X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • liwi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piszcie coś.

Mnie wczoraj trochę bolał ząb a dziś już nie boli za to wyglądam jak chomik, spuchło mi.
    Mam nauczkę bo już w ciąży mi sie rozwalił totalnie i powinnam go wyrwać a tak się strasznie boje.

Mamy dziś pierwszą rehabilitacje stracha mam.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    My po cudnym weekendzie. Miki na łonie przyrody 12h/24 wspaniała pogoda i chill z super towarzystwem. Spacery po lesie, dużo śmiechu. Mieszkaliśmy całą grupą 40 osób w agroturystyce. Koce rozłożone na trawie i leniuchowalismy a dzieci miały raj (ci bez dzieci cały dzień na kajakach, a nas była 8 plus maluchy). Odpoczelismy wspaniale...a jakie jedzenie...sery...dżemy...jajka...wszystko z własnego gospodarstwa :) :D :D
    Miki zdał egzamin 300km na luzie :D w tamtą stronę przerwa i jedno kamienie a powrót na raz bez przystanku :) spał grzecznie
    Czekam na 5 tysięcy czujnie :D ;) chcę tam być :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 09:17

Aguś86, PsotkaKotka, mantissa, Gosha, lysinka, Ulka84, Fasia lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia czwarte planujesz? :D
    Ciotka Mary wywrozyla, że ktora pierwsza na 5000 ta pierwsza zajdzie :P

KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dziś doczłapiemy do tego 5000

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie nie u nas produkcja zamknięta :) :D

Aguś86 lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA - a gdzie ta agroturystyka?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzeziny w łódzkim na pograniczu z wielkopolską. Cudownie było. Właściciel wspaniały facet :)

• pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja napiszę coś więcej o sobie. :) Jestem spod Warszawy, urodziłam córeczkę 12 kwietnia i jest to moje pierwsze dziecko. Natalka po urodzeniu miała 52 cm i ważyła 3220 g. Karmię Małą butelką, ale swoim mlekiem. Czasami gdy nie zdążę ściągnąć mleka niestety modyfikowanym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 10:35

shimmer_lip, Aguś86, Ksawa, Gosha, Ewelcia, Ulka84, Eweliśka, Fasia, mimka84 lubią tę wiadomość

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o rozszerzeniu, my na razie zrobiliśmy przerwę. Martynie coś strzeliło i już nie je tak ładnie jak na początku. Zaczęła wypluwać i wiecej było na śliniaku niż u niej w brzuszku. Poczekam z tydzien dwa i spróbujemy ponownie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna niewidzialna Milo że się przywitałas . witamy Cie gorąco :-)

Kasia oczywiście zrobilam ie głodna po Twoim opisie :-)
    Zazdroszcze tak wspaniałe spędzonego czasu :-)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikos dzis 3 miesiące :))
    Widzę ze co niektóre z was rozszerzają dietę maluchów. My czekamy do 6 miesiąca.narazie moj cycek mu wystarcza, przybiera na wadze wiec jest ok.
    Chociaz ostatni tydzien to wisi na piersi co godzinę, pół a czasem po 15min znowu chce jesc..
    Tłumacze tym ze duszno i gorąco i pic sie chce.
    W nocy tez sie dosc czesto budzi ostatnio nawet 5-6 razy na jedzenie, a było ze tylko 2. Ale duchota, spi odkryty.
    A dzis nad ranem tak duszno ze rozebrałam do pieluszki.

Gosha, lysinka, Ulka84 lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomogę Wam dobić do 5000 strony;)

Nasze histerie przy karmieniu piersią to chyba faktycznie zęby. Artuś ciągle ma rączki w buzi i smaruje nimi po dziąsłach z uporem maniaka. Niedługo rozszerzę dietę o kotlety schabowe. Jak tylko zęby się pojawią. :D

Wrzask przy piersi zmusił mnie wczoraj do odciągania mleka i podawania z butelki, którą mały toleruje. Czy ssanie piersi może być bardziej bolesne niż butli?

Do tej pory karmiłam tylko piersią. Ilość mleka idealnie wpasowała się w potrzeby Arturka. Wczorajszy romans z laktatorem spowodował u mnie większą produkcję mleka i w nocy co 3 godziny piersi się napełniały tak boleśnie, że nie mogłam spać.

Miałam zamiar rozszerzać dietę w wieku 6 m-cy, ale chwilowe problemy skłaniają mnie ku 4 miesiącom. Tylko jak karmić dziecko łyżeczką, kiedy jeszcze nie siedzi.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj panno!

tb73roeqs1ggbdgp.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Córcia śpi już 2,5h co jest dla niej dość niezwykłe. A jak długo w ciągu dnia tj. tak od 8-19 śpią wasze pociechy?

shimmer_lip, Aguś86 lubią tę wiadomość

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pannaniedzwiedzia wrote:
    Witajcie :) Córcia śpi już 2,5h co jest dla niej dość niezwykłe. A jak długo w ciągu dnia tj. tak od 8-19 śpią wasze pociechy?
    Moja ze dwa razy po pół godziny plus spacer z godzinę może godzinę i pół. A od wczoraj jest jakiś pierdolec mały, wszystko jedno co się dzieje jest od razu wielki ryk. Do tej pory trochę mnie wołała stękaniem, kwileniem a od wczoraj zabawka jej wypadnie z ręki - ryk, nudzi jej się - ryk, zgubi smoka - ryk!!! Dobrze, że człowiek kocha własne dzieci bo nie wiem co bym z obcym zrobiła :P

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nie bylo mnie kilka dni, myslalam ze 5000 peklo a tu jeszcze pare stron...
    musimy nad tym popracowac

Alicja, jak wszyscy pojda na fb to same bedziemy sobie pisaly ;-)
    choc bedzie smutno...

dmo8kiu.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas natomiast od 3 dni jest "inaczej". Mała śpi w ciągu dnia ok 5 godzin, mało je (ze 400 -500 ml) i zaczynam się stresować, że może jakieś choróbsko się przyplątało.

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raaany. Czekałam 3h w kolejce u dentysty żeby posiedziec 5 min. O dziwo, dziecko w domu nawet głodne nie było a ja myślałam że mi cycek wybuchnie. Jak wróciłam to spał w najlepsze ale go obudziłam (wyrodna matka) i zajada.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer, pisalas ze zmniejszla Ci sie ilosc mleka,
    ja jak kiedys pisalam odciagam teraz recznym avente i ze 100 doszlam ostatnio do 150 a w nocy po 5 godz do 180 ml. mi pomoglo odciaganie do ostatniej kropli- co przy medeli nie bylo mozliwe i pije mleko bez laktozy, po nim mam mleko bardziej biale a nie wodniste jak wczesniej...
    no i odstawilam herbate ktora wysusza mleko... i naprawde sa efekty, polelcam
    :-)

Aguś86 lubi tę wiadomość

dmo8kiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 16 odkładam już oficjalnie laktator. 5 miesięcy będzie. Zapas mleka mam w razie zachorowań. Zauważyłam że po moim mleku mała ulewa. Po mm nie mamy ulewań w ogóle.

‹‹ 4979 4980 4981 4982 4983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ