Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No piszcie coś.
Mnie wczoraj trochę bolał ząb a dziś już nie boli za to wyglądam jak chomik, spuchło mi.
Mam nauczkę bo już w ciąży mi sie rozwalił totalnie i powinnam go wyrwać a tak się strasznie boje.
Mamy dziś pierwszą rehabilitacje stracha mam.
-
nick nieaktualnyDzień doberek
My po cudnym weekendzie. Miki na łonie przyrody 12h/24 wspaniała pogoda i chill z super towarzystwem. Spacery po lesie, dużo śmiechu. Mieszkaliśmy całą grupą 40 osób w agroturystyce. Koce rozłożone na trawie i leniuchowalismy a dzieci miały raj (ci bez dzieci cały dzień na kajakach, a nas była 8 plus maluchy). Odpoczelismy wspaniale...a jakie jedzenie...sery...dżemy...jajka...wszystko z własnego gospodarstwa
Miki zdał egzamin 300km na luziew tamtą stronę przerwa i jedno kamienie a powrót na raz bez przystanku
spał grzecznie
Czekam na 5 tysięcy czujniechcę tam być
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 09:17
Aguś86, PsotkaKotka, mantissa, Gosha, lysinka, Ulka84, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Może ja napiszę coś więcej o sobie.
Jestem spod Warszawy, urodziłam córeczkę 12 kwietnia i jest to moje pierwsze dziecko. Natalka po urodzeniu miała 52 cm i ważyła 3220 g. Karmię Małą butelką, ale swoim mlekiem. Czasami gdy nie zdążę ściągnąć mleka niestety modyfikowanym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 10:35
shimmer_lip, Aguś86, Ksawa, Gosha, Ewelcia, Ulka84, Eweliśka, Fasia, mimka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nikos dzis 3 miesiące
)
Widzę ze co niektóre z was rozszerzają dietę maluchów. My czekamy do 6 miesiąca.narazie moj cycek mu wystarcza, przybiera na wadze wiec jest ok.
Chociaz ostatni tydzien to wisi na piersi co godzinę, pół a czasem po 15min znowu chce jesc..
Tłumacze tym ze duszno i gorąco i pic sie chce.
W nocy tez sie dosc czesto budzi ostatnio nawet 5-6 razy na jedzenie, a było ze tylko 2. Ale duchota, spi odkryty.
A dzis nad ranem tak duszno ze rozebrałam do pieluszki.
Gosha, lysinka, Ulka84 lubią tę wiadomość
-
Pomogę Wam dobić do 5000 strony;)
Nasze histerie przy karmieniu piersią to chyba faktycznie zęby. Artuś ciągle ma rączki w buzi i smaruje nimi po dziąsłach z uporem maniaka. Niedługo rozszerzę dietę o kotlety schabowe. Jak tylko zęby się pojawią.
Wrzask przy piersi zmusił mnie wczoraj do odciągania mleka i podawania z butelki, którą mały toleruje. Czy ssanie piersi może być bardziej bolesne niż butli?
Do tej pory karmiłam tylko piersią. Ilość mleka idealnie wpasowała się w potrzeby Arturka. Wczorajszy romans z laktatorem spowodował u mnie większą produkcję mleka i w nocy co 3 godziny piersi się napełniały tak boleśnie, że nie mogłam spać.
Miałam zamiar rozszerzać dietę w wieku 6 m-cy, ale chwilowe problemy skłaniają mnie ku 4 miesiącom. Tylko jak karmić dziecko łyżeczką, kiedy jeszcze nie siedzi. -
pannaniedzwiedzia wrote:Witajcie
Córcia śpi już 2,5h co jest dla niej dość niezwykłe. A jak długo w ciągu dnia tj. tak od 8-19 śpią wasze pociechy?
-
shimmer, pisalas ze zmniejszla Ci sie ilosc mleka,
ja jak kiedys pisalam odciagam teraz recznym avente i ze 100 doszlam ostatnio do 150 a w nocy po 5 godz do 180 ml. mi pomoglo odciaganie do ostatniej kropli- co przy medeli nie bylo mozliwe i pije mleko bez laktozy, po nim mam mleko bardziej biale a nie wodniste jak wczesniej...
no i odstawilam herbate ktora wysusza mleko... i naprawde sa efekty, polelcam
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny