X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam za złe tu nikomu że zwraca mi uwagę na pisownię .
    Ja się mądrować nie zamierzam, ale uważam, że jeżeli komuś az tak niepoprawna pisownia przeszkadza, po prostu nie powinien czytać i już, problem z głowy. Ale widocznie żyjemy w społeczeństwie masochistów lubujących się w maltretowaniu swojego umysłu tym, czego najbardziej nie znosi.
    Lwica fajne kółko :)

Spokojnej nocy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 02:59

1usai09kjz0kxoir.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,ja znowu nie mogę spać od 2 w nocy :-/ dziecko nakarmione, przewinęłam smacznie śpi a ja się męczę. Nie wiem o co kaman

Moja śpi w samym body bez rękawów, najpierw w muślinowej pieluszce, a w nocy ląduje u nas w łóżku. Okno w sypialni mamy rozszczelnione, a wszędzie indziej otwarte

km5smg7yaiikzi6r.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, lysinka. Ciekawe co stoi za tą twoją bezsennoscia. :( nie dość ze przy małym dziecku każda odrobina snu ważna to jeszcze twoj organizm sam ją sobie odbiera.

Julek wynagrodzil mi pobudki i spał od 0:30 do 5:30. Teraz buszuje z książeczką i już spania nie ma. Ale 5 h mojego snu ciągiem to super wynik.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Krysti to nie chodzi o zwracanie uwagi na bledy tylko o zrozumienie czytanego tekstu. Ja np tez nie pisze znakow diakrytycznych, bo na tablecie jest mi niewygodnie. Krysia napisala post powyzej uzywajac interpunkcji i od razu latwiej sie to czyta i wiadomo o co chodzi :))
    Tylko to mialam na mysli :)

A odnosnie moich kreseczek i ogonkow, cytujac prof Bralczyka "Jest różnica czy robisz komuś "laskę" czy "łaskę" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 07:39

mf, Krysti ~~>, KasiaKwiatek, Ewelcia, Gosha, Aguś86, Lwica, Murraya lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa dzisiejsza noc, jak i inne gorace noce, Julek przesypia w bodziaku na krotki rekaw, a od pasa w dol okrywam go pieluszka. Okno mamy lekko uchylone, bo inaczej robi sie potwornie duszno ale zamykamy drzwi zeby nie bylo przeciagu

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mf Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhhh, gdyby tylko byla opcja ignoruj posty uzytkownika X ;)

U mnie w domu chyba nie jest tak gorąco jak u Was, bo ja az tak Juli nie rozbieram do spania ;) ale juz kiedys pisalam, mury i rolety trzymaja fajna temperature u nas w domu ;)

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:

U mnie w domu chyba nie jest tak gorąco jak u Was, bo ja az tak Juli nie rozbieram do spania ;) ale juz kiedys pisalam, mury i rolety trzymaja fajna temperature u nas w domu ;)

Zazdroszczę. U nas gdyby nie klimatyzacja to byśmy chyba spłoneli.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Zazdroszczę. U nas gdyby nie klimatyzacja to byśmy chyba spłoneli.

No to my ploniemy..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawa wrote:
    ok, dziewczyny pozwolcie ze napisze jak to widze,

faktycznie czytam od niedawna i nie wiem co tam wczesniej Krysti nawyprawiala ale mam wrazenie ze dziewczyna stara sie,
    moze siedzi tam na obczyznie sama, nie ma do kogo ust otworzyc bo facet pracuje gdzies w terenie, chcialaby podzielic sie z Wami swoja radoscia dlatego pisze ciagle o swoim endzelu ;-)
    jestemy tu bardzo rozne i czasami specyficzne dlatego staram sie przyjmowac kazdego takim jaki jest...
    bo rozne rzeczy dzieja sie w zyciu, depresje itp ...
    od razu widać że przebywasz na forum krótko. Nie chodzi o samą pisownie Krystyny. Ona ma takie zachowania jak dziecko. Nie napisze że z pierwszej klasy bo bym obraziła co drugiego pierwszoklasistę. Nie będę się rozpisywać na jej temat bo to bez sensu. Nikt jej nie broni tu siedzieć i się udzielać, to ona zarzuca fochami odchodzi - wraca - usuwa konta - zaklada - pozniej znow odchodzi i znow wraca... spoko może to robić. Siedzenie za granicą powoduje że się zapomina j. polskiego? bez jaj. Dysleksja? Dyslektycy starają się bardziej pisać poprawnie.

Krysti a w domu jak rozmawiasz ze swoim? po angielsku? jak tak to tu też pisz po angielsku. Może łatwiej będzie nam CIebie zrozumieć, chyba że jesteś typem jak mojej mamy siostra - wyjechała do USA wiele lat temu - po angielsku nie bardzo, ale po polsku już "yyyyy jak to się mówi po polsku?" - zapomniała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 09:45

mf, Militta110816 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FAsia a co do spania - u nas tez zdarzają się noce kiedy Olek nie spi od 20.30 do 3 ciągiem, czasem wybudzi go pierdnięcie i ryk więc szybko zamykam mu buzie cycem :P więc zdarza się, że do tej 3 wybudzi się np 2 razy :)

tak samo ze spaniem. Od szczepienia czyli od tamtego piątku spania w dzień nie ma w ogóle prawie. Spi po 30 min. Dzisiaj przełamał kryzys i spi już drugi raz po 40 min. Pewnie jak już to napisalam zaraz wstanie ;P

aaaa i jeszcze dodam że tak samo reaguje na osoby ktore już zna - usta w dół i ryk.. ale mu powoli przechodzi - nasze dzieci już mają "lepsze" i "gorsze" dni. NIe zapominajmy że to są mali dorośli ludzie. Ja też czasem mam dość innych i nie mam ochoty żeby do mnie mówili i pewnie tak samo nasze dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 09:43

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, a w ciagu dnia gdzie siedzisz z Julkiem? My teraz jeszcze na tarasie, bo tutaj cien o tej porze jest, a na spacer juz za pozno, bo w sloncu juz daje... pozniej pojdziemy na drugi taras, tam jest cien caly dzien...

od wczoraj mamy znow bratanice 7 letnia, na szczescie udalo mi sie ja wczoraj zajac na jakas godzine-segregowala nasze zdjecia z wesela na kolorowe i czarno-biale... nie ja to wymyslilam ;) ja tylko pokazywalam jej jakies zdjecie, a ona sama zaczela to robic... przynajmniej w spokoju moglam cos porobic, bo Jula sie karuzelka zajmowala w tym czasie ;)

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziolchy- u nas jest plaga wciornastkow/przylzencow (takie robaczki przecinki), wiecie jak sobie z nimi radzic?

A propo ust w podkowke, Jula czasem tak robi i w sekunde przechodzi do euforii ;) i znow podkowka i potem euforia... przekomiczny widok...

a teraz sie przez sen poplakala, jakby cos jej sie przysnilo... chyba po mnie to ma, bo ja czasami sie budze szlochajac jak cos zlego mi sie przysni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 09:50

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas teraz tez wielki krzyk przez sen! pewnie mu cycek z buzi wypadł :P

mf, Aguś86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja młoda przez równą godzinę udawała, że będzie spać, żebym ją tylko nosiła na rękach. W końcu zasnęła, ale moja lewa ręka to jest chyba do amputacji.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Moja młoda przez równą godzinę udawała, że będzie spać, żebym ją tylko nosiła na rękach. W końcu zasnęła, ale moja lewa ręka to jest chyba do amputacji.
    Olo też tak lubi udawać :D

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka też krzyczy i stęka przez sen, nieraz to stękanie oznacza przytulcie mnie :-)

Zmienność nastroju jest niesamowita, tak jak napisałaś MF - od podkówki i szlochów do euforii :-)

My dzisiaj znowu po 8 byłyśmy na spacerku, ale po 9 już zrobiło się gorąco. Ta pogoda to koszmar

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis szaleństwo spania mieliśmy od 21 do 5 bo później ja wykapłam i później co godzinę do 8 :) mala spi w samych bodach bez żadnego przykrycia i mamy okno otwarte innaczej się nie da bo Martyna cała mokra

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że pisownia Krysti to najmniej denerwujaca sprawa... Niestety.

U nas gorąco tak, że leżę i się poce :P masakra. Rolety niewiele pomagają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2015, 14:07

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdyleeee jak gorącoooooo!!! Miki śpi od rana w kratkę...godzona snu...godzina na cycu+zabawa...i znowu sen... On też się męczy
    A zaraz wychodzimy do teściowej na urodziny...niw chce mi się w ten tłok ludzi ładować :/
    Wracając występujemy do Carrefoura po wiatrak :)

• mf Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz musze zamowic parasolke do wozka, bo w budzie duszno moze byc... macie parasolki oryginalne do wozkow, czy uniwersalne? I jak juz, jaki kolor lepiej? Jasny, czy ciemny?

n59yjw4zk9ewdyby.png
‹‹ 4959 4960 4961 4962 4963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ