Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ksawa - tutaj mamy nasze ciekawe linki:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1IUDuaOhkj6Y_on84Zj1x31T2gcxc10ax6YhSeGLOiEY/edit#gid=0
tylko coś ostatnio nie uzupełniamy, a szkoda.
PS: Budź się, dziecko, bo mi cycek wybuchnie.
Ksawa lubi tę wiadomość
-
Aguś86 wrote:Ja przegotowaną z filtra. Też mam filtr osmotyczny. I tez polecam
Mamy do tego mineralizator, więc nie jest taka jałowa. Generalnie pijemy wszystko na tej wodzie i na niej gotuję.
Love it!
A wozek Kate okropny!Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Dziecko wstało, zjadło, pooglądało książeczki (właśnie, właśnie! Trafiłam w Polo Markecie na książeczki kontrastowe z disneya za 5! zł.), poćwiczyło na brzuszku (wiecie jak ćwiczyć, żeby dziecko podpierało się na predramionach? Julciowi słabo idzie.
), postacerowaliśmy na rączkach przed blokiem, znowu zjadło i padło. A matka sama w domu z wywieszonym na dworze praniem. I co teraz?
Edit:
Myślicie, że mogę przy karmieniu piersią używać wcierki do włosów Jantar? Ona jest na bazie alkoholu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 19:13
-
Ja Szymkowi co chwilę te rączki poprawiam jak się rozjezdza. Tak mi rehabilitantka kazala robić jak Zuzie cwiczylam na brzuszku.
Dziewczynki 19 stron i pyknie 5000
Notabene dobrze, że żadna nie chciała rodzic na 5000, bo by lipcowka zostałaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 19:48
KasiaKwiatek, CzaryMary, mantissa lubią tę wiadomość
-
Mary powodzenia na diecie
Wózek Kate też mi się bardzo nie podoba i jeszcze za tyle kasy, o raju!!
Ida, co do napięcia mięśniowego i asymetrii- to nie koniecznie kwestia mody. Ja dziś własnie wróciłam od pediatry i na cito mamy skierowania do neurologa i rehabilitację. Od jakiegoś czasu widziałam problem, ale też myślałam, że kwestia czasu i samo przejdzie. A problem się pogłębia do tego stopnia, że jak tomek ma jeść z piersi, która wymaga odwrócenia główki w prawo to on wykręca ją w drugą str, a jak mu sama odkręcam i przystawiam to jest ryk i się siłuje. Nie wiem, moze już go boli odwracanie w prawą str główki, bo prawie wcale już tego nie robi. Jest coraz gorzej.
Wodę daję przegotowaną z kranu, bo mam akurat w moim mieście dość dobrej jakosci, że dorośli nawet bezpośrednio z kranu mogą pić (choć ja tego nie robię).
Ksawa, mój tak rączek nie odchyla do tyłu.
Rudzia, to ci się trafił facet. Ja też kiedyś spotykałam się z takim jednym, który jak się okazało nadal spotykał się z byłą, a z trzecią kupował wspólnie mieszkanie. Masakra;-/
Kurcze, nie pamiętam czy do wszystkiego w miarę się już odniosłam, ale więcej nie pamiętam;-P -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Hmm ja jutro idę na rehabilitację i właśnie chce popytać o spanie bo mała jak śpi na plecach nóżki układa jak żaba i zastanawiam się czy to dobrze. Ma ktoś jakieś pytania ? Po pytam. Jeszcze jutro szczepienia. Ehs...
Trzymam kciuki żeby gładko poszlo.
Jakbys mogła Angela zapytać o odruch moro. Czy u 3,5 miesięcznego dziecka jest normalne aby ten odruch przeszkadzał np.w zasypaniu. -
nick nieaktualny
-
A mi się ten wózek nawet podoba. Trochę za duży. Jakby był mniejszy to byłby śliczny.
Ale za to ta suknia do chrztu to lekkie przegięcie. Śliczna, oczywiście, ale jakby mi coś takiego założyli to bym się nie przestawała drzeć.
Moja też ma nogi jak żabka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 21:40
-
zapytaj prosze jak powinny lezec raczki podczas snu, czy na boki, czy przy sobie. i w ciagu dnia jak czuwa.
no i jakie jest to prawidlowe noszenie bo przodem do siebie zle, tylem do siebie tez nie za dobrze, to jak nosic te maluchy...
i to lezenie na brzuchu - podpieranie na przedramionach- jak to powinno wygladac i jak cwiczyc,
gdybys popytala i napisala co i jak byloby super.
mantissa lubi tę wiadomość
-
U mnie od poczatku maly slabo rozklada nogi ma je takie proste bardziej niz jak zaba. Od początku czulam ze bebdzie cos z bioderkami. Na brzuszku jak lezy to robi często taki mostek hehe pupke z nogami dzwiga i glowe z rekami nie wiem czy tak moze robic czy to cos zlego. A no i jak dzwiga glowe na brzuchu to rece ma szeroko rozstawione jakos nie potrafi blisko siebie ich trzymac.
A co do noszenia tez jestem świadoma ze robie to zle ale niestety nie wiem jak prawidlowo go nosić . Jak go odbijam pionowo lubi patrzec w jedna strone ale na ogol jak lezy czy cos obraca sie w obie niema problemu.
Jak spi na pleckach to rece ma rozlozonen przy buzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 22:00
-
nick nieaktualny