WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z 26 kwietnia wersję przywróciłam.

Angela89, maggie86, Ida, Justinka, Fasia, KasiaKwiatek, Anka1501, misia83, lysinka, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy chrzcić w święta :) Chciałam chrzcić wcześniej ale teść lada moment wypływa. My zapraszamy tylko chrzestnych rodziców i moich dziadków i zapraszamy na obiad do Nas :)

Pewnie reszta rodzinki się obrazi ale trudno. Nasza decyzja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 10:10

mantissa, Amy_, Gosha lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dajcie namiar na te gumki, plissssss! Przy dziecku mam ciągle spięte, bo lecą mi na twarz, a Mały ciągnie i wyrywa, więc nie ma opcji rozpuszczonych. A mam taką gumkę, że pod koniec dnia aż głowa mnie boli, bo tak ciągnie cebulki...
    http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=68114 o takie, ja w hebe kupiłam ;) polecam bezbarwne :)

Ida lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że da się zablokować exela hasłem ktoś umie ?:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z Warszawy dzisiaj są/będą do 19tej testowane alarmy ostrzegania zagrożeń z powietrza,będą wyły syreny alarmowe także nie pakujcie się jakby co;)ja byłam z małym i psiakiem mamy na wilanowie u weterynarza i troszkę się przestraszyłam ale na 112 powiedzieli że ćwiczenia

hwesta, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    dziewczyny z Warszawy dzisiaj są/będą do 19tej testowane alarmy ostrzegania zagrożeń z powietrza,będą wyły syreny alarmowe także nie pakujcie się jakby co;)ja byłam z małym i psiakiem mamy na wilanowie u weterynarza i troszkę się przestraszyłam ale na 112 powiedzieli że ćwiczenia
    Już u mnie wyły :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w parafi uroczyste chrzty są w 1 niedziele miesiąca... przynajmniej bez problemów i proszenia ochrzci ksiądz więc chyba zostanie ten 5.07.. jak mała jeszcze była w brzuchu chciałam 3.05.. później z racji że urodziła się dopiero w kwietniu i to 10.. [a miała w marcu ;)] no i ten długi pobyt w szpitalu, musieliśmy przesunąć.. myślałam o 10.05 ale chyba byśmy się nie wyrobili.. po za tym teść miał być w szpitalu [ostatecznie wyszedł dzień wcześniej...] później padło na 24.05 nawet załatwiłam lokal mimo że okres komunii.. no i co nagle chrzestny brat męża mówi że mu nie pasuje, że bez sensu termin... teść chyba żeby go poprzeć wymyślił że on nie przyjdzie, bo ma problem z nogą i nie wytrzyma tych 1,5h w aucie! dzwoniła też siostra mężą mimo że i tak czy siak jej nie będzie, ale robiła za adwokata brata i taty mówiąc że głupia data bo to i tamto, ech ręce opadły.. dla mnie jak ktoś chce to da radę, a nie wymyśla głupie wymówki... ostatecznie powiedziałam co myslę i kazałam mężowi podjąć decyzje kiedy.. bo wchodziło jeszcze 31.05 ale wtedy nie będzie mojego brata i bratowej.. albo 5.07 gdzie ich raczej tez nie będzie, ale dodatkowo jest to termin już po wakacjach, a zależało mi aby ochrzcić zanim pojedziemy na drugi koniec polski... ech i co mąż przez 1,5 tyg nie umiał podjąć decyzji... aż w końcu wczoraj się wkurzyłam i powiedziałam że chrzciny będą 5.07 kto będzie to będzie, już mam dość tej sytuacji... bo oni wykłócają się o datę, a to przecież nam ma pasować bardziej, to my mamy na głowie inne organizacyjne rzeczy nie tylko data...
    ok wyżaliłam się ;) dopadłam lapka więc było mi łatwiej opisać hehe :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Już u mnie wyły :D
    nie lubię i boje się, w tych czasach to nigdy nic nie wiadomo

• Justinka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj nie wiem co się mojemu dziecku podziało... od 12 nie spała praktycznie w ogóle :/ raz 1h i raz 40 min... po czym przed 20 kąpanie... później prawie 1h na cycu i zasnęła o 21.. spała do 3:30 :) wyszła 1h przerwa na karmienie i ogarnianie po dużej kupie która wylała się na plecki ;) no i zasnęła o 4:30 spała do 7 :) teraz niby też śpi 30 min, ale bardzoo nie spokojnie :/

a w ogóle ma jakąś wysypkę na twarzy i troszkę na dekolcie :( wczoraj miała malutko a dziś już zdecydowanie więcej...
    mam obawy że to po zjedzeniu szarlotki... w niedziele zjadłam jeden mały kawałek, stąd tylko parę kropek.. a wczoraj zjadłam już chyba z 5 kawałków :P no to ją wysypało :/ nie wiem od proszku do pieczenia? możliwe?

201504101680.png
    683907699a.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A i w ogóle mleka nie wolno potrząsać :) Jak się pojawia śmietanka to trzeba mieszać :) Ale nie wstrząsać :)
    O a czemu? Ja często wstrząsam żeby żelazo wymieszac.

PS: Juli dziś póki co nie marudzi. :D

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    O a czemu? Ja często wstrząsam żeby żelazo wymieszac.

PS: Juli dziś póki co nie marudzi. :D

Pięknie zacytuje "poniewaz prowadzi to do zmiany ksztaltu molekul bialka, zostawiajac tylko kawalki aminokwasow... laktoferyna, lizozym, i inne ochronne skladniki dzialaja dobrze w pelni jesli pozostaja w swojej strukturze molekularnej." :)

shimmer_lip, mantissa lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    nie lubię i boje się, w tych czasach to nigdy nic nie wiadomo
    Też sobie pomyślałam, że testują znaczy coś się szykuje :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba sie wybiorę na spacer juz, jakos usiedzieć nie moge w domu ... I czuje zmęczenie materiału od kilku dni, jednak to wstawanie w nocy daje w kosc. Ide na spacer po drożdżówkę chyba :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee nic sie nie szykuje, takie testy sa co jakiś czas i maja obowiązek takie cos robic :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W DDTVN mówili że dziś macie w Warszawie różne ćwiczenia różnych służb :) więc spokojnie TO TYLKO ĆWICZENIA :)

hwesta, Eweliśka, Gosha lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Eeee nic sie nie szykuje, takie testy sa co jakiś czas i maja obowiązek takie cos robic :)
    Ta jasne :D oni sprawdzają syreny bo się ruskie na nas szykują :D

dobra idę na spacer bo mi odbija :)

hwesta lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 14:32

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny dziekuje za polecenie sally hansen lakiery wygrywają wszystko :) Moje nóżki wyglądają jak po hybrydzie :D UWIELBIAM !

hwesta, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruskie pokaz sił zrobili ostatnio na paradzie ;) strach sie bać,szczepicie na pneumokoki ? Jeśli tak to kiedy?

• Justinka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jeżeli chodzi o obrazę i chrzciny ;)
    U nas od początku było wiadomo że chrzestnym będzie brat męża... [synka u nas jest męża siostra i mój brat] no a jeżeli chodzi o chrzestną to był już lekki problem, bo ja siostry już nie mam ;) więc wg 'wszystkich' powinna być moja bratowa... ale oboje z mężem nie bardzo chcieliśmy, ja nie raz się z nią ścięłam, po za tym ona taka trochę jest wywyższająca się jakby była lepsza od innych, ogólnie od początku się z nią nie mogłam dogadać, no ale cóż brat się ożenił to trzeba tolerować ;) i ostatecznie chrzestną będzie moja bardzo dobra koleżanka ze studiów, na nią zawsze mogę liczyć, o wszystkim pogadać i wiem że spełni się w tej roli bardzo dobrze :) już nie mówiąc jak bardzo się ucieszyła no i była zaskoczona ;)
    No ale oczywiście ponoć będzie zdziwienie bratowej jak nie obraza pańska... ale mam to w d... po za tym jak dla niej to było logiczne że będzie chrzestną... to dlaczego ja nie byłam ich świadkową.. skoro to było takie oczywiste... a tak to był kolega brata i jej siostra :| mimo że ma trzech braci i spokojnie mógłby być któryś z nich, a mój brat ma tylko mnie... moja mama nawet mówiła że mama bratowej też to będzie komentować, bo ona starej daty i dla niej też to było oczywiste, hehe ale już przy ich weselu nie.. na chrzestnych się nie wybiera kogo wypada tylko kogo się chce, chyba nie? ;)

201504101680.png
    683907699a.png
‹‹ 4571 4572 4573 4574 4575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ