X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mf Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak się rozhulały, to na dobre! 11go wyszedł pierwszy, 16go drugi i już się trzeci pcha...

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też mała spała z jedną przerwą przez noc, a teraz się co chwila budzi, zastanawiam się czy mleko mi się nie kończy ;///

u mnie do ząbków chyba jeszcze daleko

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez co pochwile budzenie się z okropnym placzem nic nie pomaga nawet noszenie kiedyś pomagala piersc teraz nic najgorszy jest ten placz i bezradność

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie to samo! Antoś do tej pory budził się raz czy dwa razy w ciągu nocy. Ostatnio co godzinę, dwie. ze snu wyrywa go płacz. Do tego jeszcze katar i kaszel :(

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja budzi się co rano z katarem od paru dni, staram się szybko na spiochu użyć nosefridy bo nie lubi i zaczyna kręcić głową i płakać..
    Ale dziś zasnęła ładnie po 22 (specjalnie nieco później ją wykapalam, bo była w dobrym humorze i żywotności) i śpi sobie..a ją nadrabiam czytanie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, te przypadłości dziecięce tu na forum są chyba zaraźliwe. Tomek spał dobrze już od dłuższego czasu. Wczoraj przeczytałam o problemach u was i co..? Dzisiejsza noc koszmar. Płacze, krzyki, połowa nocy nie przespana. Cycuś nie pomagał, noszenie jeszcze bardziej go rozjuszało.. Jestem padnięta :-(

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie Wam powiem, że dziś u nas juz było w miarę- tylko 2 pobudki :)
    Tyle że na policzku mamy wysypkę już chyba ze 2 miesiace... bepanthen nie pomaga (pani doktor kazała smarować), a dziś już widzę tą kaszkę na powiece, także idziemy do lekarza z tym fantem...

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziolko, nie ciekawie z tą wysypką.. U nas pojawiła się jakiś czas temu w okolicach dekoltu. Myślałam, że to może płyn do prania bo zmieniłam, ale jest tylko wokół dekoltu, więc to raczej od śliny. Bo jak się ślini to cały dekolt ma mokry. Przygasło po sudokremie, ale cały czas jest.

Mamuśki, mam pytanie. Czy planujecie jakieś kocyki czy śpiworki do spacerówki na zimę? Bo tak się zastanawiam właśnie co by tu kupić?
    No i kwestia poduszek motylków. Czy na obecny wiek dziecka nie są za małe jeśli któraś ma? Shimmer wiem, że ma. Bo wczoraj wiozłam małego w wózku z wpiętym fotelikiem i jak zasnął to głowa mu latała na boki. To samo jak zaśnie w bujaku, to też głowa mu leci. I zastanawiam się czy zamawiać taki typowy motylek czy coś takiego:

00607452aa94edd2med.jpg

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jest marudny strasznie ! Alicja ja mam tez taką podusie . Tyle że ja w spacerówce Ignasia nie wożę .

1usai09kjz0kxoir.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, ja też jeszcze nie, ale w gondoli już się prawie nie mieści, więc powoli planuję przestawienie na spacerowkę i myślę w co by ją tu wyposażyć na zimę.

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ale my go wcale nie używamy :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście o doidy cup? Co o tym sądzicie?

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie niedawno kupiłam, ale jeszcze nie wypróbowałam. Skusiły mnie opinie i to że synek nie chce za bardzo pić wody z butelki. Jutro wypróbuję, to dam znać co i jak :)

relgi09k7rgp63rp.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja mój też się nie mieśći ,i tak myślę że kupię śpiworek do spacerówy fajny zasuwany .

1usai09kjz0kxoir.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj w nocy Antoś obudził się tylko raz :) Mam nadzieję, że dzisiaj będzie powtórka ;)
    Dobrej nocki ;)

Aguś86 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • mf Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie masakra... Oby już ten ząb dzis/jutro wyszedł...

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytania do dziewczyn, które rozszerzyły dietę :)

1. Robiłyście to stopniowo czy się tym nie przejmowałyście i np. jednego dnia dawałyście marchew a następnego już coś innego?

2. Jak ostatecznie wygląda u Was plan dnia, jeśli chodzi o jedzenie?

3. Czy i czym dopajacie, jeśli karmicie piersią?

relgi09k7rgp63rp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiem na pierwsze. Wprowadzalam stopniowo tzn 2-3 dni jedno warzywo, pozniej tyle samo drugie. Jak wykonczylam opcje pojedynczych warzyw to podawalam laczone (najpierw po dwa, potem po wiecej). Po miesiacu miesko z warzywami.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po prywatnej wizycie u rehabilitanta. Nieciekawie ale na szczescie tez nie groznie. Dobrze,ze poszlismy. Adam ma zaburzony odruch obronny ,upada na buzie nie broni sie rekami. Ma poblokowane, spiete miesnie szczegolnie lewa reka i nogi obie.Zle robi obroty ;/ Takze bedziemy rozluzniac miesnie,przygotowywac do raczkowania ,ruchy. Bedziemy nauczeni jak nosic itd.
    Bedziemy chodzic 2 x w tygodniu przez 3 miesiace i cwiczyc w domu tez.

Lekarz okreslił ,ze bedziemy mieli trudno go wychowac ,bo jest przylepa to raz a po drugie jest bardzo nerwowy - z tym sie zgadzam ;/ mamy takiego nerwusa ze hej ;/

Od 3 dni o wszystko piszczy ze uszy pekaja ;/ mam dosc. Nocki bez zmian katastrofa

Co do rozszerzania ja robiłam to stopniowo. Na początku całkiem np marchewka 3 łyżeczki na drugi dzień też 3 lyzeczki potem 3 dnia juz 5 łyżeczek i na 4 dzień inne warzywko i tak samo. Jak karmiłam piersią nie dopajałam. Jedynie w upały rozcieńczony sok jabłkowy z woda podawałam.
    Planu jedzeniowego obecnie nadal nie mamy,bo wszystko padło przez kryzys chwilowy jedzeniowy,Adaś nie chciał nic jeść przez jakiś czas poza mlekiem dopiero od tygodnia wracamy do jedzonka ;]
    Ale planuje tak
    6-7 mleko mm
    10-kaszka na mm
    13-obiadek
    16-mleko mm + owoc
    19-mleko mm
    21-ostatnie mleko mm

Mam głodomora ;/

A i oficjalnie od wczoraj nie karmie piersia. Poki co probuje ta licha laktacje zatrzymac naturalnie ale w razie w mam recepte na tabsy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 16:55

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Damo, trzymam kciuki, żeby u Adasia jak najszybciej się poprawiło :* Na tej wizycie byliście, bo coś Was zaniepokoiło czy tak kontrolnie?
    A słyszałaś o dzieciach HNB? Może Twój synek jest właśnie takim dzieckiem potrzebującym większej uwagi, dlatego nerwus i przylepa.

I bardzo dziękuję, Dziewczyny, za odpowiedzi :)

Mf, wypróbowaliśmy ten Doidy Cup. Bardzo fajnie wygląda :) Większość wody uciekała kącikami ust, ale część połykał. Nie krztusił się. Ogólnie chętnie otwierał usta, kiedy mu go podstawiałam. Myślę, że kilka dni ćwiczeń i załapie o co chodzi :)

mf lubi tę wiadomość

relgi09k7rgp63rp.png
‹‹ 5055 5056 5057 5058 5059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ