X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego muszę się zacząć częściej udzielać :) liczę na czary cioteczki CzaryMary :D

A mi od ciąży włosy wychodzą beznadziejne :( robię tą samą farbą co zawsze i kiedyś były super, jasne i w chłodnym odcieniu a teraz kurv żółtko!!!

A ja dziś testuję perlux baby do prania ;) ciekawe czy młoda nie będzie uczulona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:33

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Olo, Kuba i Filip gratuluję 3 miesięcy !!!
    Mi włosy tak wypadają, że boję się farbować, no ale w następna sobotę chrzest, więc muszę. Zastanawiam się tylko jak tu się wybrać do fryzjera przy bezbutelkowym dziecku :-P

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez włosy strasznie wypadają... Ostatnie farbowanie było w lutym, odpuszcze sobie na razie takie przyjemności :/ szczescie w nieszczęściu ze mam siwe naturalne pasemka to odrostów nie widac :P
    Wczoraj przeczytałam fajny artykuł na temat wypadania włosów po ciazy i wyglada na to ze takie wypadanie trwa od 3 miesiąca po porodzie do 6-9. Jak sie karmi piersią takie wypadanie utrzymuje sie troszke dłużej, bo hormony nadal robią swoje :/ wiec trzeba sie uzbroić w cierpliwość, to wypadają włosy które nie wypadały przez 9 miesiecy... A takie były piekne w ciąży ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:

Kristi, dobrze ci, że chrzciny masz już za sobą. Ja będę to przeżywać w tą niedzielę.

No już po ,ciesze się :)

1usai09kjz0kxoir.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjjjj mamuśki... Dzisiaj ruszają przeceny :D :D :D

KasiaKwiatek, Aguś86, Fasia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Mi tez włosy strasznie wypadają... Ostatnie farbowanie było w lutym, odpuszcze sobie na razie takie przyjemności :/ szczescie w nieszczęściu ze mam siwe naturalne pasemka to odrostów nie widac :P
    Wczoraj przeczytałam fajny artykuł na temat wypadania włosów po ciazy i wyglada na to ze takie wypadanie trwa od 3 miesiąca po porodzie do 6-9. Jak sie karmi piersią takie wypadanie utrzymuje sie troszke dłużej, bo hormony nadal robią swoje :/ wiec trzeba sie uzbroić w cierpliwość, to wypadają włosy które nie wypadały przez 9 miesiecy... A takie były piekne w ciąży ;)
    Gosha mi też się sypią włosy ,masakra jakaś .Mi też siwe włoski widać i jak pasemka wyglądają tak jak u ciebie .

1usai09kjz0kxoir.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ejjjjj mamuśki... Dzisiaj ruszają przeceny :D :D :D

Nie pisz tego głośno.

Aguś86, Ewelcia, Fasia lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu już w Zara są mega przeceny ,dziś idę .

1usai09kjz0kxoir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ponawiam pytanie ile km będziecie mieli do zrobienia ? Pytam bo my w sierpniu jedziemy do Francji autem i zastanawiam sie czy damy rade .

Co do 5tys strony mogę pisać sobie sama ze soba hihihi :D

Goscha już u nas są przeceny :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Właśnie dlatego muszę się zacząć częściej udzielać :) liczę na czary cioteczki CzaryMary :D

A mi od ciąży włosy wychodzą beznadziejne :( robię tą samą farbą co zawsze i kiedyś były super, jasne i w chłodnym odcieniu a teraz kurv żółtko!!!

A ja dziś testuję perlux baby do prania ;) ciekawe czy młoda nie będzie uczulona :)

Ja proszek zmieniłam i kurdę mała ma uczulenie.. wszystko w nim wyprane.. Musimy się przemęczyć. A kupiłam białego jelenia już wypieprzyłam kupiłam lovele jak wcześniej używałam. Ja już nic nie zmieniam. Ani płynu do kąpieli ani proszków :P ani pampersów wszystko sprawdzone tak już zostaje.

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przeceny juz sa od jakis 2 tyg :D bylam na shoppingu :P pierwszy raz od hoho kupilam cos sobie a nie tylko Sofii bo jej oczywiscie tez sie cos dostalo :D

Gosha, lysinka, Aguś86, Ewelcia, Fasia, iwonka1077, Eweliśka lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89

Gdzieś koło 1700km .Jest kawałek 30h jazdy z przerwami i noclegiem.

1usai09kjz0kxoir.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przecen to jeśli kogoś interesujew dozie jest promocja 50% na wit D w aerozolu. :) Miałam z tej firmy D+K, bardzo fajne. :)
    http://www.doz.pl/apteka/p65694-Vita_D_aerozol_do_stosowania_w_jamie_ustnej_10_ml

My prawdopodobnie jedziemy w sierpniu na dwa tygodnie do Berlina, bo jak co roku dostaliśmy zaproszenie pilnowania mieszkania podczas urlopu wujostwa. :) Zastanawiam się tylko jak to logistycznie rozplanować, bo będziemy musieli jechac pociągiem. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 11:26

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się chrzcimy w tą niedzielę i sram po gaciach ze strachu :( i jeszcze mi się rzygać chce jak pomyślę ile roboty przed nami :( dziewczyny a u Was był/będzie alkohol na chrzcinach???

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MF menopauza bo statystycznie w moim wieku jest już możliwa ;-)
    a trzecie dziecko byłoby już ryzykowne ...

dmo8kiu.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SHIMMER nie bój dupy!!! ;) to tylko chrzciny, Basieńka niech sie stresuje jsk wypadnie w ten dzien... Musi sie postarać byc grzeczna ;) a co do alkoholu... Ja planuje :) ale bez białego szaleństwa, ale wino, szampan, piwko... Porque no? Ale to tez zalezy od rodziny, od was itp, bo z tego co wiem kościół nie podzieliłby mojego zdania ;)

KSAWA yyyy... Ile masz lat, ze mowa o menopauzie..? Choć u mnue w rodzinie zdarzały sie w wieku 32 lat nawet, wiec wiem ze rożnie bywa :/

My ponad 2000 km robiliśmy kilka razy stad autem. Fakt ze syn był wtedy troszke starszy... Ale moja rada: wyjazd późnym wieczorem jest najlepszy. Dziecko przesypia wtedy cała noc, a potem juz tylko z górki ;)

U mnie letnie przeceny zawsze 1 lipca ruszają :)

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej mnie przeraża to zwożenie stołów, krzeseł i wynoszenie łóżeczka i gratów
    Basi do drugiego pokoju :( a potem w drugą stronę po imprezie :( bleh :( gdybym miała kasę to bym z chęcią w knajpie zrobiła :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh... To rozumiem niepokój , troszke pracy będziesz przy tym miała :( duzo gości..?

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ehhh... To rozumiem niepokój , troszke pracy będziesz przy tym miała :( duzo gości..?
    Niby nie bo 12 osób ale wiesz jak to jest jak zostawimy małej łożeczko w naszym pokoju to nie będzie miała gdzie spać bo wszyscy będą rozmawiać i będzie się budzić :( a jeszcze te fochy teściowej i tych chrzcin mi się odechciało zanim się zaczęły :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :)

Najlepszego dla 3miesięczniaków :)

My już po spacerze, bo gorąc się zapowiada. Wróciłyśmy pół godziny temu i moje dziecko dopiero teraz się powoli wybudza - szok, wczoraj nie spała dłużej niż 40 minut.

My mamy chrzest 25 lipca w sobotę, też mało gości, ale że nie zmieszczą się u nas w domu, to została nam knajpa. Wiecznie zapominają nam przesłać ofertę i jeszcze nie wiemy ile kasy wyjdzie :/

też umówiłam się w końcu do fryzjera, ostatnio byłam w lutym, a ostatnio zrobiło mi się już siano na głowie i końcówki zniszczone mam :/ Już nie mogę się doczekać

Sa te wyprzedaże, a mi się jakoś nic ostatnio ie podoba

Ewelcia lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
‹‹ 4948 4949 4950 4951 4952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ