Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, tu marcówka, przepraszam że się wtrącam ale mam pytanie, bo moja Zuzia z 31 marca więc już jak by kwietniowa, wiekiem podobna do Waszych maluchów, tyle co skończyła 3 miesiące.
I stąd moje pytanie - czy Wasze dzieci trzymają główkę przy podnoszeniu za rączki do góry? Bo wczoraj byliśmy na wizycie szczepiennej i pani dr powiedziała że dziecko powinno już trzymać głowę, a nie trzyma. Powiedziała że dajmy jej jeszcze tydzień, bo niektóre dzieci potrzebują tygodnia więcej a jak nie będzie nadal trzymać bo neurolog, rehabilitacja, badania krwi...
Jak to jest u Was, bo mi się wydaje że moja Zuza jest silna, wczoraj pierwszy raz już sama przewróciła się z pleców na brzuch, na brzuchu podnosi głowę wysoko do góry, tylko przy podnoszeniu z pleców na razie nie chce, nie wiem, wydaje mi się że ma czas, jak to jest u Waszych dzieci? -
Moj Adaś z 21 marca i tez dopiero od kilku dni ladnie podnosi az sie rwie . Nie ma sie pewnie co martwic KROKODYLICA . U nas np nie potrafi sie jeszcze na zaden sposob obracac np z brzucha na plecki czy na odwrot jedynie z pleckow na bok mu sie udalo. A dzwiganie glowy na brzuchu dalej cwiczy bo nie jest to jakas rewelacja.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Ale tak że leży na plecach i za rączki się ciągnie jak do siadania??? To jeszcze nie. Zupełnie nie wie o co mi chodzi
jak ją karmię i chciałabym żeby leżała ładnie na moim ramieniu to prawie siada
i moja jest z 16 kwietnia
-
Bratowa mowila, ze jak jej cora ciagnela glowe do siadania w wieku 3mies, to ich do neurologa wysylali z napieciem miesniowym, bo to za wczesnie... mi sie tez wydaje, ze to ok 4mies powinno byc dopiero-teraz pora na inne wygibasy...
-
My byliśmy u neurologa jak mała miała 2,5 miesiąca i nie podnosiła głowy. Neurolog mówiła, że większość dzieci już zaczyna podnosi ale ma jeszcze czas na to.
Teraz jak ją podciągam to coś tam podnosi ale jakoś tak ciężko jej to idzie.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Gosha, Krokodylica, Klaudia90, Rudzia, lysinka, mantissa, KasiaKwiatek, Ksawa, Aguś86, Krysti ~~>, Ewelcia, Ulka84, Hwesta_, Eweliśka, CzaryMary, Agusiek89, Fasia, Anka1501 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, z tego co piszecie to Zuzia ma jeszcze czas, myślę że ten tydzień co dała jej lekarka powinien jej wystarczyć na opanowanie tego, jeśli będę z nią ćwiczyć.
Ewelcia właśnie w tym rzecz że ona jak leży na brzuszku to dźwiga głowę bardzo wysoko i długo trzyma. Tylko przy podciąganiu za rączki jak do siadania nie trzyma, a lekarka stwierdziła że przy leżeniu na brzuchu pracują inne mięśnie a przy podciąganiu za ręce inne mięśnie i te niby nie są u niej wyćwiczone.
Tyle że moim zdaniem ona pędzi z rozwojem, skoro potrafi już przewrócić się z pleców na jeden i drugi bok, z boku na plecy, z brzucha na bok, a nawet wczoraj z pleców na brzuch.
Ale z tego co piszecie to te Wasze dzieci co są odrobinę starsze trzymają główkę także mam nadzieję że załapie, od wczoraj wieczór noszę ją jak lekarka kazała i dziś od rana przy noszeniu już pięknie podnosi więc mam nadzieję że przy podciąganiu za rączki też załapie, bo nie chcę jej kuć i targać po lekarzach bez potrzeby. -
Czessscc!
Od kilku dni Sofii jak je to strasznie swiurje...wyrywa sie, obraca glowe, bije mnie po rekach i wypluwa butelke ale jedt glodna...macie jakies pomysly czemu rak robi?
U nas w koncu goraco!! Dzis 27 stopniidziemy polezec na wrawie
Bojaczek z fisher price ten z lewkiem zamowiony -
Krokodylica ja bylam z malym u neurologa bo trzymal glowke z jednej strony przewaznie i teraz mielismy rehabilitacje ale w formie instruktazu wiec rehabilitantka sprawdzajac go co umie a co nie nic nie mowila ze musi sie juz podnosic a wrecz mowila zeby do siadania sie nie spieszyc bo to obciaza kregoslup wiec chyba nie powinnas sie martwic. Mi rehabilitantka nawet nie sprawdzala tego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 11:58