X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jod u mnie jest dokładnie to samo, w dzień jest ok póki nie chce go uśpić bo wtedy histeria no i noce to koszmar i tez nie wiem o co chodzi, podejrzewam zęby bo już górne jedynki są widoczne i się lada chwila wyrzna

relgwn15ds2ncxvn.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas podobnie .Dzień okej rozrabia a w nocy budzi się,płacze,krzyczy,łazi po łóżku i tak od ok 1,5 tygodnia . Ślina leci coraz bardziej wręcz litrami zalewa go ,wszystko pcha do buzi no ale czekamy ;/ mam nadzieje,że to wina ząbków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 12:17

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zębów nadal brak.

JoD, a on tak robi codziennie? Cały czas, czy przez jakiś czas w ciągu dnia? I od jak dawna to trwa? Pytam, żeby móc to lekarce lepiej zobrazować.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robi tak kilka razy dziennie. Bez konkretnej przyczyny. Trwa to jakieś 3 tygodnie. Nie wiem, czy to jest też istotne, ale dodatkowo zauważyłam, że jak trzymam go na rękach, to czasami ma problem z utrzymaniem stabilnie głowy, tak mu dziwnie drga. Ale nie zawsze. I zaczynam podejrzewać u niego wzmożone napięcie mięśniowe (tylko czy to możliwe, żeby pokazało się dopiero po 6 miesiącach?)

relgi09k7rgp63rp.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, postaram się podpytać. A propos konsultacji lekarskich. Pisałam wam jakiś czas temu, że Tomek zaczął tak dziwnie chrumkać jak prosiaczek podczas płaczu czy intensywnego śmiechu przy wdechu powietrza. Miałam iść do przychodni, ale trochę przerażała mnie myśl o wprowadzeniu poniekąd zdrowego dziecka w zarazki i chorych ludzi. A jako, że zdarza się to coraz rzadziej, a nie przeszkadza mu to w codziennym funkcjonowaniu to wstrzymałam się z wizytą. Wczoraj na facebooku wyskoczyła mi reklama strony bebilon, że można skorzystać z porad pediatry. Niby zapisane, że to porady dotyczące rozwoju i żywienia dziecka, ale uznałam, że co mi tam, najwyżej nie odpiszą. No i pokrótce wczoraj opisałam jak to wyglada. No i dziś już z rana dostałam odp lekarza pediatry i to z utytulowanego wieloma skrótami przed nazwiskiem. Oczywiście podkreślił, że nie widząc dziecka i nie słysząc tego dźwięku ciężko stwierdzić na 100% ale wg opisu, uważa, że to lekkie zwiotczenie krtani. Podpowiedział, że zgadza się z tym, aby w sezonie infekcyjnym nie biec z tym do przychodni i przeczekać, ale mogę to później skonsultować i podjąć ewentualne leczenie laryngologiczne. Naprawdę byłam zaskoczona tak szybką i fachową poradą. Poczytałam trochę w necie o tym zwiotczeniu krtani i podobno często występuje u chłopców przeważnie i przechodzi samo do 24 miesiąca życia.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza.... Dzisiaj wyszedł nam pierwszy ząbek :)

AlicjaaA, JoD, Aguś86 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO gratulacje dla Antosia ;D super hihi.
    My chorujemy i to porządnie,dzisiaj lekarz jutro badamy mocz czy przyczyną jego niespokojności w nocy nie jest infekcja ukł moczowego ;/

Alicja mój synek chrumka juz od jakiś 2 tygodni z tym,że robi to tylko leżąc czy tam idąc spać i w śnie no i pijąc mleko ;/ lekarka stwierdziła suche powietrze ,zobaczymy . W nocy czasem chrapie jak jego tata ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:04

Ulka84 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Damo współczuje :( Daj znać jak już będziesz znała wyniki!

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ulka, gratulacje ząbka. U nas już widać pierwszy ząbek, ale została jeszcze cieniutka warstwa dziąsła do przebicia.

Młoda Damo, ja już próbowałam też z nawilżaniem powietrza, ale nic nie zmieniło to niestety w kwestii chrumkania.

JoD, przedstawilam lekarce twój problem, ale szczerze mówiąc zbyt wiele nie pomogła. Stwierdziła, że jak nie widzi dziecka to ciężko powiedzieć, być może to tylko taki przejsciowy etap rozwoju, ale może też z czegoś wynikać. Ona radzilaby wziąć skierowanie do neurologa. A jeśli nie chcesz ryzykować zabierając dziecko do przychodni, to żebyś poszła sama bez dziecka, powiedziała o co chodzi i też powinien lekarz dac. To tylko tyle niestety co udało mi się od niej wyciągnąć.

Ulka84 lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    \s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:32

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa, dziękuję :) Skierowanie już mam, bo Michaś dostał paskudnego kaszlu, więc dzisiaj skoczyłam z nim do przychodni i przy okazji wzięłam. Młody ma zapalenie krtani :/ Dostał antybiotyk + inne leki i w poniedziałek na kontrolę. Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie, bo w następną niedzielę mamy lecieć na Kanary.

relgi09k7rgp63rp.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf przepraszam ze dopiero teraz odpisuje. A u nas dobrze. OLesław doczekał się zębów. O dziwo najpierw wyszły dwie górne jedynki i teraz idą dolne. Myślałam że przebił się dwa na dole ale widzę ze lewa jedynka juz jest dość spora a w prawej tylko dziurka a szły obie na raz :)
    Olek juz chodzi. Trzymany za ręce. Dopiero teraz zapał raczkowanie i niestety go już nie zostawi. Ostatnio miał wypadek bo go zostawiłam na dymywanie a on szybko podraczkowal do komody wstal i chciał iść wiec się puścił rękami i wygrzmocil potylica o parkiet :/ pojeczal dluzsza chwile ale głową całą..

My też się staramy o dzidzia ale ja Okresu po porodzie jeszcze nie miałam wiec miciężko się starać. . No nic. Trzeba czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 17:35

mf lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, niezły ancymon z tego twojego Olusia ;-) I zaskoczyło mnie, że tak szybko chodzi. No teraz to dopiero zaczną się kontuzje.. A karmisz jeszcze piersią, że okres nie wrócił? Życzę powodzenia w staraniach. Dobrze, że chociaż proces "tworzenia" jest przyjemny to rekompensuje trochę kolejne miesiące oczekiwań na pozytywny test ;-)

Amy_ lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja byłam ale dopiero o 12 się wyrobiłam do lekarki zaczynamy rehabilitację 13 listopada o 10 :) co 2 tygodnie mamy się pojawiac, ogólnie jest dobrze odruchy wszystkie prawidłowe mamy wspomagać to co jest żeby było dobrze i trochę pomóc w tym raczkowaniu bo zawija tylko ta jedna stronę ulubioną :)

AlicjaaA lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • mf Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy super :) ja czekam na raczkowanie nadal ;) powodzenia w staraniach ;) u mnie też okresu njet, bo moje dziecię nie je nic oprócz cyca... Niejadek mały...

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Amy, niezły ancymon z tego twojego Olusia ;-) I zaskoczyło mnie, że tak szybko chodzi. No teraz to dopiero zaczną się kontuzje.. A karmisz jeszcze piersią, że okres nie wrócił? Życzę powodzenia w staraniach. Dobrze, że chociaż proces "tworzenia" jest przyjemny to rekompensuje trochę kolejne miesiące oczekiwań na pozytywny test ;-)
    On już chciał chodzić jak miał 5 miesięcy ale zabronił teściowej go oprowadza po mieszkaniu pod pachy. Ale już wtedy stawał na nogi. Teraz juz nie ma zmiłuj. Troszkę nad tym ubolewam ale nie mogę go hamować tylko dlatego ze uważam ze lepiej byłoby dla mnie żeby jeszcze nie chodził.. do samodzielnego chodzenia jeszcze dluuuuuga droga ale zasuwa trzymany za ręce jak szalony. Az podskakuje z radości i piszczy :D

Karmie cały czas piersią właśnie i to pewnie tak blokuje okres. Nie ubolewam ze to nie ma ale już bym chciała "powoli zachodzić w ciaze" :P

AlicjaaA lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf - zero kompletnie nic oprócz cyca? Nie dajesz jjej jeszcze czy nie chce?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daję jej, już próbowałam wszystkiego... Ale ona nic nie chce... Ani papek, ani blw...

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze mf. Troche lipa :/ Bo teraz to juz cyc w 100% jej moze nie dostarczyc wszystkich wartosci odzywczych :( Probuj cierpliwie rozne rzeczy to moze cos polubi. A ile wazy? Bo ja ja zawsze z Szymonem troche porownuje. 3 tygodnie temu wazyl 6800 na szczepieniu. Musualabym go zwazyc.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy zdarzaja sie dzieci, ktore majac 9 miesiecy juz samodzielnie chodza. Moze Olek bedzie do takich nalezal :D

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
‹‹ 5070 5071 5072 5073 5074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ