X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na dużą blachę
    Składniki ciasta:
    3 gorzkie czekolady(Wedla!), 1 niepełna szklanka cukru, ½ kostki masła, 7 jajek
    Składniki masy:
    1 serek mascarpone, 3 łyżki cukru, 1 duża i 1 mała śmietana 30% (w kartoniku Łaciata!)
    CIASTO Roztopić w rondelku masło z pokruszona w kostki czekoladą (dwie kostki czekolady pozostawić do dekoracji). Po dokładnym roztopieniu i wymieszaniu na gładko odstawić do wystygnięcia. W tym czasie ubić jajka (2 całe i 5 żółtek) z połową cukru. Po ubiciu jajek dodać ostygniętą masę czekoladową, dokładnie wymieszać. Ubić pozostałe białka z resztą cukru i delikatnie połączyć z masą. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną i posypaną mąką, wstawić do piekarnika na 45 minut, piec w temperaturze 180°C. Ciasto po upieczeniu ma opaść i popękać.
    MASA Ubić śmietanę z cukrem dodając go pod koniec ubijania. Dodać serek mascarpone i wyłożyć na ostygnięte ciasto. Jako dekoracji użyć potarkowanej, odłożonej wcześniej czekolady. Smacznego!

Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja bym tiramisu zjadła :Dmmmm albo taką zwykłą pospolitą babkę:)

Noo ale z lukrem cytrynowym :D mniam :D smaka mi zrobicie, ja jak zaczęłam piec to piekłam co drugi dzień tylko ciasta rozdawałam teraz już raz w tygodniu nieraz weny nie mam to co drugi :)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmm nie róbcie smaka na te wasze ciasta bo zaraz mojego wyślę gdzie do restauracji by mi tiramisu pryniósl. Do włoskiej nie daleko :D ostatnio jadłam tam było pyszne mmmmm

• Fasia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    hej dajcie no przepis na to brownie :D jutro bym zrobiła mniam

A ja robię wg przepisu Anny Starmach z książki "Pyszne 25"

CZEKOLADOWE BROWNIE

Składniki:

250 g gorzkiej czekolady
    280 g masła
    250 g drobnego cukru
    75 g mąki
    3 jaja
    pół szklanki wody
    75 g orzechów włoskich rozdrobnionych

Przygotowanie:

Czekoladę połam na małe kawałki, masło pokrój w kostkę. Wodę zagotuj w małym rondelku z cukrem i ziarenkami wanilii, dodaj czekoladę, potem masło, następnie ściągnij garnek z ognia. W misce wymieszaj mąkę i jaja, pomału dodawaj syrop czekoladowy, wsyp orzechy, wymieszaj. Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Noo ale z lukrem cytrynowym :D mniam :D smaka mi zrobicie, ja jak zaczęłam piec to piekłam co drugi dzień tylko ciasta rozdawałam teraz już raz w tygodniu nieraz weny nie mam to co drugi :)
    Oj tak lukier cytrynowy mmmmm :) jej niech juz mama przyjeżdża ona to ciacho piecze ja cię piernicze

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się z tego ze mama moja do mnie przyjedzie na 3 miechy tu do Szkocji pod koniec marca i ze mi pomoże :))troszkę ah jej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 20:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Mmmmm nie róbcie smaka na te wasze ciasta bo zaraz mojego wyślę gdzie do restauracji by mi tiramisu pryniósl. Do włoskiej nie daleko :D ostatnio jadłam tam było pyszne mmmmm

Ja ostatnio się wkurzyłam bo zamówiłam tiramisu i było oszukane bo robione na jakimś kremie dla mnie musi być na mascarpone innego nie zjem ;/ Byłam zła bo było takie za słodkie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robicie babeczki:) typu mufinki :) miałam ostatnio kupic do pieczenia mufinek sprzęt :) i książkę dla początkujących

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 20:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobitki na tiramisu to uważajcie robi się z surowego żółtka, tego raczej nie można

Angela89, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja ostatnio się wkurzyłam bo zamówiłam tiramisu i było oszukane bo robione na jakimś kremie dla mnie musi być na mascarpone innego nie zjem ;/ Byłam zła bo było takie za słodkie
    Tu Włosi robią dobre tiramisu pierwszy raz w życiu takie jadłam :)

• Auro Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie z innej beczki. Czy warto się pofatygować do sklepu Smyk Megastore pooglądać wózki czy lepiej w jakimś innym sklepie?

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, przynajmniej u mnie tak było, chyba zresztą już Wam pisałam... jak dostałam synka zaraz po porodzie, wszystkie godziny wcześniejsze mi się ulotniły, dostałam nowej energii, siły i byłam przeszczęśliwa :)
    Co do macierzyństwa jest to cudowna sprawa i dzieci są w każdym wieku przecudne, chociaż najlepsze do 3 roku ;) ale ja najgorzej wspominam nocne wstawania, jej to jakiś koszmar dla mnie był :| niestety potrzebuję chociaż 5-6h ciągłego snu, a mój mały głodomorek potrafił się budzić nawet co 2h :( często karmiąc po prostu przysypiałam... a później przez dzień kiepsko się czułam... ale są też dzieci które przesypiają dłużej, lub całe noce :) więc spokojnie! :) ogólnie dzieci mimo to mogłabym mieć nawet 5-cioro ;)

Krysti lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    kobitki na tiramisu to uważajcie robi się z surowego żółtka, tego raczej nie można
    No to dobrze zes napisała bo ostatni raz jadłam na samym początku ciazy nawet nie wiedziałam ze jestem :) ciągło do słodkiego .

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mojewypieki.com/ ja polecam tą stronkę, jej książka jest genialna :) właśnie z jej książki robie sernik

Fasia, Krysti, misia83 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Mam takie pytanie z innej beczki. Czy warto się pofatygować do sklepu Smyk Megastore pooglądać wózki czy lepiej w jakimś innym sklepie?

Auro ja mam wózek więc nie pomogę

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tiramisu to i ja bym zjadla:)

Krysti lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Powiem tak, przynajmniej u mnie tak było, chyba zresztą już Wam pisałam... jak dostałam synka zaraz po porodzie, wszystkie godziny wcześniejsze mi się ulotniły, dostałam nowej energii, siły i byłam przeszczęśliwa :)
    Co do macierzyństwa jest to cudowna sprawa i dzieci są w każdym wieku przecudne, chociaż najlepsze do 3 roku ;) ale ja najgorzej wspominam nocne wstawania, jej to jakiś koszmar dla mnie był :| niestety potrzebuję chociaż 5-6h ciągłego snu, a mój mały głodomorek potrafił się budzić nawet co 2h :( często karmiąc po prostu przysypiałam... a później przez dzień kiepsko się czułam... ale są też dzieci które przesypiają dłużej, lub całe noce :) więc spokojnie! :) ogólnie dzieci mimo to mogłabym mieć nawet 5-cioro ;)
    Ja zawsze myslalam o trójce :) dzieci moj mi juz mówi ze zaraz po porodzie robi drugie :D Hahaha mówi ze jestem w kwiecie wieku imam rodzic bo pozniej moze byc juz zapóźno ooo:)

Justinka lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od gin i co musiałam trafić oczywiście na tą pieprznietą polożną. U nas jest tak, że najpierw idziesz do położne i ona Cię waży mierzy ciśnienie i dopiero idzie sue do gin. No więc wchodzę do tej położnej, a ona do mnie: a pani to jest w ciąży??? Bo wogóle Pani nie wygląda. Później pyta się mnie który to tydzień, więc mówię, że 16tyg0d, a ona do mnie, że chyba nie. No myślałam, że ją tam rozniosę!!! Oczywiście nie dała mi dzidziusia posłuchać, no bo przecież za wcześnie.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:

Byłam w smyku na początku i zrobiłam wstępne rozeznanie ale dużo wózków oni nie mają dlatego wybrałam również się do innych hurtowni :)

• Auro Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja jestem z małej miejscowości, więc u siebie nie mam szans na takie wymyślne wózki jakie oglądałam na tym forum, a bardzo mi się podobały. Jutro jedziemy do Olszytna i miałam nadzieję zaciągnąć męża, tak przy okazji, do jakiegoś takiego wózkowego sklepu :P

Krysti lubi tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ