X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha też tak robi i nie tylko Bacha więc pewnie takie próby są normalne :) za to z leżenia jeszcze tej trakcyjnej by nie zaliczyła :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer, dzięki - ten pierwszy link super,
    dużo fajnych info, i przy okazji który tydzień to który miesiąc bo ja się zawsze zastanawiałam :-)

a spotkałyście się z siatkami centylowymi scalonymi, tzn. zależność między wzrostem a wagą ? czyli nie do wieku a dwie zmienne wzrost i waga

haha
    ale cisza, wszystkie boją się zacząć stronę 5000
    :-)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

dmo8kiu.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawa wrote:
    shimmer, dzięki - ten pierwszy link super,
    dużo fajnych info, i przy okazji który tydzień to który miesiąc bo ja się zawsze zastanawiałam :-)

a spotkałyście się z siatkami centylowymi scalonymi, tzn. zależność między wzrostem a wagą ? czyli nie do wieku a dwie zmienne wzrost i waga

haha
    ale cisza, wszystkie boją się zacząć stronę 5000
    :-)
    Ja chyba takich nie widziałam :)

Boją się boją :) ja tam dalej czekam na cioteczkę i zmianę wróżby :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3 posty i 5000!

shimmer_lip lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz - czyli też chce siadać więc ruchowo jest oki - posiedzi w tej ortezie trochę i mega szybko nadrobi - zobaczysz...
    moja to już w łóżku nie poleży, tylko karuzelka albo na ręce :-(

dmo8kiu.png
  • Ksawa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 1

dmo8kiu.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie boje :P

Byliśmy w ośrodku wczesnej interwencji :) Martyne wychwalili w każdą stronę. Obejrzał ją lekarz od rehabilitacji ruchowej, pediatra, psycholog i logopeda. Każdy powiedział że jest super wcześniakiem który rozwija się w zawrotnym tempie. Lekarz od rehabilitacji jak ją "pociągnał" za rączki do pozycji siedzącej był w szoku aż pytał się czym ją przykupiliśmy że ona to już umie. Chwalili również że bardzo ładnie trzyma główkę. I na ten moment w tym miejscu rehabilitacji nie potrzebujemy, co 3 tyg wizyta aby niczego nie przegapić. Teraz tam mamy zapisać się do neurologa ( do tego co chodzę prywatnie) dr rehabilitacji i pedagoga.

Co do rozszerzenia diety mamy się wstrzymać z prowadzeniem glutenu jak najdalej.

W ogóle pani pediatra trochę wytłumaczyła mi nasz wypis ze szpitala bo nie wszystko dla mnie było jasne. Mała miała dysplazje oskrzelową - płucną. Tego również nie wiedziałam. Cieszę się że wszystko jest mimo wszystko ok.

Przed nami jeszcze kardiolog, kontrolne usg bioderek. No i oczka mam nadzieje że tam bedzie bez zmian.

AlicjaaA, liwi, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej noo już myślałam że przeleci na 5 tysiecy :P

OOO jest :D Mary co wygrałam tym razem ?:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 19:12

shimmer_lip, Ksawa, Gosha, Aguś86, lysinka, Ulka84, Fasia lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Jeszcze 3 posty i 5000!
    To może trzeba to jakoś uroczyście zrobić :D kwiaty, szampan, karmi dla karmiących :D

Gosha, Aguś86, mantissa lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawa wrote:
    no widzisz - czyli też chce siadać więc ruchowo jest oki - posiedzi w tej ortezie trochę i mega szybko nadrobi - zobaczysz...
    moja to już w łóżku nie poleży, tylko karuzelka albo na ręce :-(
    Teraz to ja wiem, że jest ok. Pisałam, ze będzie opóźniona :(

Angela gratki :)

A po co Wam pedagog?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 19:15

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    woooowwwww!!!
    owacje na stojaco dla odwaznych !!! :-)

dmo8kiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer aby pokazała nam jakie zabawy możemy jej jeszcze robić :) Bez sensu ale ok :)

Nawet dla rodziców psychiatra jest dostępny :) Cały kompleks. Cieszę się bo wszystko jest w jednym miejscu, mężowi się zbytnio te miejsce nie podoba ponieważ są tam dzieci głównie niepełnosprawne. Ale po rozmowie z lekarzami zmienił zdanie bo są empatyczni i bardzo pomocni, bynajmniej na ten moment takie mamy zdanie. Zobaczymy jak dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ej noo już myślałam że przeleci na 5 tysiecy :P

OOO jest :D Mary co wygrałam tym razem ?:P

Teeee no ciotka patrzę w te moja kulę i widzę 4 małe kulki..... Znaczy to że będziesz miała ciotka .... Bliźniaki !!! 2 x siutek :-) :-)

gratulacje !!! Nagroda pokaże się za 11 miesięcy.

Gosha, shimmer_lip, Angela89, Aguś86, lysinka, AlicjaaA, sylvia007, liwi, Ulka84, mantissa, Ewelcia, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Teeee no ciotka patrzę w te moja kulę i widzę 4 małe kulki..... Znaczy to że będziesz miała ciotka .... Bliźniaki !!! 2 x siutek :-) :-)

gratulacje !!! Nagroda pokaże się za 11 miesięcy.

Tyyy ciotka nie zaszalałaś ? Mogła byś wywróżyć chłopca i urodzonego najlepiej w terminie ?:P Dam ci dyche :P

Gosha, Aguś86, CzaryMary, AlicjaaA, liwi, Fasia lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) Sprytnie ominelam 5000 :P
    Angela gratuluje Ci dwóch synów :) Ciesze się razem z Tobą :D

CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety!! Ale szok! Zaglądam, a tu tyle stron do nadrobienia. A już naprawdę się obawiałam, że same z Ksawą zostaniemy ;-)

Przykro mi bardzo shimmer z powodu bioderek, pocieszać nie będę, bo to bez sensu...bo wiadomo, że i tak na pewno wszystko się ułoży i będzie dobrze:-) Najważniejsze aby szybko reagować i leczyć- tak jak to robisz, a to, że tak przeżywasz zdrowie swojego dziecka oznacza, że jesteś cudowną mamą. Od problemów nikt nie ucieknie, ważne aby robić wszystko co w naszej mocy by pomóc maleństwu.

No Angela, gratulacje przyszłych dwóch synów- widzę, że będzie na bogato!!;-)

Rety, tyle stron było, że już nie pamiętam o czym więcej pisałyście ;-)

A u mnie nic nowego,jutro ciąg dalszy oglądania mieszkań do kupienia. Mąż na urlopie, więc na maxa wykorzystuję do pomocy przy dziecku. A, i jestem mega szczęśliwa bo dziś pierwszy raz córeczka-wcześniaczek (35 tydz) mojej przyjaciółki zaczęła ssać pierś i mogli odłączyć jej sondę z noska:-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stuknela jubileuszowa strona i cisza :P
    Teraz produkujemy na 6000 :D

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SHIMMER kochana teraz Ty prowadzisz na tej stronie, wiec ten teges... O żłobek nie musisz sie martwić dla Basieńki bo
    Będziesz na macierzyńskim znowu :P

Fasia lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się załapię na 5000 stronę :)

U nas 3 dzień masakra. Ciągły płacz, marudzenie :(

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    SHIMMER kochana teraz Ty prowadzisz na tej stronie, wiec ten teges... O żłobek nie musisz sie martwić dla Basieńki bo
    Będziesz na macierzyńskim znowu :P
    O nie nie. Bezapelacyjnie wygrała Angela jajeczka na nią czekają ☺ a tak się stało bo usunęłam jeden wpis. Nie wiem co mnie opetalo żeby takie osobiste rzeczy tu zostawiać. Potem znowu się będę cofać i usuwać. Bez sensu. Sorry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:58

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 4983 4984 4985 4986 4987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ