Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mary trzymam kciuki i życzę powodzenia
Ja od dzisiaj też na diecie, postanowiłam się zabrać za siebiena śniadanie kanapki z szynką i warzywami, na drugie śniadanie naleśniki gryczane z twarogiem, migdałami i truskawkami, na obiad kura, kasza gryczana i fasolka, na kolację jajka i brokuł. Jak się odchudzam to jem dużo, do tego co najmniej pół kilo warzyw i jakiś owoc. Jedzenie jak najmniej przetworzone. Do tego ćwiczenia, ale pogoda nie nastraja, więc nie wiem, czy się uda
Wodę podajemy przygotowaną z filtra osmotycznego, taką jak używamy do wszystkiego.
Zazdroszczę dziewczyny, że chrzciny już za wami i że wszystko się udałoteraz to już muszą być endżelami
Dzisiaj miało być niby chłodniej, a jak poszłyśmy na spacer po 9, to mimo że słońce było za chmurami było już gorąco.
Tosia teraz je długo w nocy i nad ranem, oba cycki do samego końca; a w ciągu dnia je za to często ale krótko -
Shimmer, potwierdzam,
też jestem na diecie - bezlaktozowej i skusiłam się na ten humus z Biedronki i jest super
i strasznie smakuje mi mleko bezlaktozowe - jest słodkie bo w procesie chemicznym z laktozy robi się glukoza
CzaryMary, Fasia, shimmer_lip lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUstronianka nie mam koncepcji
może warzywa gotowane ...? Jeszcze nie wiem
Macie jakąś sprawdzona stronę mówiąca o prawidłowym noszeniu, podnoszeniu dzieci??
Trafilam na coś takiego http://www.terapia-ndt.waw.pl/npielegnacja.php i wychodzi na to że robię wszystko źle ! Trochę się podlamalam.
Dzisiaj u nas jakąś tragedia. Młody non stop marudziśpi po 10 minut:-( teraz troszkę dłużej ...
-
Ja jak ogladalam te filmiki jak podnosci dziecko i nosic to sie zamalalam.. Bo nie dosc ze zle nosze to jesczze nie jestem wstanie podnosic Sofii tak jak na filmiku bo Ona jest trpche ciezk a poza tym zajeloby mi to kupe czasu a jak Ona sie denerwuje to juz chce na rece a nie za godzine,, ehh
Ida lubi tę wiadomość
-
Wiecie co ... Przed pozaniem taty Sofii mialam chlopaka ... Bylismy ze soba jakos rok czasu, skonczylo sie to bo dowiedzialam sie ze ma ZONE I DZIECKO!!!!! przysiegam ze nie wiedzialam o tym wczesniej!! Dzis przypadkowo na instagram wpadl mi profil pewnej kobiety przed oczka i tak ogladalam sobie fotki a tam ON!!! A to byl profil jego zony.. I co? I on wcale nie mial jednego dziecka. Tylko TROJKE!!!
jestem w szoku!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 12:55
-
nick nieaktualnyRudzia wrote:Wiecie co ... Przed ponaniem taty Sofii mialam chlopaka ... Bylismy ze soba jakos rok czasu, skonczylo sie to bo dowiedzialam sie ze ma ZONE I DZIECKO!!!!! przysiegam ze nie wiedzialam o tym wczesniej!! Dzis przypadkowo na instagramie wpadl mi profil pewnej kobiety przed oczka i tak ogladalam sobie fotki a tam ON!!! A to byl profil jego zony.. I co? I on wcale nie mial jednego dziecka. Tylko TROJKE!!!
jestem w szoku!!!!!
Matko !! Rudzia , na jakich Ty typów trafiasz !!
Kiedy spotkanie z tata Sofii ??
Jeśli chodzi o noszenie dziecka to robię to intuicyjnie ale jak widać źlebuuuu
-
nick nieaktualnyIda wrote:Mary, czytałam tą stronę. Wg mnie babka mocno przesadza. Ułożenie ciała na żabę podczas snu jest absolutnie nieodpowiednie? Chyba nie.
W ogóle teraz dużo jest wytycznych jak to nosić czy pielęgnować dzieci prawidłowo, wmawia się często że takie czy inne postępowanie wpłynie negatywnie na rozwój i tym samym kieruje często gęsto na rehabilitację, która nie zawsze jest tak naprawdę konieczna. 30 lat temu nasi rodzice nie byli tak świadomi, a na pewno też nosili nas w pionie i robili całą masę "błędów". I co, któraś z nas ma teraz jakieś problemy z tego tytułu?
No właśnie ida - moim zdaniem ta kobieta mocno przegina.... Szkoda że nie pokazuje jak prawidłowo robic te rzeczy...
mantissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też nie sugeruję się tymi filmami bo zglupiec można. Noszę syna "na czuja" jak mi i jemu wygodnie. Od początku podciagalam mu nóżki na zabke żeby nie wisiały. W pieszych tygodniach w poziomie ale później juz na ramieniu, często jedna ręką go trzymam bo drugą coś robię :p
I też uważam ze to dopatrywanie się wad u dzieci to przesada...
CzaryMary, Ida lubią tę wiadomość