Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
shimmer, dzięki - ten pierwszy link super,
dużo fajnych info, i przy okazji który tydzień to który miesiąc bo ja się zawsze zastanawiałam
a spotkałyście się z siatkami centylowymi scalonymi, tzn. zależność między wzrostem a wagą ? czyli nie do wieku a dwie zmienne wzrost i waga
haha
ale cisza, wszystkie boją się zacząć stronę 5000
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
Ksawa wrote:shimmer, dzięki - ten pierwszy link super,
dużo fajnych info, i przy okazji który tydzień to który miesiąc bo ja się zawsze zastanawiałam
a spotkałyście się z siatkami centylowymi scalonymi, tzn. zależność między wzrostem a wagą ? czyli nie do wieku a dwie zmienne wzrost i waga
haha
ale cisza, wszystkie boją się zacząć stronę 5000
Boją się bojąja tam dalej czekam na cioteczkę i zmianę wróżby
-
nick nieaktualnyJa się nie boje
Byliśmy w ośrodku wczesnej interwencjiMartyne wychwalili w każdą stronę. Obejrzał ją lekarz od rehabilitacji ruchowej, pediatra, psycholog i logopeda. Każdy powiedział że jest super wcześniakiem który rozwija się w zawrotnym tempie. Lekarz od rehabilitacji jak ją "pociągnał" za rączki do pozycji siedzącej był w szoku aż pytał się czym ją przykupiliśmy że ona to już umie. Chwalili również że bardzo ładnie trzyma główkę. I na ten moment w tym miejscu rehabilitacji nie potrzebujemy, co 3 tyg wizyta aby niczego nie przegapić. Teraz tam mamy zapisać się do neurologa ( do tego co chodzę prywatnie) dr rehabilitacji i pedagoga.
Co do rozszerzenia diety mamy się wstrzymać z prowadzeniem glutenu jak najdalej.
W ogóle pani pediatra trochę wytłumaczyła mi nasz wypis ze szpitala bo nie wszystko dla mnie było jasne. Mała miała dysplazje oskrzelową - płucną. Tego również nie wiedziałam. Cieszę się że wszystko jest mimo wszystko ok.
Przed nami jeszcze kardiolog, kontrolne usg bioderek. No i oczka mam nadzieje że tam bedzie bez zmian.
AlicjaaA, liwi, mantissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ksawa wrote:no widzisz - czyli też chce siadać więc ruchowo jest oki - posiedzi w tej ortezie trochę i mega szybko nadrobi - zobaczysz...
moja to już w łóżku nie poleży, tylko karuzelka albo na ręce
Angela gratki
A po co Wam pedagog?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 19:15
-
nick nieaktualnyShimmer aby pokazała nam jakie zabawy możemy jej jeszcze robić
Bez sensu ale ok
Nawet dla rodziców psychiatra jest dostępnyCały kompleks. Cieszę się bo wszystko jest w jednym miejscu, mężowi się zbytnio te miejsce nie podoba ponieważ są tam dzieci głównie niepełnosprawne. Ale po rozmowie z lekarzami zmienił zdanie bo są empatyczni i bardzo pomocni, bynajmniej na ten moment takie mamy zdanie. Zobaczymy jak dalej.
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Ej noo już myślałam że przeleci na 5 tysiecy
OOO jestMary co wygrałam tym razem ?
Teeee no ciotka patrzę w te moja kulę i widzę 4 małe kulki..... Znaczy to że będziesz miała ciotka .... Bliźniaki !!! 2 x siutek
gratulacje !!! Nagroda pokaże się za 11 miesięcy.Gosha, shimmer_lip, Angela89, Aguś86, lysinka, AlicjaaA, sylvia007, liwi, Ulka84, mantissa, Ewelcia, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzaryMary wrote:Teeee no ciotka patrzę w te moja kulę i widzę 4 małe kulki..... Znaczy to że będziesz miała ciotka .... Bliźniaki !!! 2 x siutek
gratulacje !!! Nagroda pokaże się za 11 miesięcy.
Tyyy ciotka nie zaszalałaś ? Mogła byś wywróżyć chłopca i urodzonego najlepiej w terminie ?Dam ci dyche
Gosha, Aguś86, CzaryMary, AlicjaaA, liwi, Fasia lubią tę wiadomość
-
O rety!! Ale szok! Zaglądam, a tu tyle stron do nadrobienia. A już naprawdę się obawiałam, że same z Ksawą zostaniemy
Przykro mi bardzo shimmer z powodu bioderek, pocieszać nie będę, bo to bez sensu...bo wiadomo, że i tak na pewno wszystko się ułoży i będzie dobrze:-) Najważniejsze aby szybko reagować i leczyć- tak jak to robisz, a to, że tak przeżywasz zdrowie swojego dziecka oznacza, że jesteś cudowną mamą. Od problemów nikt nie ucieknie, ważne aby robić wszystko co w naszej mocy by pomóc maleństwu.
No Angela, gratulacje przyszłych dwóch synów- widzę, że będzie na bogato!!
Rety, tyle stron było, że już nie pamiętam o czym więcej pisałyście
A u mnie nic nowego,jutro ciąg dalszy oglądania mieszkań do kupienia. Mąż na urlopie, więc na maxa wykorzystuję do pomocy przy dziecku. A, i jestem mega szczęśliwa bo dziś pierwszy raz córeczka-wcześniaczek (35 tydz) mojej przyjaciółki zaczęła ssać pierś i mogli odłączyć jej sondę z noska:-) -
Gosha wrote:SHIMMER kochana teraz Ty prowadzisz na tej stronie, wiec ten teges... O żłobek nie musisz sie martwić dla Basieńki bo
Będziesz na macierzyńskim znowuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:58