X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) u nas niby ta noc lepsza bo tylko 6 pobudek :P do ideału dużo brakuje ale przynajmniej nie chodzę jak zombie

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 23:09

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka rozumiem że to niespodzianka. Gratuluje Ci z całego serduszka :)

• pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka - gratulacje :)).

Dla tych mam, których dzieci od kilku nocy śpią niespokojnie. Może problemem jest zapalenie układu moczowego? Nasza pociecha przy okazji trzydniówki okazało się, że ma również infekcję układu moczowego. Czego byśmy nie wiedzieli gdyby nie trzydniówka i badanie ogólne moczu :) Ostatnie nieprzespane noce zwalałam na trzydniówkę a okazać się może że biedaczce coś innego też dokuczało. Od dziś bierzemy antybiotyk i oby było już lepiej.

Szkoda mi tylko tego pięknego ciepłego słoneczka za oknem, bo musimy w domu siedzieć :( a tak ciepło pewnie już nie będzie ;(((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 15:12

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratulacje! Zdrówka życzę :)

U nas mała rewolucja:) zasypiamy na leżąco bez noszenia :D Nawet szybko nam to poszło bo Antoś ryczał tylko przez 2 dni. Na 3 dzień usnął już bez większego problemu :) Jestem z niego dumna :)

pannaniedzwiedzia, Krysti ~~> lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko gratuluję i zazdroszczę!

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratulacje :)
    Ja czekam na testowanie ❤️Jak dobrze pójdzie to razem będziemy :)być może któraśvdo nas dołączy .
    U nas dobrze wszystko ,Ignaś już podparty stoi pięknie dłużej niż 2 min :) może wnet chodzić zacznie .Ale wolę by raczkował .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 18:35

1usai09kjz0kxoir.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa, dziękuję, zaraz napiszę o co chodzi :)

Teraz tylko tak na szybko na temat tych nocy Waszych dzieciaczków - może to lęk separacyjny? Bo to chyba w sumie ten etap.

Zgredka, gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 18:31

relgi09k7rgp63rp.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratulacje :D Spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png

Wysłany: 31 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przypadku natki to nie lęk. Cos jej na noc i noc doskwiera bo nawet na rękach juz z zamkniętymi oczami co jakiś czas wpada w ryk, pręży sie i wygina. Teraz trwało to dzis 30min kim zapadła w spokojny sen. Może ostatnie dni, badania, lekarze tak na nią wpłynęły ze sie boi na noc? Albo ja boli cos od zakażenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 20:17

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę by wasze dzieciaczki spokojnie spały,tak podczytuje was ale brak czasu tak naprawdę.
    Pozdrawiam ciepło wszystkie

1usai09kjz0kxoir.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa dzięki za info :) ja 4 mam wizytę zobaczę ci mi powie.
    My już drugi zabalek na wierzchu :) coraz lepiej pelzamy, prawie to jak raczkowanie wygląda :)
    Zgredka gratulacje :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oprócz problemów ze snem są jakieś inne objawy tej infekcji układu moczowego? Musze złapać trochę siuśków do badania...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti niech Ignas jeszcze trochę poczeka z chodzeniem, lepiej dla kręgosłupa :) chociaż ostatnio w przychodni widziałam 8 mies dziewczynkę chodzące bardzo ładnie także nigdy nie wiadomo :) Wy też się staracie juz o dzidzie?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 31 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już się podnosi do czworaków i buja :) Dzisiaj nawet udało mu się przesunąć o kilka mm :)

I u nas niespokojny wieczór - Michaś strasznie histeryzuje, nie mam pojęcia co mu jest. Jest padnięty, ale nie może zasnąć. Aktualnie się cycujemy.

Alicjaa, widziałaś mój post o machaniu głową przez synka? Jeśli nie, to później znajdę i zacytuję, bo trochę do pisania jest. Chodzi mi właśnie o to machanie. Dostałam informację, że to może być odruch przy robieniu siku, ale obserwowałam Młodego i to jednak nie to. Chciałabym wiedzieć czy powinnam to skonsultować z neurologiem.

relgi09k7rgp63rp.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoD, czytałam wtedy jak to opisywalas, ale nie pamiętam dokładnie, jakbyś znalazła to wklej ten opis, zebym mogła dobrze lekarce wyjaśnić w czym problem.

Iwonka, na którą masz 4? Bo ja przełożyłam swoją rehabilitację z 5 na 4 właśnie na godz 10.

Kurcze, czytając o ciąży zgredki rozmarzyłam się jak to było fajnie za ciążowych czasów :-) My może za 2 lata zaczniemy próbować, chyba, że los nam ześle wczesniej ;-) Chociaż z moim jednym jajowodem raczej tak łatwo nie bedzie.

Krysti, daj znać jak tam twoje testowanie wyjdzie :-) Kiedy to będzie?

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png

Wysłany: 31 października 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawów zapalenia dla mnie widocznych nie bylo. Moze pokryly sie z trzydniówka bo mala miala gorączkę i stracila apetyt. A w moczu wyszlo mnóstwo bakterii i krew. Sa specjalne w aptece torebki doblapania koczu niemowląt. Ja obtyl nie wiedzialam i dwa razy musialam lapac :)

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola nie staramy ale było :D no i ciekawa jestem co to będzie,jak bedzie plus no to bede happy ❤️ To by była siostra Marylka:) Albo brat Jaś :)
    Alicja 19 go :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 20:36

Ola89, AlicjaaA, Gosha lubią tę wiadomość

1usai09kjz0kxoir.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy chicco polly krzesełko, ale jeszcze Juli nie sadzam- boję się o jej kręgosłup...

Zgredka! Gratulacje! Kilka dni nie zaglądałam a tu takie nowości!

Amy, co u Ciebie?

JoD-moja tak macha głową we śnie, jak chce jeść, albo cos jej przeszkadza spać...

Co do zębów, moja córka chce chyba pobić rekordy... 4 już całkiem ma, 2 ledwo przebite i jeden na wylocie... Za 10 dni 7miesiecy... I 7 zębów!

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • JoD Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf, no widzisz, u Ciebie Jula robi tak z konkretnych powodów, u mojego tak nie ma :/

Alicjaa:

"Podpowiecie czy powinnam się martwić? Synek od kilku dni macha głową "na nie". Wcześniej też tak robił, ale bardzo energicznie (aż uderzał w materac jednym i drugim policzkiem), zawsze przy usypianiu i wiem, że to było naturalne zachowanie. Teraz wygląda to inaczej - robi tak, kiedy jest aktywny i o wiele delikatniej, wygląda to tak, jakby miał tik nerwowy albo chciał odgonić muchę z nosa. Wiem, że może dla niektórych z Was ten problem wyda się śmieszny, ale dla mnie wygląda to trochę niepokojąco (chociaż na początku było zabawne) i chciałabym się upewnić, że niepotrzebnie panikuję. Może Wasze dzieci też tak miały i jest to po prostu kolejny etap w rozwoju?
    Szukałam odpowiedzi w internecie, ale znalazłam tylko o tym energicznym machaniu."

I bardzo dziękuję, nawet jeśli wyleci Ci to jednak z głowy :)

A jeszcze a propos ząbkowania - czy to możliwe, żeby ból przy tym dokuczał tylko w nocy? U Michała zaczynają się przebijać ząbki, ale w ciągu dnia jest spokojny i wesoły, tylko dłubie sobie w buzi. Za to od kilku dni na noc przy usypianiu jest dosłownie histeria, ciężko go ululać, wszystko go denerwuje. W nocy często się budzi z histerią. Nie wiem czy to ząbki, czy jednak coś innego.

relgi09k7rgp63rp.png
‹‹ 5069 5070 5071 5072 5073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ