X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha też tak robi i nie tylko Bacha więc pewnie takie próby są normalne :) za to z leżenia jeszcze tej trakcyjnej by nie zaliczyła :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer, dzięki - ten pierwszy link super,
    dużo fajnych info, i przy okazji który tydzień to który miesiąc bo ja się zawsze zastanawiałam :-)

a spotkałyście się z siatkami centylowymi scalonymi, tzn. zależność między wzrostem a wagą ? czyli nie do wieku a dwie zmienne wzrost i waga

haha
    ale cisza, wszystkie boją się zacząć stronę 5000
    :-)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

dmo8kiu.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawa wrote:
    shimmer, dzięki - ten pierwszy link super,
    dużo fajnych info, i przy okazji który tydzień to który miesiąc bo ja się zawsze zastanawiałam :-)

a spotkałyście się z siatkami centylowymi scalonymi, tzn. zależność między wzrostem a wagą ? czyli nie do wieku a dwie zmienne wzrost i waga

haha
    ale cisza, wszystkie boją się zacząć stronę 5000
    :-)
    Ja chyba takich nie widziałam :)

Boją się boją :) ja tam dalej czekam na cioteczkę i zmianę wróżby :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3 posty i 5000!

shimmer_lip lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz - czyli też chce siadać więc ruchowo jest oki - posiedzi w tej ortezie trochę i mega szybko nadrobi - zobaczysz...
    moja to już w łóżku nie poleży, tylko karuzelka albo na ręce :-(

dmo8kiu.png
  • Ksawa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 1

dmo8kiu.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie boje :P

Byliśmy w ośrodku wczesnej interwencji :) Martyne wychwalili w każdą stronę. Obejrzał ją lekarz od rehabilitacji ruchowej, pediatra, psycholog i logopeda. Każdy powiedział że jest super wcześniakiem który rozwija się w zawrotnym tempie. Lekarz od rehabilitacji jak ją "pociągnał" za rączki do pozycji siedzącej był w szoku aż pytał się czym ją przykupiliśmy że ona to już umie. Chwalili również że bardzo ładnie trzyma główkę. I na ten moment w tym miejscu rehabilitacji nie potrzebujemy, co 3 tyg wizyta aby niczego nie przegapić. Teraz tam mamy zapisać się do neurologa ( do tego co chodzę prywatnie) dr rehabilitacji i pedagoga.

Co do rozszerzenia diety mamy się wstrzymać z prowadzeniem glutenu jak najdalej.

W ogóle pani pediatra trochę wytłumaczyła mi nasz wypis ze szpitala bo nie wszystko dla mnie było jasne. Mała miała dysplazje oskrzelową - płucną. Tego również nie wiedziałam. Cieszę się że wszystko jest mimo wszystko ok.

Przed nami jeszcze kardiolog, kontrolne usg bioderek. No i oczka mam nadzieje że tam bedzie bez zmian.

AlicjaaA, liwi, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej noo już myślałam że przeleci na 5 tysiecy :P

OOO jest :D Mary co wygrałam tym razem ?:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 19:12

shimmer_lip, Ksawa, Gosha, Aguś86, lysinka, Ulka84, Fasia lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Jeszcze 3 posty i 5000!
    To może trzeba to jakoś uroczyście zrobić :D kwiaty, szampan, karmi dla karmiących :D

Gosha, Aguś86, mantissa lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawa wrote:
    no widzisz - czyli też chce siadać więc ruchowo jest oki - posiedzi w tej ortezie trochę i mega szybko nadrobi - zobaczysz...
    moja to już w łóżku nie poleży, tylko karuzelka albo na ręce :-(
    Teraz to ja wiem, że jest ok. Pisałam, ze będzie opóźniona :(

Angela gratki :)

A po co Wam pedagog?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 19:15

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    woooowwwww!!!
    owacje na stojaco dla odwaznych !!! :-)

dmo8kiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer aby pokazała nam jakie zabawy możemy jej jeszcze robić :) Bez sensu ale ok :)

Nawet dla rodziców psychiatra jest dostępny :) Cały kompleks. Cieszę się bo wszystko jest w jednym miejscu, mężowi się zbytnio te miejsce nie podoba ponieważ są tam dzieci głównie niepełnosprawne. Ale po rozmowie z lekarzami zmienił zdanie bo są empatyczni i bardzo pomocni, bynajmniej na ten moment takie mamy zdanie. Zobaczymy jak dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ej noo już myślałam że przeleci na 5 tysiecy :P

OOO jest :D Mary co wygrałam tym razem ?:P

Teeee no ciotka patrzę w te moja kulę i widzę 4 małe kulki..... Znaczy to że będziesz miała ciotka .... Bliźniaki !!! 2 x siutek :-) :-)

gratulacje !!! Nagroda pokaże się za 11 miesięcy.

Gosha, shimmer_lip, Angela89, Aguś86, lysinka, AlicjaaA, sylvia007, liwi, Ulka84, mantissa, Ewelcia, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Teeee no ciotka patrzę w te moja kulę i widzę 4 małe kulki..... Znaczy to że będziesz miała ciotka .... Bliźniaki !!! 2 x siutek :-) :-)

gratulacje !!! Nagroda pokaże się za 11 miesięcy.

Tyyy ciotka nie zaszalałaś ? Mogła byś wywróżyć chłopca i urodzonego najlepiej w terminie ?:P Dam ci dyche :P

Gosha, Aguś86, CzaryMary, AlicjaaA, liwi, Fasia lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) Sprytnie ominelam 5000 :P
    Angela gratuluje Ci dwóch synów :) Ciesze się razem z Tobą :D

CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety!! Ale szok! Zaglądam, a tu tyle stron do nadrobienia. A już naprawdę się obawiałam, że same z Ksawą zostaniemy ;-)

Przykro mi bardzo shimmer z powodu bioderek, pocieszać nie będę, bo to bez sensu...bo wiadomo, że i tak na pewno wszystko się ułoży i będzie dobrze:-) Najważniejsze aby szybko reagować i leczyć- tak jak to robisz, a to, że tak przeżywasz zdrowie swojego dziecka oznacza, że jesteś cudowną mamą. Od problemów nikt nie ucieknie, ważne aby robić wszystko co w naszej mocy by pomóc maleństwu.

No Angela, gratulacje przyszłych dwóch synów- widzę, że będzie na bogato!!;-)

Rety, tyle stron było, że już nie pamiętam o czym więcej pisałyście ;-)

A u mnie nic nowego,jutro ciąg dalszy oglądania mieszkań do kupienia. Mąż na urlopie, więc na maxa wykorzystuję do pomocy przy dziecku. A, i jestem mega szczęśliwa bo dziś pierwszy raz córeczka-wcześniaczek (35 tydz) mojej przyjaciółki zaczęła ssać pierś i mogli odłączyć jej sondę z noska:-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stuknela jubileuszowa strona i cisza :P
    Teraz produkujemy na 6000 :D

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SHIMMER kochana teraz Ty prowadzisz na tej stronie, wiec ten teges... O żłobek nie musisz sie martwić dla Basieńki bo
    Będziesz na macierzyńskim znowu :P

Fasia lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się załapię na 5000 stronę :)

U nas 3 dzień masakra. Ciągły płacz, marudzenie :(

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    SHIMMER kochana teraz Ty prowadzisz na tej stronie, wiec ten teges... O żłobek nie musisz sie martwić dla Basieńki bo
    Będziesz na macierzyńskim znowu :P
    O nie nie. Bezapelacyjnie wygrała Angela jajeczka na nią czekają ☺ a tak się stało bo usunęłam jeden wpis. Nie wiem co mnie opetalo żeby takie osobiste rzeczy tu zostawiać. Potem znowu się będę cofać i usuwać. Bez sensu. Sorry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:58

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 4983 4984 4985 4986 4987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ