X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 22:59

Fasia lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    o, no to widać każdy fotograf inaczej gada. U nas jak się zaczął uśmiechać, to babka napstrykała zdjęć i wybrała takie z zamkniętymi.

Jeszcze zajrzałam na wzór wniosku o dowód, tam jest napisane że na zdjęciu nie może być wdoczne uzębienie...to może dlatego u takich maluchów to nie ma znaczenia haha, bo i tak zębów brak :)

Całkiem możliwe bo my już dowodzik mamy :)

mimka84 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda Damo, polozna mi mówiła ze jak octanisept nie wystarczy to rivanolem jeszcze można.

Angela, fajnie że się zdecydowalas. :) my jednak nie jedziemy do Berlina. :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Mloda Damo, polozna mi mówiła ze jak octanisept nie wystarczy to rivanolem jeszcze można.

Angela, fajnie że się zdecydowalas. :) my jednak nie jedziemy do Berlina. :(

czemu nie ?:(

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Sofii zaczela marudzic..tzn teraz usnela.. myslalam ze po szczepionce bedzie calkiem dobrze, bo odrazu po byla nawet radosna i dooopa :(

Sofii przez miesia przyprala prawie 1kg!!! Wazy 6750g!!! :) i ma 63,5 cm :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zamówiłam wczoraj szumisia ;) młody jak wcześniej nie reagował na suszarkę to teraz przy niej usypia ;) a od 3 dni baaaardzo marudny i nie potrafi zasypiać, jakby wszystko zapomniał ;

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia Sofii ładnie waży ;) Mój Antoś koło 6. Dokładnie będę wiedziała w czwartek bo idziemy na szczepienie.

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś moja mała się czegoś nauczyła na rehabilitacji znaczy delikatnie jej pomagam ale ładnie jej to wychodzi jutro nagram to pokaże bo teraz to już marudziła bo od 14 nie spała.

Dziś też na noc dałam jej kasze zamiast mleka przez smoczek Y z TT i ładnie zjadła momentalnie zasnęła ciekawe ile pośpi :)

mantissa, Aguś86 lubią tę wiadomość

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela a kaszka nie na mleku? Te smoczki Y to są takie 3+ czy jakieś specjalne do kaszki?

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    czemu nie ?:(
    Kurdeee, napisałam i muszę pisać jeszcze raz, bo mi zmazało. ;/
    Angela, generalnie chodziło o to, że mieliśmy jechać do mojego wujostwa zająć się ich kotami

i mieszkaniem, kiedy będą na urlopie. Sami to zaproponowali, byliśmy tam rok temu i jeszcze

wcześniej. Wszystko ustaliliśmy, zaplanowalam pociąg (mieli nas odebrać z Kostrzyna

samochodem), TŻ ustalił urlop itp. Nagle wujek dzwoni, że musimy odwołać nasz przyjzd, bo

rozmawiali ze swoimi sąsiadami (takimi, którzy zajmują się kotami przy krótszych

nieobecnościach), no i tamci założyli, że oni się zajmą i wujkowi głupio było niby odmówić.

JAkby to był problem, powiedzieć, że mają już ustaloną opiekę, zwłaszcza, że tak było rok

temu i dwa lata temu. No nic, powodu. dla mnie to brzmi jak wymówka, tylko nie wiem z

jakiego powodu. A najbardziej mnie wkurzylo to jak to przekazał, ani żadnego, przepraszam za

zmianę planów czy coś tylko musimy odwołać wasz przyjazd. JAbyśmy byli na każde zawołanie.

Niby zaproponowali nam przyjazd później, ale nie będę 60-latkom pakować się na głowę z

płaczącym co chwilę dzieckiem. NA dodatek za rok pewnie już nie pojedziemy, bo musielibyśmy taszczyć pociągiem ten większy fotelik samochodowy a to nie wchodzi w grę.

Jeszcze Julek dzisiaj cały dzień marudzi, spi po 15-30 min, nie może się na niczym skupić i nie daje się odłożyć. Za to teraz jak chciałam go zaraz kąpać, to zasnął. ;/

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    Angela a kaszka nie na mleku? Te smoczki Y to są takie 3+ czy jakieś specjalne do kaszki?
    Kaszka ma w sobie mleko modyfikowane wystarczy woda :) A smoczek to Y to specjalna jest do kaszek z taka wielką dziurką :)

Mantissa no bardzo nie ładnie ze strony wujkka zwłaszcza że wszystko sobie już zaplanowaliście.

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Mantissa :( Głupio wyszło :(
    Ja juz drugi dzień dałam Szymonowi mleczko z kleikiem i ładnie pił i kupka poszła :) No i w dzień wytrzymał dłużej między karmieniami :)
    Ula są tez kaszki bezmleczne. Ja kupowałam zawsze właśnie takie i dodawałam do mleka, które piła Zuzia. Teraz to nawet będę zmuszona takie kupować, bo Szymon jest na bebilonie pepti...

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to nie wiedziałam, musze się rozeznać w tych kaszkach ;)

Aguś a czemu bebilon pepti? Skaza?

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety skaza :( I to na pewno, bo jak zaczęłam wprowadzać mleczne produkty to wysypka wróciła. Wyeliminowalam ponownie i po tygodniu zeszla. Pediatra mi powiedziala, ze w 9-10 miesiacu zrobimy probe szokowa i zobaczymy czy minęło, a póki co u mnie dieta bezmleczna i dokarmianie pepti. Na szczęście po jajkach wszystko dobrze.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam podejrzenie skazy, ale po skończeniu jednej puszki Bebilonu pepti wróciłam do zwykłego. Mam nadzieję, że i u Ciebie nie potrwa to długo. Ponoć jak się wcześnie wykryje skaze i eliminuje nabiał to po roku często już mija :) Tak też miała moja znajoma.

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyszła po 5 tygodniach, a tydzień później byłam na szczepieniu i w 6 tygodniu lekarka juz podejrzewala skaze. Wyeliminowalam nabial i produkty potencjalnie alergenne i jak zniknela wysypka zaczelam wprowadzac. Wprowadzilam po kolei wszystko i bylo ok, a wyszo po mlecznych produktach znowu. Podobno u większości dzieci mija max do 2 lat, ale może uda się szybciej :) Zobaczymy za pól roku po tej próbie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:02

Ksawa lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, u mnie tak samo... :-(
    wypiłam raz na próbę coś mlecznego i na drugi dzień malutkie krostki na buzi .. ech ...

dmo8kiu.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, a którą kaszkę robi się na wodzie?

Wyobraźcie sobie, że moje dziecko nie jadło od 16:30. Zasnął o 18 (oczywiście bez kąpieli ;/) i śpi do tej pory. Cyc mi zaraz wybuchnie! W ogóle mało jakoś je od wczoraj ale siku robi i nawet kupa była WCZORAJ I DZIŚ! Niewiarygodne. :P Więc chyba nie mam się co martwić o niego, jedynie o to, że mi laktacja oslabnie. ;/

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki jestem studentką i mamą małej Alicji która, urodziła się w styczniu tego roku. Obecnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej o tematyce "Wiedza kobiet na temat karmienia piersią" Miałabym ogromną prośbę do was o wypełnienie mojej ankiety będę Wam bardzo wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę. Pozdrawiam serdecznie. Gosia http://moje-ankiety.pl/respond-78607.html

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • mila79 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, nie udzielam się ostatnio i rzadko podczytuje ale pozdrawiam wszystkich serdecznie

ja też niestety mama ściągająca i od dwóch dni jakiś kryzys laktacyjny z jednej piersi, nie wiem czy to minie ?

a jaki macie sposób na ściąganie, ściągacie przed każdym karmieniem, ja ściągałam rano ok 240 póżniej z dwa razy ok 120 i wieczorem 120, czyli ok 4-5 karmień, ale teraz mniej mimo że ściągam podobnie nie wiem dlaczego, oprócz tego też pepti bo skaza, a co z tymi jajkami, można jeśc?

moja mała też nie chce opierac głowy jak ją trzymam, tylko pochyla się i jakby chciała siadac

czy wasze maluchy tez jedza teraz rzadziej moja jadła co 2 godziny a teraz już nie chce i je tak co 3 ( jak nie śpi oczywiście)

Ksawa, Ksawa lubią tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
‹‹ 4986 4987 4988 4989 4990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ