Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do karmienia mm poza domem to polecam podgrzewacz z tt. To jest termos 0,5l który naprawdę kapitalnie trzyma ciepło. Gwarantuję że jak przed wlaniem wody go ogrzejesz i wlejesz gorącą to utrzyma temperaturę przez 12h. Bierzesz do tego litr przegotowanej chłodnej wody, mieszasz w butelce do odpowiedniej temperatury i starczy spokojnie na około 10 butelek czy dla bliźniaków pięć karmień
a nazywa sie podgrzewacz bo ma dużą nakrętkę (jak wysoki kubek) i potem można do tej nakrętki wstawić słoiczek, zalać wrzątkiem z termosu, potrzymać chwilę i masz cieplutki obiadek. Ja to robię tak na codzien, nawet w domu, że podgrzewam wodę do temperatury odpowiedniej do jedzenia, wlewam do termosu i mam gotową wodę na cztery karmienia
tylko trzeba w domu sobie wypróbować jakie proporcje wrzątku do zimnej wypróbować i wykarmienie głodomorków w.podróży bedzie pestką
kosztuje około 100zl.
Ida, Fasia lubią tę wiadomość
-
Amy, no właśnie nie wiem co mu. Wcześniej też tak robił, później mu przeszło i teraz znowu. Jak się wyspi pewnie będzie ok. Faktycznie chyba smoczki też muszę już wieksze. Gdzie można stacjonarnie te do TT kupić?
Ewelcia, no zdarza się. Filip się pozbiera. Inhalacje możesz rrobić jak masz. A do lekarza bym się na chama próbowała wcisnąć bo przez weekend może się pogorszyc. -
nick nieaktualnyadk_1989 wrote:Co do karmienia mm poza domem to polecam podgrzewacz z tt. To jest termos 0,5l który naprawdę kapitalnie trzyma ciepło. Gwarantuję że jak przed wlaniem wody go ogrzejesz i wlejesz gorącą to utrzyma temperaturę przez 12h. Bierzesz do tego litr przegotowanej chłodnej wody, mieszasz w butelce do odpowiedniej temperatury i starczy spokojnie na około 10 butelek czy dla bliźniaków pięć karmień
a nazywa sie podgrzewacz bo ma dużą nakrętkę (jak wysoki kubek) i potem można do tej nakrętki wstawić słoiczek, zalać wrzątkiem z termosu, potrzymać chwilę i masz cieplutki obiadek. Ja to robię tak na codzien, nawet w domu, że podgrzewam wodę do temperatury odpowiedniej do jedzenia, wlewam do termosu i mam gotową wodę na cztery karmienia
tylko trzeba w domu sobie wypróbować jakie proporcje wrzątku do zimnej wypróbować i wykarmienie głodomorków w.podróży bedzie pestką
kosztuje około 100zl.
-
http://bobobebe.pl/blog/2012/06/09/podrozny-podgrzewacz-tt/
Dokładnie coś takiego mam i naprawdę polecam. Do tego stopnia trzyma ciepło że jak go ogrzewałam wrzątkiem i wlewałam potem wodę w tem. do podania dziecku to się od termosu ogrzewała za bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 13:21
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLwica jak byk pisze na stronie konsulatu .
Tu wszystko jasno i na temat .
Zgodnie z Ustawą o dokumentach paszportowych, obowiązują następujące zasady wydawania dokumentów paszportowych tj. paszportów tymczasowych i paszportów biometrycznych:
osobom dorosłym oraz małoletnim w wieku 13-18 lat wydawane są paszporty biometryczne ważne przez 10 lat,
małoletnim w wieku 0-13 lat wydawane są paszporty biometryczne ważne przez 5 lat (warunek posiadania polskiego aktu urodzenia i numeru PESEL);
pierwszy paszport dla dziecka, nie posiadającego polskiego aktu urodzenia i numeru PESEL wydawany jest na 12 miesięcy (paszport tymczasowy)
1. Wniosek o wydanie dokumentu paszportowego składa się osobiście.
Wniosek o wydanie dokumentu paszportowego osobie małoletniej składają rodzice lub ustanowieni przez sąd opiekunowie albo jeden z rodziców lub ustanowionych przez sąd opiekunów wraz z pisemną zgodą drugiego z rodziców lub ustanowionego przez sąd opiekuna, zawierającą poświadczenie własnoręczności podpisu przez organ paszportowy lub notariusza (w Wielkiej Brytanii Notary Public, nie Solicitor).
Przy składaniu wniosku o wydanie dokumentu paszportowego osobom małoletnim (zarówno paszportu biometrycznego jak i tymczasowego ) jest wymagana obecność osoby małoletniej, która ukończyła 5 lat.
Odbiór dokumentu paszportowego następuje osobiście, z wyjątkiem osoby małoletniej i ubezwłasnowolnionej całkowicie, a mianowicie odbioru dokumentu paszportowego osoby małoletniej i ubezwłasnowolnionej całkowicie może dokonać jeden z rodziców lub ustanowionych przez sąd opiekunów. Dokument paszportowy odbiera się w organie paszportowym, w którym został złożony wniosek o jego wydanie. Przy odbiorze paszportu lub paszportu tymczasowego przedkłada się dotychczas posiadany dokument paszportowy, który organ paszportowy anuluje i dziurkuje (z wyłączeniem stron zawierających ważne wizy).
Na wydanie dokumentu paszportowego osobie małoletniej jest wymagana pisemna zgoda obojga rodziców, chyba że na podstawie orzeczenia sądu jeden z rodziców został pozbawiony władzy rodzicielskiej. W przypadku braku zgodności stanowisk rodziców lub niemożności uzyskania zgody jednego z nich, zgodę na wydanie dokumentu paszportowego zastępuje orzeczenie sądu rodzinnego.
http://www.edynburg.msz.gov.pl/pl/c/MOBILE/informacje_konsularne/dzial_paszportowy/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 15:23
-
nick nieaktualny
-
Wróciłyśmy od neurologa. Stwierdziła, ze mała ma asymetrie, ale niedużą i nie wymagałaby rehabilitacji ale ma do tego jeszcze wzmożone napiecie miesniowe i w związku z tym mamy zleconą rehabilitację vojty dwa razy w miesiacu przez ok 6 miesięcy.
Ogólnie jakoś tak średnio jestem zadowolona. Miałam wrazenie ze sie pani strasznie spieszy. Jakoś tak dziwnie.