Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja koleżanka ma 2 dzieci mała ich urodziła się w lutym starszy brat jest o 2 lata starszy. No i ten starszy również zaczął odstawiać "cyrki" nie ssał z cyca mleko już od roku teraz zaczął. Robi wszystko aby zwrócić na siebie uwagę. Więc tak jak dziewczyny piszą to normalne.
-
Moja Gabi też chciała koniecznie spróbować mleka z cyca, ale nie dałam jej prosto z cyca, tylko z kieliszka. Mówiła, że pyszne.
Co do autyzmu, to jest on wrodzony. Nie pojawia się nagle po 6 latach i znacznie częściej jest kojarzony z gestozą.Anka1501, mf, Aguś86, Jaga, mantissa, Amy_ lubią tę wiadomość
-
Arsenka my tu nie piszemy o autyzmie
widzę, że nie masz starszego dziecka w domu...
Ja tez uważam, że to przez rodzeństwo, które się pojawiło. Wg mnie to mój syn robi to specjalnie i tyle i podejrzewam, że u Jagi jest to samo. Poza tym wszystkie dzieci w moim otoczeniu przez cos takiego przechodziły prędzej czy później. Za każdym razem jak były jakieś zmiany w ich życiu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:58
mf, Aguś86, Jaga lubią tę wiadomość
-
A zmieniając temat. Moje dziecko od 3 dni jest nieodkładalne i tylko na rękach, przy gołym cycu przysypia. Mam nadzieję, że jej to szybki minie, bo nawet nie mam jak zjeść. Tylko pisanie do was mi zostało
-
Tyle sie ostatnio mowi, ze badania, z ktorych wynika, ze autyzm spowodowany jest szczepieniami zostaly sfalszowane, a to chyba nadal koronny argument ruchu antyszczepionkowego. Jakie mam zdanie na temat szczepionek wiecie, bo ostatnio wklejalam link do artykulu, w ktorym opisywany byl przypadek powrotu choroby, ktorej nie bylo dzieki szczepieniom-bodajze krztusiec, czy blonica. Nie laczylabym absolutnie zachowania Marcela ze szczepionka...
Arsenka-niezbyt fajnie, ze akurat wsrod Twoich znajomych trafily sie przypadki autyzmu, ale mimo wszystko nie generalizowalabym. Nie znamy tych przypadkow, czynnika rodzinnego itd. I tak jak dziewczyny pisaly-autyzm pojawia sie wczesniej, moze byc zdiagnozowany juz u 3letniego dziecka i polega, jak pewnie doskonale wiesz, niekoniecznie na utracie nabytych umiejetnosci, czy posiadanej wiedzy. To zlozony zespol zachowan i mysle, ze tu bardziej chodzi o zwrocenie na siebie uwagi, bo Taty nie ma-w wyjazdowej pracy, Mama zajmuje sie corcia, a Babcia (Tesciowa) jaka jest, dobrze wiemy.
A tym bardziej nie pisalabym tego nie znajac osoby- Jagus no stress laska! Wiem, ze zmagasz sie z nerwica i wiem, jak to moze utrudnic zycie. Zdiagnozowanej nigdy nie mialam, ale podejrzewam, ze jednak jakas slaba postac jej u mnie wystepuje, wiec nie wyobrazam sobie jak Ci musialo to doskwierac, skoro zdecydowalas sie isc z tym do specjalisty. Ja na studiach bylam bliska depresji i w zasadzie gdyby nie przyjaciele i to, ze poznalam mpjego meza, to skonczylabym z waga 40kg pewnie i w kiepskim stanie zdrowia nie tylko psychicznego...Ida lubi tę wiadomość
-
mf wrote:Tyle sie ostatnio mowi, ze badania, z ktorych wynika, ze autyzm spowodowany jest szczepieniami zostaly sfalszowane, a to chyba nadal koronny argument ruchu antyszczepionkowego.
Dokładnie, facet który się tymi badaniami zajmował się do tego przyznał został za to skazany.
mf, Ida lubią tę wiadomość
-
mf wrote:Ewelcia? Co jest?
A tak abstrahujac-Juli chyba zeby ida, jak nazywa sie ten zel lagodzacy i od kiedy moze byc stosowany?
Jaga ja też nie łącze objawów Twojego synka ze szczepionka i uważam jak dziewczyny, że to kwestia pojawienia się rodzeństwa. U nas też jest daleko do ideałuAle mam nadzieję, że potrzeba trochę czasu i poświęconej uwagi i wszystko pójdzie ku dobremu
Ewelcia Sylwia może mieć rację. Spróbuj wyjść wcześniej na spacer. My staramy sie wracać około 15, a siedzimy od 10-11.mf lubi tę wiadomość