Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Dziewczyny, nasza pediatra mówiła, że można kupić taki specyfik na ulewanie nutri -cos tam. Nie pamiętam nazwy ale można go dostać bez recepty i przy karmieniu piersiach ponoć bardzo pomaga na ulewanie.
Kochana bebilon Nutriton mieliśmy używaliśmy tydzien po tygodniu podziękowaliśmy bo mała nie mogła się załatwić. Wczoraj położna mówiła mi o jakimś syropie ale jest na recepte - wole chyba być chodzącym żygiem niż lekami ją faszerować. Powiedziała że po kleiku może być poprawa ale również może być tak że będą problemy z kupą. U nas kleik wprowadzamy tak szybko ponieważ mała zjada 80 ml i w nocy śpi po godzinie pół nawet i chce wiecej. Jak zaczęłam dawać jej 100 ml to wszystko ulewała i tak błędne koło się stwarza. Położna powiedziała aby kupić kleik ryżowy i zaobserwować czy lepiej śpi i ulewanie. Z resztą o rozszerzaniu diety wczoraj pisałam -
Angela zawału bym dostała
nasza karuzela ma pilota (który mieszka u mnie pod poduszką) ale dzięki Bogu nie reaguje na pilota od tv
Kurczę moja jest straszliwym ulewakiem ale jak na chwilę jej zmieniliśmy mleko na takie na ulewanie to właśnie sraka nie chciała wyjść
Amy widziałam, że kiedyś pytałaś o czopy. Ja dawałam bez konsultacji z pediatrą 1/4 czopa dziecięcego i efekt taki, że po 15 minutach Baśka była obsrana po pachy i szczęśliwa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ida wrote:U nas już rzadziej zmieniamy pieluchy. Gdzieś do skonczon miesiąca szło nawet 12 dziennie. Teraz koło 7-8. Kiedyś nawet nie było opcji żeby nie przewijać w nocy. Od jakiegoś czasu zmieniam po nocy dopiero rano i jest ok. Także noce jeszcze bardziej stały się spokojnie, bo tylko budzę się by podać pierś i zasypiam dalej nawet się nie ruszając
Naprawdę??? Ja sobie nie wyobrażam nie zmienić mu w nocy prZed karmieniem bo zawsze mokra
Jest to uciążliwe bo on nie lubi w nocy najbardziej ale nie zasnęłabym wiedząc ze spi z mokra Pielucha..
Ale dzięki temu Ze czesto zmieniam ma ładna dupke:) -
Angela my mieliśmy taką historię na święta Bożego Narodzenia. Starszy syn dostał od dziadka auto Carrera sterowane, czyli ma teraz dwa. Nagle wieczorem jedno auto zaczęło jeździć po mieszkaniu jak szalone. Zlapalam pilota i wylaczylam a auto dalej zapierdzielalo... Okazało się, że syn sąsiadów tez dostał takie auto na tych samych częstotliwościach
Gosha, mf, Auro, Angela89, lysinka, Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Mój też ulewa niestety potem znów chce cyca i tak ciaga je a ja mam już popękane skóra u nasady sutka koszmar,dziś lecę kapturki kupić może będzie lepiej
Mimka pytanie mam ty z wawy jesteś bo chodzi mi o szpitale?? -
Ja juz pisałam, ale ja tez w nocy nie zmieniam pieluchy, oczywiście, jak pełna czy kupal to wiadomo
Przy zmianie pieluch niczym nie smaruje, przecieram chusteczka, po kupce często w umywalce pupę myje, a ze kupa jest 1/24 jest całkiem okazałapupka gładziutka
Mama i dziecię szczęśliwemimka84 lubi tę wiadomość
-
albo ktoras z dziewczyn z wawy o szpitale onkologiczne mi chodzi czy ktos ma kogos chorego na nowotwor i sie orientuje w szpitalach???????o czekanie na zabiegi rozne mi chodzi...
dajcie znak..... to pilne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 12:14
-
Cześć Mamuśki
odzywam się równo po miesiącu ehh mój synek jest bardzo absorbujący
Nie nadrobię oczywiście, choć czasem Was podczytywałam. I widziałam, że niektóre z Was kupiły misie szumisie. Możecie powiedzieć jak się sprawdzają?
I pytanie do Amy bo widziałam, że walczyła z bólami brzuszka u Olka. Czy u Was problem już zniknął? Piotrek ma problemy z prykaniem, krzywi się, napina, czasem płacze.. daję mu espumisan ale nie widzę poprawy. Jak sobie radziłaś z tym problemem?