SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawa tu chodzi już o całokształt pisowni Krysti. Trudno zacytować wypowiedzi ponieważ konta pokasowała :) I tu nie chodzi już o znaki interpunkcyjne.

• mf Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Ja ci Fasiu nie powiem dlaczego tak ale mam podobnie od kilku dni. Adam budzi się w nocy np po 3 h z takim rykiem jakby coś się stało potem zaśnie i znowu nad ranem a wcześniej przesypiał noce bez pobudek. No i to wariowanie w łóżku,taki niespokojny rzuca się ale niby śpi hmmm... A jeśli chodzi o jedzenie je co 2 godziny ,obie piersi opróżnia w godzine. Nie wiem dlaczego tak. Dzisiaj znowu pobudka po 3 no ale o dziwo śpi dalej od 23 do teraz...Będę go budzić zaraz ,bo zagłodzi się tym spaniem ;/

Jula od wczoraj tak się rzuca i częściej się budzi, a w nocy budzi się z płaczem, jakby coś jej się stało. Jak ją przed 2 po karmieniu odłożyłam, to też tak było, więc spała ze mną.

Fasia - no i w pokoju mamy cieplej teraz niż jeszcze przedwczoraj i częściej piła w nocy... w dzień więcej śpi, bo ją męczą te upały i jak się budzi, to na picie, ale nie pije tak długo jak zawsze, więc to pragnienie głównie.

Ksawa - Krysti teraz rzadziej się udziela, więc może jej wypowiedzi nie rażą aż tak w oczy, ale we mnie to się zbierało od kiedy mam styczność z tym forum - mogłaś nie zauważyć jej postów, ale często były napisane w taki sposób, że musiałaś przeczytać 3 razy, żeby wiedzieć o czym mowa.

Lwica - u nas też ślinotok i łapka w buzi, ponoć tak może być nawet do 3 miesięcy przed wyjściem zębów, choć mnie to nie pociesza...

Lwica lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaa jeszcze a propo czytania 3 razy czegoś - to dzisiaj tyle razy musiałam czytać nazwę kilku oświadczeń do becikowego, żeby wiedzieć o co chodzi ;)

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam ze był temat basenów, nie przejmujcie sie woda basenowa... U nas mały pewnie napił sie troche tej wody i nic mu nie było kupki wszystko norma.
    Ale pielęgniarka mi powiedziała ze jak sie napije wody z basenu to moze zmienić kolor jego kupki ale to nic złego.
    Logistycznie - to chodzimy z mężem we dwójkę na basen, maz sie kapie z małym a ja pozniej wycieram przebieram i karmie:)
    Nie chodzimy na żadne zajęcia dla maluchów - nie mogłam u nas żadnych znaleźć w godzinach zeby mężu mógł pójść to chodzimy w weekend sami. Małemu sie podoba bo nasz basen ma cześć dla maluchów i tam pełno dzieciaków a moj synek uwielbia byc w towarzystwie ludzi i innych dzieci także zawsze sie rozgląda zadowolony:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 10:49

Aguś86, mantissa, lysinka lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Mam pytanko.
    Odpuściliśmy sobie wyjazd nad morze na wakacje bo przez to moje leżenie w szpitalu w ciąży, mąż juz nie ma urlopu w tym roku, ale tak sobie rozmawialiśmy ze mógłby wziąć chociaż jeden dzień wolnego, jakiś piątek i pojechalibyśmy chociaż na trzy dni.
    Tylko nigdy nie byliśmy nad morzem razem z dziećmi. Jak myślicie jest jeszcze taka opcja żeby znaleść jakiś nocleg teraz w sezonie? I gdzie najlepiej pojechać z takim szkrabem jak nasze?

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi na pewno coś znajdziesz :)Ja preferuję większe miejscowości, bo jest tam w razie czego przychodnia, dostęp do aptek, infrastruktura dostosowana do wózków, ale niektórzy preferują małe miejscowości, bo nie lubią tłumów. Co kto woli ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:37

• Ksawa Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dziewczyny pozwolcie ze napisze jak to widze,

faktycznie czytam od niedawna i nie wiem co tam wczesniej Krysti nawyprawiala ale mam wrazenie ze dziewczyna stara sie,
    moze siedzi tam na obczyznie sama, nie ma do kogo ust otworzyc bo facet pracuje gdzies w terenie, chcialaby podzielic sie z Wami swoja radoscia dlatego pisze ciagle o swoim endzelu ;-)
    jestemy tu bardzo rozne i czasami specyficzne dlatego staram sie przyjmowac kazdego takim jaki jest...
    bo rozne rzeczy dzieja sie w zyciu, depresje itp ...

Gosha lubi tę wiadomość

dmo8kiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nikt jej nie zabrania pisać tylko niech przeczyta to co piszę na głos może to jej pomoże

mf, liloe, Militta110816 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe pije dwie herbatki na laktacje dziennie. Butelkę wody, czasem dwie. Karmi polubiłam, karmelowe :) ale spróbuję jeszcze femaltiker z mlekiem sojowym. Dzięki

MF mój niestety jest marudny w ciągu dnia, chciałabym aby spal ale się nie udaje..

Lwica a w czym Niko pływa ma basenie? Tzn ma jakieś kolko czy coś?

Liwi ja byłam cztery razy w sucho nad polskim morzem wiec nie pomogę ale raczej powinna coś znaleźć

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Fasiu, współczuję tych częstych karmień. U mnie od dwóch dni mały w nocy też bardziej nie spokojny. Może to rzeczywiście przez pogodę. W dzień też bardziej marudny niż zwykle.

Mf, śliczne zdjęcie w awatarku, bardzo ładna dziewczyna z ciebie:-)

Ola, widziałam, że byłaś u neurologa z powodu przekręcania główki częściej w jedną stronę. Możesz napisać coś więcej jaki ten instruktarz był do rehsbilitacji? Zarejestrowałam Tomka na poniedziałek do rodzinnego z tego powodu, zobaczę co powie.

Co do basenów to się nie wypowiadam, bo ja nie wodny człowiek, pływać nie umiem i nie przepadam za basenami. Poza tym w moim mieście jest tylko jeden i raczej dla takich maluchów to nic nie organizują.

Mam takie niedyskretne pytanie. Kurcze, jak było u was z pierwszym seksem po porodzie? My dopiero od kilku dni zaczęliśmy próbować, jakoś wcześniej nie miałam natchnienia, no i kurcze bida z nędzą, mimo żelu strasznie sucho i mam mega otarca i czuję trochę bólu. Nie wiem czy to normalne, ale przez to moje libido już w ogóle spadło do zera :-(

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ida dokarmiam raz dziennie zazwyczaj pod wieczór ,bo wtedy czuje,że mam kryzys ;/ ale też nie codziennie i myśle,że do pół roku da rady potem już będę przechodzić całkowicie na MM ,bo mały będzie jadł więcej a widze niestety,że nie bardzo da się co ratować.Próbowałam wielu sposobów i nic...ehh ale już się z tym pogodziłam :) 3 miesiące na samej piersi a potem tylko jedna butla to i tak sukces :)

Alicja u nas podobnie ;/ sucho mimo żelu czuje otarcia no i tak ciasno jakoś jakby cos blokowało no i boli .Ale nie poddajemy się jakby nie było posucha od roku była tylko ciekawe,że dzidziuś się przecisł a teraz takie problemy hehe ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 12:49

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • mf Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Hej!

Mf, śliczne zdjęcie w awatarku, bardzo ładna dziewczyna z ciebie:-)

Mam takie niedyskretne pytanie. Kurcze, jak było u was z pierwszym seksem po porodzie? My dopiero od kilku dni zaczęliśmy próbować, jakoś wcześniej nie miałam natchnienia, no i kurcze bida z nędzą, mimo żelu strasznie sucho i mam mega otarca i czuję trochę bólu. Nie wiem czy to normalne, ale przez to moje libido już w ogóle spadło do zera :-(

Dziękuję za komplementa :P To tak jakieś 8-9kg mniej, bo przed moim panieńskim, a ja przed ślubem ze stresu aż za mocno schudłam :P jeszcze 4-5 jak zrzucę, to będę z siebie dumna :P

A nam pomógł żel feminum activ, bo wcześniej myślałam, że się zapłaczę... a próbki dostałam w szpitalu i stwierdziłam, że trzeba spróbować, a nuż pomoże ;)

AlicjaaA lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mf za podpowiedź, poszukam tego żelu w aptece, bo ten co mam to jakaś lipa.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, u mnie na początku było strasznie sucho. Teraz jakby trochę lepiej ale co z tego jak przez szycie chyba dalej boli i obciera. :/ Mam nadzieję ze przejdzie.

Lwica, fajnie że się odezwalas. I ze wszystko w porządku. :)
    A jak nocki?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już się martwiłam, że to już tylko u mnie jest coś nie tak. Mam nadzieję, że to normalne po szyciu i niedługo znowu wróci się do formy.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    A już się martwiłam, że to już tylko u mnie jest coś nie tak. Mam nadzieję, że to normalne po szyciu i niedługo znowu wróci się do formy.
    normalne ja po cc i tez sucho, przy corci tak samo, widocznie tak ma byc :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • mf Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żel Feminum AKTIV wskazany do stosowania przy wszelkiego rodzaju suchości pochwy wywołanej np. niedoborem estrogenów. Feminum AKTIV w bezpieczny sposób zastępuje osobiste nawilżenie, ułatwia kontakty intymne. Żel można stosować przy użyciu prezerwatyw w przeciwieństwie do innych preparaty opartych na bazie oleju.
    Może być aplikowany bezpośrednio na prezerwatywę lub skórę.

Myślę, że u nas przede wszystkim chodzi o zaburzoną gospodarkę hormonalną. W dodatku ten żel ma hialuronian sodu - a z tego co wiem, to ten składnik zmiękcza blizny i zapobiega tworzeniu bliznowców. Ja stosuję (jak mi się przypomni) Cicatridine, to jest krem właśnie zawierający sól sodową kwasu hialuronowego, a przepisała mi go ginka na blizny po szyciu krocza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 13:22

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bardzo mnie pocieszyłyście, bo serio zaczynałam już w tej kwestii popadać w rozpacz, że jest tak kiepsko.
    Iwonka, a ja właśnie marzyłam o cc między innymi z tego względu, żeby nie było problemów tam na dole. A jak widać i tak się nie uniknie.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja tez polecam zel feminum, mam zwykly, w niebieskim opakowaniu. Bardzo pomaga, bo u mnke tez susza

mf, AlicjaaA, iwonka1077 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 4957 4958 4959 4960 4961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ