Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia mega tanio u was te chrzciny. My płacimy trochę ponad 3 tyś. Za 31 osób. A i u nas będzie alkohol. Wszyscy jesteśmy dorośli, w rodzinie nie mamy nikogo kto by się upijał na takich uroczystościach. Będzie wino i nalewka, ale w takich symbolicznych ilościach.
-
W kwestii alkoholu na chrzcinach to ja planuję wino i piwo, ale w symbolicznych ilościach.
Mi pierwsze dziecko udało się urodzić na 8 dni przed skończeniem 30 latDrugie marzy mi się przed 35, ale wiadomo jak to z tymi planami.
A z podgrzewaniem mleka to mi jakoś nie idzie. Już dwa czy trzy razy próbowałam rozmrozić mleko, albo podgrzać takie z lodówki i za każdym razem wylałam, bo śmierdziało kwasem, jak spróbowałam to też kwaśny posmak..Nie wiem, może w za gorącej wodzie podgrzewam i dlatego kwaśnieje?
-
A teraz post oddzielny, bo mam pytanie nie dzieciowe:
Dziewczyny, czy macie jakiś sprawdzony sklep ogrodniczy on line; sprzedawcę na allrgro z krzewami ozdobnymi???? Planuję całkowitą przemianę swojego ogrodu, ale z racji bezbutelkowości swojego dziecka, wolałabym, zakupić roślinki on line. -
AlicjaaA wrote:W kwestii alkoholu na chrzcinach to ja planuję wino i piwo, ale w symbolicznych ilościach.
Mi pierwsze dziecko udało się urodzić na 8 dni przed skończeniem 30 latDrugie marzy mi się przed 35, ale wiadomo jak to z tymi planami.
A z podgrzewaniem mleka to mi jakoś nie idzie. Już dwa czy trzy razy próbowałam rozmrozić mleko, albo podgrzać takie z lodówki i za każdym razem wylałam, bo śmierdziało kwasem, jak spróbowałam to też kwaśny posmak..Nie wiem, może w za gorącej wodzie podgrzewam i dlatego kwaśnieje?
i normalne jest to że ono pachnie i smakuje źle
podobno najczęściej jak rzygi
kwaśnego to wiadomo, że nie podawaj ale może to ten słynny rzygowy smaczek Cię zmylił
i cześć bo ja się chyba z Tobą nie witałamAlicjaaA lubi tę wiadomość
-
Gosha wrote:SHIMMER nie bój dupy!!!
to tylko chrzciny, Basieńka niech sie stresuje jsk wypadnie w ten dzien... Musi sie postarać byc grzeczna
a co do alkoholu... Ja planuje
ale bez białego szaleństwa, ale wino, szampan, piwko... Porque no? Ale to tez zalezy od rodziny, od was itp, bo z tego co wiem kościół nie podzieliłby mojego zdania
KSAWA yyyy... Ile masz lat, ze mowa o menopauzie..? Choć u mnue w rodzinie zdarzały sie w wieku 32 lat nawet, wiec wiem ze rożnie bywa
My ponad 2000 km robiliśmy kilka razy stad autem. Fakt ze syn był wtedy troszke starszy... Ale moja rada: wyjazd późnym wieczorem jest najlepszy. Dziecko przesypia wtedy cała noc, a potem juz tylko z górki
U mnie letnie przeceny zawsze 1 lipca ruszająGosha lubi tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:Ja kilka razy zamawiałam roślinki ale powiem Ci że zawsze szukam tam gdzie najtaniej i zawsze jestem zadowolona
Ja raz zamowilam na allegro 4 azalie i 5 berberysów i po 2 latach zostały mi z tego 2 berberysy -
Shimmer- na Juli chrzcinach nie bylo alkoholu, raz, ze byly dzieci, a dwa-dla mnie to uroczystosc koscielna, a nie pepkowe, czy wesele, zeby alkohol pic, ale to moja opinia... moze troche zwiazana z tym, ze Tato ma problem, do ktorego sie nie przyznaje...
Tez robilam chrzciny w domu, ale w gotowaniu pomogly obie Mamyshimmer_lip lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Jeśli podgrzewacz można używać także do słoiczków to ja chyba kupię. Ktoś ma rozeznanie w temacie?
A i oczywiście mozna do słoiczków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 17:02
Ida lubi tę wiadomość