X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, ciekawe czy u ciebie te ćwiczenia naprawdę okażą się konieczne, bo u mnie niby mimo skierowania przez lekarkę, jak rehabilitantka go obejrzała to się zaśmiała i mówi: "...hmm, jakby tu rehabilitować zdrowe dziecko..?" Uznała, że przez tak krótką chwilę badań Tomek mógł się spiąć i nie pokazał jej wszytskiego co potrafi, a ona widzi, że rozwojowo jest wszystko w porządku. Ale kazała chodzić, że będzie to po prostu bardziej forma zabawy i ogólnego rozruchu niż rehabilitacji.

Amy, po prostu mega silny ten twój synek. Jasne, że nie ma co wstrzymywać jego rozwoju, skoro tak wiele potrafi już, każde dziecko ma swoje tempo. Rozumiem, że sam też siedzi? Tomek jeszcze nie siedzi, od dwóch dni unosi lekko dupkę i przesuwa się do tyłu. Po trochu potrafi tak cały pokój tyłem przeraczkować, ale bardzo nieudolnie.

Z okresem to u mnie poza tym kilkudniowym plamieniem miesiąc temu, nadal cisza. Jedynie juz drugi miesiąc jakby czuję owulację, bo mam lekkie bóle jajników i mega płodny śluz, jakiego nigdy do tej pory nie miałam. Ale w sumie gdyby ta owulacja była to naturalne byłoby też, żeby okres był. Puki co się nie martwię, bo wiem, że karmienie potrafi mocno namieszać w tej kwestii.

Mf, a owocków słodkich Jula też nie chce? A soczki do picia próbowałaś? Nie przyjmuje się ani zupka, ani kaszka? Zwykle w poradnikach piszą, żeby się nie poddawać i próbować, że to może byc kwestia dnia w odblokowaniu dziecka. Albo Juleczka po prostu rozsmakowała się w mleczku i jest jego smakoszką niepodzielnie hehe;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf właśnie daj jej owoce. Klaudia tak oszukuje Ninę raz łyżeczka dostaje owoc a raz obiadek i je to co jej daje bo wie ze zaraz będzie słodkie.
    Jak przybiera na wadze to cyc wystarczy. Ważne ze to chociaż pije.

Alicja tak, Olek sam siada juz chwilkę. Podnosi się jak czegoś się chwyci. Juz go nie zostawie na krok :/

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jest inny, bo nie lubi owocow, a kocha konkrety :p Owocami pluje, a obiadek zje caly. Caly duzy sloiczek lub cala miseczke jedzonka, ktore ugotowalam (teraz dostaje tylko rybke ze sloiczka, reszte gotuje). I lubi tez mleko z kleikiem lub kaszka bez cukru :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam wszystko, kaszka z moim mlekiem, z owocem, sam owoc, obiadek, sloiczek, owoc w calosci, warzywo... Nic...najwyżej 1/4 łyżeczki dziecięcej... Rozmawiałam o tym z naszą pediatrą i mówiła, że u dzieci na piersi to całkiem normalne... Teraz czytam książkę "Moje dziecko nie chce jeść" i ponoć niektóre dzieci dopiero zaczynają w 8-9 miesiącu jeść, bo im mleko wystarcza... A ja mlekiem tryskam... Produkcja pełną parą ;) Nie zmuszam jej, próbuję ciągle... A ile nasze kurki mają jedzenia!

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś - 6,5 wazyla 27.08 teraz jak ją ważyłam, to ponad 7 ma.. 17go mamy szczepienie, to Ci powiem dokładnie... Podejrzewam, że teraz zęby ją męczą i jak czuje coś na dziąsłach to jej to przeszkadza... No i gdyby jej czegoś brakowało, to miałaby 6 zębów, 7my w drodze?

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, to u Juleczki zębów już pełna buźka :-)

A ja się muszę pochwalić, bo jestem mega mega happy!! We wtorek podpisaliśmy już akt notarialny zakupu mieszkania, jeszcze mały remoncik pokoju Tomka i niedługo się przeprowadzamy. W końcu bedziemy mieli więcej miejsca!! :-)

Aguś86, mf, JoD, mimka84, iwonka1077, Ulka84, Amy_, Gosha lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to porównywalnie z Szymonem wazy nadal :) Moze jej wystarczac jak masz duzo mleka- faktycznie. Oby tylko przyszedl taki moment ze zacznie lubic inne rzeczy. Ja mialam niezla przeprawe z Zuzia, bo ona tylko ewentualnie kaszki jadła procz samego mleka, a obiadki i deserki byly ble. Wiec Cie rozumiem.

Alicja gratuluje :) Super!

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • pannaniedzwiedzia Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf a może coś na kwaśno? Jakiś domowo robiony jogurcik naturalny z bananem albo jogurcik z borówkami,winogronami? Moja to uwielbia

1usagu1ro3mz6qy5.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jogurty też już próbowałam i rzeczy od nas z talerza też ;)

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • annika Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf, a uzywacie smoczka? bo jesli tak moze taki gryzak do podawania musow zda u Was egzamin? moja Emi tak nauczyla sie jesc owoce, bo na poczatku nie chciala, wolala warzywa. Za duzo z tego nie poje na raz, bo ma mala pojemnosc, ale chodzi o przyzywczajanie dziecka do smakow i zeby nie czula sie zmuszana tak, jak moze to dziecko odczuwac za pomoca karmienia lyzeczka
    http://allegro.pl/munchkin-gryzak-do-podawania-pokarmow-musow-hit-i5765648439.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Dla+Dzieci-11763_Karmienie+dziecka-99333_Smoczki+uspokajaj%C4%85ce+i+gryzaki-99420_Gryzaczki-99452

Dziecko samo sobie to trzyma i ciagnie ile chce

A moja Emi nie ma zebow jeszcze, choc slini sie baaaardzo, za to raczkuje, wstaje i stoi. Poszlo jej w kosci, nie w zeby:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 12:18

zud36vgcvfr4tqma.png
    ex2b2n0akzay8udr.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek odrzuciła jak miała 3 miesiące :( biedna ja...

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam że przez rok dziecko poznaje tylko smaki, mleko matki wystarcza i dostosowuje sie do potrzeb dziecka. Więc można Juli dawać produkty na spróbowanie a tak tylko mleko :)

mimka84 lubi tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela takie staram się mieć podejście, choć troszkę mnie to stresuje (może przez te wszystkie glosy z zewnątrz "ale ona juz POWINNA" grrrrrr) ;)

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf, powinna nic nie powinna, jak już może.

" Rodzic decyduje, co dziecko zje, dziecko zdecyduje, jak i ile zje" :) Więc głowa do góry.

mf lubi tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję <3 Co u Twojej Kruszynki Martynki? To już 9 mies niebawem!

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa to mnie zaskoczylas :) z tą rehabilitacją a podobno tak źle z Tomkiem było??!! Ehh lekarze ja mam chodzić pod 3 chyba do pani Gabrysi to nie wiem do której ty, no aż ciekawa jestem co mi powie.... a no i. gratki mieszkania :) te co chciałaś kupiliscie chyba tak??? Miałyśmy się spotkać we wrześniu a moje dzieciaki ciągle chore ehhh a górne zebolki chyba idą bo nie da się dotknąć do nich....

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf już nie taka kruszynka ponad 8 kg waży :) Tak za tydzień będzie 9 miesięcy. Mała jest coraz fajniejsza z każdym dniem mnie coraz bardziej zaskakuje. Jak na razie pełza jak oszalała podnosi się do raczkowania coraz bardziej. Znów się rehabilitujemy bo mieliśmy krótką przerwę. Lekarze mówią że mamy zdrowego wcześniaka:) AAA młoda jee za 10ciu :D Ma apetyt wielki :) Mleko prawie odrzuciła je tylko na wieczór i rano.

Gosha lubi tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, super:) przecież taką kruszynką była, a teraz chyba gdzieś w środku siatki centylowej, co? Najważniejsze, ze się dobrze rozwija, bo przecież w brzuchu była tylko 3/4 tego co powinna...

Aaaaa Jula ma 7 zębów od dziś!

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś dzięki :) Iwonka, tak, to te co chciałam :-D

Iwonka, ja osobiście już nic niepokojącego u Tomka nie widziałam. Byłam zdziwiona, że lekarka kazała nam jeszcze chodzić, ale domyślam się, że trzeba trochę za pacjenta z nfz ściągnąć ;-) My też chodzimy pod 3, ale nie wiem jak ta babka się nazywa. Taka trochę z wyglądu "męska", krótkie włosy, duża blizna na ręku. Ale ogólnie bardzo sympatyczna. No ciekawe co u ciebie powie po zobaczeniu Marcelka :-) No a ze spotkaniem, to ci powiem, że mi też ten wrzesień i październik tak przeleciał, że nie wiem kiedy..A u ciebie z dwójką, to domyślam się, że urwanie głowy- przedszkole, przeziębienia. Może jeszcze któregoś dnia, gdzieś tam nam się uda ;-) A może w ogóle okaże się, że z widzenia się znamy.

U nas dolna jedyna już jest i to fest hehe, dziś zostałam porządnie ugryziona w palec tym ostrym zębalem ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf ależ zębów ma Twoja pociecha, moja ma zero coś tam chyba się zaczyna dziać. Teraz ma niby 6.5 miesiąca korygowane więc czas najwyższy aby zaczeły wychodzić :)

A co do siatki to ona jest sprawdzana na siatkach wcześniaczych na nich wychodzi na 97 centylu a na donoszonych jest na 50 :) Więc wagę maaa :P

A rozwija się trochę wymiksowanie bo robi rzeczy takie które robią jej rówieśniki według wieku urodzeniowego a niektórych według wieku korygowanego - jak na razie nadrabia. Może za jakiś czas będziemy mogli powiedzieć że po wcześniactwie mamy tylko adnotacje w książeczce zdrowia :)

‹‹ 5071 5072 5073 5074 5075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ