Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To i jeszcze ja dorzucam sie do życzeń mamusie! Wiele pięknych dni z waszymi dziećmi
Ja ten dzien obchodzę 2 razy w maju bo tu na początku przypada i dostałam wtedy własnej roboty piękny kwiatek od starszaka, a dzisiaj juz nicale nie płacze i nie ubolewam, mam wspaniałe dzieci mimo ze perfekcyjna mama nie jestem, no ale kto jedt...
Moja siostra stwierdziła ze mój najlepszy prezent to moj syjamski dzieciaczek, zawsze do mnie przyklejony
I czytam, czytam was codziennie
W czwartek doleci do mnie ptasie mleczko prosto z Polskiake prawdziwa słodycz to jednak dwóch siostrzeńców wraz z moja siostra, bede ich miała 2 tyg tylko dla siebie
i zaznaczam to NIE MLEKO Z PTAKA
tylko ptasie mleczko wedela
Angela89, Lwica, Fasia, lysinka, mantissa, misia83, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja nie wiem ile zjada moje dziecko. Natomiast w ciagu dnia je średnio co pół godziny do godziny. Przestał sypiać dlużej niż 30-40 min w dzień. Ogólnie nie jestem w stanie gdziekolwiek z nim wyjść. Wsadzam go więc w samochód i jadę do teściów. Chociaż tam na ogródku posiedzę, bo inaczej wcale byśmy z domu nie wychodzili.. Ehh strasznie to męczące. Oby minęło jak najszybciej..
-
Halo! Dzień dobry.
U nas z okazji dnia mamy przybył nowy wózio (znaczy używany, ale nowy, bo do tej pory miałam pożyczony od znajomej.) Jestem happy!
Anka, Juli też je co 1-1,5h. Tragedia. Jak nie śpi, to praktycznie co chwilę do cyca chce. Wystarczy, że wyjdę z nim do sklepu i już wracam z rykiem głodowym. A żeby wyjść na ponad godzinę, to nie ma opcji, żeby nie nakarmić na dworze. Dobrze, że to nie zima, serio. Może go za często przystawiam, ale jak marudzi nie wiadomo czemu to to go uspokaja. A jak daję mu z butli, to też wypija niewiele, bo zwykle 60-90 ml.
I uwaga, chyba odkryłam co dolega moim cyckom. To chyba nie kryzys. Sądzę, że one się po prostu ustabilizowały i dlatego są miękkie,a ja głupia nie wiedziałam, że sie takie robią i panikowałam. Bo jednak dzieć głodny nie chodzi. I z mięciutkich daje się ponad 150 po karmieniu wyciągnąć, więc chyba puste nie są. Ale jakie to głupie uczucie jak one takie miękkie. ODDAJCIE MI MOJE CYCKI!
No i wszystkiego najlepszego, MAMUSIE!Gosha, Fasia, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co ?
Tak patrzę na moja córkę jak śpi to nie mogę od niej oderwać oczu, patrzę na tę malusię rączki, bezbronne ciałko, zamknięte oczka na te delikatnie otwarte usteczka to mam ochotę ją tak mocno przytulić. Boziu to naprawdę ogromny zaszczyt być jej mamą !
Super mieć swoje święto !Fasia, Rudzia, mantissa, liwi, Anka1501, misia83, lysinka, Justinka, kluska, Aguś86, KasiaKwiatek, Agusiek89, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dobry wieczor
doopiero niedawno wrocilysmy do domu
Sofii bardzooo grzeczna byla caaaly dzien
balam sie tego wyjazdu do galerii ale widac nie potrzebnie
bylysmy w Nexcie -Sofii dostala pare rzeczy nowych i ja sobie kupilam sukienke przy okazji
taka co zakrywa moj wielki brzuchol
Sofii przez 2 tyg przytyla tylko 305g ale to dlatego ze nie chciala ostatnio jesc, byla glodna ale darla sie w polowie jedzenia i nie chciala- przechodzila skok. Urosla 1,5 cm
co do ubierania to ja ubieram Sofii na wyjscia tylko w body, spodenki, skarpwtki i bluze no i czapke i tyle bo ja przegrzewalam i cala jest w potowkach ;/
A na koniec nie spiaca Sofiapo kapaniu, w czapcw bo wietrze pokoj
Fasia, mantissa, Ulka84, Anka1501, misia83, lysinka, Justinka, Aguś86, liwi, Gosha lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Mantissa laktacja się stabilizuje i cycki są miękkie ;] ja nie raz mam twardę ale jak nie ściągnę się 4 godziny i po nocy nie raz tak jest:) a tak mam jak przed ciążą
To czemu wcześniej nie pisałaś, że to normalne kiedy panikowałam.No mi się robią twardawe, jak młody spi tak ponad 3h, a tak to cały czas mięciutkie.
Rudzia, jak słodziutko. -
MF ja mam mleko w cyckach. Także mały się najada. On też się uspokaja przy piersi więc jak już daje mi nieźle popalić i krzyczy tak, że nie jestem w stanie go uspokoić to daję cyca i jest spokój. Pewnie trochę sama sobie tym szkodzę no ale to jedyny sposób aby go uspokoić. Na noc jak zje to np wczoraj zasnął o 23.30 i obudził się po 6... takiej nocy jeszcze nie miałam
więc mleko jest. On po prostu taki cycuś mamusi jest