Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyElo
My po wizycie.
No to tak badanie super. Znowu przybrał na wadze 3960. Uspokoiła mnie ze to dalej fizjologia a on pięknie przybiera już 700 gr więc mamy się nie stresować. Poziom 11 to nie tak źle, naswietla się od 15-20. Jutro mamy drugie badanie krwi i moczu. Jeśli bilirubina spadła to ok jeśli się utrzymuje to na 2 dni mamy odstawić pierś i mleko mam ściągać, podgrzewać do 60 stopni żeby się spasteryzowało i podawać. Po weekendzie kontrola.
Dziś przeprosilam się z uatrojstwem laktatoremi w ciągu 10 minut ściągnęłam 50 ml mimo że Miki chwilę wcześniej wyciągnął z obu cyckow co chciał
moje pytanko...ile na jednym posiedzeniu dawać z butelki? Jeśli w weekend będę musiała go odstawić od piersi to chcę się przygotować i nie wiem ile ml taki glut powinien dostać.
Dzisiaj mega aktywnie. Z Mikim w chuście byłam na spacerze z psem, potem lekarz a jeszcze później pojechałam załatwić wypłatę z PZU za urodzenie dziecka. Miki wzór w samochodzie, pojezdzilam z nim sama po wawie, jest spoko
mimka84, Murraya, Ida, mf, lysinka, mantissa, misia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż używam blokera ziaja
A w ogóle jestem z siebie dumna. Wsadzilam Mikiego do chusty, wyszłam z psem, potem zniosłam z 3 piętra gondolke i po zamocowaniu na stelażu, który mam podpięty na łańcuchu rowerowym na dole, wsadzilam Mikiego i hej na spacer.
W ten sposób szybko ppozbędę się kgMurraya, mimka84, mantissa, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiaKwiatek wrote:Elo
My po wizycie.
No to tak badanie super. Znowu przybrał na wadze 3960. Uspokoiła mnie ze to dalej fizjologia a on pięknie przybiera już 700 gr więc mamy się nie stresować. Poziom 11 to nie tak źle, naswietla się od 15-20. Jutro mamy drugie badanie krwi i moczu. Jeśli bilirubina spadła to ok jeśli się utrzymuje to na 2 dni mamy odstawić pierś i mleko mam ściągać, podgrzewać do 60 stopni żeby się spasteryzowało i podawać. Po weekendzie kontrola.
Dziś przeprosilam się z uatrojstwem laktatoremi w ciągu 10 minut ściągnęłam 50 ml mimo że Miki chwilę wcześniej wyciągnął z obu cyckow co chciał
moje pytanko...ile na jednym posiedzeniu dawać z butelki? Jeśli w weekend będę musiała go odstawić od piersi to chcę się przygotować i nie wiem ile ml taki glut powinien dostać.
Dzisiaj mega aktywnie. Z Mikim w chuście byłam na spacerze z psem, potem lekarz a jeszcze później pojechałam załatwić wypłatę z PZU za urodzenie dziecka. Miki wzór w samochodzie, pojezdzilam z nim sama po wawie, jest spoko
Ogólnie dziecko do 6 miesiąca statystycznie zjada około 600 - 900 ml dziennie . Wydaje mi się że jak na jeden posiłek przygotujesz 80-90 będzie ok.KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMary ja przedwczoraj Ali nie kapalam i nastepnego dnia tylek czerwony ;/
Moja jest kapana codziennie i po kapaniu ladnie i grzecznie je i zasypia.
Jeszcze nie bylysmy na spacerku, bo spi...
Wszystkiego najlepszego Mary dla synka z okazji 2 miesięcy
To co, impra dzis?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 14:52
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
mimka84 wrote:My też nie kąpiemy codziennie. Co drugi dzień, trza na wodzie oszczędzać hahah.
Haha dokładnie! Wystarczy ze tracę majątek na pieluchymimka84, liloe lubią tę wiadomość
-
My po szczepieniu. Poszła hexa z rota. No i niestety podejrzenie skazy białkowej
Położna tydzień temu mówiła, że na pewno potowki
Fasia ta Twoja wysypka podobna do naszej, więc poradz się pediatry. Mam przez 2 tygodnie wykluczyć nabiał krowi ( mogę jeść kozi, ale kozy mi się jakoś źle kojarzą
) i zobaczymy czy pomoże. No i mam receptę na Bebilon pepti, bo muszę mieć w domu mleko w razie W. Kilka razy musiał dostać po dwóch cyckach, bo za mało mu było i wiecie, że w aptekach go nie ma? No porażka! Gdyby nie to, że piersią karmie to dziecko by mi z głodu umarło. Aaa i lekarka mi powiedziała, że przy skazie mleka bez laktozy też nie można pić, bo to nie jest nietolarancja laktozy tylko ogólnie białek krowich.