X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Summer_lips, teraz jest nowa lista, działa każdemu, więc można się samemu wpisywać. ;)
    Kochana na tamta to ja nigdy nie mialam klopotu sie wpisac :-) mi chodzi o liste w poscie Robotki a nie ta tabelke :-)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) niestety w bardzo pochmurny dzień :|

Na szczęście weekend był bardzo przyjemny :) Wesele hmmm gdyby nie towarzystwo na pewno nie siedzielibyśmy do 3 ;) a tak to byli świetni ludzie - znajomi, było z kogo pośmiać, z kim pożartować, pogadać :) więc czas szybko leciał :)

Ogólnie stresowałam się że moja pierwsza kreacja na wesele może bardziej pogrzebowa jest ;) ale co lepsze 90% była tak ubrana hehe w czarne kiecki ;)
    Wczoraj się wyspałam za wszystkie czasy do 13 ;) wstaliśmy szybkie śniadanko i pojechaliśmy po synka do dziadków :)

Robotka fajnie że i u Ciebie weekend jak i wesele udane :) tzn że z mężem topór wojenny zakopany ;) jednak wesela zbliżają hehe

Ja USG mam za 10 dni i już nie mogę się doczekać! coraz częściej się zastanawiam kto tam w brzuszku się chowa i zżera mnie ciekawość ;) zresztą jak się okazuje nie tylko mnie hehe, jakoś bardziej jest zainteresowanie teraz niż jak byłam w 1. ciąży ;)

A hicior z wczoraj... siostra męża jest 2. ciąży... [ma rocznego synka] i co lepsze nie ma pojęcia w którym jest tygodniu.. mówi że jakoś od sierpnia nie ma okresu... nadal karmi.. dziś próbuje się dostać do gin aby się dowiedzieć czy wszystko jest ok... więc może się okazać że ma ciążę miesiąc-dwa młodszą... ogólnie trzeba się cieszyć z kolejnych maluszków... ale dla mnie w ich sytuacji, znając całą historię [na pewno nie przytoczę bo jest megaaaaaa długa i zawiła ;) ] i patrząc na ich wiek są totalnie nieodpowiedzialni.... i nie wierzę że to wpadka, że przytrafiło się nieświadomie... no ale cóż różnie to bywa...

Krysti, Robotka1 lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odważyłabym się tak czekać jakbym od sierpnia nie miała okresu :]

• Justinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Nie odważyłabym się tak czekać jakbym od sierpnia nie miała okresu :]
    Ja też... ale ona nie 'zakładała' że jest w ciąży, myślała bardziej że to jest spowodowane karmieniem, stresem, przeprowadzką itd.... przynajmniej tak mówi hmmm... dopiero jak jej w koło zaczęli mówić że podejrzanie wygląda... że może jednak jest w ciąży... to zrobiła test i że mocno była zdziwiona że jest pozytywny...
    Tylko z nią jest tak... jest starsza o rok... ale jak my kupiliśmy mieszkanie ona też musiała... byłam w ciąży ona mimo że bez ślubu też chciała... więc w końcu była najpierw ciąża później cywilny... teraz że kupujemy działkę chcemy się budować, ona też... jestem w drugiej ciąży i dziwnym trafem ona też... jakoś nie wierze aż w tyle zbiegów okoliczności ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 10:57

hwesta lubi tę wiadomość

201504101680.png
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie zazdrosne i naśladujace kobiety... w każdym srodowisku,trzeba ignorować :)

Justinka, Krysti lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od sierpnia dopiero teraz się tym zainteresowała:D niezła
    aa my sie tu stresujemy każdym pierdnięciem:D

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    od sierpnia dopiero teraz się tym zainteresowała:D niezła
    aa my sie tu stresujemy każdym pierdnięciem:D
    No :-) z drugiej strony jak sie karmi piersia to faktycznie bywa z okresem :-) tez bym tak chciala zajsc w druga ciaze przed pierwszym rokiem malenstwa :-)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Ja też... ale ona nie 'zakładała' że jest w ciąży, myślała bardziej że to jest spowodowane karmieniem, stresem, przeprowadzką itd.... przynajmniej tak mówi hmmm... dopiero jak jej w koło zaczęli mówić że podejrzanie wygląda... że może jednak jest w ciąży... to zrobiła test i że mocno była zdziwiona że jest pozytywny...
    Tylko z nią jest tak... jest starsza o rok... ale jak my kupiliśmy mieszkanie ona też musiała... byłam w ciąży ona mimo że bez ślubu też chciała... więc w końcu była najpierw ciąża później cywilny... teraz że kupujemy działkę chcemy się budować, ona też... jestem w drugiej ciąży i dziwnym trafem ona też... jakoś nie wierze aż w tyle zbiegów okoliczności ;)

mimo wszystko ja bym się już dawno zgłosiła do lekarza.. nawet jakbym nie miała podejrzeń ciąży to martwiła bym się o swój stan zdrowia :)
    Dziwna kobieta.... musi być strasznie nieszczęśliwa skoro ją tak stresujecie co chwile nowym wydarzeniem :P zwolnijcie bo nie wyrobi :P

• malinka1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w pralce pierwsze pranie ubranek maluszka :) Piorę w łupinach orzechów brazylijskich z dodatkiem proszku Dzidziuś. Chciałam odświeżyć ubranka które upolowałam na "szafingu" w sobotę i ułożyć je w szafce niech czekają na wiosnę i pranie przed narodzinami maluszka.

Eweliśka, Justinka, Krysti lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka Ty mentorze szwagierki :)
    Pamiętaj to ona na Tobie się wzoruje nie ty na niej , zawsze jesteś pierwsza i nie masz czym się przejmować. Pamiętam jak zaszłam w pierwszą ciąże (jestem 9 lat młodsza od siostry) jak jej powiedziałam to usłyszałam tekst : Super świetnie , jak zwykle musisz być we wszystkim pierwsza. ( Ślub też wzięłam pierwsza).
    A skoro ona wzoruje się na Tobie znakiem tego , że bardzo jej się podoba twój styl rozumowania. :D

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka powiedz jej że to trojaczki:D napewno nie nadrobi:D

Amy, Justinka lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Dziewczyny w pralce pierwsze pranie ubranek maluszka :) Piorę w łupinach orzechów brazylijskich z dodatkiem proszku Dzidziuś. Chciałam odświeżyć ubranka które upolowałam na "szafingu" w sobotę i ułożyć je w szafce niech czekają na wiosnę i pranie przed narodzinami maluszka.
    Fajnie :-) ja sie zastanawiam czy nie jestem jakas dziwna. Nawet jednej rzeczy nie kupilam malemu a do tego wcale nie czuje ze jestem w ciazy. Czuje ze mam paskudna grype zoladkowa i dlatego jestem na zwolnieniu.
    Poza tym remont bedziemy robic dopiero w listopadzie bo wczesniej maz nie dostanie urlopu.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Fajnie :-) ja sie zastanawiam czy nie jestem jakas dziwna. Nawet jednej rzeczy nie kupilam malemu a do tego wcale nie czuje ze jestem w ciazy. Czuje ze mam paskudna grype zoladkowa i dlatego jestem na zwolnieniu.
    Poza tym remont bedziemy robic dopiero w listopadzie bo wczesniej maz nie dostanie urlopu.

ja sie czułam dokładnie tak samo, dopiero jak zobaczyłam na usg:D to potwierdziłam wewnętrznie ta ciążę:P
    na kupowaniu jest jeszcze mnóstwo czasu, ja z większymi zakupami czekam aż dzidzius pokaże dupke

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Justinka powiedz jej że to trojaczki:D napewno nie nadrobi:D

hahahaha :D

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    ja sie czułam dokładnie tak samo, dopiero jak zobaczyłam na usg:D to potwierdziłam wewnętrznie ta ciążę:P
    na kupowaniu jest jeszcze mnóstwo czasu, ja z większymi zakupami czekam aż dzidzius pokaże dupke
    Mam nadzieje Eweliska ze u mnie tez tak bedzie a wizyta dopiero w piatek ...poki w weekend mialam zajecie bylo ok a dzisiaj od rana zaczynam wymyslac problemy, nudnosci byly- zle, nie ma tez okazuje sie, ze zle :P ( kto by nadazyl na kobietą w ciąży ; P), brzuch - tez szalu nie ma. Oby to tego piątku szyko zlecialo i oby wszystko bylo dobrze echhh

Eweliśka lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lipkażda z Nas inaczej to czuję i kiedy indziej u każdej z Nas przychodzi czas na zakupy itd.
    My już tak mamy że lubimy mieć wszystko dość szybko. Oczywiście cd. wyprawki ubraniowej zrobimy jak poznamy płeć ale z mężem stwierdziliśmy iż lepiej kupować w każdym miesiącu coś niż potem na hurra wydać full pieniędzy.
    W listopadzie kupimy komodę do pokoju dziecia ponieważ nie mam za bardzo miejsca na ubranka w swojej szafie. Czekamy też na ekipę remontową od dewelopera ponieważ mają naprawiać pęknięcia w ścianach więc wszystko poczeka na czas po remoncie.

Krysti lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia spod Rzymu :)

malinka1984, Eweliśka, MartaAlvi, hwesta, Justinka, shimmer_lip, Krysti, 88macola, Angela89, Fasia, Ewelcia lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    No :-) z drugiej strony jak sie karmi piersia to faktycznie bywa z okresem :-) tez bym tak chciala zajsc w druga ciaze przed pierwszym rokiem malenstwa :-)
    Z tego co się orientuje karmi tylko rano ;) a w sumie ostatnim czasem i nawet to bo miała 2tyg szkolenia i zostawiła synka z mężem, a on wiadomo cyca nie wyciągnie ;) ale owszem karmienie może namieszać...
    Chociaż pamiętam, że jakoś miałam zakodowane że jak się karmi oczywiście w miarę często [nie raz na dobę] to okresu się nie ma... boshe jaki był mój szok jak pół roku po porodzie dostałam okres! a karmiłam co 2h, masakra ;)

201504101680.png
    683907699a.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    shimmer_lipkażda z Nas inaczej to czuję i kiedy indziej u każdej z Nas przychodzi czas na zakupy itd.
    My już tak mamy że lubimy mieć wszystko dość szybko. Oczywiście cd. wyprawki ubraniowej zrobimy jak poznamy płeć ale z mężem stwierdziliśmy iż lepiej kupować w każdym miesiącu coś niż potem na hurra wydać full pieniędzy.
    W listopadzie kupimy komodę do pokoju dziecia ponieważ nie mam za bardzo miejsca na ubranka w swojej szafie. Czekamy też na ekipę remontową od dewelopera ponieważ mają naprawiać pęknięcia w ścianach więc wszystko poczeka na czas po remoncie.

mam dokładnie to samo czekam na developera który ma naprawiać peknięte ściany i dopiero bedę myslałam o łóżeczko komodzie itp.

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Pozdrowienia spod Rzymu :)

My pojechalismy w tym roku na wakacje do Rzymu i wróciliśmy we trójka:D

Justinka, Amy, Ewelcia lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ