Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rany, gorącz gorącem ale jak duszno dziś! Udusić się można nawet jak pokropi.
Gratulacje dla wszystkich świeżo ochrzczonych dzieciaczków, za to że były takie grzeczne.
Kurczę, chyba jednak zacznę małego troszkę dopajać, choćby łyżeczką, bo mi przez ten weekend tak podkręcił laktację, że musiałam upuszczac mleczka między nocnymi karmieniami. Ała. Chociaż w dzień jest lepiej.
Wiecie co, tak patrzę na to noszenie i podnoszenie i stwierdzam, że chyba nie ma dobrego sposobu. Niy jak mam sześciokilowe dziecko podnieść jedną ręką pod barkami i główką a druga pod pupą z pozycji leżącej. No nie da się. A wg tego artykułu to nawet w wózku dziecku źle jak ma rączki niesymetrycznie. I w łóżeczku. W takim wypadku to chyba powinno się cały czas stać na ddzieckiem i trzymac wprawidłowej pozycji (której na zdjęciach oczywiście nie pokazano).
Muszę ten wózek obadać.
shimmer_lip, AlicjaaA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czary ja już kiedyś trafiłam na tą stronę którą zalinkowałaś i tak jak Ty robię wszystko źle. Do odbicia biorę pod pachy, trzymam jedną ręką w kroku... a ona nie pokazuje jak robić wszystko poprawnie bo z tego żyje! Jak jej zapłacisz to Ci pokaże. I głupoty pisze bo jedna z tych pozycji które jej zdaniem są złe to pozycja dobrze wpływająca na biodra, zobacz sobie zakładkę dla rodziców na www.sono-medicus.pl.
Ksawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:Czary ja już kiedyś trafiłam na tą stronę którą zalinkowałaś i tak jak Ty robię wszystko źle. Do odbicia biorę pod pachy, trzymam jedną ręką w kroku... a ona nie pokazuje jak robić wszystko poprawnie bo z tego żyje! Jak jej zapłacisz to Ci pokaże. I głupoty pisze bo jedna z tych pozycji które jej zdaniem są złe to pozycja dobrze wpływająca na biodra, zobacz sobie zakładkę dla rodziców na www.sono-medicus.pl.
Wiem kochana, już nie swirujenatkenalm się na ta głupia stronę jak szukalam informacji o tym cholernym odruchu moro, który u nas nadal jest duży....
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
U nas tez odruch Moro jeszcze duży.
ale czytałam że chyba do pół roku może być - czy nie ?
a moja mała zaczęła odginać raczki do tyłu - jakby chciała zrobić mostek - czy Wasze dzieci też tak robią ?
a poza tym mała cały czas śpi - budzi się na jedzenie, pobawimy się pół godzinki i znów śpi, pewnie przez ten upał
u mnie 30 stopni w tej chwili -
CzaryMary wrote:Dziewczyny, jaką wodę podajecie dzieciom do picia ?
Mamy do tego mineralizator, więc nie jest taka jałowa. Generalnie pijemy wszystko na tej wodzie i na niej gotuję.
CzaryMary lubi tę wiadomość