X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe wcinaj te haribo :) Matce też się coś od życia należy ;)

Lwica lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kapieli?? Nie wiedziałam o tym i wylewalam bo nie chciałam dziecku fundowac jazdy

Krysti lubi tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali ja należę do odważnych testujacych :) Ale mam takie dzieci, których nic nie rusza ;) Mam po prostu szczęście...

Angela89, Lali lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Kurczę liloe naprawdę ?? Ja jem wszystko, nie mam czasu na odmienne gotowanie.
    Troche sie bałam jak dwie przeziębiłam i jadłam cytryny i imbir w sporych ilościach czy wpłynie cos to na maluszka ale nic go nie ruszyło...

na prawdę, ja się strasznie boję jej bólu brzuszka. Przeżyłam dwie kolki i płacze z bólu w wyniku tej pieprzonej nietolerancji laktozy. Nie potrafię znieść jej wzroku "mamo, tak boli, pomóż mi!" i nie móc nic zrobić. Jak jeszcze mam świadomość, że to przez moją zachciankę jedzeniową, to mam ochotę się pociąć...

Lali no ja to samo. Powtarzam sobie, że jak skończy 3 miesiące to będę odważniejsza (kiedyś trzeba w końcu), ale czy będę to się okaże

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna już 3 razy było zdjęcie s ja się nie zalapalam :-( Dziewczyny czy mogę mieszać mleko z kilku dojen? i czy jeśli młoda zostawi w butelce to czy mogę jej potem jeszcze raz dać?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Lali ja należę do odważnych testujacych :) Ale mam takie dzieci, których nic nie rusza ;) Mam po prostu szczęście...

Też się cieszę że moje dziecię lubi to co jem. Choć z jednej strony bym pewnie porzuciła wszystko feee i by mi ładniej waga szła w dół ale cóż..

• Fasia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidory to ja jem od porodu. Nawet w szpitalu mi je dawali

Aguś86 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Kurna już 3 razy było zdjęcie s ja się nie zalapalam :-( Dziewczyny czy mogę mieszać mleko z kilku dojen? i czy jeśli młoda zostawi w butelce to czy mogę jej potem jeszcze raz dać?

Ja mieszam :) zostawia coś dodaje do tego świeżę oczywiście sprawdzam czy nie skwaśniało

Eweliśka lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Angela Ty tu jesteś guru w tych sprawach :-D w takim razie i ja zostawię

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak leżałam w hotelu u małej dawali kalafior, brokuły, herbatę z cytryną więc diety też jako takiej nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Dziękuję Angela Ty tu jesteś guru w tych sprawach :-D w takim razie i ja zostawię

Hihi nie ma sprawy, 3 miesiące romansu z laktatorem robi swoje ale i tak to pikuś przy tym jak dziewczyny po 2 lata mają taki romans.. Ja walczę o każdy dzień dlatego czytam i pogłebiam wiedzę aby jak najdłużej dawać małej moje mleko i aby sobie ułatwić życie.

Eweliśka, maggie86, Gosha, Aguś86, mantissa, misia83 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się na zdjęcie Hwesty nie załapałam :( Hwesta, nie macaj tego węzełka bo możesz pogorszyć sprawę, węzłów nie wolno dotykać jak są powiększone, bo się robią jeszcze większe.

My chrzcimy chyba najpóźniej bo 20.09.

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle za 2 tygodnie idę (chyba) na panieński mąż do 23 w pracy będzie więc mała od 17 do 24 będzie z dziadkami. Napisałam chyba bo kurde jakoś nie chce jej zostawiać na tak długo jak pisałam na fb - zrobiłam się ciotka klotka i chętnie bym się córka nie dzieliła z nikim oprócz męża. No ale chyba pójdę dziś zrobiłam przelew świadkowej więc wyjścia nima. Ale obaw 5 tysięcy !

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    I ja się na zdjęcie Hwesty nie załapałam :( Hwesta, nie macaj tego węzełka bo możesz pogorszyć sprawę, węzłów nie wolno dotykać jak są powiększone, bo się robią jeszcze większe.

My chrzcimy chyba najpóźniej bo 20.09.

NIEEE ! Ja będę chrzcić najpóźniej ! Ustępuje każdej :P Już pierwsza raz byłam. My chrzcimy na święta bożego narodzenia :)

mimka84 lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się pisało ale musiałam skasować swój post przez wścibskie osoby z innego wątku i durne komentarze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 22:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzę na czole bezdotykowym.Temperatura zaczyna się od 38.5 która trzeba zbijać. Na karku wychodzi mi dużo wieksza niż w pupie bo tak kiedyś sprawdzałam czy zgadza się z czołem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 19:53

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELA my tez chyba na Boże narodzenie chrzcimy, jesli wogole chrzcimy ;) bo nad tym cały czas sie zastanawiam, ze to takie niesprawiedliwe narzucać dziecku wiarę :/ a przeciez ochrzcić sie moze jako dorosły świadomy człowiek, ale ja to ogólnie taki troche filozof jestem ;)
    W każdym badz razie, ja nawet jeszcze o tym nie mysle :)
    A ochrzczą mi dziecię jak bede po rozwodzie? Wiecie cos na ten temat?

maggie86, Angela89, mantissa, Anka1501 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na karku nigdy się temperatury nie mierzy, zwłaszcza u dziecka, które leży na pleckach i na dodatek jeszcze płacze. Bezdotykowym tylko na czole, bo pomiar jest najbardziej wiarygodny

Ewelcia, Angela89 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Pomidory to ja jem od porodu. Nawet w szpitalu mi je dawali
    A moja Nina chyba jest uczulona na pomidory :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakas aplikacje na tel żebym mogła łączyć kilka fotek? Wiem ze znacie... :P

Ewelcia lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 4622 4623 4624 4625 4626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ