X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wzruszyłam...o tej porze 6 miesięcy temu wieźli mnie na wózku na porodówkę ze skurczami.. Niesamowite wspomnienia... :-) Aaaa..!! Życie jest piękne, na na na.. :-D

zgredka, Krysti ~~>, Aguś86 lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Tomeczka :)

Ja te drobinę kaszki (bezmlecznej) robię na wodzie i dodaję trochę swojego mleka dla smaku.

Mój też już do 8 kg dobił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 14:20

relgi09k7rgp63rp.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, Piotruś ma uczulenie na coś co jem (ale nie wiem co), które objawia się swędzącymi, czerwonymi policzkami i obawiam się, że to one po części go budzą w nocy :( budzi się i drapie po policzkach... czasem aż rany robi pazurkami jak źle przycięte :/

No i dobija już chyba do 9 kg, we wtorek się dowiem dokładnie ;) tyje tak przez to nocne podjadanie!!!

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoD, dziękuję w imieniu synka :-)

Ziolko, oj to u ciebie też nie za fajnie z tą wysypką u małego. Biedactwo męczy się na pewno jak go swędzi :-(
    Ja dziś od rana zrobiłam akcję nawilżania pokoju, nawilżacz chodzi i w sumie w ciagu dnia nie chrumkał. Przed zaśnięciem spróbowałam jeszcze odciągnąć nos aspiratorem, ale czysto. No i po tej probie odciagania znowu zaczął chrumkać. Psiknełam wodą morską, żeby może mu nawilżyć trochę.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Alicja, Piotruś ma uczulenie na coś co jem (ale nie wiem co), które objawia się swędzącymi, czerwonymi policzkami i obawiam się, że to one po części go budzą w nocy :( budzi się i drapie po policzkach... czasem aż rany robi pazurkami jak źle przycięte :/

No i dobija już chyba do 9 kg, we wtorek się dowiem dokładnie ;) tyje tak przez to nocne podjadanie!!!

O, u mojego też czerwone policzki + broda od ok. 3-4 dni. Tylko on się nie drapie. Zawsze pojawia się na wieczór, przez noc znika i wieczorem znowu. Podejrzewam, że to obiadek, ale jeszcze konkretnego składnika nie namierzyłam.

I zaliczyliśmy dzisiaj stłuczkę jadąc z Miśkiem :/ Na szczęście nikomu nic się nie stało.

relgi09k7rgp63rp.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    U nas dobrze wszystko ,Ignacy miał katar 3 dni ale w obroty odrazu go wziełam i przeszedł.
    U nas już Ignaś je zupky babci Hani :) wczoraj jadł rosołek z Marchewką ,ziemniaczkiem i kurczakiem,wszystko zmiksowane ;) mało łyżeczki mi nie zjadł tak mu smakowało hihi :D

JOD u nas było też takie kiwanie głową w prawo i w lewo ,taki etap miał.Ale od półtora miesiąca nic .

Ignacy waży 9,5 kg już,u nas karmienie w nocy dwa razy :) Ziolko współczuje wspólczuje wam ! Niech to szybko znika !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 08:16

1usai09kjz0kxoir.png
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas katar od 4 dni a od wczoraj kaszelek na noc i w trakcie nocy. Czym leczyć kaszelek?

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku czy to już kilkunastu dni Tomek bardzo niespokojne śpi. Rozbudza go każdy glosniejszy dźwięk czy miałknięcie kota. Masakra, bo mieszkamy puki co w jednym pokoju i ciężko funkcjonować gdy trzeba chodzić na palcach.. Na dodatek od kilku dni budzi się ok 23-24 i nie może zasnąć nawet do 3 godzin. Potem pośpi ze dwie godz i znowu pobudka. Ja jestem jak zombie, dziś musiałam wypić dwie kawy bo zasypiałam na stojąco.. Nie wiem co się z nim dzieje. Od urodzenia był przyzwyczajony do spania przy telewizorze czy głosach rozmów, zasypiał szybko przy karmieniu, a teraz usypianie też robi się coraz żmudniejszym procesem. Dobra, wyżaliłam się :-)

Pannaniedzwiedzia, nie pomogę bo kaszlu jeszcze na szczęście nie przerabialiśmy. Ale życzę zdrówka dla córci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 23:36

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na kaszel mieliśmy leki od lekarki sama bym sie bala cos brać. Na suchy inhalacje nebbudem i na mokry flegamina oba sposoby nam pomogly gdy maly mial i suchy i mokry kaszel.

Właśnie wstalismy, maly niespokojny budzi sie placze dałam mu butle myslac glodny a potem dotykam go a on zgrzany jak piec :/ ma goraczke. Oby od zebow :/ dalam lek oby spadla i zasnelo moje biedactwo

Oj Alicjaa no ciezko u nas tez juz od dłuższego czasu mlody ma niespokojny sen za dnia i nic niestetynie poradze , bo sama nie wiem o co kaman a wlasnie uczylismy go spac przy halasach takich domowych do tego od jakis 2 tygodni drzemki maks 30min takze obled. Cale dnie placze ale chyba dzisiaj okaze sie ze to zeby skoro ma juz ta goraczke takze to moglabyc tez przyczyna niespokojnosci synka hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 03:51

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna niedzwedzia, my na kaszelek mieliśmy flegaminę, przeszło na szczęście ;)
    Młoda Damo współczuję gorączki! biedactwo się namęczy...
    Alicja, my tez przyzwyczajaliśmy Piotrusia do spania przy hałasach. Niestety sytuacja jak u Ciebie, choć akurat dziś w nocy obudził się tylko raz, o 3. Ale co z tego skoro zasnął dopiero przed północą ;) no cóż, to na pewno przejściowe!

Kończymy dziś pół roczku, sama nie wiem kiedy to zleciało ;) a wczoraj był ziemniaczek, w pełni zaakceptowany :D

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Piotruśia ❤️
    Niech rośnie zdrowo ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 20:25

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza :/ gdzie te kobitki wszystkie !

1usai09kjz0kxoir.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś były na adaptacji w żłobku, było super. Mała bardzo dobrze się bawiła, oprócz niej w grupie będzie 3 chłopców, a potem spała na spacerze i jeszcze w domu potem dwie godziny ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrusiu sto lat!! :-)

O rety, zgredka, już żłobek?! Boże, takie maleństwa..
    Nie mogę sobie wyobrazić, że jeszcze do niedawna każdy macierzyński kończył się po max 6 miesiącach. Jestem przerażona jak ja się po roku rozstanę ze swoim dzieckiem. Jestem od niego uzależniona.. Jak teraz muszę go zostawić z mamą na max godzinę żeby załatwić jakieś ważne sprawy to to jest dla mnie koszmar, ciągle o nim myślę, wyobrażam sobie, że płacze beze mnie. Bez niego nie wychodzę z domu, gdy nie muszę, nie ciągnie mnie na zakupy, do znajomych, chyba, że z dzieckiem. Nie wiem czy każdy ma taką 'psychozę' jak ja, czy wynika to u mnie ze straty dwóch poprzednich maluszków, wiec teraz tak bardzo nie chcę się z nim rozstawać...

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja tez Ignaśia biore wszędzie ze sobą .:)

1usai09kjz0kxoir.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że tak tu pusto.. :-(

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli można spytać, jak kondycja waszych pociążowych brzuszków? Ja w ciąży przytylam ponad 24 kg, brzuch miałam ogromny, a Tomek ulokował się mocno po lewej stronie. Na dzień dzisiejszy po prawej str skóra ładnie się ściągnęła, a po lewej niestety mała fałdka skóry trochę zwisa :-( Poza tym tak jeszcze cały troszkę odstaje mniej wiecej na etapie 3 miesiąca ciąży ;-) Macie jakieś sprawdzone sposoby na brzuch?

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za bardzo nie pomogę. Aktualnie ważę mniej niż przed ciążą i została mi mini oponka, która w ogóle mi nie przeszkadza, więc nie interesowałam się tym, jak ją zgubić. Chociaż coś mi się obiło o uszy, że chyba Skalpel Ewy Chodakowskiej jest dobry na brzuch. No i ja kiedyś ćwiczyłam 6 Weidera, która też ładnie pomogła mi zgubić nadmiar tłuszczyku :)

Mam kolejne pytanie związane z jedzeniem naszych dzieci - obiadki robię synkowi samodzielnie, ale ściągę biorę z kupnych słoiczków i zobaczyłam, że od 6 miesiąca jest danie "potrawka z indykiem i pomidorami", w którym jest konkretnie przecier pomidorowy. Nie wiecie jak to jest faktycznie z tymi pomidorami? Bo wydawało mi się, że one są wprowadzane sporo później, zresztą patrzyłam w tabelach żywienia i tam jest informacja, że można podawać po 10 miesiącu. Może coś się zmieniło i te tabele są nieaktualne? Nie znalazłam żadnych z tego roku.

relgi09k7rgp63rp.png
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka juz jadla ten sloiczek z przecierem pomidorowym i jej smakowal. Żadnego uczulenia. Ja tez sie wzoruje na słoiczkach :) Daje malej już jogurt naturalny i chyba widziałam tez deserek z twarożkiem. Natomiast czytam w Internecie ze twarożek jest od 11 miesiąca. To prawda? Dajecie juz twarozek?

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam oponk, ale zawsze miałam, waga już sprzed ciąży i cm też, ale tez cwicze codziennie brzuszki
    ja z kolei zastanawiam się nad piersiami co będzie jak skoncze karmic

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 5065 5066 5067 5068 5069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ