X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawa tu chodzi już o całokształt pisowni Krysti. Trudno zacytować wypowiedzi ponieważ konta pokasowała :) I tu nie chodzi już o znaki interpunkcyjne.

• mf Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Ja ci Fasiu nie powiem dlaczego tak ale mam podobnie od kilku dni. Adam budzi się w nocy np po 3 h z takim rykiem jakby coś się stało potem zaśnie i znowu nad ranem a wcześniej przesypiał noce bez pobudek. No i to wariowanie w łóżku,taki niespokojny rzuca się ale niby śpi hmmm... A jeśli chodzi o jedzenie je co 2 godziny ,obie piersi opróżnia w godzine. Nie wiem dlaczego tak. Dzisiaj znowu pobudka po 3 no ale o dziwo śpi dalej od 23 do teraz...Będę go budzić zaraz ,bo zagłodzi się tym spaniem ;/

Jula od wczoraj tak się rzuca i częściej się budzi, a w nocy budzi się z płaczem, jakby coś jej się stało. Jak ją przed 2 po karmieniu odłożyłam, to też tak było, więc spała ze mną.

Fasia - no i w pokoju mamy cieplej teraz niż jeszcze przedwczoraj i częściej piła w nocy... w dzień więcej śpi, bo ją męczą te upały i jak się budzi, to na picie, ale nie pije tak długo jak zawsze, więc to pragnienie głównie.

Ksawa - Krysti teraz rzadziej się udziela, więc może jej wypowiedzi nie rażą aż tak w oczy, ale we mnie to się zbierało od kiedy mam styczność z tym forum - mogłaś nie zauważyć jej postów, ale często były napisane w taki sposób, że musiałaś przeczytać 3 razy, żeby wiedzieć o czym mowa.

Lwica - u nas też ślinotok i łapka w buzi, ponoć tak może być nawet do 3 miesięcy przed wyjściem zębów, choć mnie to nie pociesza...

Lwica lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaa jeszcze a propo czytania 3 razy czegoś - to dzisiaj tyle razy musiałam czytać nazwę kilku oświadczeń do becikowego, żeby wiedzieć o co chodzi ;)

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam ze był temat basenów, nie przejmujcie sie woda basenowa... U nas mały pewnie napił sie troche tej wody i nic mu nie było kupki wszystko norma.
    Ale pielęgniarka mi powiedziała ze jak sie napije wody z basenu to moze zmienić kolor jego kupki ale to nic złego.
    Logistycznie - to chodzimy z mężem we dwójkę na basen, maz sie kapie z małym a ja pozniej wycieram przebieram i karmie:)
    Nie chodzimy na żadne zajęcia dla maluchów - nie mogłam u nas żadnych znaleźć w godzinach zeby mężu mógł pójść to chodzimy w weekend sami. Małemu sie podoba bo nasz basen ma cześć dla maluchów i tam pełno dzieciaków a moj synek uwielbia byc w towarzystwie ludzi i innych dzieci także zawsze sie rozgląda zadowolony:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 10:49

Aguś86, mantissa, lysinka lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Mam pytanko.
    Odpuściliśmy sobie wyjazd nad morze na wakacje bo przez to moje leżenie w szpitalu w ciąży, mąż juz nie ma urlopu w tym roku, ale tak sobie rozmawialiśmy ze mógłby wziąć chociaż jeden dzień wolnego, jakiś piątek i pojechalibyśmy chociaż na trzy dni.
    Tylko nigdy nie byliśmy nad morzem razem z dziećmi. Jak myślicie jest jeszcze taka opcja żeby znaleść jakiś nocleg teraz w sezonie? I gdzie najlepiej pojechać z takim szkrabem jak nasze?

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi na pewno coś znajdziesz :)Ja preferuję większe miejscowości, bo jest tam w razie czego przychodnia, dostęp do aptek, infrastruktura dostosowana do wózków, ale niektórzy preferują małe miejscowości, bo nie lubią tłumów. Co kto woli ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:37

• Ksawa Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dziewczyny pozwolcie ze napisze jak to widze,

faktycznie czytam od niedawna i nie wiem co tam wczesniej Krysti nawyprawiala ale mam wrazenie ze dziewczyna stara sie,
    moze siedzi tam na obczyznie sama, nie ma do kogo ust otworzyc bo facet pracuje gdzies w terenie, chcialaby podzielic sie z Wami swoja radoscia dlatego pisze ciagle o swoim endzelu ;-)
    jestemy tu bardzo rozne i czasami specyficzne dlatego staram sie przyjmowac kazdego takim jaki jest...
    bo rozne rzeczy dzieja sie w zyciu, depresje itp ...

Gosha lubi tę wiadomość

dmo8kiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nikt jej nie zabrania pisać tylko niech przeczyta to co piszę na głos może to jej pomoże

mf, liloe, Militta110816 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe pije dwie herbatki na laktacje dziennie. Butelkę wody, czasem dwie. Karmi polubiłam, karmelowe :) ale spróbuję jeszcze femaltiker z mlekiem sojowym. Dzięki

MF mój niestety jest marudny w ciągu dnia, chciałabym aby spal ale się nie udaje..

Lwica a w czym Niko pływa ma basenie? Tzn ma jakieś kolko czy coś?

Liwi ja byłam cztery razy w sucho nad polskim morzem wiec nie pomogę ale raczej powinna coś znaleźć

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Fasiu, współczuję tych częstych karmień. U mnie od dwóch dni mały w nocy też bardziej nie spokojny. Może to rzeczywiście przez pogodę. W dzień też bardziej marudny niż zwykle.

Mf, śliczne zdjęcie w awatarku, bardzo ładna dziewczyna z ciebie:-)

Ola, widziałam, że byłaś u neurologa z powodu przekręcania główki częściej w jedną stronę. Możesz napisać coś więcej jaki ten instruktarz był do rehsbilitacji? Zarejestrowałam Tomka na poniedziałek do rodzinnego z tego powodu, zobaczę co powie.

Co do basenów to się nie wypowiadam, bo ja nie wodny człowiek, pływać nie umiem i nie przepadam za basenami. Poza tym w moim mieście jest tylko jeden i raczej dla takich maluchów to nic nie organizują.

Mam takie niedyskretne pytanie. Kurcze, jak było u was z pierwszym seksem po porodzie? My dopiero od kilku dni zaczęliśmy próbować, jakoś wcześniej nie miałam natchnienia, no i kurcze bida z nędzą, mimo żelu strasznie sucho i mam mega otarca i czuję trochę bólu. Nie wiem czy to normalne, ale przez to moje libido już w ogóle spadło do zera :-(

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ida dokarmiam raz dziennie zazwyczaj pod wieczór ,bo wtedy czuje,że mam kryzys ;/ ale też nie codziennie i myśle,że do pół roku da rady potem już będę przechodzić całkowicie na MM ,bo mały będzie jadł więcej a widze niestety,że nie bardzo da się co ratować.Próbowałam wielu sposobów i nic...ehh ale już się z tym pogodziłam :) 3 miesiące na samej piersi a potem tylko jedna butla to i tak sukces :)

Alicja u nas podobnie ;/ sucho mimo żelu czuje otarcia no i tak ciasno jakoś jakby cos blokowało no i boli .Ale nie poddajemy się jakby nie było posucha od roku była tylko ciekawe,że dzidziuś się przecisł a teraz takie problemy hehe ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 12:49

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • mf Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Hej!

Mf, śliczne zdjęcie w awatarku, bardzo ładna dziewczyna z ciebie:-)

Mam takie niedyskretne pytanie. Kurcze, jak było u was z pierwszym seksem po porodzie? My dopiero od kilku dni zaczęliśmy próbować, jakoś wcześniej nie miałam natchnienia, no i kurcze bida z nędzą, mimo żelu strasznie sucho i mam mega otarca i czuję trochę bólu. Nie wiem czy to normalne, ale przez to moje libido już w ogóle spadło do zera :-(

Dziękuję za komplementa :P To tak jakieś 8-9kg mniej, bo przed moim panieńskim, a ja przed ślubem ze stresu aż za mocno schudłam :P jeszcze 4-5 jak zrzucę, to będę z siebie dumna :P

A nam pomógł żel feminum activ, bo wcześniej myślałam, że się zapłaczę... a próbki dostałam w szpitalu i stwierdziłam, że trzeba spróbować, a nuż pomoże ;)

AlicjaaA lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mf za podpowiedź, poszukam tego żelu w aptece, bo ten co mam to jakaś lipa.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, u mnie na początku było strasznie sucho. Teraz jakby trochę lepiej ale co z tego jak przez szycie chyba dalej boli i obciera. :/ Mam nadzieję ze przejdzie.

Lwica, fajnie że się odezwalas. I ze wszystko w porządku. :)
    A jak nocki?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już się martwiłam, że to już tylko u mnie jest coś nie tak. Mam nadzieję, że to normalne po szyciu i niedługo znowu wróci się do formy.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    A już się martwiłam, że to już tylko u mnie jest coś nie tak. Mam nadzieję, że to normalne po szyciu i niedługo znowu wróci się do formy.
    normalne ja po cc i tez sucho, przy corci tak samo, widocznie tak ma byc :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • mf Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żel Feminum AKTIV wskazany do stosowania przy wszelkiego rodzaju suchości pochwy wywołanej np. niedoborem estrogenów. Feminum AKTIV w bezpieczny sposób zastępuje osobiste nawilżenie, ułatwia kontakty intymne. Żel można stosować przy użyciu prezerwatyw w przeciwieństwie do innych preparaty opartych na bazie oleju.
    Może być aplikowany bezpośrednio na prezerwatywę lub skórę.

Myślę, że u nas przede wszystkim chodzi o zaburzoną gospodarkę hormonalną. W dodatku ten żel ma hialuronian sodu - a z tego co wiem, to ten składnik zmiękcza blizny i zapobiega tworzeniu bliznowców. Ja stosuję (jak mi się przypomni) Cicatridine, to jest krem właśnie zawierający sól sodową kwasu hialuronowego, a przepisała mi go ginka na blizny po szyciu krocza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 13:22

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bardzo mnie pocieszyłyście, bo serio zaczynałam już w tej kwestii popadać w rozpacz, że jest tak kiepsko.
    Iwonka, a ja właśnie marzyłam o cc między innymi z tego względu, żeby nie było problemów tam na dole. A jak widać i tak się nie uniknie.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja tez polecam zel feminum, mam zwykly, w niebieskim opakowaniu. Bardzo pomaga, bo u mnke tez susza

mf, AlicjaaA, iwonka1077 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 4957 4958 4959 4960 4961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ