X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda dama doskonale wiem co czujesz. Ja mimo że ściągałam pokarm 8 razy dziennie nawet w nocy to i tak nie starczało by mi pokarmu zwłaszcza że ustabilizowała mi się laktacja i ściągam nie więcej niż 120 ml.A mała je już wiecej.

Mała moja dostaje 2 razy dziennie mm przez 2/3 dni dawałam jej wyłącznie mm aby się przyzwyczaiła. No ale wole aby mała była najedzona niż łagodziła moje sumienie.Po drugie mała coraz bardziej aktywna jest i ściąganie się 8 razy dziennie już nie jest możliwe płacz jest jak jej się uwagi nie poświęca.

• mantissa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Czy jesli mialam swoje mleko od wczoraj w lodowce, dzis je lekko podgrzalam i wzielam na spacer ale, ze syn nie zjadl nawet mililitra to pytanie czy moge dac je raz jeszcze do lodowki? Na jak dlugo? Czy moge je mrozic?

Nie wiem, Fasia. Zawse tez się nad tym zastanawiam. Ja bym chyba jednak już nie dawała.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Czy ktos pomoze?????
    Chętnie ale sama nie wiem. Ja raz podgrzanego mleka nie wsadzam ani do lodówki ani nie mrożę jedynie drugi raz podgrzewam. Wszystko zależy jak długo "leżał"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 22:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciągle zastanawiam się ile jeszcze będzie mi dane dawać w większości mojego pokarmu. Marzę aby do 6 miesiąca. Niby tak blisko..

AA i mamy dziś 4 kupy więc wróciło wszystko do normy. I na szczęście dziś po żelazie żadnych ekscesów nie było

Ida lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje...za mile słowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 15:34

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja też myślę o 6 miesiącach. Później też bym chciała, te pół roku to minimum.
    Myślę że dasz radę Kochana :-)

A u nas po tej jednej miarce kaszki nie było kupy aż do popołudnia. Zawsze rano jest, po południu też a tu czekałam praktycznie do wieczora. Na szczęście oznak bólu brzucha nie było. Tylko taki pełny był. A kupka gestsza. Dziś był tylko na piersi, więc mam nadzieję że jutro wróci do normy.

Ja jestem pewna że ty dasz spokojnie radę te 6 miesiecy. Ja z laktorem wątpię. Mąż wspiera jak może pyta czy nie chce zrezygnować bo mówi że i tak dużo dałam zwłaszcza że przeciwnie do Ciebie u mnie w otoczeniu kobiety albo z wygody dawały mm albo twierdziły że mleko nie było wartościowe i się nie najadało i rezygnowały po 2 miesiącach z karmienia piersia. Ja podając mm i moje widzę że to bzdura. Mała lepiej śpi po moim nawet bez kleiku.

A co do kaszki. Spokojnie musi sie przyzwyczaić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Dziewczyny dziękuje...za mile słowa ,macie racje..najważniejsze by Adas był najedzony i szczęśliwy..ale poki dam rade poki pokarm nie zniknie bede walczyć. Musze sie z tym oswoić. Wcale nie uważam,ze np Wy dajecie MM jesteście złymi mamami a butla to zło ale chodzi o mnie,ze czuje ze zawiniłam,nie zrobiłam wszystkiego. Chyba potrzebuje czasu

Ja bym go Fasia juz nie podawała

Słonce czego nie zrobiłaś ? Zrobiłaś pewnie wszystko co mogłaś. Ja ściągałam 8 razy dziennie nie raz nawet 9-10 po pół godziny. Nie raz śmieje się że laktator wymasował mi cycki więcej razy niż mój mąż je wymasuje do końca życia. A i tak pokarmu nie starcza. Nie wiem czy jest możliwość ściągać i wyłacznie karmić swoim mlekiem. Wątpie. Zrobiłaś wszystko i robisz wszystko.

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja raz tak zrobiłam i mały później nie chciał pić tego mleka. Dzisiaj też przygotowałam mm a Antoś wypił tylko połowę. Po jakiejś godzinie chciałam mu je podać to już nie chciał pić i musiałam zrobić świeże. A niby tak ciepło nie było.

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Młoda Damo głowa do góry MM to nic złego!:)
    Fasia nie dawaj już tego mleka Julkowi.
    Wypiłam Karmi, nie trafię dziś do łóżka ;)

Ja też właśnie Karmi doje ;D

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ulka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Młoda Damo głowa do góry MM to nic złego!:)
    Fasia nie dawaj już tego mleka Julkowi.
    Wypiłam Karmi, nie trafię dziś do łóżka ;)

Ja też właśnie Karmi doje ;D

liloe lubi tę wiadomość

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ulka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh i już podwójnie klikam :P

mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ula mm po godzinie się już nie podaje z tego co czytałam ja jak mała nie zje to wylewam od razu

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo niby tak pisze na opakowaniu, ale znajome mi gadały że trzymały dłużej i nic się nie działo. Jak widać Antoś pogardził "starym" mlekiem ;)

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Czy jesli mialam swoje mleko od wczoraj w lodowce, dzis je lekko podgrzalam i wzielam na spacer ale, ze syn nie zjadl nawet mililitra to pytanie czy moge dac je raz jeszcze do lodowki? Na jak dlugo? Czy moge je mrozic?

Hejka, dzisiaj dzien całkiem niezły :) mały miał popołudniowa drzemkę:)
    Teraz spi od 6 troche sie boje co będzie w nocy, ale mie mam serca go budzić.

Fasia, ja swoje mleko podgrzewam w cieplej wodzie. I jak np. W buteleczce mam 120ml i mały wypije tylko 20ml to nie wylewam, tylko wkładam spowrotem do lodówki.
    Ale jeżeli dostanie tylko 10ml wtedy wylewam, nie trzymam takiej resztki.

Mały pił takie odgrzewane mleko i nic mu nie było.

Angela89, Fasia lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Troche mi szkoda, bo jak wiecie nie zdarza mi sie miec jakiekolwiek zapasy mleka, no syn doi cyca co chwile i szczerze to po prostu nie mam skad sobie to mleko odciagnac. A w tej butli mam cale 120ml. Julek aningrama nie chcial wziac... szkoda tak tyle wyrzucic... no ale skoro sie nie nadaje to trudno.
    Lwica i maly nie mialmzadnych rewolucji po takim mlesiu?

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę że jeżeli nie pachnie i nie smakuje kwasem to można podać ale nie mrozic

Lwica lubi tę wiadomość

‹‹ 4836 4837 4838 4839 4840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ