Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
moja też dziś śpi, ale chyba odsypia ostatnie kilka dni
kilka dni byliśmy u moich teściów i tam nie spała prawie wcale, było rodzinne spotkanie wszyscy chcieli ją zobaczyć a ona ich
i nie mogła spać,
za to dziś zasnęła o 10, obudziła się o 12 na jedzenie i dalej śpi ...
-
moja też dziś śpi, ale chyba odsypia ostatnie kilka dni
kilka dni byliśmy u moich teściów i tam nie spała prawie wcale, było rodzinne spotkanie wszyscy chcieli ją zobaczyć a ona ich
i nie mogła spać,
za to dziś zasnęła o 10, obudziła się o 12 na jedzenie i dalej śpi ...
-
Angela a wiesz, że nam ten dream chyba będzie pasował
ze smakiem nie było problemu, trochę gorzej się miesza niż hipp i kupa była dziś a jemy od wczoraj. Jest trochę bardziej gęsta ale z zielonej zrobiła się żółta
Ksawa ten ręczny avent siedzi mi gdzieś w głowie. Szczerze mówiąc to trochę mmi szkoda kasy, zaraz po chrzcinach okazało się, że 160 idzie na ortezę i co tydzień wizyta z usg za 100 zł i zwyczajnie boję się, że wydam ponad 100 na coś czego nie będę używać
Aaaa Angela mi lecytyna średnio pomagabiorę już 2 na dobę i chyba zwyczajnie nie ma co lecieć skoro nie leci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 14:07
-
shimmer - doskonale Cię rozumiem też długo nad tym myślałam
ja kupiłam za 125 zł chyba w gemini.
też myślałam że użyję raz i kasa w błoto
no ale okazało się że u mnie się sprawdził
przepraszam ale jeżeli możesz napisz proszę coś o tej ortezie
nie jestem w temacie -
Skawa co do mojego męża to hmmm, sama nie wiem!!! Po tej ostatniej wielkiej awanturze, była kolejna kłótnia i wtedy powiedziałam mu, że mam dosyć i jedynym wyjściem jakie na chwilę obecną widzę, to się od niego wyprowadzić. Otwarcie mu powiedziałam, że gdybym miała gdzie pójść to już by mnie nie było i zauważyłam, że strasznie go to ruszyło i od tej pory chyba jest lepiej. Poczekam, zobaczę. Na razie żyję z dnia na dzień I obserwuję jego zachowanie
Gosha, mantissa, lysinka lubią tę wiadomość
-
shimmer, nie chcę robić zamieszania,
kiedyś prosiłam o przyjęcie do grupy na fb ale dziewczyny napisały że znają się długo a ja nowa więc tego ...
i ja to rozumiem...
zastanówcie się może wspólnie czy chcecie nas przyjąć (mnie i Alicję) na fb i jeżeli decyzja będzie na TAK to napiszcie co mamy zrobić -
Ksawa wrote:shimmer, nie chcę robić zamieszania,
kiedyś prosiłam o przyjęcie do grupy na fb ale dziewczyny napisały że znają się długo a ja nowa więc tego ...
i ja to rozumiem...
zastanówcie się może wspólnie czy chcecie nas przyjąć (mnie i Alicję) na fb i jeżeli decyzja będzie na TAK to napiszcie co mamy zrobićtam czekają na wszystkie babeczki
-
sylvia007 wrote:To ja się pożalę, że pogoda u nas dzisiaj do du.. I przez to moje dziecko bardzo śpiące+marudna, czego wynikiem jest to, że śpi tylko na rękach
a mi aż w brzuchu burczy z głodu, ale boję się ją odłożyć, żeby coś zjeść
Shimmer-co sie dzieje? Dlaczego orteza? -
Sylvia, kiepska sprawa,
dziecko to nowe rozdanie, nowe zasady, wszystko zmienia się również miedzy partnerami, powinno być wsparcie, zrozumienie, pomoc...
ech, nie zawsze jest tak jak byśmy chcieli,
ale nie poddawaj się
musisz być silna i dzielna
nie chcę Cię podburzać ale nie możesz spełniać ich wszystkich zachcianek, muszą traktować Cię jak partnera, jak matkę dziecka,
Ty wychodzisz na spacer i mąż ma ugotować obiad
choćby raz na miesiąc ale zawsze...
nie odkurzysz - nie szkodzi - dziecku nic się nie stanie a możesz wręczyć odkurzacz mężowi
myślę o Tobie i trzymam kciuki żebyście wyszli na prostą
sylvia007 lubi tę wiadomość
-
shimmer - ok rozumiem
no ale im szybciej zaczniecie działać tym szybciej będzie ok
u mnie w rodzinie był przypadek i zwlekali zwlekali że samo przejdzie w końcu dziecko długo było w takiej specjalnej szynie bo im starsze dziecko tym dłużej musi to nosić
dacie radę i z tym
jejku za rok jak dzieciaczki zaczną biegać nie będziemy pamiętały o dzisiejszych problemach
-
Ksawa wrote:shimmer - ok rozumiem
no ale im szybciej zaczniecie działać tym szybciej będzie ok
u mnie w rodzinie był przypadek i zwlekali zwlekali że samo przejdzie w końcu dziecko długo było w takiej specjalnej szynie bo im starsze dziecko tym dłużej musi to nosić
dacie radę i z tym
jejku za rok jak dzieciaczki zaczną biegać nie będziemy pamiętały o dzisiejszych problemach -
Shimmer kurcze, takie malenstwo i juz orteza...przykro mi...
dopiero docenilam, ze u nas wszystko ok-dzisiaj mielismy USG kontrolne i doktor powiedzial-widzimy sie za rok z drugim dzieckiemmozecie miec pol roku poslizgu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 14:35
-
shimmer, spokojnie
pochodzi w ortezie jakiś czas a potem mega szybko nadrobi
może na roczek chodziła nie będzie(chociaż kto wie) ale jak będzie miała 15 miesięcy to już tak
mój starszy zaczął chodzić jak miał 16 miesięcy a dziś biega jak inne dzieci
-
shimmer,
napisze Ci tylko że pamiętaj że to jest przejściowe i mnóstwo dzieci ma ten problem
naprawę jeżeli sumiennie będziecie podchodzić do tematu to problem zniknie szybciej niż Ci się wydaje i zapomnisz o tym
na spacerze przykryjesz nóżki kocykiem i po temacie
róbcie tylko to co lekarze mówią i będzie ok
przecież dziecko nie leży 100% czasu w tej ortezie
jak zmieniasz pieluszkę to możesz ćwiczyć i żadnych przykurczy nie będzie
zresztą lekarze Wam wszystko powiedzą
małe dzieci szybko się dostosowują - więc pewnie dla Ciebie będzie to trudniejsze do zniesienia niż dla niej ...
trzymaj się dzielnie
jesteś super mamą bo dbasz o to żeby Twoje dziecko zdrowo rosło i nie zaniedbujesz nic ...
Gosha, AlicjaaA, Ulka84 lubią tę wiadomość
-
Shimer ehh tak mi przykro az mam lezki w oczach... uszy do gory musisz byc silna dla swojej coreczki radosna bo ona tez bedzie sie smucic ... nie mysl o zlych rzeczach ten czas minie i bedzie dobrze zobaczysz
a i shimmer nie gadaj mi tu ze sie nie nadajesz na mame ! To nie twoja wina czasem tak dzieci maja i trzeba by silnym i walczyc by potem gdy podrosnie mogl fikac i byc zdrowym Jestes wspaniala mama ktora kocha swoja corcie i chce jak najlepiej a wiec trzeba to trzeba bedzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 06:14
mantissa lubi tę wiadomość