Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe wcinaj te haribo :) Matce też się coś od życia należy ;)

Lwica lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kapieli?? Nie wiedziałam o tym i wylewalam bo nie chciałam dziecku fundowac jazdy

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali ja należę do odważnych testujacych :) Ale mam takie dzieci, których nic nie rusza ;) Mam po prostu szczęście...

nick nieaktualny, Lali lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Kurczę liloe naprawdę ?? Ja jem wszystko, nie mam czasu na odmienne gotowanie.
    Troche sie bałam jak dwie przeziębiłam i jadłam cytryny i imbir w sporych ilościach czy wpłynie cos to na maluszka ale nic go nie ruszyło...

na prawdę, ja się strasznie boję jej bólu brzuszka. Przeżyłam dwie kolki i płacze z bólu w wyniku tej pieprzonej nietolerancji laktozy. Nie potrafię znieść jej wzroku "mamo, tak boli, pomóż mi!" i nie móc nic zrobić. Jak jeszcze mam świadomość, że to przez moją zachciankę jedzeniową, to mam ochotę się pociąć...

Lali no ja to samo. Powtarzam sobie, że jak skończy 3 miesiące to będę odważniejsza (kiedyś trzeba w końcu), ale czy będę to się okaże

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna już 3 razy było zdjęcie s ja się nie zalapalam :-( Dziewczyny czy mogę mieszać mleko z kilku dojen? i czy jeśli młoda zostawi w butelce to czy mogę jej potem jeszcze raz dać?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Lali ja należę do odważnych testujacych :) Ale mam takie dzieci, których nic nie rusza ;) Mam po prostu szczęście...

Też się cieszę że moje dziecię lubi to co jem. Choć z jednej strony bym pewnie porzuciła wszystko feee i by mi ładniej waga szła w dół ale cóż..

• Fasia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidory to ja jem od porodu. Nawet w szpitalu mi je dawali

Aguś86 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Kurna już 3 razy było zdjęcie s ja się nie zalapalam :-( Dziewczyny czy mogę mieszać mleko z kilku dojen? i czy jeśli młoda zostawi w butelce to czy mogę jej potem jeszcze raz dać?

Ja mieszam :) zostawia coś dodaje do tego świeżę oczywiście sprawdzam czy nie skwaśniało

Eweliśka lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Angela Ty tu jesteś guru w tych sprawach :-D w takim razie i ja zostawię

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak leżałam w hotelu u małej dawali kalafior, brokuły, herbatę z cytryną więc diety też jako takiej nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Dziękuję Angela Ty tu jesteś guru w tych sprawach :-D w takim razie i ja zostawię

Hihi nie ma sprawy, 3 miesiące romansu z laktatorem robi swoje ale i tak to pikuś przy tym jak dziewczyny po 2 lata mają taki romans.. Ja walczę o każdy dzień dlatego czytam i pogłebiam wiedzę aby jak najdłużej dawać małej moje mleko i aby sobie ułatwić życie.

Eweliśka, nick nieaktualny, Gosha, Aguś86, mantissa, misia83 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się na zdjęcie Hwesty nie załapałam :( Hwesta, nie macaj tego węzełka bo możesz pogorszyć sprawę, węzłów nie wolno dotykać jak są powiększone, bo się robią jeszcze większe.

My chrzcimy chyba najpóźniej bo 20.09.

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle za 2 tygodnie idę (chyba) na panieński mąż do 23 w pracy będzie więc mała od 17 do 24 będzie z dziadkami. Napisałam chyba bo kurde jakoś nie chce jej zostawiać na tak długo jak pisałam na fb - zrobiłam się ciotka klotka i chętnie bym się córka nie dzieliła z nikim oprócz męża. No ale chyba pójdę dziś zrobiłam przelew świadkowej więc wyjścia nima. Ale obaw 5 tysięcy !

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    I ja się na zdjęcie Hwesty nie załapałam :( Hwesta, nie macaj tego węzełka bo możesz pogorszyć sprawę, węzłów nie wolno dotykać jak są powiększone, bo się robią jeszcze większe.

My chrzcimy chyba najpóźniej bo 20.09.

NIEEE ! Ja będę chrzcić najpóźniej ! Ustępuje każdej :P Już pierwsza raz byłam. My chrzcimy na święta bożego narodzenia :)

mimka84 lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się pisało ale musiałam skasować swój post przez wścibskie osoby z innego wątku i durne komentarze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 22:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzę na czole bezdotykowym.Temperatura zaczyna się od 38.5 która trzeba zbijać. Na karku wychodzi mi dużo wieksza niż w pupie bo tak kiedyś sprawdzałam czy zgadza się z czołem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 19:53

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELA my tez chyba na Boże narodzenie chrzcimy, jesli wogole chrzcimy ;) bo nad tym cały czas sie zastanawiam, ze to takie niesprawiedliwe narzucać dziecku wiarę :/ a przeciez ochrzcić sie moze jako dorosły świadomy człowiek, ale ja to ogólnie taki troche filozof jestem ;)
    W każdym badz razie, ja nawet jeszcze o tym nie mysle :)
    A ochrzczą mi dziecię jak bede po rozwodzie? Wiecie cos na ten temat?

nick nieaktualny, nick nieaktualny, mantissa, Anka1501 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na karku nigdy się temperatury nie mierzy, zwłaszcza u dziecka, które leży na pleckach i na dodatek jeszcze płacze. Bezdotykowym tylko na czole, bo pomiar jest najbardziej wiarygodny

Ewelcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Pomidory to ja jem od porodu. Nawet w szpitalu mi je dawali
    A moja Nina chyba jest uczulona na pomidory :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie jakas aplikacje na tel żebym mogła łączyć kilka fotek? Wiem ze znacie... :P

Ewelcia lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 4622 4623 4624 4625 4626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ