X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • liwi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piszcie coś.

Mnie wczoraj trochę bolał ząb a dziś już nie boli za to wyglądam jak chomik, spuchło mi.
    Mam nauczkę bo już w ciąży mi sie rozwalił totalnie i powinnam go wyrwać a tak się strasznie boje.

Mamy dziś pierwszą rehabilitacje stracha mam.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    My po cudnym weekendzie. Miki na łonie przyrody 12h/24 wspaniała pogoda i chill z super towarzystwem. Spacery po lesie, dużo śmiechu. Mieszkaliśmy całą grupą 40 osób w agroturystyce. Koce rozłożone na trawie i leniuchowalismy a dzieci miały raj (ci bez dzieci cały dzień na kajakach, a nas była 8 plus maluchy). Odpoczelismy wspaniale...a jakie jedzenie...sery...dżemy...jajka...wszystko z własnego gospodarstwa :) :D :D
    Miki zdał egzamin 300km na luzie :D w tamtą stronę przerwa i jedno kamienie a powrót na raz bez przystanku :) spał grzecznie
    Czekam na 5 tysięcy czujnie :D ;) chcę tam być :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 09:17

Aguś86, PsotkaKotka, mantissa, Gosha, lysinka, Ulka84, Fasia lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia czwarte planujesz? :D
    Ciotka Mary wywrozyla, że ktora pierwsza na 5000 ta pierwsza zajdzie :P

KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dziś doczłapiemy do tego 5000

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie nie u nas produkcja zamknięta :) :D

Aguś86 lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA - a gdzie ta agroturystyka?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzeziny w łódzkim na pograniczu z wielkopolską. Cudownie było. Właściciel wspaniały facet :)

• pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja napiszę coś więcej o sobie. :) Jestem spod Warszawy, urodziłam córeczkę 12 kwietnia i jest to moje pierwsze dziecko. Natalka po urodzeniu miała 52 cm i ważyła 3220 g. Karmię Małą butelką, ale swoim mlekiem. Czasami gdy nie zdążę ściągnąć mleka niestety modyfikowanym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 10:35

shimmer_lip, Aguś86, Ksawa, Gosha, Ewelcia, Ulka84, Eweliśka, Fasia, mimka84 lubią tę wiadomość

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o rozszerzeniu, my na razie zrobiliśmy przerwę. Martynie coś strzeliło i już nie je tak ładnie jak na początku. Zaczęła wypluwać i wiecej było na śliniaku niż u niej w brzuszku. Poczekam z tydzien dwa i spróbujemy ponownie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna niewidzialna Milo że się przywitałas . witamy Cie gorąco :-)

Kasia oczywiście zrobilam ie głodna po Twoim opisie :-)
    Zazdroszcze tak wspaniałe spędzonego czasu :-)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikos dzis 3 miesiące :))
    Widzę ze co niektóre z was rozszerzają dietę maluchów. My czekamy do 6 miesiąca.narazie moj cycek mu wystarcza, przybiera na wadze wiec jest ok.
    Chociaz ostatni tydzien to wisi na piersi co godzinę, pół a czasem po 15min znowu chce jesc..
    Tłumacze tym ze duszno i gorąco i pic sie chce.
    W nocy tez sie dosc czesto budzi ostatnio nawet 5-6 razy na jedzenie, a było ze tylko 2. Ale duchota, spi odkryty.
    A dzis nad ranem tak duszno ze rozebrałam do pieluszki.

Gosha, lysinka, Ulka84 lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomogę Wam dobić do 5000 strony;)

Nasze histerie przy karmieniu piersią to chyba faktycznie zęby. Artuś ciągle ma rączki w buzi i smaruje nimi po dziąsłach z uporem maniaka. Niedługo rozszerzę dietę o kotlety schabowe. Jak tylko zęby się pojawią. :D

Wrzask przy piersi zmusił mnie wczoraj do odciągania mleka i podawania z butelki, którą mały toleruje. Czy ssanie piersi może być bardziej bolesne niż butli?

Do tej pory karmiłam tylko piersią. Ilość mleka idealnie wpasowała się w potrzeby Arturka. Wczorajszy romans z laktatorem spowodował u mnie większą produkcję mleka i w nocy co 3 godziny piersi się napełniały tak boleśnie, że nie mogłam spać.

Miałam zamiar rozszerzać dietę w wieku 6 m-cy, ale chwilowe problemy skłaniają mnie ku 4 miesiącom. Tylko jak karmić dziecko łyżeczką, kiedy jeszcze nie siedzi.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj panno!

tb73roeqs1ggbdgp.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Córcia śpi już 2,5h co jest dla niej dość niezwykłe. A jak długo w ciągu dnia tj. tak od 8-19 śpią wasze pociechy?

shimmer_lip, Aguś86 lubią tę wiadomość

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pannaniedzwiedzia wrote:
    Witajcie :) Córcia śpi już 2,5h co jest dla niej dość niezwykłe. A jak długo w ciągu dnia tj. tak od 8-19 śpią wasze pociechy?
    Moja ze dwa razy po pół godziny plus spacer z godzinę może godzinę i pół. A od wczoraj jest jakiś pierdolec mały, wszystko jedno co się dzieje jest od razu wielki ryk. Do tej pory trochę mnie wołała stękaniem, kwileniem a od wczoraj zabawka jej wypadnie z ręki - ryk, nudzi jej się - ryk, zgubi smoka - ryk!!! Dobrze, że człowiek kocha własne dzieci bo nie wiem co bym z obcym zrobiła :P

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nie bylo mnie kilka dni, myslalam ze 5000 peklo a tu jeszcze pare stron...
    musimy nad tym popracowac

Alicja, jak wszyscy pojda na fb to same bedziemy sobie pisaly ;-)
    choc bedzie smutno...

dmo8kiu.png

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas natomiast od 3 dni jest "inaczej". Mała śpi w ciągu dnia ok 5 godzin, mało je (ze 400 -500 ml) i zaczynam się stresować, że może jakieś choróbsko się przyplątało.

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raaany. Czekałam 3h w kolejce u dentysty żeby posiedziec 5 min. O dziwo, dziecko w domu nawet głodne nie było a ja myślałam że mi cycek wybuchnie. Jak wróciłam to spał w najlepsze ale go obudziłam (wyrodna matka) i zajada.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer, pisalas ze zmniejszla Ci sie ilosc mleka,
    ja jak kiedys pisalam odciagam teraz recznym avente i ze 100 doszlam ostatnio do 150 a w nocy po 5 godz do 180 ml. mi pomoglo odciaganie do ostatniej kropli- co przy medeli nie bylo mozliwe i pije mleko bez laktozy, po nim mam mleko bardziej biale a nie wodniste jak wczesniej...
    no i odstawilam herbate ktora wysusza mleko... i naprawde sa efekty, polelcam
    :-)

Aguś86 lubi tę wiadomość

dmo8kiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 16 odkładam już oficjalnie laktator. 5 miesięcy będzie. Zapas mleka mam w razie zachorowań. Zauważyłam że po moim mleku mała ulewa. Po mm nie mamy ulewań w ogóle.

‹‹ 4979 4980 4981 4982 4983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ