X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozka Kate to tez mi się nie podoba :P Mega dziwny :P

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawa - tutaj mamy nasze ciekawe linki:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1IUDuaOhkj6Y_on84Zj1x31T2gcxc10ax6YhSeGLOiEY/edit#gid=0

tylko coś ostatnio nie uzupełniamy, a szkoda.

PS: Budź się, dziecko, bo mi cycek wybuchnie. :P

Ksawa lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cyce też zaraz pękną :)
    A śpi i niewiem co robić .

1usai09kjz0kxoir.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 22:56

Ksawa lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Ja przegotowaną z filtra. Też mam filtr osmotyczny. I tez polecam :) Mamy do tego mineralizator, więc nie jest taka jałowa. Generalnie pijemy wszystko na tej wodzie i na niej gotuję.
    My tez mamy osmoze :) Love it!

A wozek Kate okropny!

Aguś86 lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko wstało, zjadło, pooglądało książeczki (właśnie, właśnie! Trafiłam w Polo Markecie na książeczki kontrastowe z disneya za 5! zł.), poćwiczyło na brzuszku (wiecie jak ćwiczyć, żeby dziecko podpierało się na predramionach? Julciowi słabo idzie. :(), postacerowaliśmy na rączkach przed blokiem, znowu zjadło i padło. A matka sama w domu z wywieszonym na dworze praniem. I co teraz? o.O

Edit:

Myślicie, że mogę przy karmieniu piersią używać wcierki do włosów Jantar? Ona jest na bazie alkoholu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 19:13

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa dzieki za link. jak bedena komp to obejrze dokladnie :-)

mimka : posliniony landrynek - dobre :-)

dmo8kiu.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Szymkowi co chwilę te rączki poprawiam jak się rozjezdza. Tak mi rehabilitantka kazala robić jak Zuzie cwiczylam na brzuszku.

Dziewczynki 19 stron i pyknie 5000 :D
    Notabene dobrze, że żadna nie chciała rodzic na 5000, bo by lipcowka została :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 19:48

KasiaKwiatek, CzaryMary, mantissa lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary powodzenia na diecie :-)

Wózek Kate też mi się bardzo nie podoba i jeszcze za tyle kasy, o raju!!

Ida, co do napięcia mięśniowego i asymetrii- to nie koniecznie kwestia mody. Ja dziś własnie wróciłam od pediatry i na cito mamy skierowania do neurologa i rehabilitację. Od jakiegoś czasu widziałam problem, ale też myślałam, że kwestia czasu i samo przejdzie. A problem się pogłębia do tego stopnia, że jak tomek ma jeść z piersi, która wymaga odwrócenia główki w prawo to on wykręca ją w drugą str, a jak mu sama odkręcam i przystawiam to jest ryk i się siłuje. Nie wiem, moze już go boli odwracanie w prawą str główki, bo prawie wcale już tego nie robi. Jest coraz gorzej.

Wodę daję przegotowaną z kranu, bo mam akurat w moim mieście dość dobrej jakosci, że dorośli nawet bezpośrednio z kranu mogą pić (choć ja tego nie robię).

Ksawa, mój tak rączek nie odchyla do tyłu.

Rudzia, to ci się trafił facet. Ja też kiedyś spotykałam się z takim jednym, który jak się okazało nadal spotykał się z byłą, a z trzecią kupował wspólnie mieszkanie. Masakra;-/

Kurcze, nie pamiętam czy do wszystkiego w miarę się już odniosłam, ale więcej nie pamiętam;-P

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja jutro idę na rehabilitację i właśnie chce popytać o spanie bo mała jak śpi na plecach nóżki układa jak żaba i zastanawiam się czy to dobrze. Ma ktoś jakieś pytania ? Po pytam. Jeszcze jutro szczepienia. Ehs...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Hmm ja jutro idę na rehabilitację i właśnie chce popytać o spanie bo mała jak śpi na plecach nóżki układa jak żaba i zastanawiam się czy to dobrze. Ma ktoś jakieś pytania ? Po pytam. Jeszcze jutro szczepienia. Ehs...

Trzymam kciuki żeby gładko poszlo.

Jakbys mogła Angela zapytać o odruch moro. Czy u 3,5 miesięcznego dziecka jest normalne aby ten odruch przeszkadzał np.w zasypaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary spytam :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez uklada nozki jak żaba, wydaje mi się że to dobrze ale jak tak się zapytalas to mnie też to zastanowiło.... koniecznie daj znać co powie u ciebie.

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • liwi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się ten wózek nawet podoba. Trochę za duży. Jakby był mniejszy to byłby śliczny.
    Ale za to ta suknia do chrztu to lekkie przegięcie. Śliczna, oczywiście, ale jakby mi coś takiego założyli to bym się nie przestawała drzeć.

Moja też ma nogi jak żabka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 21:40

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta suknia to tez jakaś wiekowa, a na pewno młody był w niej też chrzczony :D

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem walnięta.
    Dziecko spi od godziny a ja juz jej zdjęcia zaczełam oglądać i się do nich cieszę.

mantissa, Ksawa lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapytaj prosze jak powinny lezec raczki podczas snu, czy na boki, czy przy sobie. i w ciagu dnia jak czuwa.

no i jakie jest to prawidlowe noszenie bo przodem do siebie zle, tylem do siebie tez nie za dobrze, to jak nosic te maluchy...

i to lezenie na brzuchu - podpieranie na przedramionach- jak to powinno wygladac i jak cwiczyc,

gdybys popytala i napisala co i jak byloby super.

mantissa lubi tę wiadomość

dmo8kiu.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od poczatku maly slabo rozklada nogi ma je takie proste bardziej niz jak zaba. Od początku czulam ze bebdzie cos z bioderkami. Na brzuszku jak lezy to robi często taki mostek hehe pupke z nogami dzwiga i glowe z rekami nie wiem czy tak moze robic czy to cos zlego. A no i jak dzwiga glowe na brzuchu to rece ma szeroko rozstawione jakos nie potrafi blisko siebie ich trzymac.

A co do noszenia tez jestem świadoma ze robie to zle ale niestety nie wiem jak prawidlowo go nosić . Jak go odbijam pionowo lubi patrzec w jedna strone ale na ogol jak lezy czy cos obraca sie w obie niema problemu.

Jak spi na pleckach to rece ma rozlozonen przy buzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 22:00

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 22:57

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksawa co do noszenia to jak pionowo to wiem że tak jak np do odbicia to ważne jest to żeby rączki dziecko miało przed sobą a nie gdzieś schowane o resztę po pytam

mantissa, Ksawa lubią tę wiadomość

‹‹ 4965 4966 4967 4968 4969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ