X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja my w poniedziałek ok, pokazała na razie 4 ćwiczenia mały nie protestuje wręcz je lubi ,ja mam za 3tygodnie teraz przyjść to zobaczę co mi wtedy wymyśli, a u ciebie jest jakaś poprawa???
    No i ja też Man wrażenie że cały dzień ćwiczę bo albo je albo śpi albo ćwiczymy, no ale jak trzeba to jakoś wytrzymamy...

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli u ciebie Iwonka inaczej. Dobrze wiedzieć, że nie podchodzi szablonowo do każdego dziecka. Nic nie mówiła, czy jest lepiej, ale wg mnie tak jak ostatnio ci pisałam, że jest lepiej, tak od kilku dni znowu się pogorszyło i to tym bardziej demotywuje. My teraz znowu za dwa tygodnie mamy wizytę.

Trochę mnie pocieszylyscie bo już myślałam, że to tylko my z tymi ćwiczeniami tak się męczymy. No nic trzeba zacisnąć zęby i robić swoje.
    Liwi, u mnie po tygodniu nawet mu się podobało, bo ćwiczenia nie byly trudne, ale teraz już jak tylko kładę go na stół do ćwiczeń to jest ryk i tak przez cale ćwiczenia. A jak teraz dwa razy wiecej powtórzeń i takie akrobacje mam z nim robić to już w ogóle będzie wrzask.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga podziwiam postanowienia ćwiczeń. Życzę wytrwałości, ja bym nie dała rady ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja nie mam wyjścia w dupie szerokość dwupasmówki , brzuch jak 6 miesiąc , cyc wielki że mogłabym zabić a do tego mała jestem krągła i niewywrotna. 158 cm i całe 70 kg :) A w końcu sierpnia weselisko i chrzciny kuzynki syna , trzeba się jakoś ogarnąć :) A czy wytrwam tego sam bóg nie wie:D

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3,5kg na plusie jeszcze i 1,5 mies do wesela znajomych... A najlepiej by bylo 7kg zrzucic, ale to raczej nie przy karmieniu ;)

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam szumiś bardzo pomaga, teraz powoli chce go wyłączać z naszego życia aby nie było tak że bez szumu mała nie zaśnie.

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja no mnie nie strasz ze może później marudzic??? Mam nadzieję że nie bo i tak ciężko znaleść wolną chwilę na te ćwiczenia a jak będzie marudzil to już w ogóle, a czy nie podchodzi szablonowo to by trzeba skonsultować ćwiczenia :P

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:37

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może rzeczywiście już nie czas na zaopatrywanie się w szumisia skoro staracie sie już odzwyczajać od tego dzieciaki. Może dla następnego dziecka kupię jak będzie ;-) A jak już kryzys marudny będzie jak dziś to z komórki puszczę z youtube. Dziękuję za opinie.

Iwonka, u mnie marudził od początku, była tylko w połowie pierwszego tygodnia przerwa, że się cieszył i już miałam nadzieję, że się przyzwyczaił. Ale po kilku dniach radochy znowu płacz, teraz już nawet kojarzy jak go tylko na stół kładę to wie o co biega i zaczyna się płacz, kwękanie a dziś nawet błagalne lamenty "me me me". Skoro Marcelek od początku nie płacze, to może już nie zacznie. A ćwiczenia jakie mamy to opiszę ci w skrócie na priv.

Jaga, najważniejsze, że masz cel i motywację żeby schudnąć. Mi się żadna okazja nie szykuje więc i chęci brak. Ogólnie to już wróciłam do wagi sprzed ciąży (ok 25 kg spadło już) dzięki karmieniu i diecie karmieniowej. Tylko skóra na brzuchu trochę jeszcze zbyt rozciągnięta. Swojego lenia do jakichkolwiek ćwiczeń usprawiedliwiam tym, że w "pytaniu na śniadanie" mówili, że wysiłek może przyhamować laktację, więc mam wymówkę ;-)

Fasia, dwa tygodnie i 19 stron to jeszcze nie tak dużo ;-) Ale rzeczywiście coraz rzadziej i mniej chyba już tu was zagląda, a szkoda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 21:36

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js szumisia kupiłam niedawno i troche za późno. Przydaje sie tylko w kryzysowych przypadkach. ZAłuje ze wczesniej go mialam przy mojej marudzie. No nic, bedzie dla drugiego :)

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:25

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka, no ja też właśnie żałuję, że wcześniej nie kupiłam. Ty jak już masz, to na pewno się przyda, nawet do zabawy dla Antosia jako miś to jeszcze długi czas się przyda no i tak jak mówisz, będzie dla drugiego dziecka.

Aguś, no dość szybko ta waga spada. Fajnie jak się chudnie, ale najważniejsze żeby było to zdrowe tracenie na wadze, a nie ze względu na chorobę. Miejmy nadzieję, że leki pomogą.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór. :) Dziś mieliśmy szczepienie (jednak tylko 5w1) i Julek był bardzo dzielny. Płakał mniej niż przy odkladaniu do wózka. :P Bo u nas na raczkach robią jak ktoś tak woli. Za dwa tyg pneumokoki. Waży 6780. Jak tylko wyjechałam z przychodni to padł. :P i byliśmy na dluuugim spacerze. Póki co wszystko gra, nawet był wyjątkowo zadowolony i usmiechniety. :P Z jedzeniem się nie stresowac, próbować po troszeczku. Gluten między 5 a 6 miesiącem czyli w sumie teraz. Oczko dalej przemywac solą fizjologiczna, jak się zrobi czerwone albo zacznie ropiec to przyjsc. Dziaselka powoli się rozpulchniaja. A jak chce Julkowi zelem posmarowac to zaczyna ssac i mi go zjada. :P

Jaga, super ze się odezwalas. :) chętnie bym dołączyla do przysiadow, bo robiłam przed ciążą ale moje kolana nie dadzą rady.

I na koniec - dziecko nam zepsulo laptopa. :( tak chlapal przy kąpieli że zalal. :( moja wina bo nie zamknęłam ale nigdy tak nie machal szkitami. Mam nadzieję se uda się chociaż dane odzyskac. :(

Teraz wstał o 22:30, zjadł i dzikuje w super dobrym humorze a ja padam na twarz. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa, fajnie, że Julek dobrze zniósł szczepienie i że macie to za sobą.

Kurcze, ale laptopa szkoda :-/

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały sukces: Antoś sam zasnął w łóżeczku ;)

A z porażek to znowu baaardzo ulewamy ;( chlustamy wręcz ;/

lysinka lubi tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka lubię za zasypianie :) u nas to chyba nigdy się nie uda.

My też mamy szumisia, kupiłam pod koniec czerwca i żałuję, że tak późno, codziennie wieczorem przy nim zasypia i zabieram go na spacery, łatwiej Tośce odpłynąć i głębiej zasypia. Jak na razie nie zamierzamy przestać używać ;)

U mnie waga wróciła do tej sprzed ciąży po 3 tygodniach i od tej pory stoi w miejscu, niezależnie co i ile jem. Moje ciało przypomina jednak flaczka i myślę na siłownią lub fitnessem.
    Jaga mogę robić z Tobą te przysiady, chociaż ich ilość mnie przeraża :D

Manti fajnie, że Julek dobrze zniósł szczepienie, zwłaszcza w taka pogodę. Laptop może ożyje jak wyschnie.

U nas ostatnio histerie na spacerze, ehhhh muszę ją nosić na rączkach i później usypiać, bo wózek parzy. W tej temperaturze jest mi słabo na myśl o spacerze, pracujemy nad tym.

A w ogóle to dzień dobry :)
    Szkoda, że tak pusto tutaj

Jaga lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Aga1988 Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kwietniowki 2015. Nazywam się Agnieszka i 20 kwietnia przez cc przyszła na świat moja kochana córeczka Magda. Podczytuje już Was od dawna jednak jakoś zawsze było nie po drodze napisać. Teraz mam jednak problem z Małą. Przechylaglowke głównie przy noszeniu tylko na prawa stronę. Byłam u ortopedy nic nie wykazało wszystko porządku. Jednak kazał nam się zgłosić do neurologa żeby to sprawdzić. Czy macie kogoś kogo polecacie na terenie Warszawy? Serdecznie Was pozdrawiam i mam nadzieję że przyjmijcie mnie do siebie jeszcze

Jaga, Fasia, Gosha lubią tę wiadomość

ug37rl68pn5bht8n.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zostałam usunieta z fb zostało mi tylko już forum:(:(:(

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, tak goraco ze nawet nie mam sily nic pisac...
    generalnie u nas ok choc mala wyraznie zmeczona upalem...

trzymajcie sie chlodno ;-)

aaa moze macie jakies patenty na schlodzenie maluchow ?
    ja pozaslanialam okna i wiatrak chodzi non stop
    do tego mroze wode w woreczkach i wlozylam je do wanienki a wanienka obok lozeczka stoi i mam nadzieje ze to troche chlodzi powietrze ...

dmo8kiu.png
  • Ksawa Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka a dlaczego to ulewanie? biedne malenstwo...
    nie pamieta czy pisalas ale badaliscie pod katem refluksu ?

dmo8kiu.png
‹‹ 5018 5019 5020 5021 5022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ