X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wagi z przed ciąży to mi już dawno się udało wrócić, nawet 2 kg mam mniej, ale skóra na brzuchu po lewej stronie, gdzie mały siedział mi się nie do końca ściągnęła kurcze..
    Dzięki JoD za podpowiedzi co do ćwiczeń. Najgorsze, że u mnie ciężko z samozaparciem do regularnego wysiłku :-(

Zgredka, ja to piersi już powoli spisuję na straty ;-( Miałam naprawdę super jędrne i ładne D, całą ciążę chodziłam w sportowych stanikach, nawet spałam w nich, a niestety przez karmienie się wyciągnęły, wskoczyło parę rozstępów i niestety mój piękny biust poszedł w zapomnienie. Ale pocieszam się jedynie tym, że to poświęcenie na rzecz zdrowia i bliskości dla mojego ukochanego dziecka :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tydzień po porodzie od razu zrzuciłam 10kg wagi a 5 zostało i tak ciągnie się do tej pory.Nie potrafiłam mimo diety przy karmieniu a karmiłam poł roku,tego zrzucić także masakra. Ale postanowiłam się teraz ostro wziąć za siebie staram się choc nie jest łatwo mam okrutnie wzmozony apetyt przez stres ;/ ogólnie nie wiele u nas pozytywnego jedynie Adaś dobrze się rozwija i to mnie pociesza ale co jak ogólnie ciężko i choruje ciągle ;/ no ale musze schudnąć,bo wyglądam jak klucha ;/ póki co ćwicze rozciaganie i takie tam dywanówki żeby porozciągac mięśnie potem będzie jakies cardio żeby spalać tłuszczyk.

Co do piersi ogólnie miałam małe ale takie pełne jędrne a teraz gdy już skończyłam karmić są okrutne ;/ małe i puste takie sama skóra kurde ,co by tu na to zaradzić hmmm

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • mila79 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mała ma teraz bunt jedzenia, ładnie jadła "słoiczki" a teraz jedna, dwie łyżki i koniec buzia zamknięta,
    ktoś może miał podobnie

relge6ydcagtei15.png
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miała moja "szwagierka". Ja teraz przechodze bunt ogólnie jedzenia czegokolwiek.

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:31

JoD lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek wczoraj po raz pierwszy sam usiadl z kleku podpartego (cwiczy ostatnio pozycje do raczkowania :D ).

JoD lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png

Wysłany: 22 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też sie pochwale. Natalka już siedzi bez podpierania a od kilku dni pięknie wstaje i stoi prosto na nóżkach trzymając sie czegokolwiek

Aguś86 lubi tę wiadomość

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzuch to masakra :(. niestety w ciazy byl ogromny i skora nie wytrzymala napiecia. Zrobily mi sie ogromne rozstepy, skora wisi a pepka nadal nie mam. Cala ciaze smarowalam sie olejkami i kremami, moja mama ani siostra nie maja rozstepow po ciazy a mnie niestety to spotkalo :(. Po ostatnim dziecku moze sie zdecyduje na jakis zabieg.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 23:09

relgh371djw8agni.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie puki co nadal słoiki wcina aż się uszy trzęsą. Jakbym mu dała to i ze dwa na raz ;-)

Szkoda, że coraz rzadziej pojawiają się tu posty. Za późno dołączyłam do kwietniowek i teraz mam niedosyt, a mało kto jeszcze tu został :-( Smutno, że prawie wszystkie dziewczyny się stąd wyniosły na fb. Tyle jest tu waszych wspomnień, przeżyć z jednego z najwspanialszych okresów w życiu, szkoda aby to odeszło w zapomnienie..

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:10

Aguś86 lubi tę wiadomość

• JoD Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ile czasu minęło od prób podnoszenia się do czworaków do faktycznego raczkowania/siadania? I co było pierwsze?

relgi09k7rgp63rp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymon na razie się buja. Tak ze 2 tygodnie. Zuzia ruszyła po około miesiącu bujania mając 7 miesięcy.
    Szymon najpierw usiadł kilka dni temu, a Zuzia najpierw raczkowala i usiadła z raczkowania. Każde dziecko jest inne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:56

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam gotować :) Już robie zapasy do zamrażalnika warzyw i mięsa :) Serce mi rośnie, no Szymon pięknie je te moje obiadki. Słoiczki tez chętnie zjada ale już pochłania cały duży, wiec i ekonomiczniej jest gotować. Mojego obiadku zjada więcej niż ma duży sloiczek :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png

Wysłany: 25 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoD wrote:
    Dziewczyny, a ile czasu minęło od prób podnoszenia się do czworaków do faktycznego raczkowania/siadania? I co było pierwsze?

U nas szybko poszło, ze 3 tygodnie. Najpierw było raczkowanie, potem siadanie z podparciem, teraz jest siadanie bez podparcia i zaczyna się w szybkim tempie chodzenie na prosto.Bez problemów już wstaje na nogi i się wytęża próbując siegnąć coś wyżej. Trzymana za rączki robi już kroki.

Usypianie stało się teraz wyzwaniem. Ze zmęczenia zatacza się jak pijana,ale nie położy się tylko będzie wstawać i się szczebelków trzymać :(

1usagu1ro3mz6qy5.png

Wysłany: 25 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję po raz kolejny waszej rady, opinii, tego jak wy to robicie :)

Czy wasze dzieciaczki śpią z wami w pokojach w swoich łóżkach, a może z wami w łóżkach?

My z mężem postanowiliśmy spać oddzielnie od dziecka bo odkąd mała zaczęła stawać, budziła się w nocy, stawała przy barierce, patrzyła na nas i z rykiem wyciągała do nas rączki totalnie się rozbudzając.

Ale mam wyrzuty sumienia że zostawiam ją tak samiutką na noc w pokoju. Ma zapalone lekkie światełko, ja reaguje na każdy jej płacz; ale mimo to jakoś dziwnie się czuje tak "porzucając" ją. Bo nim zacznie kwilić , nim przybiegnę to budzi się i patrzy, że nie ma nikogo obok...

Nie za wcześnie waszym zdaniem na naukę spania samej w pokoju?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 20:15

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNiedzwiedzia -My mamy łóżeczko w sypialni , do 5,5 miesiąca spal sam w łóżeczku odkąd wyszły ząbki od 1,5 miesiąca śpi z nami w łożku ,bo się troche przyzwyczaił :) próbujemy usilnie odkładać go ale udają się tylko drzemki, w nocy musi spać z nami,bo strasznie się rozbudza. Jeśli chodzi o mnie nie chciałabym aby synek spał sam w pokoju chyba chociaż na chwile obecną nie jestem w stanie powiedzieć co bym zrobiła tak serio w Twojej sytuacji jak dla mnie nie wyobrażam sobie ale w sumie to tez dobre takie hmm uczenie wiesz spać samemu w pokoiku ,bo kiedyś tak czy siak ta chwila powinna nadejść uczyć samodzielności ale dla mnie chyba za wczas ale ja to ja heh.Wole jak jest synek z nami mam go pod okiem gdy jest chory czy ząbkuje a nawet gdy wszystko w porządku jest mi lepiej :) czy by spał u siebie czy z nami

Jod u nas najpierw pozycja do raczkowania równo 6 miesiac, potem bujanie się przód/tył w tej pozycji na czworaka potem wspinanie się na kolanka potem wstawanie podpierajac sie czegos i nastepnie pierwsze kroki raczkujac w tym samym czasie zaczal tez ladnie siedziec bez podparcia ale usadzony przez nas.Sam tez potrafi np ze stania czy z kolanek usiaść albo z raczkowania ale jeszcze ćwiczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 20:36

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:11

• ziolko Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci już raczkują?? Piotrek leżąc na brzuszku prostuje się na rączkach i tyle z jego akrobacji ;)

Dziewczyny pomóżcie mi! jakie mleko Wasze dzieci jedzą? po bebiko wymiotuje, po nan pro wymiotuje... idę do pracy, a Piotrek nie chce zaakceptować żadnego mleka, tylko cyc i koniec kropka! nawet kaszki nie chce jeść :( nie wiem co mam zrobić ehh

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio u mnie synek pierwsze kroki robi tzn pare do przodu i się rzuca i pełza do przodu popychając się rękami i znowu pare kroków także jeszcze ćwiczy :)

A co do mleka kurde cięzka sprawa a bebilon? hipp? chyba musisz popróbować .U nas też były przeboje z mlekiem.Gdy miał 4 miesiące zaczęłam dokarmiać zwykłym bebiko i było okej ale gdy zwiększyłam ilość dokarmiania pojawiły sie problemy ,bolał go brzuch .Musieliśmy przejść na bebiko comfort po którym była poprawa .Teraz przechodzilismy na mleko następne i kupowaliśmy też comfort ale to mleko nie dość,że trudno dostępne to jeszcze bez promocyjnych opakowań tylko 350g i tylko w rosmanie i hebe widziałam no i apteki ale w aptekach ceny z kosmosu więc spróbowaliśmy przejść na zwykłe bebiko 2.Na szczęście udało się i nie boli go po nim brzuszek i lubi to mleko :)
    Musisz po próbować może bebilon mu podejdzie ,wiesz pewnie nie jest przyzwyczajony do innego smaku no i inaczej to wygląda ,bo to smok butelka może niech ktoś inny spróboje mu podawać z butli tata,babcia

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

‹‹ 5066 5067 5068 5069 5070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ