X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi skonsultuj z kimś jeszcze bo kiedyś ktoś pisał że oni prawie u każdego dziecka widzą napięcia. Ja jeszcze idę prywatnie do neurologa mimo że już byłam

• liwi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:23

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u nas inny neurolog to jakies 120 km.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was dziewczyny pytanie... W srode odeszly mi wody(jakas czesc)
    pojechalam do szpitala,polozna wladowala mi reke do srodka,pchnela Malucha do gory i powiedziala,ze to nie wody...
    Moja polozna z kolei zapewniala ze to byly wody bo gdy sikasz,czujesz parcie na pecherz,a ja nie czulam. Chlusnelo ze mnie i lecialo po nogach.
    Gineklog mnie zbadal,stwierdzil ze jest duzo wod i kazal jechac do domu bo KTG tez nie wykazalo czynnosci skurczowych...
    Czy to mozliwe ,ze wylecialo mi tylko troche tych wod i reszta pplynie gdy odpadnie czop?
    Czy mam byc gotowa na wszystko?
    Pomocy...

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • liwi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efekt motyla będzie dziś w tv. Jak ktoś nie ogladal to polecam.

Anka1501, Murraya, Aguś86, mf lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    pojechalam do szpitala,polozna wladowala mi reke do srodka,pchnela Malucha do gory i powiedziala,ze to nie wody...
    Moja polozna z kolei zapewniala ze to byly wody bo gdy sikasz,czujesz parcie na pecherz,a ja nie czulam. Chlusnelo ze mnie i lecialo po nogach.
    Gineklog mnie zbadal,stwierdzil ze jest duzo wod i kazal jechac do domu bo KTG tez nie wykazalo czynnosci skurczowych...
    Czy to mozliwe ,ze wylecialo mi tylko troche tych wod i reszta pplynie gdy odpadnie czop?
    Pomocy...

Odplywaje wod jest bardzo ciezko stwierdzic ale z tego co sluszalam w szpitalu, a tez lezalam na otc z podejrzeniem wlasnie odplywania wod jest mozliwe zasklepienie sie pecherza plodowego takze moze i u Ciebie tak bylo.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz sama nie wiem,po prostu olali i wyslali do domu...

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi na jakim kanale??

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    ja juz sama nie wiem,po prostu olali i wyslali do domu...

No niestety mnie lekarz ze skurczami i dużym rozwarciem olal i wysłał do domu ;) wody nawet jeśli się saczyly to jeszcze dużo czasu może upłynąc. Jeśli wód masz sporo to nie ma co tylko czekać :) w szpitalu byś tylko się denerwowala, że nic się nie dzieje

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja jestem taka wyrodna matka, że moje dziecko chodzi bez czapki? Nawet jak wieje? Przykrywam wtedy czy to fotelik czy gondole pieluszka..

Kupiłam ostatnio w TKmaxx dwie pieluszki muslinowe, bardzo duże i jestem nimi zachwycona! Służą mi za otulacz do wiązania małego, okrycie na wózek, okrycie podczas karmienia w parku. Cudo! :)))

mimka84, Anka1501 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia mój Nat tez bez czapki dziś mimo że wiało :) ciepło to bez przesady :)

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w opasce a do karmienia czapeczka :p ale wkrótce zaniecham czapeczki :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 19:36

• Lwica Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysti~@ wrote:
    Dzwonie do konsula lwica stresa mi narobiłaś tym co piszesz :/

Krysti ja mam ta informacje ze strony konsulatu w Londynie. Zauważyłam ze korzystasz ze strony konsulatu w Edinburgh.
    U nas trzeba takie dokumenty dostarczyć tak jak ci napisałam jest to u nas na stronie wyraźnie:]

Ty pisałaś o paszporcie tymczasowym gdzie możesz TAK dostarczyć ten Certificate od entry ale ten paszport wydaje sie w sytuacji gdzie konieczny jest nagły wyjazd np. Pogrzeb, choroba etc wraz z tym dokumentem musisz dostarczyć tez uzasadnienie dlaczego potrzebujesz paszport tymczasowy.

http://www.londyn.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/paszporty/wydanie_paszportu_tymczasowego/wydanie_paszportu_tymczasowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 19:51

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zdjęłam czapeczkę i nawet na karmieniu nie miał :) Jestem z siebie taka dumna ;) Mój Angel śpi po całym dniu wrażeń :) Wyjechalismy z domu o 11, wróciliśmy o 17 :D

Lwica, Murraya, Anka1501, Fasia, mimka84 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murraya odezwij się :)

Aguś86 lubi tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Liwi na jakim kanale??

Na polsacie ale dopiero o 23.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 08:58

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi o 23 to śpię jak zabita :(

Mf Nat przez jakiś czas był obrażony na prawego cycka ale juz mu przeszło. Nie wiem co było powodem ale trwało to chyba tydzień. Tylko w nocy z niego pił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 20:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    Pomocy...

Powiem Ci tyle obserwuj siebie i jeżeli rano jak wstaniesz z łóżka będziesz czuła że ci cieknie to jedz na IP i nie daj się im. Mówię ci z własnego doświadczenia.

Gosha, Aguś86, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 13 dałam małej Nan pro i ładnie kupka :) więc mam nadzieję ze będziemy mieli idealne mleko :)

Ida, Anka1501, Aguś86, liwi, mantissa, Fasia lubią tę wiadomość

‹‹ 4807 4808 4809 4810 4811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ