tak bardzo? Noszą na rękach czy coś? A może zaburza się jej wtedy cacy dzień i to przez to? Ja bym chyba na jakiś czas podziękowała za wizyty i mało by mnie interesowało czy ktoś się obrazi czy nie.. I Ty się później meczysz i malutka..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Amy, przez pierwsze trzy tygodnie umierałam ze strachu, miałam przed oczami najczarniejszy scenariusz, cały czas ryczałam razem z M zresztą. Dopiero jak Kamilek zaczął sam oddychać po operacji i zaczął dochodzić do siebie zaczęłam wierzyć, że damy radę.
    NY współczuję Ci bardzo mam nadzieję, że szybko minie kryzys i nie będzie to nic groźnego.
    Angela ja też padam na ryjek. Po każdym karmieniu ściągam pokarm na następny posiłek. W nocy sypiam po 1-1,5 w sumie w porywach do 4h. W dzień z reguły nie mam okazji się przespać. Damy radę kochana, jak nie my to kto? Dla maleństw można przetrwać wszystko. Co do odwiedzin to faktycznie też zauważyłam że zaburzają spokój i harmonię dnia i dla dzieci jest to mocno stresujące. Potem wieczorami nasilają się ataki kolki.
    Macie dziewczyny jakieś niezawodne sposoby na odbicie po jedzonku ? Bo Kamiek często nie odbije a potem boli brzuszek. Bek jest strasznie istotny.
    kluska doskonale wiem jakie miałaś scenariusze, tez je miałam jak mała 9 dni była pod respiratorem każdego dnia bałam sie tego co zostane też dopiero po miesiącu mała była w domu uwierz szybciutko się siebie nauczycie. Co do odbicia ja mala kładę klasycznie na ramię i masuje~ pocieram jej plecy podczas jednego karmienia odbija 2 razy bo innaczej mamy ulanie gwarantowane. I na pewno damy radę :) fajnie że jesteście juz w domu i ty jesteś mega dzielna

kluska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Angela kurcze z czego może wynikać takie rozdrażnienie u małej po wizycie gości? Męczą ja tak bardzo? Noszą na rękach czy coś? A może zaburza się jej wtedy cacy dzień i to przez to? Ja bym chyba na jakiś czas podziękowała za wizyty i mało by mnie interesowało czy ktoś się obrazi czy nie.. I Ty się później meczysz i malutka..
    Fasia właśnie nie nosza nie nic takiego sie nie dzieje. Przed wczoraj zasnela pol godziny przed gośćmi i tylko jak przyszli sie obudzila co mnie zdzwilo może jest towarzyska nie wiem ale na pewno na razie gości nie chce . Nawet zastanawiam sie czy nie wykapac jej w zielu,po każdej wizycie jej wylizuje oczy bo na prawde jej nie poznaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 04:31

• Fasia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj z tym zielem, może pomoże, a na pewno nie zaszkodzi. Ja nawet nie mam czerwonej wstążki na wózku, a teściowa tylko ciągle mówi żeby mi dziecka nikt nie zauroczyl. Nie wierzę w to ale słyszałam że to się czasem dzieje. Także kto wie..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mf Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:44

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:44

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do naszej lekarki kazała zbijac i nawadniac jak jej za chwile zadzwoniłam ze nie chce pic z cyca a jak coś pociągnie to zwraca to wysłała na dyżur całodobowy i nadmienila ze do szpitala pojedziemy bo jest za mała. Lilka mi spała do teraz od nocy, zobaczymy co rano z tego wyjdzie. Żałuje tej interwencji ze bylismy od razu na dyżurze moze by spadła gorączka ale ja sie bałam odwodnienia:/ nic jej nie dają tylko krew z głowy i palca pobrali:(

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:25

‹‹ 4551 4552 4553 4554 4555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ