X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amy u nas tez ciezko z zasypianiem, zazwyczaj trwa ok 2 godzin;)

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    jakie wasze mauchy maja przednie ciemiaczko? moj ma lekko zapadniete i pulsujace

u nas pulsowało może 1 raz jak był w szpitalu, jest na równi z kością czaszki.
    W pon. mieliśmy biegunkę i wtedy było zapadnięte co świadczyło o odwodnieniu.
    Nie jest dobrze gdy jest zapadnięte

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ulka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a histerii jak na niego to wczoraj tez nie było zbyt wiele ;P

Amy_ lubi tę wiadomość

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy widziałam :) cieszę się bardzo :)

Ulka ciemiączko nam pulsuje przy każdym posiłku ale nie jest zapadnięte.

Amy_ lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    amy u nas tez ciezko z zasypianiem, zazwyczaj trwa ok 2 godzin;)
    właśnie u nas wszystko super bylo zawsze a wczoraj mu coś odbiło ;P no mówię nie płakał ale machał tak rękami i majtał głową na prawo i lewo że mnie szlag trafiał :P leżymy tak 5 - 10 min. Daje mu cycka żeby zasnął a ten nawet cycem się bawił - wypluwał ciągnął znów wypluwał ;P po 20min straciłam cierpliwość wzięłam kocyk zawinęłam włączyłam suszarkę i padł jak kawka :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ulka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie tak czytalam o tym odwodnieniu i sie troche wytraszylam ale z drugiej strony maly je i nie m biegunki. Ostatnio zaczał tylko baardzo ulewac. No nic poczekam do pon i jak cos to wybiore sie do pediatry.

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah te nasze kochane dzieciaczki, zawsze COS ;D

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula u Mikiego też pulsuje :) to akurat najzupełniej normalne. Zapadnietego nie ma ale u Was też może nie aż tak. W sumie ciężko to obiektywnie ocenić. Lekko wklęsłe to chyba nic takiego...
    Ufff dobrze że jesteś Shimmer :)

shimmer_lip, Ulka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry cioteczki! Jestem skoro tu zostajemy... Szkoda, bo opcja z tamtym forum mi sie podobała. Ciemiaczko u nas tez pulsuje, i czasem jest lekko wklęsłe , ale wtedy przystawiam do cyca i mija, to taki znak dla mnie ze młodzieży chce sie pic , w upały dlatego nawet wodę podawałam oprócz piersi jeszcze. Pogoda kiepska uniknie dzis, jakos sie srednio wyspalam mimo tego, ze córka dobrze spała, mi sie jakies głupoty okrutne śniły :(
    Miękkie cycki mam znowu, przez to wydaje mi sie, ze mam mało mleka :(
    Alicja witaj! Śliczne imię :)
    Co do płakania za mna, mała po tamtej akcji gdy wyszłam z domu znowu zaczęła tak płakać tylko ze byłam w kuchni... Zniknęłam jej z oczu na 10 min i ryk niemiłosierny, wzięłam na rece i przytuliłam -od razu przeszło. Nie wiem co robic i jak ja oduczyć tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 10:40

KasiaKwiatek, AlicjaaA, Ksawa, Aguś86, Eweliśka, mimka84 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U nas nie pulsuje i nie pulsowalo. Chyba jest lekko wklesle. Nawet nie pomyślałam ze to źle. Za dwa tygodnie mamy usg, więc hak coś jest nie tak to chyba zauważą.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawa wysłałam Ci zaproszenie ale go nie przyjęłaś a chciałam zapytać jaki masz nick na gazecie??? :)

Ksawa lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta dobrze że wróciłaś. Tyle razy już było z tym odchodzeniem...chyba jednak coś nas tu trzyma :) ja sobie przemyslalam, skoro tyle czasu tu jestem żal się przenosić, jesteśmy anonimowe więc nie ma co się bać, po prostu zdjęć nie wrzucajmy tutaj i tyle. Fb będzie od tego żeby się chwalić :)

Hwesta_ lubi tę wiadomość

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    U nas noc super :) jedna pobudka :)

Zazdroszczę.. Ja przywykłam do jednej pobódki i to o 5 rano, a ta noc koszmarna. Mały mega marudny, zasnął o 21. Położyłam się spać o 23, a o 24 pobódka i do 2 na cycku. Miałam dość, laktatorem dałam radę ściągnąć tylko jeszcze 30 ml, zjadł w sekundę i nadal ryk. Zmęczona złamałam się i zrobiłam 60 ml mm. Zjadł i spania nadal niet wrr.. Zniechęcona odłożyłam do łóżeczka i sama poszłam spać. O 5 znowu pobódka. Nakarmiłam i mąż się zlitował i go przejął. Trochę pospałam ale ból głowy przez kiepską noc pozostał:(

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, dziękuję za miłe powitanie :-)

Hwesta, ja też lubię swoje imię więc cieszę się, że nowe pokolenie też będzie je nosić :-)

Co do ciemiączka to lekarka mówiła, że ma dość duże i kazała nie zapominać o wit d, a tak to sama nawet nie bardzo wiem które to miejsce u małego na głowie, może wstyd się przyznawać hehe, a już na pewno nie miałam pojęcia że wklęśnięte to coś złego:-/

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja u mojej córki tez duże ciemiaczko jest , tez pamietam o vit D :) mam jeszcze 30 tabletek k+D , muszę zapytac lekarza czy moge podawać do 4 msc czy tylko D ;)

AlicjaaA lubi tę wiadomość

• Ksawa Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,
    u nas tez ciemiaczko pulsuje jak je albo po placzu i jest troche wklesle. i tez sie nad tym zastanawialam ostatnio. obserwuje to i zauwazylam ze jak lezy to jest ok a wklesle jest jak trzymam ja na rekach. jak bedziecie mialy info od lekarzy to napiszcie prosze...

shimmer, jakie zaproszenie? przepraszam ale nie za bardzo orientuje sie tutaj,
    na tamtym forum mialam login z 15 na koncu :-)

dmo8kiu.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nie wiem co sie dzieje ale moje dziecko zaczelo jest co 1,5-2 godziny. no porazka. jadla tak jak miala miesiac i od dawna ladnie jadla co 3-4 godz a teraz cos sie jej przestawilo...

dmo8kiu.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, no u mnie noc tak jak piszesz... pochwalilam sie ze mala je raz w nocy a tu taka zmiana :-(

dmo8kiu.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawa wrote:
    czesc,
    u nas tez ciemiaczko pulsuje jak je albo po placzu i jest troche wklesle. i tez sie nad tym zastanawialam ostatnio. obserwuje to i zauwazylam ze jak lezy to jest ok a wklesle jest jak trzymam ja na rekach. jak bedziecie mialy info od lekarzy to napiszcie prosze...

shimmer, jakie zaproszenie? przepraszam ale nie za bardzo orientuje sie tutaj,
    na tamtym forum mialam login z 15 na koncu :-)
    :) wejdź w pocztę :)
    i termin miałaś na 1 kwietnia???

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:13

Lali lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
‹‹ 4903 4904 4905 4906 4907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ