X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    mimo wszystko ja bym się już dawno zgłosiła do lekarza.. nawet jakbym nie miała podejrzeń ciąży to martwiła bym się o swój stan zdrowia :)
    Dziwna kobieta.... musi być strasznie nieszczęśliwa skoro ją tak stresujecie co chwile nowym wydarzeniem :P zwolnijcie bo nie wyrobi :P
    Żeby było śmieszne jest przyszłym lekarzem :P póki co jest w połowie specjalizacji ;) no ale nie zdziwi mnie że to że dowiedziała się teraz o ciąży to jest śpiewka dla nas.. bo już nie raz tak było, że mydliła oczy...
    A ja jej wcale nie każe nas naśladować :P my mamy takie tempo od początku i cóż lubimy jak się coś dzieje :D i tak jeden rok mieliśmy bez większych atrakcji :D daliśmy jej odpocząć ;)

Amy lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:26

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Justinka Ty mentorze szwagierki :)
    Pamiętaj to ona na Tobie się wzoruje nie ty na niej , zawsze jesteś pierwsza i nie masz czym się przejmować. Pamiętam jak zaszłam w pierwszą ciąże (jestem 9 lat młodsza od siostry) jak jej powiedziałam to usłyszałam tekst : Super świetnie , jak zwykle musisz być we wszystkim pierwsza. ( Ślub też wzięłam pierwsza).
    A skoro ona wzoruje się na Tobie znakiem tego , że bardzo jej się podoba twój styl rozumowania. :D
    Niczym się nie przejmuje, bardziej tym że każdy ruch który robi a raczej powtarza jest totalnie nie w czasie... i jak dla mnie lekkomyślny i nie przemyślany, a ta ciąża to już pobiła wszystko... no ale cóż teraz znowu będą musieli kombinować, bo dodam że od miesiąca ona z synem jest 'tutaj' a jej mąż u siebie czyli jakieś 500 km od nich... widzieć będą się na weekend co 2 tyg... to jest rodzina to jest normalne... również jak zaszła w pierwszą ciążę, nie byli małżeństwem i dzieliła ich taka odległość...

201504101680.png
    683907699a.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ale sobie dziś pospałam, jak nigdy do 10:30! W szoku byłam że tyle wytrzymałam :P Niby późno poszłam spać i rano mąż mnie obudził jak się szykował do pracy ale to i tak niezły wyczyn.

Dostaliśmy 2 kartony ubranek od koleżanki K. z pracy. Niestety, mało w tych pudłach nadających się moim zdaniem rzeczy. Kobitka ma synka a u nas ma być córa póki co i w pudłach było kilka rzeczy dla dziewczynki, które są najfajniesze bo są jak nowe :D

Justinka, ależ z Ciebie wzorowa kobieta! :D Nic tylko się cieszyć że takim autorytetem walisz jej po oczach :D ale z drugiej strony zdaje sobie sprawe jakie to musi być wkurrr...rzające :)

Miłego dnia Dziołszki :) U nas fajne słoneczko - szkoda ze ja dalej przeziębiona bo może poszłabym na dłuższy spacer (pewnie tak mówie bo nie moge :P)

hwesta, Justinka lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    shimmer_lipkażda z Nas inaczej to czuję i kiedy indziej u każdej z Nas przychodzi czas na zakupy itd.
    My już tak mamy że lubimy mieć wszystko dość szybko. Oczywiście cd. wyprawki ubraniowej zrobimy jak poznamy płeć ale z mężem stwierdziliśmy iż lepiej kupować w każdym miesiącu coś niż potem na hurra wydać full pieniędzy.
    W listopadzie kupimy komodę do pokoju dziecia ponieważ nie mam za bardzo miejsca na ubranka w swojej szafie. Czekamy też na ekipę remontową od dewelopera ponieważ mają naprawiać pęknięcia w ścianach więc wszystko poczeka na czas po remoncie.
    Ale ja bym wlasnie chciala tak jak Ty :-) ja tez wole miec wszystko wczesniej. Nie wiem co sie ze mna dzieje. Moze to dlatego ze ten dzieciak mi tak daje w kosc. Moze to zle samopoczucie od tak dawna zabralo mi radosc z ciazy. Nie wiem. Przeciez widzialam ta corcie i mam ja nawet na filmie ale dalej nie czuje sie w ciazy. Dziwne to wszystko.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo często nie czuję się że jestem w ciąży :)
    Póki co kupiłam jedno maleńkie ubranko.. tak to czekam jak poznamy płeć, ponieważ po synku mam sporo ubranek, więc nie wiele bym musiała dokupić... a jak dziewczynka to wiadomo ciut więcej ;) no i jakiś kocyk bym chciała, pościel [łóżeczko, wózek mam] więc ja raczej jakieś drobiazgi, kosmetyki które i tak w przyszłym roku... bardziej teraz to zakupy na zasadzie przyjemności :)

201504101680.png
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    KRYSTI super ten wózeczek:D a co was skłoniło do zmiany zdania??
    ten jest bardzo podobny do Graco Evo:)

AMY no właśnie:D ja miałam tak przy córce i tak trochę z rezerwą spogladam na swój instynkt ktory jest do bani:D
    ejj to super:) wspomnisz moje słowa jak Twoj mąż nie bedzie mógł sie oprzeć córeczce:) będzie jego oczkiem w głowie:D
    Robocia to ze tamte wózki są nie dobre dziewczyna mi powiedziala ze jej kolezanka kupila wozek tamten co my chcieli z krzywą budą i zle wyprofilowany więc ten kupimy:))

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Krysti, śliczny! Jak się nazywa?

Ja dzisiaj idę do pracy na 10 i niestety do 18 :( mdli mnie znowu. Kiedy to się w końcu skończy? :(
    Wózek 4w1 Hartan Racer GT XL 2015 (spacerówka + gondola Falt + fotelik Maxi Cosi Cabrio + baza 2WayFix)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyspalam się po cięzkim poranku z wymiotami uhhh .Myśle coś się napić chyba herbaty gorzkiej spróbuje jesc się boje :D by znów kosza do śmieci 4 raz nie zaliczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 11:51

• Jaga Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o tych waszych ubrankach i się zastanawiam czy czasem na góre nie skoczyc i nie przebrać ubranek na 56 i 62 cm i nie znieść ich na dól do szafki.Wtedy miałąbym ogląd czy i ile tego jest. Ale z 2 strony dla mnie to jeszcze chyba za wcześnie. Kazałam mamusce mojej łóżeczko Marcela złozyc i w listopadzie zwieziemy je tutaj.
    I w międzyczasie wlazłąm tam i zniosłam worek próżniowy ciekawe na jaki trafiłam .........

Krysti lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Tak czytam o tych waszych ubrankach i się zastanawiam czy czasem na góre nie skoczyc i nie przebrać ubranek na 56 i 62 cm i nie znieść ich na dól do szafki.Wtedy miałąbym ogląd czy i ile tego jest. Ale z 2 strony dla mnie to jeszcze chyba za wcześnie. Kazałam mamusce mojej łóżeczko Marcela złozyc i w listopadzie zwieziemy je tutaj.
    I w międzyczasie wlazłąm tam i zniosłam worek próżniowy ciekawe na jaki trafiłam .........
    Ja tez jeszcze nic nie mam dla dziecka ,ale chciala bym po kupic ale jakoś jeszcze poczekam nie spieszy mi się za wcześnie bo ciuszki lezą a na co tak samo jak inne rzeczy typu łózeczko czy wózek . Po polówkowym coś zakupimy a połowkowe mam na przyszly miesiac .:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 12:04

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupimy tez po polowkowym,a mam je 4 listopada, a wózek i cala reszte od stycznia będziemy kupować :) tak żeby w końcówce lutego juz mieć skompletowane

Krysti lubi tę wiadomość

• 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek pół godziny spędziłam w TKmaxxie gapiąc się na maleńkie mokasyny chłopięce za 29,99 zł :) Były cudowne ale postanowiłam, że jeszcze nic nie kupię. Nie wiem, jakoś boję się zapeszyć chyba. Jeszcze nie mam ani jednej rzeczy dla dziecka. Ale to chyba normalne, co nie? :)
    Pozdrawiam mamuśki!

Krysti, mantissa lubią tę wiadomość

Nikoś <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,czy przy kucaniu i dotknięcie podczas kucania brzucha można coś zrobić dziecku? Chyba nie,co?

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88macola wrote:
    W piątek pół godziny spędziłam w TKmaxxie gapiąc się na maleńkie mokasyny chłopięce za 29,99 zł :) Były cudowne ale postanowiłam, że jeszcze nic nie kupię. Nie wiem, jakoś boję się zapeszyć chyba. Jeszcze nie mam ani jednej rzeczy dla dziecka. Ale to chyba normalne, co nie? :)
    Pozdrawiam mamuśki!
    My kupiliśmy tylko łóżeczko, bo nadarzyła się okazja, ale nawet go nie złożyliśmy ;) Moja mama straszy mnie tym zapeszaniem, więc czekamy do połówkowego :)

Krysti lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Dziewczynki,czy przy kucaniu i dotknięcie podczas kucania brzucha można coś zrobić dziecku? Chyba nie,co?
    Ee chyba nie, nie do końca mogę sobie wyobrazić tę czynność - czym dotknąć brzuch?

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:27

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie patrze na zabobony, czekam tylko na płeć

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia,no udem/ kolanem dotknąć brzucha ;)

• 88macola Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ładnie, Klaudia90 czyżbyśmy zostały nazwane zacofanymi ??? heheh :)

Kwietniówki kochane, właśnie przeczytałam, że "dołączyła" do nas księżna Kate :)

hwesta, Amy, Krysti, MartaAlvi lubią tę wiadomość

Nikoś <3 <3 <3
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ