X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa, ja mam taką sytuację, że umowa skończyła mi się z dniem porodu. Przysługuje mi po macierzyńskim zasiłek dla bezrobotnych przez 6 m-cy, a potem ewentualne jego przedłużenie, jeśli urodziłabym kolejne dziecko do listopada włącznie. Więc tak w lutym mogłabym zajść w drugą ciążę:) To już 10 miesięcy po pierwszej, więc prawie rok. :) A pracować będę jak już dwójkę względnie odchowam, tym bardziej, że rozkręcam własny interes – koordynowanie ślubów i wesel. Taki sobie pomysł na życie. :)

Auro, Ty też?:) To trzymam gorąco kciuki! A masz już okres? Ja kilka dni temu skończyłam brać opakowanie tabletek anty i już dalej nie biorę. Zobaczymy, kiedy mi wróci okres i płodność, bo do tej pory mam duuuużo mleka, choć od kilku dni staram się karmić cyckiem tylko o 7:00, troszkę po obiedzie na popitkę i o 20:00.

Ziółko, gratuluję przespanej nocki:) Może i odważne posunięcie, ale z drugiej strony, kolejna ciąża podczas macierzyńskiego ma swoje plusy. Szybciej wyjdę z okresu pieluchowego, nie muszę wysyłać Arturka do żłobka w wieku 1,5 roczku, jak planowałam i szybciej wrócę na drogę kariery :P A tak co? Wrócę do pracy, albo rozkręcę biznes i znów kolejna ciąża, trochę popracuję, L4, macierzyński. Strasznie to odległe. :) PS. Szkoda, że już nie karmisz, ale jak Ci się udało tak radykalnie cyca odstawić?

Gosha, raczkuje i staje Kubuś? A to tylko 3 tyg różnicy! :) Mój mały dopiero usilnie się dźwiga do siadania, ale jeszcze nawet dość chwiejnie siedzi, a na brzuchu nawet mu się nie chce nóżek podciągać do raczkowania. Jak mogę go stymulować do raczkowania?:)

Psotka, oj miałam ciężki poród miałam, ale wierzę, że następny będzie lepszy, bo po 1. macica pamięta, a po 2. nic 2 razy się nie zdarza i liczę na to, że tym razem główka wstawi się prawidłowo. A poza tym czytałam, że jeśli zajdzie się w ciążę szybciej niż rok po cc, to z założenia robią kolejne cc. A cięcie jest w tym samym miejscu, co pierwsze i wycinana jest stara blizna.

Apropo jedzenia, to u nas było kilka dni grymaszenia, a już teraz Arturek zjada całe słoiki. Chociaż ze względu na idące zęby mam problem z karmieniem czymkolwiek i jakkolwiek, bo pluje, marudzi, bawi się jedzeniem i pcha ręce do pełnej buzi. Więc od kilku dni znów mam gehennę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka tak czy siak kiedy byś już nie zaszła w ciąże to możesz mieć CC o ile chcesz. I podoba mi się 2 podpunkt, że nic się 2 razy już nie zdarza - oby ! Jeden wcześniak w domu nam wystarczy :)

haneczka lubi tę wiadomość

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka, no to taki plan rzeczywiście wydaje się idealny. Zagrało by z zasilkiem z urzędu pracy i masz rację, że lepiej trochę dzieciaki odchować zanim rozpocznie się własny biznes, aby móc się potem zaangażować w niego na 100 %. Swoją drogą pomysł na biznes naprawdę mega ciekawy :-) Życzę ci, aby wszystko poszło gładko zgodnie z planem :-)

Angela, ja wychodzę z założenia, że po ciężkich życiowych doświadczeniach dostaje się od życia nagrodę. Po trudnych przejściach z Martynką, drugi poród będzie leciutki- tak ci przepowiadam ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA oby :) Choć na poród naprawdę nie mogę narzekać, ja dzień po cesarce byłam już w domu i funkcjonowałam niczym jak robot :) Tylko po co jej się tak śpieszyło :)

AlicjaaA lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANECZKA Kubuś raczkuje od kilku dni dopiero, wczesniej pełzał do tylu. Nie kładłam go duzo na brzuszku bo tego nie lubial... W łóżeczku od około 3 tyg podciąga sie o szczeble i staje.

Ja karmie piersia a okres dostałam 6 dni po porodzie... Nie fajnie :P

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow jaki tu ruch :)
    Aguś, tak, pracuje od dwóch tygodni i narazie jest ok, Piotruś nie zauważa mojej nieobecności :P

Annika- ja do niedawna karmiłam (nadal mam pokarm) i nie dostałam jeszcze okresu.

Haneczko, widzę, że wszystko dokładnie zaplanowane :) trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli, bo nie powiem, plan mądry :D

Angela, Martynka na bank będzie miała dużego, silnego, DONOSZONEGO braciszka! :)

Gosha, aż się zaczełam zastanawiać, czy nie obniżyć materaca w łóżeczku.. Piotruś jeszcze nie wstaje, ale jak zacznie a ja nie zauważę i wypadnie? :/ kurde, dałaś mi do myślenia!

Pozdrawiam wszystkie mamuśki :*

Aguś86, Angela89 lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka trzymam kciuki :) Nie miałaś okresu, bo bralas tabletki :) Ja dostałam okres 6 tygodni po odstawieniu cerazette i zakończeniu laktacji. To był co prawda drugi, bo pierwszy był wczesniej, ale w czasie brania cerazette okres mi się hamowal i teraz i po pierwszej ciąży :) Może za miesiąc lub ciut dłużej dostaniesz :)

Ziółko my mamy juz ze 3 tygodnie niżej łóżeczko. A dziewczyny niektóre sporo wcześniej obniżyły. Po co kusić los? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 23:16

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziolko, ja już też jakiś czas temu obniżyłam, choć Tomek się nie podnosi jeszcze. Czasem próbuje złapać rączka za szczebelki, ale srednio mu to wychodzi, za to łapie za ochraniacz jak leży na boku i ciągnie go do siebie :-)
    A co do raczkowania to na razie pełza do tyłu, podnosi się też calkiem tak na raczkach i nóżkach i się tak śmiesznie buja w przód i w tył.

Ja mam dziś pierwszy dzień normalnego okresu, bo ponad miesiąc temu mialam tylko bardzo lekkie plamienie, więc się powoli rozkręcało. Tym razem pełną parą ;-) Także prawie siedem miesięcy od porodu plus ciąża sobie odpoczelam od tej małpy, a teraz czas wracać do 'normalności'. Karmię nadal, choć wiadomo, przez jedzenie pokarmów stałych ilość cycusiowania się zmniejszyła, choć u mnie mały nadrabia w nocy i nad ranem..daleko nam do przespanych nocy.

Angela, no tak, w sumie to nie o lekkość porodu chodzi, tylko czas pozostania bąbelka w brzuchu.. To za drugim razem będzie pełne 40 tygodni :-)

Ziolko, a Piotruś do żłobka chodzi jak pracujesz czy w domu z kimś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 23:56

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas dobrze wszystko ,4zęby wychodzā u gôry Ignacemu .Ale spokôj jest narazie :) Syncio wstaje nasz już podpierając się rączkami :)Niesamowity widok ! Ciekawy wszystkiego ,nie usiedzi na miejscu :)
    Pozdrawiam !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 07:02

1usai09kjz0kxoir.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus masz rację, niby Piotruś jeszcze się nie podnosi, a w próbach jest baaardzo nieporadny, ale na pewno szybko się to zmieni :)

Alicja, ja wychodzę do pracy o 14.30, a mąż wraca do domu o 15.30. A tą godzinkę jak nas nie ma siedzi z małym mój tata (nosi go cały czas żeby tylko nie płakał hahaha) :)

haneczko, to nie było radykalne odstawienie od cyca :) najpierw Piotruś mm pil tylko po kąpieli, przed południem go karmiłam, a przed wyjściem jeszcze ściagałam mleko. Stopniowo jadł coraz wiecej mm, aż w końcu któregoś dnia w ogóle nie dałam mu cyca. Także jakoś to poszło :)

Aguś86, haneczka lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziolko fajny synuś
    Alicja ni my teraz jelitowke przeszliśmy, wszystko u nas grane będzie czy jak??
    Mam już dość chorób, córki więcej nie ma w przedszkolu jak jest także lipa jak na razie ale zyje nadzieję że do Bożego Narodzenia się to jakoś unormuje może???
    Co do miesiączki to ja nie mam karmię już raz na dobę, po tej jelitowce jakoś mi wyschlo w cyckach ehhh no trudno, w każdym razie przy corci pi 6 tyg od odstawienie dostałam okres zobaczymy jak przy synku będzie :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piotruś :) Jak Ty urosłeś :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona to Ty już kończysz karmić?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:41

Gosha, haneczka, Krysti ~~> lubią tę wiadomość

• Auro Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:

Auro, Ty też?:) To trzymam gorąco kciuki! A masz już okres? Ja kilka dni temu skończyłam brać opakowanie tabletek anty i już dalej nie biorę. Zobaczymy, kiedy mi wróci okres i płodność, bo do tej pory mam duuuużo mleka, choć od kilku dni staram się karmić cyckiem tylko o 7:00, troszkę po obiedzie na popitkę i o 20:00.

Ja specjalnie zakończyłam karmienie piersią by przywrócić cykl. Już miałam pierwszy po ciąży okres.
    Mam taką sytuację, że na moje miejsce zatrudniłam pracownika. Jeżeli przejdę z macierzyńskiego na L4 to nie będę musiała zwolnić tej dziewczyny, która za mnie pracuje, a w przyszłości zatrudniać i szkolić nowego pracownika.
    Dziecko mam bardzo spokojne (śpi sama w łóżeczku, nie miała kolek, je wszystko bez ekscesów, na każdym spacerze zasypia), dlatego wydaje mi się że dałabym radę opiekować się córką w ciąży i potem dwójką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:59

Krysti ~~> lubi tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus no jak chce przytyć to jedyne wyjście, a ze pije dobrrze z butli mm to mi to ułatwia, a przez ta jelitowke nie karmilam a teraz raz na dobę sciagne także też mi się chyba pokarm kończy...
    My po rehabilitacji ok mamy trochę plecki cwiczyc bo wykrzywia się kawaler mi, powiedziała ze ładnie raczkuje :) i Alicja też do tej " męskiej " chodzimy :P

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Iwonka witaj :)
    Ida witaj :)
    Dobrze że u was wszystko dobrze '! U mnie jednak przyszła@ także siostry narazie lub brata nie będzie!

Pozdrawiam wszystkie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 18:23

1usai09kjz0kxoir.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti a Wy sie teraz juz będziecie starac czy czekacie?
    Ignaś juz raczkuje?

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś # raczkuje ale do tyłu haha ,spryciarz taki że szok .

Teraz jeszcze się nie staramy ,ale malo brakowało ,takze teraz będe uważać!Ignaśia odchowamy na spokojnie ,nie ma co się śpieszyć .Tyle zła teraż na tym świećie że naprawdę martwić się zaczynam o przyszłość Ignaśia a co dopiero drugiego dziecka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 08:10

1usai09kjz0kxoir.png
  • Krysti ~~> Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie na kaszel dla dziecka !
    Ignaś mi coś kaszle ,mało ! Ale lepiej juz zapobiegać !
    I tak idę do lekarza może coś mi da dla niego !

1usai09kjz0kxoir.png
‹‹ 5073 5074 5075 5076 5077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ