X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:27

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    misia, ale ja nie czuję się urażona, przecież wiem, że to taki żarcik był ;))

a tak przy okazji - poczułam jakieś kopniaki dziś!! uhuhu nie wiem, czy to było to, ale takie punktowe zgnioty brzucha :D podjarałam się!!! <3 ja chcę jeszcze raz!!!

hehehe no jak mnie małą kopnęła to się tak wystraszyłam :D bo wyraśnie czułam pod ręką kopniaka :D mega uczucie teraz co jakiś czas jak się nei rusza nagniatam brzuch i za chwilę mi odpowiada :P a dzisiaj po tej rurce z kremem na spirytusie jakaś pobudzona wyjątkowo :P mały pijak

Klaudia90, 88macola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi a ja już mam złożone łóżeczko,w nim kupę rzeczy które dostałam od przyjaciół dla Groszka, full ubrań na 56/62, posegregowałam i tylko uprać na wiosnę na świeżo. Wózek będzie niedłu-odbieram od koleżanki graco evo. W sumie mogę rodzić już :-P o nie nie jeszcze poczekamy :-D

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Ja mam trochę inna sytuacje. Mąż właśnie wyjechał do de do pracy. Jak tylko będę mogła (mam nadzieje ze najdalej za dwa miesiące) to do niego dojadę. Do tego czasu chciała bym kupić wszystkie te rzeczy które są sporo droższe od rzeczy w de. CZyli np wózek, fotelik. Tam jest to o około 1000 zł droższe

Oj oni to zdzierają strasznie na wózkach. Męża ciotka mieszka w Austrii i mąż tu przyjeżdzał po całą wyprawkę dla Maksymiliana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:21

• Fasia Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK no to zazdroszczę. Moja lekarka niestety przyjmuje tylko prywatnie ... a że te pierwsze badania są bardzo kosztowne to pokombinowałam i poszłam do kogoś innego na NFZ. Ale chyba odbiorę wyniki i więcej nie będę szła. To, ze będę mieć zalożoną drugą kartę ciąży to w niczym nie przeszkadza raczej. Dzięki dziewczyny :)

Głowa boli więc się zdrzemnę chwilkę - może przejdzie ..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    hehehe no jak mnie małą kopnęła to się tak wystraszyłam :D bo wyraśnie czułam pod ręką kopniaka :D mega uczucie teraz co jakiś czas jak się nei rusza nagniatam brzuch i za chwilę mi odpowiada :P a dzisiaj po tej rurce z kremem na spirytusie jakaś pobudzona wyjątkowo :P mały pijak
    Ja się nie wystraszyłam tylko raczej podnieciłam :D długo to trwało, więc raczej jelita to nie były ;p ale fajowo, wreszcie poczułam dzidzię, może wreszcie do mnie dotrze, że spełniają się moje marzenia <3

Amy, Fasia lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego uczucia nie da się pomylić z jelitami :D choć podobnie, ale po przyłożeniu ręki już czujesz to pukanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:28

• Klaudia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Hihi a ja już mam złożone łóżeczko,w nim kupę rzeczy które dostałam od przyjaciół dla Groszka, full ubrań na 56/62, posegregowałam i tylko uprać na wiosnę na świeżo. Wózek będzie niedłu-odbieram od koleżanki graco evo. W sumie mogę rodzić już :-P o nie nie jeszcze poczekamy :-D
    ja też bym chciała dostać jakieś ubranka, przeglądałabym codziennie, składała i rzkładała jeju... moi znajomi jeszcze nie są gotowi na zakładanie rodzin ;/ wszyscy mi wmawiają, że ja za szybko zaczęłam i że będę żałować... - zazdrośnicy!

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • misia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Tego uczucia nie da się pomylić z jelitami :D choć podobnie, ale po przyłożeniu ręki już czujesz to pukanie :D
    taaak, to było pukanie :D no po prostu mogłoby mnie tak pukać cały dzień <3

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    taaak, to było pukanie :D no po prostu mogłoby mnie tak pukać cały dzień <3
    jak już zaczęło pukać to będzie teraz tak codziennie :D aż się uśmiecham do monitora :D

Klaudia90 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Fasia, a długo czekałaś w poczekalni, daleko masz do przychodni? Jeśli nie to sprawdź jakie jeszcze czekają nas badania i jeśli są kosztowne to chodź do obu. Jeśli jednak czekałaś długo i masz daleko to faktycznie szkoda zachodu

Przychodnie mam dość blisko - 10min samochodem. Czekałam jakieś 5-10minut, bo zapisuja na godziny i raczej większych opóźnień nie ma. Chyba tak zrobię w końcu na NFZ przysluguje mniej usg także nie będę musiała jakoś bardzo często chodzić, a zawsze warto mieć otwartą furtkę chociazby żeby badania zrobić za darmo :)
    Dobra myśl :)

Moja gin u której prowadzę ciążę przyjmuje w innym mieście także dojeżdżam jakieś 35km w jedą stronę ale mi to nie przeszkadza. Ma dobry sprzęt, jest świetnym specjalistą także warto :) jednym minusem jest to, że mimo iż jestem umawiana na godzinę to obowiązuje kolejność przyjścia i takim sposobem czasem czekam nawet godzinę :/ ale jestem na L4 więc mam dużo czasu :D

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już od małego marzyłam o założeniu rodziny - mama, tata, dzieci... Nie interesowała mnie kariera, szkoła, imprezy, podróże. Może jestem starej daty, chociaż od dziecka mieszkam w Warszawie i tu raczej nie stawia się na rodzinę.
    Każdy jest inny, wszystko zależy od sytuacji, nastawienia. Uważam, że nieważne kiedy zaczniemy się starać o dziecko, ważne jest, żeby je mieć :)

Amy, 88macola, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że tu z Wami jestem :) dziękuję Wam... tak naprawdę nie mam z kim pogadać o ciąży, bo wszyscy albo o imprezach, albo o innych duperelach :(

Robotka1, Angela89, Amy, 88macola, KasiaKwiatek, Krysti, mantissa, Fasia lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mnie cyce bolą o jesuśku:( normalnie chodzić nie mogę;/

JUSTINKA fajnie że weekendzik się udał:D my byliśmy w domu o 2:) a o 10 już wyspani:) tez się zebraliśmy i pojechaliśmy po córę do babci:)

ale mnie przywalili robotą....kurcze nie wiem kiedy ja się odrobię....i coraz częściej myślę o jakimś tygodniowym L4....

Justinka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bambi85, Klaudia90 lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszę, że tu trafiłam, bo ostatnio czułam się jakaś taka opuszczona na tym portalu. Fajnie trafić na mamuśki w podobnym terminie, z podobnymi rozterkami:)

hwesta, Amy, Krysti, KasiaKwiatek, Klaudia90, Fasia lubią tę wiadomość

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam tylko Was jeśli chodzi o ciaze,poza mężem oczywiście :) dziękuję Dziewczyny :)

Amy, 88macola, Krysti, KasiaKwiatek, Klaudia90, Fasia lubią tę wiadomość

‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ