Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hejka Dziewczyny, lekarka nie mogła uwieżyć, że od ostatniej wizyty szczepiennej mój synuś przytył 2 kg. Ma już całe 7kg, jest długaśny, a ma zaledwie 3,5 miesiąca. Karmię tylko piersią. Może za dużo mu mleka daję? 75 centyl, zaraz mi z siatki wypadnie
Młoda Damo, Twój synuś z twarzyczki to taki dorosły już
Dziewuszki, czy Wasze dzieci w wieku mojego robią już przewroty? Opowiedzcie, jakie już mają umiejętności sprawnościowe i jak z takim berbeciem ćwiczyć.
Ja staram się go turlać po łóżku, podnoszę go z leżenia na pleckach za rączki do siadu, ale ciężko mu dźwignąć głowę na początku i wychyla ją do tyłu, dopiero im wyżej tym ładniej trzyma, ćwiczymy na brzuszku na przedramionach to unosi ładnie głowę i nogi, ale po 5 minutach jest już nerwowy. Co mogę jeszcze robić?mantissa lubi tę wiadomość
-
Szymon umie chwytac przedmioty i celowac do buzi, obracac się z brzucha na plecy i z plecow na boki
No i opiera sie juz ladnie na przedramionach
Cwiczymy podobnie jak TyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 17:20
haneczka, Ksawa lubią tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczyny za komplementy
hihi rośnie maly lobuziak rośnie:)
Teraz mamy przeboje ; P marudzi i marudzi ajaj no ryczy nie wiem o co chyba brzuch -
Ja też z Adasiem ćwiczę ,bo tak też lekarka mi powiedziała żeby go turlać na boczki na brzuszek i spowrotem.Dzwigać za paszki i siup do góry i tak spręzynkowac nóżkami hehe za rączki też dźwigam ale nie zbyt dużo żeby krzywdy nie zrobić. No i z youtuba jest krótki filmik ćwiczenia obrotowe też ćwiczymy
U nas Adaś potrafi główkę trzymać jak podciągamy do siadu,usmiecha się,piszczy,robi bąbelki ze śliny i tak jakby plujełapie się za kolanka i ubranka i je skupie hehe od 2 tygodni ładnie podpiera się na brzuszku i długo potrafi tak wytrzymać i trzyma zabawki i celuje do buźki,wszystko gryzie z resztą hehe i aguu wydaje z siebie
A jesli chodzi o obroty to na razie nic a nic tzn z brzuszka na plecki już podłapał ,że trzeba się odepchnąć ale jeszcze się uczy, z plecków na brzuszek nie potrafi ale ćwiczymy ;]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 17:49
haneczka, Ksawa lubią tę wiadomość
-
Poszukam tego filmiku na youtubie, fajny pomysł
Mi się Artek tylko raz obrócił z brzucha na plecki bo tak mu się bardzo nie podobało, ale to był przypadek bardziejZ plecków na boki też nie umie jeszcze. Woli kręcić głową na boki.
U nas już cała gama dźwięków: ge, auu, aua, oł, le i tym podobne. Np. po kupce pojawia się uśmiech i głośne auuKocham to!
Ślini się, robi bańki ze śliny czasem. Umie chwytać i trafiać do buzi, ale tylko czasem to kontroluje, a czasem jak mu dam zabawkę to trzyma bezwiednie i nawet na nią nie patrzy.Ksawa lubi tę wiadomość
-
Ale jaja zapomnialam sie i na kwietniowkach 2016 napisalam ze jestem kwietniowka 2015 a ja marcowka
ide poprawic hihi
-
haneczka wrote:A mojemu przeszły te histerie przy cycu samoistnie. Miał 2 tyg kryzys. Nie doszłam przyczyny.
Aguś, a jak zachęcić brzdąca do obrotów?A jesli chodzi o przewrot z brzucha na plecy to nie lubi lezec na brzuchu i sam wykombinowal
Bujal sie bujal na tym brzuchu az mu wyszlo i teraz ledwo go poloze to juz jest na plecach cwaniak
haneczka lubi tę wiadomość
-
haneczka nie martw się wagą. Maja ma obecnie 7600 i 64 cm. 95 centyl. A urodziła się równe 3 kilo.
Lekarz mówił ze teraz po 4 miesiacu dzieci już trochę zwalniają z tym wzrostem.
Fajne na obroty jest przebieranie i zakładanie pampersów na boki. Jak ubierasz dziecko to nie na plecach tylko na lewym boku ubieramy prawe części ciała, turlamy na prawy bok i ubieramy lewe. I to samo z pampersem. Rehabilitantka nam mówiła że podczas przebierania nie można dzieciaka podnosić za nogi do góry. Tylko właśnie na boki, raz jedna strona raz druga.
U nas najfajniejszą zabawą jest łapanie mnie za twarz, wkładanie palców do nosa, do moich oczu, szczypanie za policzki łapanie za włosy itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 22:14
mantissa, haneczka lubią tę wiadomość