X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa chyba podzialalo jabluszko ktore podslam Antosiowi ;) po 3 dniach byla kupka;)

CzaryMary, Krysti ~~>, Fasia lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-) ja podaje żywiec prosto z butli :-) rzecz jasna wodę nie piwo :-) ;-) :-P

KasiaKwiatek, Fasia, Ewelcia lubią tę wiadomość

• ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary jakie obiady planujesz robic na diecie ? Ja tez sie odchudzam od jakiegos czasu i nie wiem juz co jesc ..

• lysinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary trzymam kciuki i życzę powodzenia :-)
    Ja od dzisiaj też na diecie, postanowiłam się zabrać za siebie :-) na śniadanie kanapki z szynką i warzywami, na drugie śniadanie naleśniki gryczane z twarogiem, migdałami i truskawkami, na obiad kura, kasza gryczana i fasolka, na kolację jajka i brokuł. Jak się odchudzam to jem dużo, do tego co najmniej pół kilo warzyw i jakiś owoc. Jedzenie jak najmniej przetworzone. Do tego ćwiczenia, ale pogoda nie nastraja, więc nie wiem, czy się uda

Wodę podajemy przygotowaną z filtra osmotycznego, taką jak używamy do wszystkiego.

Zazdroszczę dziewczyny, że chrzciny już za wami i że wszystko się udało :-) teraz to już muszą być endżelami

Dzisiaj miało być niby chłodniej, a jak poszłyśmy na spacer po 9, to mimo że słońce było za chmurami było już gorąco.
    Tosia teraz je długo w nocy i nad ranem, oba cycki do samego końca; a w ciągu dnia je za to często ale krótko

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer, potwierdzam,
    też jestem na diecie - bezlaktozowej i skusiłam się na ten humus z Biedronki i jest super :-)
    i strasznie smakuje mi mleko bezlaktozowe - jest słodkie bo w procesie chemicznym z laktozy robi się glukoza :-)

CzaryMary, Fasia, shimmer_lip lubią tę wiadomość

dmo8kiu.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustronianka nie mam koncepcji :-) może warzywa gotowane ...? Jeszcze nie wiem :-)

Macie jakąś sprawdzona stronę mówiąca o prawidłowym noszeniu, podnoszeniu dzieci??

Trafilam na coś takiego http://www.terapia-ndt.waw.pl/npielegnacja.php i wychodzi na to że robię wszystko źle ! Trochę się podlamalam.

Dzisiaj u nas jakąś tragedia. Młody non stop marudzi :-( śpi po 10 minut:-( teraz troszkę dłużej ...

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ogladalam te filmiki jak podnosci dziecko i nosic to sie zamalalam.. Bo nie dosc ze zle nosze to jesczze nie jestem wstanie podnosic Sofii tak jak na filmiku bo Ona jest trpche ciezk a poza tym zajeloby mi to kupe czasu a jak Ona sie denerwuje to juz chce na rece a nie za godzine,, ehh

Ida lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ... Przed pozaniem taty Sofii mialam chlopaka ... Bylismy ze soba jakos rok czasu, skonczylo sie to bo dowiedzialam sie ze ma ZONE I DZIECKO!!!!! przysiegam ze nie wiedzialam o tym wczesniej!! Dzis przypadkowo na instagram wpadl mi profil pewnej kobiety przed oczka i tak ogladalam sobie fotki a tam ON!!! A to byl profil jego zony.. I co? I on wcale nie mial jednego dziecka. Tylko TROJKE!!! :O jestem w szoku!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 12:55

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Wiecie co ... Przed ponaniem taty Sofii mialam chlopaka ... Bylismy ze soba jakos rok czasu, skonczylo sie to bo dowiedzialam sie ze ma ZONE I DZIECKO!!!!! przysiegam ze nie wiedzialam o tym wczesniej!! Dzis przypadkowo na instagramie wpadl mi profil pewnej kobiety przed oczka i tak ogladalam sobie fotki a tam ON!!! A to byl profil jego zony.. I co? I on wcale nie mial jednego dziecka. Tylko TROJKE!!! :O jestem w szoku!!!!!

Matko !! Rudzia , na jakich Ty typów trafiasz !!

Kiedy spotkanie z tata Sofii ??

Jeśli chodzi o noszenie dziecka to robię to intuicyjnie ale jak widać źle :-( buuuu

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

mantissa, Ksawa, Aguś86 lubią tę wiadomość

• ustronianka24 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na obiad warzywa i pierś z kurczaka z przyprawami zawinieta w folie aluminiowa i upieczona w piekarniku bez dodatku tluszczu :)

CzaryMary, Fasia, Ksawa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mary, czytałam tą stronę. Wg mnie babka mocno przesadza. Ułożenie ciała na żabę podczas snu jest absolutnie nieodpowiednie? Chyba nie.
    W ogóle teraz dużo jest wytycznych jak to nosić czy pielęgnować dzieci prawidłowo, wmawia się często że takie czy inne postępowanie wpłynie negatywnie na rozwój i tym samym kieruje często gęsto na rehabilitację, która nie zawsze jest tak naprawdę konieczna. 30 lat temu nasi rodzice nie byli tak świadomi, a na pewno też nosili nas w pionie i robili całą masę "błędów". I co, któraś z nas ma teraz jakieś problemy z tego tytułu?

No właśnie ida - moim zdaniem ta kobieta mocno przegina.... Szkoda że nie pokazuje jak prawidłowo robic te rzeczy...

mantissa lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieee ;/ faceci to swinie! ;/ ehhh jak mozna przez rok zdradzac zone..jeszcze 3 dzieci!!! Boze ze ja siw nie zczailam wczesniwj..ale swietnie udawal..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

CzaryMary, KasiaKwiatek, mantissa, Ksawa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustronianka24 wrote:
    Ja dzis na obiad warzywa i pierś z kurczaka z przyprawami zawinieta w folie aluminiowa i upieczona w piekarniku bez dodatku tluszczu :)

A ta pierś Ci nie wysycha ?

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA widzialam :D

Ida lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie sugeruję się tymi filmami bo zglupiec można. Noszę syna "na czuja" jak mi i jemu wygodnie. Od początku podciagalam mu nóżki na zabke żeby nie wisiały. W pieszych tygodniach w poziomie ale później juz na ramieniu, często jedna ręką go trzymam bo drugą coś robię :p

I też uważam ze to dopatrywanie się wad u dzieci to przesada...

CzaryMary, Ida lubią tę wiadomość

‹‹ 4963 4964 4965 4966 4967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ