Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MłodaDama wrote:Ja ci Fasiu nie powiem dlaczego tak ale mam podobnie od kilku dni. Adam budzi się w nocy np po 3 h z takim rykiem jakby coś się stało potem zaśnie i znowu nad ranem a wcześniej przesypiał noce bez pobudek. No i to wariowanie w łóżku,taki niespokojny rzuca się ale niby śpi hmmm... A jeśli chodzi o jedzenie je co 2 godziny ,obie piersi opróżnia w godzine. Nie wiem dlaczego tak. Dzisiaj znowu pobudka po 3 no ale o dziwo śpi dalej od 23 do teraz...Będę go budzić zaraz ,bo zagłodzi się tym spaniem ;/
Jula od wczoraj tak się rzuca i częściej się budzi, a w nocy budzi się z płaczem, jakby coś jej się stało. Jak ją przed 2 po karmieniu odłożyłam, to też tak było, więc spała ze mną.
Fasia - no i w pokoju mamy cieplej teraz niż jeszcze przedwczoraj i częściej piła w nocy... w dzień więcej śpi, bo ją męczą te upały i jak się budzi, to na picie, ale nie pije tak długo jak zawsze, więc to pragnienie głównie.
Ksawa - Krysti teraz rzadziej się udziela, więc może jej wypowiedzi nie rażą aż tak w oczy, ale we mnie to się zbierało od kiedy mam styczność z tym forum - mogłaś nie zauważyć jej postów, ale często były napisane w taki sposób, że musiałaś przeczytać 3 razy, żeby wiedzieć o czym mowa.
Lwica - u nas też ślinotok i łapka w buzi, ponoć tak może być nawet do 3 miesięcy przed wyjściem zębów, choć mnie to nie pociesza...Lwica lubi tę wiadomość
-
Widziałam ze był temat basenów, nie przejmujcie sie woda basenowa... U nas mały pewnie napił sie troche tej wody i nic mu nie było kupki wszystko norma.
Ale pielęgniarka mi powiedziała ze jak sie napije wody z basenu to moze zmienić kolor jego kupki ale to nic złego.
Logistycznie - to chodzimy z mężem we dwójkę na basen, maz sie kapie z małym a ja pozniej wycieram przebieram i karmie:)
Nie chodzimy na żadne zajęcia dla maluchów - nie mogłam u nas żadnych znaleźć w godzinach zeby mężu mógł pójść to chodzimy w weekend sami. Małemu sie podoba bo nasz basen ma cześć dla maluchów i tam pełno dzieciaków a moj synek uwielbia byc w towarzystwie ludzi i innych dzieci także zawsze sie rozgląda zadowolony:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 10:49
Aguś86, mantissa, lysinka lubią tę wiadomość
-
Hej.
Mam pytanko.
Odpuściliśmy sobie wyjazd nad morze na wakacje bo przez to moje leżenie w szpitalu w ciąży, mąż juz nie ma urlopu w tym roku, ale tak sobie rozmawialiśmy ze mógłby wziąć chociaż jeden dzień wolnego, jakiś piątek i pojechalibyśmy chociaż na trzy dni.
Tylko nigdy nie byliśmy nad morzem razem z dziećmi. Jak myślicie jest jeszcze taka opcja żeby znaleść jakiś nocleg teraz w sezonie? I gdzie najlepiej pojechać z takim szkrabem jak nasze? -
Liwi na pewno coś znajdziesz :)Ja preferuję większe miejscowości, bo jest tam w razie czego przychodnia, dostęp do aptek, infrastruktura dostosowana do wózków, ale niektórzy preferują małe miejscowości, bo nie lubią tłumów. Co kto woli
-
ok, dziewczyny pozwolcie ze napisze jak to widze,
faktycznie czytam od niedawna i nie wiem co tam wczesniej Krysti nawyprawiala ale mam wrazenie ze dziewczyna stara sie,
moze siedzi tam na obczyznie sama, nie ma do kogo ust otworzyc bo facet pracuje gdzies w terenie, chcialaby podzielic sie z Wami swoja radoscia dlatego pisze ciagle o swoim endzelu
jestemy tu bardzo rozne i czasami specyficzne dlatego staram sie przyjmowac kazdego takim jaki jest...
bo rozne rzeczy dzieja sie w zyciu, depresje itp ...Gosha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Liloe pije dwie herbatki na laktacje dziennie. Butelkę wody, czasem dwie. Karmi polubiłam, karmelowe
ale spróbuję jeszcze femaltiker z mlekiem sojowym. Dzięki
MF mój niestety jest marudny w ciągu dnia, chciałabym aby spal ale się nie udaje..
Lwica a w czym Niko pływa ma basenie? Tzn ma jakieś kolko czy coś?
Liwi ja byłam cztery razy w sucho nad polskim morzem wiec nie pomogę ale raczej powinna coś znaleźć -
Hej!
Fasiu, współczuję tych częstych karmień. U mnie od dwóch dni mały w nocy też bardziej nie spokojny. Może to rzeczywiście przez pogodę. W dzień też bardziej marudny niż zwykle.
Mf, śliczne zdjęcie w awatarku, bardzo ładna dziewczyna z ciebie:-)
Ola, widziałam, że byłaś u neurologa z powodu przekręcania główki częściej w jedną stronę. Możesz napisać coś więcej jaki ten instruktarz był do rehsbilitacji? Zarejestrowałam Tomka na poniedziałek do rodzinnego z tego powodu, zobaczę co powie.
Co do basenów to się nie wypowiadam, bo ja nie wodny człowiek, pływać nie umiem i nie przepadam za basenami. Poza tym w moim mieście jest tylko jeden i raczej dla takich maluchów to nic nie organizują.
Mam takie niedyskretne pytanie. Kurcze, jak było u was z pierwszym seksem po porodzie? My dopiero od kilku dni zaczęliśmy próbować, jakoś wcześniej nie miałam natchnienia, no i kurcze bida z nędzą, mimo żelu strasznie sucho i mam mega otarca i czuję trochę bólu. Nie wiem czy to normalne, ale przez to moje libido już w ogóle spadło do zera -
No Ida dokarmiam raz dziennie zazwyczaj pod wieczór ,bo wtedy czuje,że mam kryzys ;/ ale też nie codziennie i myśle,że do pół roku da rady potem już będę przechodzić całkowicie na MM ,bo mały będzie jadł więcej a widze niestety,że nie bardzo da się co ratować.Próbowałam wielu sposobów i nic...ehh ale już się z tym pogodziłam
3 miesiące na samej piersi a potem tylko jedna butla to i tak sukces
Alicja u nas podobnie ;/ sucho mimo żelu czuje otarcia no i tak ciasno jakoś jakby cos blokowało no i boli .Ale nie poddajemy się jakby nie było posucha od roku była tylko ciekawe,że dzidziuś się przecisł a teraz takie problemy hehe ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 12:49
-
AlicjaaA wrote:Hej!
Mf, śliczne zdjęcie w awatarku, bardzo ładna dziewczyna z ciebie:-)
Mam takie niedyskretne pytanie. Kurcze, jak było u was z pierwszym seksem po porodzie? My dopiero od kilku dni zaczęliśmy próbować, jakoś wcześniej nie miałam natchnienia, no i kurcze bida z nędzą, mimo żelu strasznie sucho i mam mega otarca i czuję trochę bólu. Nie wiem czy to normalne, ale przez to moje libido już w ogóle spadło do zera
Dziękuję za komplementaTo tak jakieś 8-9kg mniej, bo przed moim panieńskim, a ja przed ślubem ze stresu aż za mocno schudłam
jeszcze 4-5 jak zrzucę, to będę z siebie dumna
A nam pomógł żel feminum activ, bo wcześniej myślałam, że się zapłaczę... a próbki dostałam w szpitalu i stwierdziłam, że trzeba spróbować, a nuż pomożeAlicjaaA lubi tę wiadomość
-
Alicja, u mnie na początku było strasznie sucho. Teraz jakby trochę lepiej ale co z tego jak przez szycie chyba dalej boli i obciera.
Mam nadzieję ze przejdzie.
Lwica, fajnie że się odezwalas. I ze wszystko w porządku.
A jak nocki? -
AlicjaaA wrote:A już się martwiłam, że to już tylko u mnie jest coś nie tak. Mam nadzieję, że to normalne po szyciu i niedługo znowu wróci się do formy.
-
Żel Feminum AKTIV wskazany do stosowania przy wszelkiego rodzaju suchości pochwy wywołanej np. niedoborem estrogenów. Feminum AKTIV w bezpieczny sposób zastępuje osobiste nawilżenie, ułatwia kontakty intymne. Żel można stosować przy użyciu prezerwatyw w przeciwieństwie do innych preparaty opartych na bazie oleju.
Może być aplikowany bezpośrednio na prezerwatywę lub skórę.
Myślę, że u nas przede wszystkim chodzi o zaburzoną gospodarkę hormonalną. W dodatku ten żel ma hialuronian sodu - a z tego co wiem, to ten składnik zmiękcza blizny i zapobiega tworzeniu bliznowców. Ja stosuję (jak mi się przypomni) Cicatridine, to jest krem właśnie zawierający sól sodową kwasu hialuronowego, a przepisała mi go ginka na blizny po szyciu krocza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 13:22
-
Dzięki dziewczyny, bardzo mnie pocieszyłyście, bo serio zaczynałam już w tej kwestii popadać w rozpacz, że jest tak kiepsko.
Iwonka, a ja właśnie marzyłam o cc między innymi z tego względu, żeby nie było problemów tam na dole. A jak widać i tak się nie uniknie.