WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie patrzę na zabobony. Co ma być to i tak będzie. CHodzę do sklepu i oglądam, ale nic nie odważyłam się jeszcze kupić. Nie wiem dlaczego :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Wróciłam z wizyty na NFZ. Pościemniałam lekarzowi, że byłam tylko razu kogoś innego, że założył mi kartę ciąży ale jej nie wzięłam, że badań żadnych nie zlecił itd :P
    Zrobił badanie - szyjka ładna, zamknięta. Macica miękka (cokolwiek to oznacza). Słuchałam bicia serduszka dziecka :)) nie wiem jakie jest duże, bo sprzęt jest przed potopowy ale najważniejsze, że dzidziol żyje :)

Dostałam skierowanie na badania - toxo, hiv, hcv, różyczka i morfologia :D czad! Muszę tylko dorobić mocz i crp i mam komplet badan do mojej ginekolog :D zaoszczędziałam tym sposobem 200zł :D :D

Kazał przyjść po świętach żeby założyć kartę ciąży z wynikami ale umówiłam się na 29.10 czyli za tydzień, bo 30.10 mam wizytę u swojej pani dr a potrzebuję wyniki badań :D

Wy też chodzicie do dwóch lekarz, którzy o sobie nie wiedzą?

A co do tego, ze dziewczyna nie miałam miesiączki od sierpnia i się dopiero teraz tym zainteresowała. Ja miałam przerwy między miesiączkami nawet 10-11 miesięczne więc dla mnie to żadne zdziwienie. Bardziej byłabym zaskoczona jakbym dostała okres po miesiącu :D

Amy, Robotka1 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale postanowiłąm dzisiaj podejść do piwnicy i przekopać ciuszki po chrześnicy :) resztę dostanę od sióstr teściowe, bo w tamtym roku urodziły chłopców - ale zawsze cos uniwersalnego powybieram ;) Zresztą dziecku obojetne czy ma kucyki czy autka na kaftanikach ;P więc mam to gdzieś ;) może jak już będę miałą te rzeczy to dopiero wtedy zobaczę czego mi brakuję i zacznę uzupełniać :)

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zabobony nie wierzę, tylko nie chce wysłuchiwać gadania mamy :D
    Łóżeczko już mam, wózek - jeśli na połówkowym USG potwierdzi się, że jest to ciąża pojedyncza - to również zamawiamy ;) a ubranka dopiero, jak będzie znana płeć

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia to super że z dzidzią wszystko dobrze :)
    ja chodzę tylko pryatnie. Przestałam chodzić na nfz bo męczyło mnie siedzenie czasem po 2 godz na korytarzu i czekanie na swoją kolej. Niby opiekę miałąm super bo to szpital w którym pracuję, jednak to usg 3x w ciąży mnie nie przekonało.. przy pierwszej ciązy mialam to gdzies ale po poronieniu już bym miała milion diagnoz do usg, więc wolałam się nei zamęczać. I cieszę się z komfortu prywatnej opieki - jednak mimo znajomości lekarzy opieka prywatna jest ZNACZĄCo lepsza :)

hwesta, Fasia lubią tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola wrote:
    no ładnie, Klaudia90 czyżbyśmy zostały nazwane zacofanymi ??? heheh :)
    haha :P udowodnię, że nie jestem zacofana i złożę dziś te łóżeczko ;p

88macola lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Klaudia,no udem/ kolanem dotknąć brzucha ;)
    na pewno nie, chyba że dałabyś kopa z kolana to już inna sprawa :) mi też już brzuszek opiera się na udach, jak kucam więc to chyba normalne :)

hwesta lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Fasia to super że z dzidzią wszystko dobrze :)
    ja chodzę tylko pryatnie. Przestałam chodzić na nfz bo męczyło mnie siedzenie czasem po 2 godz na korytarzu i czekanie na swoją kolej. Niby opiekę miałąm super bo to szpital w którym pracuję, jednak to usg 3x w ciąży mnie nie przekonało.. przy pierwszej ciązy mialam to gdzies ale po poronieniu już bym miała milion diagnoz do usg, więc wolałam się nei zamęczać. I cieszę się z komfortu prywatnej opieki - jednak mimo znajomości lekarzy opieka prywatna jest ZNACZĄCo lepsza :)

Dzięki! Też się ciesze, że wszystko dobrze :)
    Ja dziś poszłam na NFZ pierwszy raz, bo potrzebowałam zrobić badania. Nie wiedziałam czy lekarz sie zgodzi ale nie było problemu. Tylko (tak jak pisalam wyżej) troche pokłamałam, że u poprzedniego tylko raz byłam :P
    No i teraz się zastanawiam czy chodzić jeszcze do tego na NFZ czy odebrać wyniki i jak założy kartę ciąży (bo powiedział, że tak zrobi jak przyjdę wyniki odebrać) to sobie odpuścić? To w niczym nie przeszkadza że się było u lekarza na NFZ np tylko raz lub dwa i się więcej nie idzie ?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no spoko, ja tez nie robie wszystkich badań prywatnie :) np teraz kazał mi zrobić tsh ft3 i tf4 i tez sie wybieram do endokrynologa żeby mi dał skierowanie, bo nie zamierzam wybulać 60 zł ;P krew i mocz to to już grosze, więc sobie zapłacę, a reszte badań miałam na nfz bo w tej ciąży zaczęłąm najpierw chodzić na nfz dopiero później troszkę zmieniłąm na opiekę prywatną :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    ]
    No i teraz się zastanawiam czy chodzić jeszcze do tego na NFZ czy odebrać wyniki i jak założy kartę ciąży (bo powiedział, że tak zrobi jak przyjdę wyniki odebrać) to sobie odpuścić? To w niczym nie przeszkadza że się było u lekarza na NFZ np tylko raz lub dwa i się więcej nie idzie ?
    W niczym nie przeszkadza. Masz prawo na zmienę lekarza na każdym etapie ciąży i nie musisz się w rejestracji tłumaczyć, że już przestajesz tu chodzić :)

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Nie no spoko, ja tez nie robie wszystkich badań prywatnie :) np teraz kazał mi zrobić tsh ft3 i tf4 i tez sie wybieram do endokrynologa żeby mi dał skierowanie, bo nie zamierzam wybulać 60 zł ;P krew i mocz to to już grosze, więc sobie zapłacę, a reszte badań miałam na nfz bo w tej ciąży zaczęłąm najpierw chodzić na nfz dopiero później troszkę zmieniłąm na opiekę prywatną :)

No tak mocz i krew to podstawa mega tania więc nie ma sensu chodzić po skierowania, lepiej zapłacić i mieć spokój :) Czyli rozumiem, że teraz chodzisz prywatnie, a na NFZ tylko wtedy jak musisz badania zrobić? Lekarz wie o tym?
    Sorki, że tak wypytuję ale nigdy nie bywałam u dwóch specjalistów w jednym czasie :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No tak mocz i krew to podstawa mega tania więc nie ma sensu chodzić po skierowania, lepiej zapłacić i mieć spokój :) Czyli rozumiem, że teraz chodzisz prywatnie, a na NFZ tylko wtedy jak musisz badania zrobić? Lekarz wie o tym?
    Sorki, że tak wypytuję ale nigdy nie bywałam u dwóch specjalistów w jednym czasie :D

Nie, nie, chodzę tylko prywatnie.
    Rozpoczęłam chodzenie z tą ciążą na nfz - i taki miałam zamiar. Porobiłąm wszystkie podstawowe badania i po rozmowie z kolegą zmieniłam lekarza bo zachciałąm rodzić w prywatnej klinice i tam chodzę teraz na wizyty. WIęc wszystkie badania i karte ciąży mialam już założoną. Już do prywatnego tylko chodzę.
    Ja w tej chwili mam zalecenia na krew i mocz i za to płacę prywatnie. Ale teraz dodał mi ft3 ft4 i tsh i za to płacić nie chcę i idę do endokrynologa po skierowanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:11

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia poczytaj moj wpis po edycji :P bo namieszalam - ae juz poprawiłam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam jedną kartę ciąży tą która mi założyli na nfz, teraz prywatny w niej kontynuuje swoje zapiski :)

• misia83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:27

Amy, 88macola, mantissa lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też łóżeczka nie mam. Nie jestem gotowa na taki zakup :D to samo wózek - mimo że upatrzony to pewnie kupa czasu minie zanim kupię :P

• Fasia Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy no to fajnie, czyli bez stresu będę mogła pójść po wyniki i dalej kontynuować u mojej pani dr prywatnie :)

Ja też nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy dla dzidziola :) mamy już łóżeczko (nawet dwa), wózek, fotelik, spacerówkę i przewijak :)

30.10 może dowiemy się czy to chłopak czy dziewczynka i wtedy mąż obiecal, że pojedziemy po jakąś rzecz :)

Amy lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam układ najlepszy z możliwych czyli i prywatnie i na NFZ chodzę do tego samego lekarza więc nie mam problemu. Kartę ciąży mam zawsze przy sobie, tylko takie karty pacjenta do wiadomości przychodzi i do archiwum prywatnego gabinetu mam dwie.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia, ale ja nie czuję się urażona, przecież wiem, że to taki żarcik był ;))

a tak przy okazji - poczułam jakieś kopniaki dziś!! uhuhu nie wiem, czy to było to, ale takie punktowe zgnioty brzucha :D podjarałam się!!! <3 ja chcę jeszcze raz!!!

KasiaKwiatek, Amy, Fasia, 88macola lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś sceptycznie podchodzę do tych zakupów- niby barddzo bym cchiałą coś kupić idę do sklepu dotykam oglądam i wychodzę bez żadnej rzeczy :P może boję się że do mnie dotrze że będzie nas troje :P niby czuje ruchu ale wciąż jakoś d mnie nie dociera :)

mantissa lubi tę wiadomość

‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ