Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMimka no często słyszałam że na zakupki ludzie z dziecmi jeżdżą tylko z aktem, wiadomo akt nie potwierdza że dziecko jest nasze. I policja może nawet na komendę zabrać więc nie fajnie. Zwłaszcza że dowód jest za darmo. My już swój mamy czekaliśmy 3 tygodnie.
-
Hej. Bylismy wczoraj na koncercie. I to motorem. Fajnie bylo. Tesciowa zostala z maja, a mloda nawet sie nie ruszyla przez ten czas. Wrocilismy o 1, myslalam ze bede niewyspana, ale dziec tylko sie obudzil o 5 na mleko i spala ze mna do 10:30.
Aguś86, lysinka, Fasia lubią tę wiadomość
-
Akurat w tym moim "wieszadle" pozycja nóżek jest jak najbardziej prawidłowa - na boki - i widział to ortopeda. Ale nie ma co dalej kontynuować tematu. Krzywdy dziecku nigdy bym nie zrobiła. Natomiast Natka nie znosi patrzeć na świat tyłem co wyraża rykiem (a nie płaczem)i to było dla nas jedyne rozwiązanie.
-
To jest prawidłowa pozycja nóżek, tak? Jeszcze u tego mniejszego dzidziusia w miarę, ale widać, że to dziecko tam nie siedzi tylko ta pani mu tyłek podtrzymuje. I w życiu nie uwierze ze ortopeda to widział i powiedział ze to jest ok.
Prawidłowa pozycja nóżek jest wtedy kiedy kolanka są na wysokości pępka lub trochę wyżej.
Ja juz wolałabym sobie darowac zakupy niż nosic to dyndające dziecko przodem do świata.
Trochę mnie to denerwuje bo niewiedza to nic złego ale jeśli kilka osób zwraca mi uwagę że mogę robić czymś krzywdę swojemu dziecku to bym się trochę na ten temat uświadomiła, zamiast iść w zaparte. -
Kurczę, mówicie ze akt urodzenia może nie wystarczyc do przejazdu za granicę? Tż mowil ze wystarczy, więc się nie spieszyłam z dowodem. No nic, jeszcze nigdy mnie na granicy nie zatrzymali. Najwyżej zwiedzimy komendę w kostrzynie.
-
Mimka rozumiem. Moja siostra jest teraz z dziećmi w Kudowie, chcieli pojechać z dziećmi do Pragi ale niestety nie zdazylaby wyrobić dowodów. Ogólnie raczej nie ma problemu ale różnie to może być
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 15:39
-
Trzymamy kciukasy
U nas dzisiaj piękna pogoda, po obiedzie obowiązkowy spacerek
aaa Antoś od 2 dni je marchewkę. Nie smakuje mu tak bardzo jak jabłuszko, ale wcina
Miłej niedzieliAlicjaaA, Aguś86, Murraya, Fasia, lysinka lubią tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
No właśnie cicho tu strasznie. Byłam pewna, że już na dobre się wszystkie na facebook przeniosłyście.
Masakra, przez ten weekend wydałam masę kasy na zakupy przez internet. Kupiłam sobie dwa staniki nowe do karmienia, karuzelkę dla małego, bo mam wrażenie, że coraz bardziej się nudzi i potrzebuje nowych atrakcji. Poza tym parę ubranek dla niego i dla nowonarodzonej córeczki mojej przyjaciółki. Miło było dla odmiany kupować sukieneczki i różowe pajacyki
Ulka, to już dajesz takie jedzonko inne niż mleko? Wstyd się przyznać, ale nawet nie wiem kiedy powinnam zacząć rozszerzać dietę.Fasia lubi tę wiadomość