Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja jeszcze karmie moją mała piersią zasypia ok 9 i spi do 6 zje i spimy do 8-9 ale ze niedługo rok szkolny to nam się ukruci bo starszą córke do przedszkola będzie trzeba wozić. Dziewczyny kiedy zaczelyście podawać cos innego swoim pociechą do jedzenia?
Krysti ~~> lubi tę wiadomość
-
Alicja z tym przewracaniem na brzuch to tylko utrapienie.
Wlasnie nie moge przez to uspic malego. To znaczy uspilam go,pospal 20min i placz. Wchodze, patrze a on obrocony o 90° i na brzuchu. Uspilam i za 5min znowu placz i znowu na brzuchu. Uspilam i zablokowalam zeby sie nei przewrocil. 5min znowu placz i maly cisnie sie na blokade. Znowu uspilam ale jak chcialam wstac to sie pchal na mnie. Ehhh, wzielam go roche do kuchni, teraz maz ma go w laience i bierze prysznic. mam nadzieje ze teraz zasnie (ale juz ze mna bo ja tez ide spac!).
A do tego nie moge juz uzywac przez to woombie bo nie mozna jak diecko juz si ena brzuch przewraca. Dla mnie to katastrofa bo woombi dzialalo poprostu cuda. Nobla bym dala temu kto to wymyslil!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 22:13
-
Psotka, domyślam się, że to utrapienie, ale jednak to naturalny kolejny etap rozwoju dziecka i byłoby dobrze, żeby moje dziecko też nadążało za wymaganiami rozwojowymi jego tygodnia życia
A puki co korzystam jeszcze z tego, że leży jak go położę, ewentualnie przekręci sie na prawy bok, bo na lewy nadal nie umie.
Mama hani, u mnie nadal na piersi i zamierzam do 6 miesiąca poczekać z rozszerzaniem diety. -
Ja zaczełam podawać jabłuszko jak Antoś miał 2,5 miesiąca. Pomogło to nam na kupki, których nie było czasem po 11 dni! Od jakiś 3-4 tygodni podaje dodatkowo raz dziennie słoiczek z warzywami, Zaczełam od łyżeczki a teraz już zjadamy cały słoiczek. Tak jak wspominałam wcześniej sama coś tam ugotuję
Tutaj zwracam uwagę, że Antoś to mały głodomorek
Krysti ~~> lubi tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Wiecie co, chyba walnięta jestem, ale dziś z ogromnym sentymentem wspominałam swój ciążowy pobyt w szpitalu (oczywiście jak już wiedziałam, że z maluchem wszystko w brzuszku ok) i te co godzinne wołanie pielęgniarki "panie ciężarne do tętna" i taka kolejka się ustawiała ciężarnych, każda z koszulą w górze, żeby wystawić brzuch..ach tak mnie na wspominki wzięło
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Mimka, dzięki, że napisałaś to.. Najgorsze, to jak człowiek tak się nakręci, że inne dzieciaki coś już robią, a mój nie. Ale muszę się stopować w tych zamartwianiach, bo przecież tak jak piszesz- każde dziecko ma swoje tempo.
mimka84 lubi tę wiadomość
-
pewnie, że tak. Nie ma co porównywać dzieciaczków i ich umiejętności
chociaż wiadomo, że każda mama chce jak najlepiej dla swojego dziecka i się martwi. Ja też czytam na necie co w danym tygodniu dziecko powinno robić i czasem niepotrzebnie się nakręcam...
Alicja liczyłaś w którym tygodniu są nasze dzieciaczki? ;P 18, 19?
Krysti ~~>, AlicjaaA, Gosha lubią tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Ulka, nie liczyłam w sumie ile to tygodni..
Tomek właśnie przebudził się z krzykiem. W ruch poszedł espumisan i cyc na popitkę. Mam nadzieję, że zaraz będzie bączek i spokojnie zaśnie.
W sumie ja nie szukałam info co w danym tygodniu powinien umieć, raczej porównywałam dotychczas z tym co wasze tu dzieciaczki potrafią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 23:21
-
Mf, ja dalej karmię.
Rozszerzamy od września bo Julek będzie juz kończył 6 miesięcy.
Póki co eksponuje gluten i coraz ładniej idzie wciąganie z łyżeczki.
Dziewczyny, przekrecaniem się nie przejmujcie! Wszystko w swoim czasie - Julek zaczął dopiero w tym miesiącu.
Co do wózka to mamy Jedo Fyna i generalnie jestem zadowolona chociaż rzeczywiście te bez skretnych kół mają lepszą amortyzację ale ja bym się z takim umeczyla. Szkoda tylko że Julek wypina się na każdy wózek i po 15 minutach jest ryk jakby go ze skóry obdzierali, wiec każdy spacer kończy się na ręku. Mam nadzieję że po przesiadce na spacerowke zainteresuje się otoczeniem bo inaczej będę myśleć nad sprzedażą wózka i kupnem tuli, bo nawet nigdzie wyjść na dłużej nie można.
Aaa i chwalę się! Od wczoraj mamy ząbka na dole.Udziabal mnie wczoraj w palucha.
mimka84, Ulka84, Rudzia, AlicjaaA, Krysti ~~>, Gosha, lysinka lubią tę wiadomość