Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosha-myslalam o Tobie tez... w jakim wieku u Twojego synka zdiagnozowano chorobe?
Po czesci rozumiem Twoj zal i niepokoj, bo wiem, ze dlugo rozmyslalas, czy w ogole szczepic Kube. Sama nie wiem co bym myslala bedac na Twoim miejscu, choc poki co wierze, ze autyzm ma podloze gdzie indziej.
Ewelcia- a moze ta pogoda mu nie pasi? Duszno, beznadziejnie... moze maly meteopata z niego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 20:37
-
Ojoj, co to za problemy same dzisiaj
Jaga, fajnie, że zajrzałaś. Z synkiem mniej fajnie, ale mam nadzieję, że est tak jak dziewczyny mówią - że to reakcja na to, że nagle przestał być jedynym dzieckiem w domu i że mu to samo przejdzie.
Ewelcia, nie wiem niestety co z tym Kubusiem. Może to po prostu taki okres i mu przejdzie Niestety te nasze wszystkie dzieciaczki mają nie wiadomo czym spowodowane napady histerii przy jedzeniu czy też nie. Sądzę, że czasami same nie wiedzą o co chodzi. Mam nadzieję, że niedługo mu przejdzie. Trzymaj się dzielnie.
U nas też coś na swędzenie dziąseł by się przydało, bo mi dziecko histerii dostaje. A, że sam jeszcze gryzaka nie trzyma to matka siedz i trzymaj. Zamówiłam mu własnie takie mniejsze w smyku, bo ten co mam jest za ciężki.Amy_ lubi tę wiadomość
-
Gosha, a tak zapytam, ale jak nie chcesz to nie odpowiadaj. Czy Twój synek miał robioną tomografię? I czy wykryła ona jakieś zmiany? Pytam w kontekście, Twojego powrotu i ewentualnego diagnozowania w Polsce.
-
Bo kurcze, u nas te komisje to czepiają się wszystkiego, a Ty piszesz, że w dokumentach masz zdiagnozowane spektrum. Pamiętam, że kiedyś chłopiec, też miał taką diagnozę, to nie dostał świadczeń, bo spektrum to zespół zaburzeń, a nie konkretna choroba. Dopiero jak mu zmienili diagnozę na zespół Aspergera, to mu przyznali świadczenia.
-
Ja się na ten temat nie wypowiem, bo nie wiem zupełnie nic o autyźmie (mimo, że mojej kuzynki syn choruje, ale nie mamy zbytnio kontaktu) a o powikłaniach poszczepiennych nie czytałam nawet, bo zdecydowałam się szczepić.
Coś Lwicy nie widać, nie? -
SYLWIA nie wiem dlaczego głownie chłopców, ale prawdopodobnie u dziewczynek nie dochodzi do jakichś mutacji w łańcuchu DNA, Ehhh ta choroba to jedna wielka niewiadoma. Badania genetyczna, owego chromosomu tez robiliśmy i tez wyszło wszystko poprawnie. Synal ma szereg zaburzeń, po wszystkiego po troszku, duzo z zespołu Aspergera. A co go różni od typowego autysty..? Patrzy mi w oczy z wielka miłością
Ida, Militta110816, Ewelcia, Fasia, Aguś86, Rudzia, iwonka1077, Amy_, AlicjaaA, Lali, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
Ostatnie zdanie takie piękne.
Btw. czy u któregoś z waszych dzieciaczków stwierdzono asymetrię komór bocznych? Niby lekarka nie mówiła, że coś nie w porządku, ale jednak u nas się pogłębia i mnie to martwi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 22:17
Gosha lubi tę wiadomość
-
Lady od podloza do konca budy 128cm od podloza do dna gondoli 57cm od podloza do szczytu gondoli 81cm.Ja jestem bardzo zadowolona z wozka sprawdza sie swietnie po wertepach jak i po normalnej drodze nie wiem jak po piasku. Kola sa pompowane. Co wagi to ja sama daje go rade zniesc ze schodow jak idziemy na dwor. Mozna tez po czesci stelaz a potem gondolke i ja sobie wpiac. Na necie i
Zobacz ile wazy bi nie pamietamja mam 160cm wzrostu i normalnie przy nim wygladam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 22:31
bursztynowa.lady lubi tę wiadomość
-
Militta110816 wrote:Lady od podloza do konca budy 128cm od podloza do dna gondoli 57cm od podloza do szczytu gondoli 81cm.Ja jestem bardzo zadowolona z wozka sprawdza sie swietnie po wertepach jak i po normalnej drodze nie wiem jak po piasku. Kola sa pompowane. Co wagi to ja sama daje go rade zniesc ze schodow jak idziemy na dwor. Mozna tez po czesci stelarz a potem gondolke i ja sobie wpiac. Na necie i
Zobacz ile wazy bi nie pamietamja mam 160cm wzrostu i normalnie przy nim wygladam.
Wielkie dziękia kupiłaś ten wózek przez neta czy w jakimś sklepie ??