X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Witam nowe mamusie :-D ja po 4 mies przylazlam do fryzjera :-D mała z mamą i siostrą, dziś przejechała 160 km i może z 10 minut płakała :-D byłam na konsultacji u innej pani doktor która stwierdziła że problemy brzuszkowe Marysi mogą wynikać z przekarmienia że ją upaslam :-D
    Zua matka! :P

Eweliśka lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    Amy wszystko wróciło do normy ;) są mieciutkie i oklapnięte ;D
    Ciesze sie. Martwilam soe zebys jakiegos zapalenia nie zlapala :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    mi chyba pokarm zanika, drugi dzien mi wisi na cycku maly, próbowałam ściagac to ledwo 90ml udało mi się z obu piersi, masakra jakas, nie wiem czy to przez nerwy czy jakos przez te plesniawki mniej pokarmu mam, nie wiem a chce karmic buuuu :( :( sciagam dodatkowo zeby pobudzic moze jeszcze laktacje ale ie wiem czy to sie uda...
    Ech. Iwonka jest cos takiego jak kryzys laktacyjny. Mialam to samo w poniedzialek. Piersi miekkie a mlodego co chwils przystawialam bo mial biegunke... i tez mialam wrazenie ze mleka tyle co kot naplakal. Stres nie pomaga bk ja tez bylam osrana przez ta biegunie i jeszcze mial lekko zapadniete ciemiaczko co swiadczylo o lekkim odwodnieniu :( ech te nasze zmarwienia. Pij te cuda na poprawe laktacji femaltiker? Moze cos da.. albo po prostu samo wroci do normy..

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka to pewnie tylko chwilowy kryzys i zaraz wszystko wróci do normy. Tez tak miałam już chyba trzy razy i teraz jest ok.

Mój własnie pojechał na urodziny kolegi

• Ida Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:21

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje bo dzis maly placzliwy bo sie nie najada, musialam dac mm dzisiaj 3 butle bo produkcja nie nadazala jak z dwoch jadl i ciekawe jak w nocy bedzie, mam nadzieje ze sie obedzie bez mm...
    Pije falmatiker , karmi i taka herbatke humana dla matek karmiacych :( mam nadzieje ze to tylko kryzys laktacyjny, a nerwow nie ustrzege bo mnie corcia tak doprowadza swoja zazdroscia do szalu, ciaga go za ręce chce mu sama glowke przekrecac,jak prosze zeby butelke potrzymala to sie bawi raz mu wklada do buzi raz wyciaga synek placze, ajjj juz nie wiem jak jej tlumaczyc ze tak nie mozna ze on jest malutki, to sie obraza fochy stroi, nie moge jej isc spac polozyc tylko tata musi, wez sie czlowieku nie denerwuj mąż cały dzien w pracy, w dupie ma wraca sobie po 21 znaczy sie obecnie go jeszcze nie ma, pierdziele te budowe najwyzej sie pozniej wprowadze ale niech on bedzie bo ja sfiksuje.....

sie wygadalam....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka musisz małego ciągle przystawiać. Aby zwiększył ci produkcję. Herbatki i inne wspomagacze Ci niestety nie pomogą.Marcel jest najlepszym lekarstwem na to. Wiem że będzie płacz ale tak się niestety zwalcza kryzys.

Anka1501 lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Iwonka musisz małego ciągle przystawiać. Aby zwiększył ci produkcję. Herbatki i inne wspomagacze Ci niestety nie pomogą.Marcel jest najlepszym lekarstwem na to. Wiem że będzie płacz ale tak się niestety zwalcza kryzys.
    przystawiam caly czas ale raz sie naje na 2 godziny a czasem placze ze az sie zanosi to i butla poszla w ruch....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka rozumiem Cie w 100 %!! U mnie plusem jest to, ze moja mama przyjezdza na kilka godzin codziennie i ta pomoc jest bezcenna!! Zajmuje sie wtedy Polą, ja moge w spokoju nakarmić Laure i nikt nie skacze jej wtedy nad glowa. Jak Laura spi to starsza glosno krzyczy, dotyka jej buźki i ją budzi. Jak jestes sama caly dzien w domu to Ci bardzo współczuje, bo ja bym oszalała! Za 3 lata myśle, ze odpocznę a jak sie będą wtedy darły i rwały sobie kudły, to zamkne je w pokoju i niech tam sie leją ile chcą :D :D taki mam plan :P

Anka1501, iwonka1077, Aguś86, Angela89, Ida, mf, Ulka84, Eweliśka, Fasia lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali lubię za plan oczywiście :)

Lali lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Iwonka rozumiem Cie w 100 %!! U mnie plusem jest to, ze moja mama przyjezdza na kilka godzin codziennie i ta pomoc jest bezcenna!! Zajmuje sie wtedy Polą, ja moge w spokoju nakarmić Laure i nikt nie skacze jej wtedy nad glowa. Jak Laura spi to starsza glosno krzyczy, dotyka jej buźki i ją budzi. Jak jestes sama caly dzien w domu to Ci bardzo współczuje, bo ja bym oszalała! Za 3 lata myśle, ze odpocznę a jak sie będą wtedy darły i rwały sobie kudły, to zamkne je w pokoju i niech tam sie leją ile chcą :D :D taki mam plan :P
    hehe rekawice bokserskie pokupujemy i niech sie leja :) hehe
    moja mama tez wczsniej przychodzila ale to z kolei lata za moja mama jak Marcela wezmie i lata i za mama z marcelem na rekach ojjj mam ja sie z nia.... ale teraz mama raz na tydzien wpadnie bo tata chory i nie da rady czesciej wiec niestety sama jestem a im on starszy tym corka gorzej sie zachowuje czekam tylko kiedy do przedszkola pojdzie moze wtedy sie to skonczy zajmie sie przedszkolem moze ....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakbym czytała o mojej Zuzi dziewczyny :/ Ona zawsze chce glaskac i całować brata jak on spi, a jak go karmie to akurat wtedy cos ode mnie chce i jest zniecierpliwiona, ze musi czekac...

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    No jakbym czytała o mojej Zuzi dziewczyny :/ Ona zawsze chce glaskac i całować brata jak on spi, a jak go karmie to akurat wtedy cos ode mnie chce i jest zniecierpliwiona, ze musi czekac...
    nio niestety i u mnie tak jest dzis na dodatek wstala w srodku nocy akurat karmilam Marcela ona do meza ktory spal " tata chodz mnie pousypiac " musial wstac i isc ja polozyc a ona ma 4 lata nigdy nie wstawala w srodku nocy...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że im minie. Chyba każde dziecko musi to po prostu przejść...

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alan tez się trochę męczący zrobił ;) ja niestety nie mam nikogo kto by go chociaż na godzinę wziął. Oj tam, trzeba dać radę, za 11 miesięcy do pracy to odpoczne ;D

A i juz wiemy, że TZ do Czech wyjeżdża. Niedługo pojedzie ustalić szczegóły :) zobaczymy co dalej

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a ty co planujesz jechać z nim ?

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela no nie wiem właśnie... Co prawda mieszkanie będzie miał zapewnione przez firmę ale to tylko kilkanaście km od granicy z Polską, prace mogę tam znaleźć... Dobrze, że do końca macierzyńskiego dużo czasu to coś zaplanujemy.

mantissa lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja może zaczekam z drugim dzieckiem aż Julek będzie w wieku szkolnym. :P

U nas też był dziś problem z mlekiem. Julek co chwila na cycu, więc za dużo się nie uzbierało. Na wieczór opróżnił obie piersi i widzę, że dalej jakby głodny, nie płacze ale marudzi i łapska ciamka. No to myślę, niech stracę, rozmrozę mleko. Przeciez jak głodny to z butli zje. I co? Dupa blada, ręce będzie zasysał a z butli nie wypije.No to ponosiłam go, zrobił się śpiący i dalej łapy ciamka, no to myk na śpiocha butla, łyknął dwa razy i jak się zorientował, że butla to dawaj zagryzamy i wypluwamy. W końcu zasnął. Jestem trochę przerażona, bo już miesiąc jest na butlę obrażony. Wygląda na to, że w ogóle nie będę mogła z domu bez niego wyjść. Myślicie, że mu przejdzie? Przecież wcześniej nie robiło mu różnicy. Na szczęście mój lipcowy wyjazd odwołany.

PS: Nie ma to jak kupić do sałatki zamiast zwykłej kukurydzy, kukurydzę z chilli. :P

Anka1501 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa a gdzie miałaś jechać coś mi umknęło

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manti a może on wcale nie jest głodny :)

‹‹ 4901 4902 4903 4904 4905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ