Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja
niestety w bardzo pochmurny dzień
Na szczęście weekend był bardzo przyjemnyWesele hmmm gdyby nie towarzystwo na pewno nie siedzielibyśmy do 3
a tak to byli świetni ludzie - znajomi, było z kogo pośmiać, z kim pożartować, pogadać
więc czas szybko leciał
Ogólnie stresowałam się że moja pierwsza kreacja na wesele może bardziej pogrzebowa jestale co lepsze 90% była tak ubrana hehe w czarne kiecki
Wczoraj się wyspałam za wszystkie czasy do 13wstaliśmy szybkie śniadanko i pojechaliśmy po synka do dziadków
Robotka fajnie że i u Ciebie weekend jak i wesele udanetzn że z mężem topór wojenny zakopany
jednak wesela zbliżają hehe
Ja USG mam za 10 dni i już nie mogę się doczekać! coraz częściej się zastanawiam kto tam w brzuszku się chowa i zżera mnie ciekawośćzresztą jak się okazuje nie tylko mnie hehe, jakoś bardziej jest zainteresowanie teraz niż jak byłam w 1. ciąży
A hicior z wczoraj... siostra męża jest 2. ciąży... [ma rocznego synka] i co lepsze nie ma pojęcia w którym jest tygodniu.. mówi że jakoś od sierpnia nie ma okresu... nadal karmi.. dziś próbuje się dostać do gin aby się dowiedzieć czy wszystko jest ok... więc może się okazać że ma ciążę miesiąc-dwa młodszą... ogólnie trzeba się cieszyć z kolejnych maluszków... ale dla mnie w ich sytuacji, znając całą historię [na pewno nie przytoczę bo jest megaaaaaa długa i zawiła] i patrząc na ich wiek są totalnie nieodpowiedzialni.... i nie wierzę że to wpadka, że przytrafiło się nieświadomie... no ale cóż różnie to bywa...
Krysti, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:Nie odważyłabym się tak czekać jakbym od sierpnia nie miała okresu :]
Tylko z nią jest tak... jest starsza o rok... ale jak my kupiliśmy mieszkanie ona też musiała... byłam w ciąży ona mimo że bez ślubu też chciała... więc w końcu była najpierw ciąża później cywilny... teraz że kupujemy działkę chcemy się budować, ona też... jestem w drugiej ciąży i dziwnym trafem ona też... jakoś nie wierze aż w tyle zbiegów okolicznościWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 10:57
hwesta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Eweliśka wrote:od sierpnia dopiero teraz się tym zainteresowała:D niezła
aa my sie tu stresujemy każdym pierdnięciem:Dz drugiej strony jak sie karmi piersia to faktycznie bywa z okresem
tez bym tak chciala zajsc w druga ciaze przed pierwszym rokiem malenstwa
-
nick nieaktualnyJustinka wrote:Ja też... ale ona nie 'zakładała' że jest w ciąży, myślała bardziej że to jest spowodowane karmieniem, stresem, przeprowadzką itd.... przynajmniej tak mówi hmmm... dopiero jak jej w koło zaczęli mówić że podejrzanie wygląda... że może jednak jest w ciąży... to zrobiła test i że mocno była zdziwiona że jest pozytywny...
Tylko z nią jest tak... jest starsza o rok... ale jak my kupiliśmy mieszkanie ona też musiała... byłam w ciąży ona mimo że bez ślubu też chciała... więc w końcu była najpierw ciąża później cywilny... teraz że kupujemy działkę chcemy się budować, ona też... jestem w drugiej ciąży i dziwnym trafem ona też... jakoś nie wierze aż w tyle zbiegów okoliczności
mimo wszystko ja bym się już dawno zgłosiła do lekarza.. nawet jakbym nie miała podejrzeń ciąży to martwiła bym się o swój stan zdrowia
Dziwna kobieta.... musi być strasznie nieszczęśliwa skoro ją tak stresujecie co chwile nowym wydarzeniemzwolnijcie bo nie wyrobi
-
Dziewczyny w pralce pierwsze pranie ubranek maluszka
Piorę w łupinach orzechów brazylijskich z dodatkiem proszku Dzidziuś. Chciałam odświeżyć ubranka które upolowałam na "szafingu" w sobotę i ułożyć je w szafce niech czekają na wiosnę i pranie przed narodzinami maluszka.
Eweliśka, Justinka, Krysti lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
Justinka Ty mentorze szwagierki
Pamiętaj to ona na Tobie się wzoruje nie ty na niej , zawsze jesteś pierwsza i nie masz czym się przejmować. Pamiętam jak zaszłam w pierwszą ciąże (jestem 9 lat młodsza od siostry) jak jej powiedziałam to usłyszałam tekst : Super świetnie , jak zwykle musisz być we wszystkim pierwsza. ( Ślub też wzięłam pierwsza).
A skoro ona wzoruje się na Tobie znakiem tego , że bardzo jej się podoba twój styl rozumowania.Justinka, Krysti lubią tę wiadomość
-
malinka1984 wrote:Dziewczyny w pralce pierwsze pranie ubranek maluszka
Piorę w łupinach orzechów brazylijskich z dodatkiem proszku Dzidziuś. Chciałam odświeżyć ubranka które upolowałam na "szafingu" w sobotę i ułożyć je w szafce niech czekają na wiosnę i pranie przed narodzinami maluszka.
ja sie zastanawiam czy nie jestem jakas dziwna. Nawet jednej rzeczy nie kupilam malemu a do tego wcale nie czuje ze jestem w ciazy. Czuje ze mam paskudna grype zoladkowa i dlatego jestem na zwolnieniu.
Poza tym remont bedziemy robic dopiero w listopadzie bo wczesniej maz nie dostanie urlopu. -
shimmer_lip wrote:Fajnie
ja sie zastanawiam czy nie jestem jakas dziwna. Nawet jednej rzeczy nie kupilam malemu a do tego wcale nie czuje ze jestem w ciazy. Czuje ze mam paskudna grype zoladkowa i dlatego jestem na zwolnieniu.
Poza tym remont bedziemy robic dopiero w listopadzie bo wczesniej maz nie dostanie urlopu.
ja sie czułam dokładnie tak samo, dopiero jak zobaczyłam na usg:D to potwierdziłam wewnętrznie ta ciążę
na kupowaniu jest jeszcze mnóstwo czasu, ja z większymi zakupami czekam aż dzidzius pokaże dupke -
nick nieaktualny
-
Eweliśka wrote:ja sie czułam dokładnie tak samo, dopiero jak zobaczyłam na usg:D to potwierdziłam wewnętrznie ta ciążę
na kupowaniu jest jeszcze mnóstwo czasu, ja z większymi zakupami czekam aż dzidzius pokaże dupke( kto by nadazyl na kobietą w ciąży ; P), brzuch - tez szalu nie ma. Oby to tego piątku szyko zlecialo i oby wszystko bylo dobrze echhh
Eweliśka lubi tę wiadomość
-
shimmer_lipkażda z Nas inaczej to czuję i kiedy indziej u każdej z Nas przychodzi czas na zakupy itd.
My już tak mamy że lubimy mieć wszystko dość szybko. Oczywiście cd. wyprawki ubraniowej zrobimy jak poznamy płeć ale z mężem stwierdziliśmy iż lepiej kupować w każdym miesiącu coś niż potem na hurra wydać full pieniędzy.
W listopadzie kupimy komodę do pokoju dziecia ponieważ nie mam za bardzo miejsca na ubranka w swojej szafie. Czekamy też na ekipę remontową od dewelopera ponieważ mają naprawiać pęknięcia w ścianach więc wszystko poczeka na czas po remoncie.Krysti lubi tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
shimmer_lip wrote:No
z drugiej strony jak sie karmi piersia to faktycznie bywa z okresem
tez bym tak chciala zajsc w druga ciaze przed pierwszym rokiem malenstwa
a w sumie ostatnim czasem i nawet to bo miała 2tyg szkolenia i zostawiła synka z mężem, a on wiadomo cyca nie wyciągnie
ale owszem karmienie może namieszać...
Chociaż pamiętam, że jakoś miałam zakodowane że jak się karmi oczywiście w miarę często [nie raz na dobę] to okresu się nie ma... boshe jaki był mój szok jak pół roku po porodzie dostałam okres! a karmiłam co 2h, masakra -
malinka1984 wrote:shimmer_lipkażda z Nas inaczej to czuję i kiedy indziej u każdej z Nas przychodzi czas na zakupy itd.
My już tak mamy że lubimy mieć wszystko dość szybko. Oczywiście cd. wyprawki ubraniowej zrobimy jak poznamy płeć ale z mężem stwierdziliśmy iż lepiej kupować w każdym miesiącu coś niż potem na hurra wydać full pieniędzy.
W listopadzie kupimy komodę do pokoju dziecia ponieważ nie mam za bardzo miejsca na ubranka w swojej szafie. Czekamy też na ekipę remontową od dewelopera ponieważ mają naprawiać pęknięcia w ścianach więc wszystko poczeka na czas po remoncie.
mam dokładnie to samo czekam na developera który ma naprawiać peknięte ściany i dopiero bedę myslałam o łóżeczko komodzie itp.